De afsluiter van de Syntrales van gisteren was de shiraz The dead arm 2006. In de neus vanille (maar niet te geprononceerd), cassis, "poepekes" en "violetjes", eucalyptus, munt, wat gerookt vlees en mokka. In de mond een mooie ronde ietwat zwoele aanzet, rijpe tannines en frisse zuurtjes. Mooie fraîcheur. Zit goed in elkaar. Een lange afdronk waar het fruit terug komt opzetten. +/- 50€ hetgeen voor mij toch te duur is.
(29-04-2011 11:47 AM)koen schreef: [ -> ]De afsluiter van de Syntrales van gisteren was de shiraz The dead arm 2006. In de neus vanille (maar niet te geprononceerd), cassis, "poepekes" en "violetjes", eucalyptus, munt, wat gerookt vlees en mokka. In de mond een mooie ronde ietwat zwoele aanzet, rijpe tannines en frisse zuurtjes. Mooie fraîcheur. Zit goed in elkaar. Een lange afdronk waar het fruit terug komt opzetten. +/- 50€ hetgeen voor mij toch te duur is.
Wie heeft deze les gegeven bij jullie? Wij hadden Stef woensdag.
Kristof, vanaf volgende week is het Stef
(29-04-2011 05:18 PM)vinejo schreef: [ -> ]Welke Stef is dat?
Stef(an) Lemahieu. Iemand meer van jullie kanten (Ik dacht Zottegem).
meende dat ie rond het Brugse woonde als ie niet in de Bourgogne resideert, al zijn wijnen komen van bij Portovino
(30-04-2011 09:01 AM)koen schreef: [ -> ]meende dat ie rond het Brugse woonde als ie niet in de Bourgogne resideert, al zijn wijnen komen van bij Portovino
Ken hem niet maar zijn wijnselectie zal sowieso top zijn
(30-04-2011 10:55 AM)vinejo schreef: [ -> ] (30-04-2011 09:01 AM)koen schreef: [ -> ]meende dat ie rond het Brugse woonde als ie niet in de Bourgogne resideert, al zijn wijnen komen van bij Portovino
Ken hem niet maar zijn wijnselectie zal sowieso top zijn
Wijnen zijn inderdaad meestal wel goed maar zoals overal zitten er soms toch ook tegenvallers tussen, hoor. In de Bordeaux-selectie van 3 weken terug zat eigenlijk niet zo heel veel lekkers maar deze week in de Rhône en Mediterrane blends was het dan wel weer raak.
Daar kan ik zeker inkomen. Ik vind het eigenlijk wel raar dat je als lesgever je wijnen slechts uit één winkel haalt. Zéker voor Bordeaux zit je dan met een probleem. Als ik een Bordeaux-avond geef komen ze allemaal uit de grootwarenhuizen. En dan zijn de proevers nog eens goedkoper af ook.
Galvo Garage 2004. Naam is een knipoog naar de 'garagewijnen' uit Bordeaux. Deze wijn is een Bdx blend (Cab Sauv, Merlot, Cab Franc en Petit Verdot) en wordt ook in een tinnen schuurtje gemaakt :-). Leuk wanneer wijnmakers zichzelf niet al te serieus nemen. Eerste wat opvalt: wat een kleur heeft deze wijn nog! Oogt echt nog superjong. Ook in de neus en mond vertoont de wijn nog weinig sleet.
Franzo: lijm/chemisch, aards, donker fruit.
Claret: donkere kleur!, pattex, gist, rokerig, zwarte bessen.
M: gestoofd fruit, zinfandelachtig, jong.
(22-04-2013 08:38 PM)claret schreef: [ -> ]Galvo Garage 2004. Naam is een knipoog naar de 'garagewijnen' uit Bordeaux. Deze wijn is een Bdx blend (Cab Sauv, Merlot, Cab Franc en Petit Verdot) en wordt ook in een tinnen schuurtje gemaakt :-). Leuk wanneer wijnmakers zichzelf niet al te serieus nemen. Eerste wat opvalt: wat een kleur heeft deze wijn nog! Oogt echt nog superjong. Ook in de neus en mond vertoont de wijn nog weinig sleet.
Franzo: lijm/chemisch, aards, donker fruit.
Claret: donkere kleur!, pattex, gist, rokerig, zwarte bessen.
M: gestoofd fruit, zinfandelachtig, jong.
Hey Claret, vonden jullie de wijn goed? Kan dit niet echt afleiden uit de TN.
( benieuwd wie die mysterieuze M is...
)
(22-04-2013 11:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hey Claret, vonden jullie de wijn goed? Kan dit niet echt afleiden uit de TN.
( benieuwd wie die mysterieuze M is... )
Ja hoor, iedereen was het er toch over eens dat dit een leuke wijn was. Natuurlijk heel geconcentreerd en rijp, maar genoeg zuurtjes om 't geheel onder controle te houden. Missch niet heel elegant, maar gewoonweg lekker. Sappig.