20-02-2012, 07:32 PM
(17-02-2012 05:56 PM)jazzper schreef: [ -> ]nog maar eens zelf het bewijs gekregen dat het in België ontzettend moeilijk is om als restaurateur op een zeer eerlijke en respectvolle manier met wijn om te gaan: op dit moment is het niet meer haalbaar voor mezelf om mijn restaurant voort te zetten. Ik kan moeilijk mijn prijzen nog meer doen stijgen voor het eten en de enige oplossing blijft dan om alle wijnen zwaar te verduren of een veel groter segment van wijntjes tussen de 4 en 9 euro in te kopen en die dan wel maal vijf en zes te gaan verkopen want dan ook tegen mijn eigen principes indruist... we hebben meer dan 6 indexaties van de lonen gekregen in de afgelopen drie jaar (waardoor er bij een aantal personeelsleden meer dan 140 euro per maand is bijgekomen), nog hogere belastingen, onkosten (gas, water, electriciteit etc) die blijven stijgen en gemeente en terrasbelastingen die ook de pan uit swingen. Met spijt in het hart moet ik dus een zaak die letterlijk alle dagen stampvol zat, waar je in het weekend vaak 2 weken op voorhand moest reserveren sluiten (waarschijnlijk vanaf 31 augustus)... vive la belgique! volgende job wordt dus waarschijnlijk gewoon terug sommelier in loondienst en terug kassa kassa