Franciacorta Brut
60%chardonnay, 30% pinot bianco
Deze "Italiaanse Champagne" deed me blind totaal niet aan Champagne denken. Ik dacht eerder aan een crémant, en dan nog. Zééér droog, weinig aroma, in de mond nogal veel zuren en dunnetjes.
Na verloop van tijd plooide de wijn wel mooi open, begon me meer te smaken, werd aromatischer en breder.
Een schuimwijn die karafage nodig had?
(10-03-2011 01:52 PM)vinejo schreef: [ -> ]Franciacorta Brut
............................................................
Een schuimwijn die karafage nodig had?
A new approach to reality ?
Sorry, maar ik ben geen champagne of schuimwijnkenner maar deze dranken moeten hun aroma en smaakpatroon volledig de vrijheid geven met een maximum aan fijne bubbles. Voorwaarde is dat ze op de juiste temperatuur worden geserveerd.
Iets fundamenteels mis met deze schuimwijn?
Hans van Wijnfolie raadde me ooit aan om zijn Spaanse "vin coeur des bulles" te karaferen alvorens in te schenken. Heb het toch niet aangedurfd...
10 jaar na de vorige Tn
Museum Release 2007 Brut
Dit is een Saten, 100% chardonnay dus. De Museum Release ligt minimum 90 maanden sur lie. De neus is op en top Champagne, met rijpe appel, een vleugje abrikoos, stevige toast, en zelfs een indruk van hout wat een pikante toets geeft.
Weelderige mousse, heel dynamisch, vol ook. Ik hou hier wel van. Dit zal geen prijs winnen voor originaliteit, maar als Champagne-liefhebber, zeg ik hier geen neen tegen!
(10-04-2021 08:36 PM)Olivier schreef: [ -> ]10 jaar na de vorige Tn
Museum Release 2007 Brut
Dit is een Saten, 100% chardonnay dus. De Museum Release ligt minimum 90 maanden sur lie. De neus is op en top Champagne, met rijpe appel, een vleugje abrikoos, stevige toast, en zelfs een indruk van hout wat een pikante toets geeft.
Weelderige mousse, heel dynamisch, vol ook. Ik hou hier wel van. Dit zal geen prijs winnen voor originaliteit, maar als Champagne-liefhebber, zeg ik hier geen neen tegen!
Wow, we worden echt oud...
Dan toch eens een goede Franciacorta..?
(en gij verschieten dat daar al een topic van bestond.. ;-) )
(10-04-2021 09:51 PM)vinejo schreef: [ -> ] (10-04-2021 08:36 PM)Olivier schreef: [ -> ]10 jaar na de vorige Tn
Museum Release 2007 Brut
Dit is een Saten, 100% chardonnay dus. De Museum Release ligt minimum 90 maanden sur lie. De neus is op en top Champagne, met rijpe appel, een vleugje abrikoos, stevige toast, en zelfs een indruk van hout wat een pikante toets geeft.
Weelderige mousse, heel dynamisch, vol ook. Ik hou hier wel van. Dit zal geen prijs winnen voor originaliteit, maar als Champagne-liefhebber, zeg ik hier geen neen tegen!
Wow, we worden echt oud...
Dan toch eens een goede Franciacorta..?
(en gij verschieten dat daar al een topic van bestond.. ;-) )
Ja, ik was effectief verbaasd. En nog meer dat jij hem geopend had
(10-04-2021 10:52 PM)Olivier schreef: [ -> ] (10-04-2021 09:51 PM)vinejo schreef: [ -> ] (10-04-2021 08:36 PM)Olivier schreef: [ -> ]10 jaar na de vorige Tn
Museum Release 2007 Brut
Dit is een Saten, 100% chardonnay dus. De Museum Release ligt minimum 90 maanden sur lie. De neus is op en top Champagne, met rijpe appel, een vleugje abrikoos, stevige toast, en zelfs een indruk van hout wat een pikante toets geeft.
Weelderige mousse, heel dynamisch, vol ook. Ik hou hier wel van. Dit zal geen prijs winnen voor originaliteit, maar als Champagne-liefhebber, zeg ik hier geen neen tegen!
Wow, we worden echt oud...
Dan toch eens een goede Franciacorta..?
(en gij verschieten dat daar al een topic van bestond.. ;-) )
Ja, ik was effectief verbaasd. En nog meer dat jij hem geopend had
Haha, ik ook, herinner mij er niks meer van, geen idee waar ik m gedronken heb.