22-03-2011, 12:26 AM
Eloi Dürbach plantte de eerste stokken van dit domein in 1973. De eerste fles Trevallon werd geboren in in 1976.
De vader van Eloi kende de wijnmaker van Chateau Vignelaure (Aix) , één van de eerste domeinen die de cabernet sauvignon in de Provence aanplantte. Hij had in het boek van Dr Guyot (ja, die van de snoei) gelezen dat er in de periode voor de phyloxera veel cabernet sauvignon werd gebruikt in de streek.
En inderdaad, in combinatie met de syrah geeft deze druif schitterende wijnen.
Op Trevallon zorgt de syrah voor de zachtere toets, de cabernet op zich zou té streng zijn.
Anderzijds, de noordelijk gelegen hellingen zorgen voor een syrah die niet snoeperig is maar eerder doet denken aan de syrah van de noordelijke Rhone.
De wijn rijpt twee jaar in barrique en eiken vaten, de gistresten in de vaten verrijken de wijn en zijn ook een krachtig anti-oxidant, aldus wijnmaker Eloi.
In 1993 kreeg de Baux- de Provence een AOC die voorschreef dat er slechts 20 % cabernet sauvignon in de blend mocht.
Eloi Durrbach vond dit belachelijk en besloot zijn wijn te maken onder het 'Vin de table' label ( ondertussen Vin de Pays). Aldus maakt hij zijn wijn van ongeveer gelijke delen syrah en cabernet.
Het speciale label (zie hier) is gemaakt door de vader van Eloi (die in 2000 overleed), een amateurschilder en fan van Picasso.
Domaine de Trevallon 2008
Briljant kersenrood kleur, mooie schittering. In de neus de heerlijke geur van confituur op grootmoeders' wijze, aardbeien, bosbesjes. Een fantastische wolk kruidigheid (peper, kruidnagel) en wat paprika.
Mooie vulling, fraicheur in combinatie met een sappig en rijk mondgevoel, licht droogtrekkende tannine. Zuren perfect in evenwicht met het fruit.
Rijp rood fruit en wat vanille in de mooie afdronk.
Bijzonder wijn.
"Ik kan er niks op plakken" zei een proever. "
" ...maar ja, 'k heb gene lijm bij... " voegde hij eraan toe.
De vader van Eloi kende de wijnmaker van Chateau Vignelaure (Aix) , één van de eerste domeinen die de cabernet sauvignon in de Provence aanplantte. Hij had in het boek van Dr Guyot (ja, die van de snoei) gelezen dat er in de periode voor de phyloxera veel cabernet sauvignon werd gebruikt in de streek.
En inderdaad, in combinatie met de syrah geeft deze druif schitterende wijnen.
Op Trevallon zorgt de syrah voor de zachtere toets, de cabernet op zich zou té streng zijn.
Anderzijds, de noordelijk gelegen hellingen zorgen voor een syrah die niet snoeperig is maar eerder doet denken aan de syrah van de noordelijke Rhone.
De wijn rijpt twee jaar in barrique en eiken vaten, de gistresten in de vaten verrijken de wijn en zijn ook een krachtig anti-oxidant, aldus wijnmaker Eloi.
In 1993 kreeg de Baux- de Provence een AOC die voorschreef dat er slechts 20 % cabernet sauvignon in de blend mocht.
Eloi Durrbach vond dit belachelijk en besloot zijn wijn te maken onder het 'Vin de table' label ( ondertussen Vin de Pays). Aldus maakt hij zijn wijn van ongeveer gelijke delen syrah en cabernet.
Het speciale label (zie hier) is gemaakt door de vader van Eloi (die in 2000 overleed), een amateurschilder en fan van Picasso.
Domaine de Trevallon 2008
Briljant kersenrood kleur, mooie schittering. In de neus de heerlijke geur van confituur op grootmoeders' wijze, aardbeien, bosbesjes. Een fantastische wolk kruidigheid (peper, kruidnagel) en wat paprika.
Mooie vulling, fraicheur in combinatie met een sappig en rijk mondgevoel, licht droogtrekkende tannine. Zuren perfect in evenwicht met het fruit.
Rijp rood fruit en wat vanille in de mooie afdronk.
Bijzonder wijn.
"Ik kan er niks op plakken" zei een proever. "
" ...maar ja, 'k heb gene lijm bij... " voegde hij eraan toe.