wijnliefhebbers

Volledige versie: Beroemdheden die wijn maken, wie kan aanvullen?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
Maynard James Keenan van Tool is een eigenwijze gast, wijnliefhebber en doet op dit moment enkel waar hij zin in heeft ! Iets wat hij al jaren doet. Mocht ik de centen hebben zou ik hetzelfde doen... maar niet in Arizona. Met platte commerçe en marketingshit heeft hij niks te maken. Integendeel... het is gene Jon Bon Jovi hé.
YEAH!
Ik weet in bekkevoort een schoon hellingske liggen... :-)
(18-08-2011 09:40 PM)Kris schreef: [ -> ]Maynard James Keenan van Tool is een eigenwijze gast, wijnliefhebber en doet op dit moment enkel waar hij zin in heeft ! Iets wat hij al jaren doet. Mocht ik de centen hebben zou ik hetzelfde doen... maar niet in Arizona. Met platte commerçe en marketingshit heeft hij niks te maken. Integendeel... het is gene Jon Bon Jovi hé.

Halleluja, praise the lord!!
Eén snaar kan goed gestemd staan, maar een akkoord moet nog altijd perfect klinken !!
En om een song te maken heb je meerdere akkoorden nodig. Wink
Doc, nie afkomen als ge vandaag neergebliksemd wordt hé !!!
Btw, ik heb ook een flesje Caduceus op mijn schouw staan....leeg welteverstaan Slurp
(19-08-2011 09:31 AM)Kris schreef: [ -> ]Doc, nie afkomen als ge vandaag neergebliksemd wordt hé !!!
Btw, ik heb ook een flesje Caduceus op mijn schouw staan....leeg welteverstaan Slurp

Sorry guys,met alle respect hoor !!! Ben grote Tool fan, laat daar geen twijfel over. Wat Maynard betreft zijn m'n krachttermen misschien te, ik zal wat inbinden !!!Wink Vraag is natuurlijk in hoeverre Keenan de dirigent is van z'n wijnen, hij is er bezitter van ok, maar in hoeverre is hij mee betrokken bij de productie en vinificatie ? Overtuig me, las ook het boekje op de site... Dat het een zeer intelligente man is weten we allemaal.... en dat hij een team nodig heeft voor de productie van z'n wijnen natuurlijk ook... Of hij oenoloog is kon ik niet direct terug vinden ? Ik ga eerlijk zijn, heb de Caduceus nog niet geproefd... 't gaat ook niet over de appreciatie van de wijn bij mij, maar de topic gaat wel over beroemdheden die wijnMAKEN ... (gaat het dan enkel over produceren,marketing of ook zelf vinifiëren ....?) Ik kan me bvb niet voorstellen dat Angus of Lemmy veel wijnkennis hebben als het over vinificatie gaat. Heb er wel problemen mee dat rockbands wijn beginnen zien als deel van de grote marketing machine rond hun band zonder dat ze zelf bepalend zijn voor hetgeen je in het glas krijgt. Hopelijk heb ik mezelf voldoende genuanceerd, en blijft de bliksem even weg !!!

Vond dit op het net:

The Caduceus Cellars Crew

There are many people that help operate Caduceus Cellars. Maynard is, of course, the owner and winemaker. Not only is he the lead singer for Tool, A Perfect Circle and Puscifer, but he also has the time to create several wines that can be ordered at Merkin Vineyard and Caduceus Cellars. The rest of the team includes:

* Eric Glomski, a patient mentor and winemaker: This gentleman is formerly the co-winemaker for David Bruce in California. He currently helps out at Page Spring Vineyard and Caduceus Cellars. Glomski is originally from Arizona.
* Jen: Jen helps around the vineyard as a lab rat,organizer, assistant and the website queen. She has made most of this production possible.
* Joe Bechard: Bechard's duty is the wine reviewer, the assistant manager for Caduceus Cellars and journalist.
* Chris: Chris is the Merkin Vineyard Installation Coordinator and manager of the vineyard.
* Nikki: Nikki is in charge of the herb garden and is considered the green thumb of the bunch. Many of the things that Nikki grows are in the tasting room of Caduceus Cellars.
* Matt: Matt is the project manager and handles any construction, planning and zoning, research and any equipment installation.
* Mike and Thomas: Thomas is the manager of the tasting room at Caduceus Cellars and Mike runs the tasting room. As mentioned, the tasting room is open 365 days a year.


Read more at Suite101: The Creation of Caduceus Cellars Winery, Arizona: Maynard James Keenan Dives into the Wine Making Business | Suite101.com http://www.suite101.com/content/the-crea...z1VSvmmrBd
ik denk dat hij er toch wat mee bezig is:-)
http://www.viddler.com/explore/winelibra...ideos/730/
met dank aan K staat hier beneden in de kelder ook een leeg flesje caduceus:-)
amai, dat is wel opprtunisme ten top... uwe kop als driesterrenchef verbinden aan iets wat er alleszins uitziet als een warenhuiswijn....
Inderdaad, opportunisme en winstbejag. Heb de flessen zien staan in de carrefour, wie gaat die kopen? NIKS van info over druif, jaar of herkomst maar wel veel te prijzig (6€) voor de consument die niks van wijn kent of wil leren kennen.
Besluit: de (zelfs matig) geïnteresseerde liefhebber zal deze flessen links laten liggen, maar ook de consument waarbij wijn enkel rood of wit moet zijn zal er zijn handen afhouden wegens te duur.
Om nog maar te zwijgen over het onsmakelijke idee om constant naar de kop van Goossens te moeten staren als de fles op tafel staat... Rolleyes
Ik kijk al uit naar de Chateau simple van volgende week Big Grin
onderstaand bericht postte ik zopas op de facebookpagina van De Wijnzolder (http://mk-mk.facebook.com/wijnzolder?ref=mf)

PETER GOOSSENS, WIJ ZIJN GEEN DEBIELEN!
Ik lees vandaag in Het Nieuwsblad dat driesterrenchef Peter Goossens sinds kort een wijn met Zijn Naam aanbiedt in enkele Carrefours. Het gaat om één rode, één rosé en twee witte wijnen. En daarmee is ongeveer alles gezegd over deze drankjes, want echt veel informatie krijg je niet op het etiket.
Maar niet getreurd. De koper van deze wijn krijgt in ruil op het etiket een grote foto van de Culinaire Roerganger plus Zijn handtekening! Het is een wonder dat het ego van de heer Goossens past op het etiket van een fles die niet eens een magnum is, maar dat volledig terzijde.
Op het achteretiket lezen we dat de wijn uit Italië afkomstig is. Italië is het wijnland waar van het uiterste noorden tot in het diepe zuiden honderden miljoenen liter wijn gemaakt worden van meer dan duizend verschillende druivensoorten. Er zijn twintig verschillende wijnregio’s in Italië met ongeveer 350 verschillende appellaties (DOCG’s en DOC’s) en nog eens meer dan 100 IGT’s (“vin de pays”). Maar niettemin vindt het Gastonomische Orakel van Kruishoutem het niet nodig om net iets meer dan “Italië” op zij etiket aan te brengen.
Komt hij uit het koele noorden bij de Alpen, of uit het zondoorstoofde zuiden? Zit er chardonnay in of koos de Oppersommelier voor pinot bianco? “Daar ligt de half debiele en kookprogramma’s vretende wijnanalfabetische Vlaming toch niet wakker van”, lijkt de Messias van de naar verfijning zuchtende medemens te denken.
Maar er ontbreken nog meer essentiële gegevens. Zo kom je bijvoorbeeld ook niet te weten uit welk jaar deze wijn dateert. Een fles Goossens-rosé die zeven jaar onder een neonlamp en naast de radiator van de plaatselijke Carrefour gestaan heeft, kan dus nog steeds zonder probleem aan de goedgelovige consument verpatst worden. Best handig voor de kleine middenstander, maar dramatisch voor uw gezellige en met rosé-op-uw-terras-overgoten zomeravonden.
U merkt het: ik ben niet zo heel gelukkig met dit project van de Trots van de Michelingids. Goossens gaat met deze wijn voorbij aan de essentie. Wijn is het product van een bepaalde streek, gegroeid op een bepaalde bodem en tijdens een bepaald jaar, en gemaakt van een bepaalde druivensoort door een wijnmaker met veel of weinig talent. Maar wij moeten het doen met een foto van zijn ietwat zelfingenomen kop én – dat maakt veel goed, natuurlijk – zijn handtekening.
Goossens zou door de aandacht die hij krijgt en opeist het culinaire geweten van zijn land moeten zijn. Zonde dat hij uit platte commerciële overwegingen zijn naam leent aan een project dat van misprijzen voor het “consumentenvee” getuigt.
Hahaha, schitterend! Hopelijk krijgt ie het niet te lezen of hij komt zéker niet meer buiten..

Culinaire roerganger, geniaal..! woeha
Als hij ze op z'n eigen wijnkaart zet in z'n restaurant, kan hij schuifelen naar z'n sterren ....
(24-08-2011 02:39 PM)PvdW schreef: [ -> ]onderstaand bericht postte ik zopas op de facebookpagina van De Wijnzolder (http://mk-mk.facebook.com/wijnzolder?ref=mf)

PETER GOOSSENS, WIJ ZIJN GEEN DEBIELEN!
Ik lees vandaag in Het Nieuwsblad dat driesterrenchef Peter Goossens sinds kort een wijn met Zijn Naam aanbiedt in enkele Carrefours. Het gaat om één rode, één rosé en twee witte wijnen. En daarmee is .............................

Mooi!thumbsup
(24-08-2011 02:39 PM)PvdW schreef: [ -> ]onderstaand bericht postte ik zopas op de facebookpagina van De Wijnzolder (http://mk-mk.facebook.com/wijnzolder?ref=mf)

PETER GOOSSENS, WIJ ZIJN GEEN DEBIELEN!

thumbsup
(24-08-2011 05:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hahaha, schitterend! Hopelijk krijgt ie het niet te lezen of hij komt zéker niet meer buiten..

Culinaire roerganger, geniaal..! woeha

Meer een roerdomper !... Sorry voor de vogel... maar da's dan weer een roerdomp.
Volgende week verticale in de gootsteen !!!
Roerdomp is moeilijk waar te nemen en maakt een mooi geluid... veel commentaar maar heeft iemand hem al in het glas gehad alvorens commentaar te schrijven? :-) En daarmee wil ik niet zeggen dat ik ne Goossens aanhanger ben... wel van nen andere goossens maar dan in een andere sporttak:-)
(24-08-2011 11:14 PM)Venne schreef: [ -> ]Roerdomp is moeilijk waar te nemen en maakt een mooi geluid... veel commentaar maar heeft iemand hem al in het glas gehad alvorens commentaar te schrijven? :-) En daarmee wil ik niet zeggen dat ik ne Goossens aanhanger ben... wel van nen andere goossens maar dan in een andere sporttak:-)

Da's uiteraard ook een punt, maar ik ga er niet als eerste geld aan uitgeven zunne !
Ik zeg niet dat hij slecht is (dat deden ze ook niet in het Nieuwsblad; ik geloof dat Bloeykens sprak over "correct" maar wat overprijsd), maar dat hij zodanig anoniem is dat hij totaal oninteressant wordt.
dus ze gaan ze zeker al eens testen en dan is het opzet al gelukt eh:-) die marketing jongens toch...
puke ... "correcte wijn". Ik blijf er de kriebels van krijgen.
behalve "That's Correct" Dixit Peter S
Mijn excuses aan Kris en Alain Bloeykens. Deze laatste nam NIET het inderdaad sullige woord "correct" in de mond. Maar eigenlijk bedoelt hij met "perfect" wel "correct" als ik goed tussen de lijnen lees.
Ik zoch het nog eens op:
"'Dit is een perfecte wijn. Wie hem koopt, is zeker niet bedrogen', vindt Bloeykens. Maar tegelijk vindt hij het maar een passe-partoutwijn, zonder nervositeit en karakter. 'Het zijn wijnen van dertien in een dozijn, zoals veel van die wereldwijnen die je tegenwoordig in de rekken vindt."
Heb nog geen één zinneprikkelende reden gelezen WAAROM ik hem zou moeten kopen, wat zijn de prijzen trouwens ?
6,85 en nu in promotie voor 5,85 (ze raken hem nu al niet kwijt, denk ik)
Kwijtraken of niet, voor Goossens is de deal al binnen niet (puur financieel dan), maar zal natuurlijk wel ferm z'n credibiliteit schade toebrengen ....
Zal eens navraag moeten doen bij Pieter Verheyen (Goossens sommelier en mijn vroeger schoolmaatje) wat die allemaal te zeggen heeft. 'Chateau Goossens zal waarschijnlijk puur commerce zijn en zal wel niet op tafel komen in Hof van Cleve. Iemand zin om de proef op de som te nemen?
(24-08-2011 11:14 PM)Venne schreef: [ -> ]Roerdomp is moeilijk waar te nemen en maakt een mooi geluid... veel commentaar maar heeft iemand hem al in het glas gehad alvorens commentaar te schrijven? :-) En daarmee wil ik niet zeggen dat ik ne Goossens aanhanger ben... wel van nen andere goossens maar dan in een andere sporttak:-)

Geluid is een soort misthoorn, of alsof iemand die op een - zeer grote - fles aan het blazen is. Schitterende vogel!
(27-08-2011 06:22 PM)jr02 schreef: [ -> ]'Chateau Goossens zal waarschijnlijk puur commerce zijn en zal wel niet op tafel komen in Hof van Cleve. Iemand zin om de proef op de som te nemen?

Eh... nee dank u.
Life is too short etc...
Pagina's: 1 2 3 4
Koppelingen