03-05-2011, 11:24 PM
Eén van die avondjes om niet te vergeten, spontaan, ongedwongen, at Tom's place. Met dank om het specialleke nog open te doen op het laatst. Daardoor werd het dan toch nog een late. maar ook een bijzondere !
Duboeuf, Morgon, 2005
Na het openen viel er vooral een kruidigheid op die ons op het verkeerde been zette, nadien kwam de gamay er veel meer uit. Ik was een beetje sceptisch tegenover deze toch meer industriëlere wijnmaker. Eigenlijk toch goeie structuur en goed geslaagde Morgon. Kwam goed open meer op het einde. RP 91 WS 90
Voor de prijs van ongeveer 7 euro vonden we hem toch bijzonder geslaagd.
Ch.Potensac 2005
Wat jong om te drinken, nog overwicht hout, maar zeer volle wijn. Heeft nog enkele jaren te gaan om in evenwicht te komen.
Dom. Jaffelin, Chambertin Gd Cru, 1978
Hiervan waren we allen bijzonder onder de indruk. Tertiaire geuren van varens, truffel, sprokkelhout. Uitgesproken finesse, zeer fijne zuren. Zeer groot ! Eerder dronken we de Bonnes Mares 1978, zie forum.
Dom. Roches Neuves, Saumur, 2006 (wit)
Complex, floraal, wat bijenwas. Geel fruit, peren, ananas, terug erg complex. Iedereen onder de indruk. Ik mocht voor enkele leden de 2009 bestellen. Voor uitgebreidere notities verwijs ik naar forum.
Monteberg, Pinot Noir wit West-Vlaanderen, 2003
Deze maakte de degustatie wel bijzonder. Pinot Noir 100%, wit, directe persing. Goudgele evolutie, en putje (!) na openen (gesloten), ik zou blind gezworen hebben dat ik een rode wijn in het glas had. Zeer mineraal, hazelnoot, tikkeltje oxidatief. Iemand vernoemde bietjes. Ik vond hem tevens wat sherry-achtige impressies hebben, vooral dan het "ziltige", dat overduidelijk aanwezig was.
Deze wijn gedroeg zich evolutief in het glas, evenals de kleur die later op de avond een oranjegele schijn kreeg. Er ontstonden wat tertiaire geuren, zelfs wat geconfijte appelschienschil haalden we er uit. Florale toetsen kwamen er meer en meer uit, abricot, getoast, boterig, kramiek in de mond. Het ziltige bleef duidelijk aanwezig. Enorm complex.
Dit was toch de verrassing van de avond, en we planden al een bezoekje aan dit domein in Dranouter.
Duboeuf, Morgon, 2005
Na het openen viel er vooral een kruidigheid op die ons op het verkeerde been zette, nadien kwam de gamay er veel meer uit. Ik was een beetje sceptisch tegenover deze toch meer industriëlere wijnmaker. Eigenlijk toch goeie structuur en goed geslaagde Morgon. Kwam goed open meer op het einde. RP 91 WS 90
Voor de prijs van ongeveer 7 euro vonden we hem toch bijzonder geslaagd.
Ch.Potensac 2005
Wat jong om te drinken, nog overwicht hout, maar zeer volle wijn. Heeft nog enkele jaren te gaan om in evenwicht te komen.
Dom. Jaffelin, Chambertin Gd Cru, 1978
Hiervan waren we allen bijzonder onder de indruk. Tertiaire geuren van varens, truffel, sprokkelhout. Uitgesproken finesse, zeer fijne zuren. Zeer groot ! Eerder dronken we de Bonnes Mares 1978, zie forum.
Dom. Roches Neuves, Saumur, 2006 (wit)
Complex, floraal, wat bijenwas. Geel fruit, peren, ananas, terug erg complex. Iedereen onder de indruk. Ik mocht voor enkele leden de 2009 bestellen. Voor uitgebreidere notities verwijs ik naar forum.
Monteberg, Pinot Noir wit West-Vlaanderen, 2003
Deze maakte de degustatie wel bijzonder. Pinot Noir 100%, wit, directe persing. Goudgele evolutie, en putje (!) na openen (gesloten), ik zou blind gezworen hebben dat ik een rode wijn in het glas had. Zeer mineraal, hazelnoot, tikkeltje oxidatief. Iemand vernoemde bietjes. Ik vond hem tevens wat sherry-achtige impressies hebben, vooral dan het "ziltige", dat overduidelijk aanwezig was.
Deze wijn gedroeg zich evolutief in het glas, evenals de kleur die later op de avond een oranjegele schijn kreeg. Er ontstonden wat tertiaire geuren, zelfs wat geconfijte appelschienschil haalden we er uit. Florale toetsen kwamen er meer en meer uit, abricot, getoast, boterig, kramiek in de mond. Het ziltige bleef duidelijk aanwezig. Enorm complex.
Dit was toch de verrassing van de avond, en we planden al een bezoekje aan dit domein in Dranouter.