wijnliefhebbers

Volledige versie: Beroemdheden die wijn maken, wie kan aanvullen?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
@matten .... zeg maar gewoon dat iemand precies een dikke platte scheet aan het laten is in het riet! :-)
We moeten eens een excursietje doen en daarna een degustatietje. Alhoewel, als dat jouw idee van een scheet is, dan laten we die excursie misschien beter gewoon vallen aaarggl. Hoe reageer je op wijn Big Grin?
goh ik snap peter goossens wel een beetje hoor. zijn restaurant is met moeite winstgevend, hij klopt zeer veel uren en ziet dat de meesten van zijn 3sterren-genoten hun naam verbinden aan allerlei produkten of verschillende restaurants (zoals van hecke en herman)... voor mij hoeft de naam chateau goossens niet echt (chateau van cleve of zo was beter geweest). het is ook een beetje typisch belgisch om mensen die in een bepaald vakgebied de absolute top hebben bereikt af te breken in tegenstelling tot veel andere landen. ik denk ook niet dat deze wijn bedoeld is voor wijnkenners hé? het was misschien beter geweest om een echt verrassende wijn te nemen maar peter goossens is nu ook niet de grootste wijnkenner hé :-)
Alles gaat vlot Matten... maar er moet een beetje alcohol inzitten:-)
(28-08-2011 10:34 AM)jazzper schreef: [ -> ]goh ik snap peter goossens wel een beetje hoor. zijn restaurant is met moeite winstgevend, hij klopt zeer veel uren en ziet dat de meesten van zijn 3sterren-genoten hun naam verbinden aan allerlei produkten of verschillende restaurants (zoals van hecke en herman)... voor mij hoeft de naam chateau goossens niet echt (chateau van cleve of zo was beter geweest). het is ook een beetje typisch belgisch om mensen die in een bepaald vakgebied de absolute top hebben bereikt af te breken in tegenstelling tot veel andere landen. ik denk ook niet dat deze wijn bedoeld is voor wijnkenners hé? het was misschien beter geweest om een echt verrassende wijn te nemen maar peter goossens is nu ook niet de grootste wijnkenner hé :-)

Het is niet omdat iemand absolute top bereikt dat hij immuun is voor fouten of vrij moet zijn van kritiek. De kok Goossens wordt niet afgebroken, wel is er ergernis over zijn arrogante verschijning op TV of over deze belachelijke publiwijn. Al wat hier is geschreven over die wijn klopt toch? En als de wijn niet is bedoeld voor wijnkenners is zijn prijszetting veel te hoog. Een niet-"kenner" betaalt hooguit 4 euro voor een fles. En als hij zich door de kop van Goossens dan toch tot 'een folietje' laat verleiden is ie eraan voor de moeite. Bij een goede wijnhandelaar zal ie voor dezelfde prijs een véél beter flesje meekrijgen.

ps: Geef mij maar Chateau Gaussen... Wink
(28-08-2011 11:38 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(28-08-2011 10:34 AM)jazzper schreef: [ -> ]goh ik snap peter goossens wel een beetje hoor. zijn restaurant is met moeite winstgevend, hij klopt zeer veel uren en ziet dat de meesten van zijn 3sterren-genoten hun naam verbinden aan allerlei produkten of verschillende restaurants (zoals van hecke en herman)... voor mij hoeft de naam chateau goossens niet echt (chateau van cleve of zo was beter geweest). het is ook een beetje typisch belgisch om mensen die in een bepaald vakgebied de absolute top hebben bereikt af te breken in tegenstelling tot veel andere landen. ik denk ook niet dat deze wijn bedoeld is voor wijnkenners hé? het was misschien beter geweest om een echt verrassende wijn te nemen maar peter goossens is nu ook niet de grootste wijnkenner hé :-)

Het is niet omdat iemand absolute top bereikt dat hij immuun is voor fouten of vrij moet zijn van kritiek. De kok Goossens wordt niet afgebroken, wel is er ergernis over zijn arrogante verschijning op TV of over deze belachelijke publiwijn. Al wat hier is geschreven over die wijn klopt toch? En als de wijn niet is bedoeld voor wijnkenners is zijn prijszetting veel te hoog. Een niet-"kenner" betaalt hooguit 4 euro voor een fles. En als hij zich door de kop van Goossens dan toch tot 'een folietje' laat verleiden is ie eraan voor de moeite. Bij een goede wijnhandelaar zal ie voor dezelfde prijs een véél beter flesje meekrijgen.

ps: Geef mij maar Chateau Gaussen... Wink

thumbsup
Of Ch. Paul Goossens ?
Ik denk niet dat Peter zich veel met die fles heeft beziggehouden... wel met de inhoud van die flessen... daarom is hij momenteel een beetje op de achtergrond getreden....
Tja eens benieuwd of Mr Goossens die fles ook zal aanbieden aan zijn Chineese klanten wanneer ze samen hun nieuwjaar vieren.
Misschien tijdens het vuurwerk wanneer ze gans de gemeente weer wakker maken.
Woh low can you gocheers
Ik weet niet of deze al gepasseerd is, maar ik vond het wel een goeie:

Savanna Samson

http://www.wine-searcher.com/m/2013/03/f...nna-samson

Blijkbaar is ze (mede) eigenaar van het BdM domein La Fiorita (wat trouwens goeie brunello maakt - ook zonder dat je weet hebt van deze connectie :-) )

Nu ja "beroemdheid" is hier wel relatief. Ik denk dat haar bekendheid vooral bij het mannelijk deel van de bevolking ligt (maar dat is voor bv. een Alain Prost ook wss zo - vraag is wie er dan sneller is...).

Vinogan(s)
(09-04-2013 03:12 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Ik weet niet of deze al gepasseerd is, maar ik vond het wel een goeie:

Savanna Samson

http://www.wine-searcher.com/m/2013/03/f...nna-samson

Blijkbaar is ze (mede) eigenaar van het BdM domein La Fiorita (wat trouwens goeie brunello maakt - ook zonder dat je weet hebt van deze connectie :-) )

Nu ja "beroemdheid" is hier wel relatief. Ik denk dat haar bekendheid vooral bij het mannelijk deel van de bevolking ligt (maar dat is voor bv. een Alain Prost ook wss zo - vraag is wie er dan sneller is...).

Vinogan(s)

@ Vinogan(s)

Ik ben nooit ne rappe of ne snelle geweest.
Maar deze referentie kwam hier wel al op het forum.
Als wijnliefhebber vroeg ik me toen af welke druivensoort in dat bedje lag (Sangiovese; Nebbiolo of misschien Primitivo ?) , maar heb nooit een antwoord of reactie hierop gekregen.( althans op het druivenras)
http://www.vinejo.freebb.be/thread-444-p...l#pid35190
Laat je kritische blik maar eens goed gaan en concentreer je niet teveel op wat daar tussen de druiven ligt.Wink
(09-04-2013 08:11 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(09-04-2013 03:12 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Ik weet niet of deze al gepasseerd is, maar ik vond het wel een goeie:

Savanna Samson

http://www.wine-searcher.com/m/2013/03/f...nna-samson

Blijkbaar is ze (mede) eigenaar van het BdM domein La Fiorita (wat trouwens goeie brunello maakt - ook zonder dat je weet hebt van deze connectie :-) )

Nu ja "beroemdheid" is hier wel relatief. Ik denk dat haar bekendheid vooral bij het mannelijk deel van de bevolking ligt (maar dat is voor bv. een Alain Prost ook wss zo - vraag is wie er dan sneller is...).

Vinogan(s)

@ Vinogan(s)

Ik ben nooit ne rappe of ne snelle geweest.
Maar deze referentie kwam hier wel al op het forum.
Als wijnliefhebber vroeg ik me toen af welke druivensoort in dat bedje lag (Sangiovese; Nebbiolo of misschien Primitivo ?) , maar heb nooit een antwoord of reactie hierop gekregen.( althans op het druivenras)
http://www.vinejo.freebb.be/thread-444-p...l#pid35190
Laat je kritische blik maar eens goed gaan en concentreer je niet teveel op wat daar tussen de druiven ligt.Wink

De égrappage is goed gelukt alleszins. Over het algemeen ben ik kritisch naar additieven maar dit additief is vrij natuurlijk.
Hmmm, als ik zeg dat ik dit over het hoofd heb gezien, dan zou ik niet het correcte lichaamsdeel benoemen...
Racer Mario Andretti maakt wijn in Napa. in de jaren 70 werd hij wereldkampioen F1 met de zwarte Lotus gesponsord door John Players Special. Denk dat voor de meesten de bolide bekender is dan de man zelf.
(21-04-2013 08:02 AM)Kris schreef: [ -> ]Racer Mario Andretti maakt wijn in Napa. in de jaren 70 werd hij wereldkampioen F1 met de zwarte Lotus gesponsord door John Players Special. Denk dat voor de meesten de bolide bekender is dan de man zelf.

En toch... Ik was toen een ventje van tien en gretig lezer van Michel Vaillant. Ik herinner me de naam zeer goed, periode van Niki Lauda. Die laatste drinkt nog steeds liefst wijnen met een fumé- toets. Rolleyes Confused Blush
(21-04-2013 08:42 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-04-2013 08:02 AM)Kris schreef: [ -> ]Racer Mario Andretti maakt wijn in Napa. in de jaren 70 werd hij wereldkampioen F1 met de zwarte Lotus gesponsord door John Players Special. Denk dat voor de meesten de bolide bekender is dan de man zelf.

En toch... Ik was toen een ventje van tien en gretig lezer van Michel Vaillant. Ik herinner me de naam zeer goed, periode van Niki Lauda. Die laatste drinkt nog steeds liefst wijnen met een fumé- toets. Rolleyes Confused Blush

Foei Vinejo, zo lachen met die mens zen miserie :-)
Moest er toch smakelijk om lachen...
Kwetsend was het zeker niet, als ik dan denk aan Niki Lauda en Mario Andretti kan ik maar één conclusie trekken...... Ik wordt al een beetje oud.
David Ginola, voor wie hem nog herinnert
(10-09-2013 10:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]David Ginola, voor wie hem nog herinnert

Yep, Franse WKploeg ten tijde van de botsing met Shumächer dacht ik. Welke wijn maakt ie?
(10-09-2013 10:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(10-09-2013 10:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]David Ginola, voor wie hem nog herinnert

Yep, Franse WKploeg ten tijde van de botsing met Shumächer dacht ik. Welke wijn maakt ie?

Welke wijn hij maakt weet ik ni, maar qua voetbalgeneratie zit je niet juist (misschien verwar je met Alain Giresse ?).

Ginola zit wat tussen de generatie Papin/Cantona en de generatie Zidane/Henri in.

Sorry for "nerding out": Pa was nogal fan van Frans voetbal, dus elke zondagvoormiddag keken wij met z'n allen naar "Telefoot" op TF1 Wink
Inderdaad. Speelde samen met Weah en Rai bij PSG en later nog bij Newcastle en Tottenham. Hij zou in de Provence actief zijn.
(11-09-2013 08:24 AM)Dave schreef: [ -> ]
(10-09-2013 10:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(10-09-2013 10:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]David Ginola, voor wie hem nog herinnert

Yep, Franse WKploeg ten tijde van de botsing met Shumächer dacht ik. Welke wijn maakt ie?

Welke wijn hij maakt weet ik ni, maar qua voetbalgeneratie zit je niet juist (misschien verwar je met Alain Giresse ?).

Ginola zit wat tussen de generatie Papin/Cantona en de generatie Zidane/Henri in.

Sorry for "nerding out": Pa was nogal fan van Frans voetbal, dus elke zondagvoormiddag keken wij met z'n allen naar "Telefoot" op TF1 Wink

Nagel op de kop, Dave, Giresse!
En Telefoot, dedju, dat was ook mijn zondagse pleziertje (eigenlijk veel leuker dan De Zevende Dag..)
Zeer off topic, maar keken jullie de zaterdagavond om zessen dan ook naar Die Sportshau? Smile
(11-09-2013 09:11 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-09-2013 08:24 AM)Dave schreef: [ -> ]
(10-09-2013 10:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(10-09-2013 10:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]David Ginola, voor wie hem nog herinnert

Yep, Franse WKploeg ten tijde van de botsing met Shumächer dacht ik. Welke wijn maakt ie?

Welke wijn hij maakt weet ik ni, maar qua voetbalgeneratie zit je niet juist (misschien verwar je met Alain Giresse ?).

Ginola zit wat tussen de generatie Papin/Cantona en de generatie Zidane/Henri in.

Sorry for "nerding out": Pa was nogal fan van Frans voetbal, dus elke zondagvoormiddag keken wij met z'n allen naar "Telefoot" op TF1 Wink

Nagel op de kop, Dave, Giresse!
En Telefoot, dedju, dat was ook mijn zondagse pleziertje (eigenlijk veel leuker dan De Zevende Dag..)
Zeer off topic, maar keken jullie de zaterdagavond om zessen dan ook naar Die Sportshau? Smile

Uiteraard ! Mijn Pa was militair en heeft een aantal jaren in Duitsland gezeten, dus hij verstond ook echt alles van "Die Sportshau" Rolleyes

Mij Pa was eigenlijk gewoon verslaafd aan sport op TV. Toen Eurosport later werd gelanceerd, werd het pas echt erg. Zo was hij eens "live" naar het schaken aan 't kijken, terwijl hij de regels van het spel in de verste verte niet kende. 't Was ne kerel, onze Pa...
Het ziet ernaar uit dat hij vooal zijn naam "leent" aan een rosé van een coöperatieve in de Provence : Coste Brulade.

http://www.decanter.com/news/wine-news/4...nning-rose

Hij kwam trouwens heel kort voor in het 3e deel van de BBC wijndocumentaire, wanneer ze filmen op de Internationale Wine Challenge, waar zijn rosé zilver behaald heeft.
Dit vind ik “disgusting” of vuile praktijk.
http://www.wine-searcher.com/m/2014/09/s...ity-winery

Ik dronk reeds een aantal wijnen van deze man maar bleef toch sceptisch t.a.v. zijn wijnkennis.
Deze wijnen vond ik niet slecht maar te duur voor wat ze te bieden hadden.
(02-09-2014 01:43 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Dit vind ik “disgusting” of vuile praktijk.
http://www.wine-searcher.com/m/2014/09/s...ity-winery

Ik dronk reeds een aantal wijnen van deze man maar bleef toch sceptisch t.a.v. zijn wijnkennis.
Deze wijnen vond ik niet slecht maar te duur voor wat ze te bieden hadden.

Misschien dat hij op deze manier de wijn aan een lagere prijs kan aanbieden Tongue .

Maar ik volg je hier Don. Dit is niet kunnen zo een praktijken .
Al in tien jaar niet meer aangevuld!
Zo uit het hoofd:
- Il Palagio: In Toscane produceert Sting vooral wijnen op basis van Sangiovese.
- Sangue d'Oro Passito de Pantelleria: slechts een paar duizend 50cl flessen per jaar produceert Carole Bouquet op dit eiland.
Naast vernoemde De Gucht, maakt ook zijn rivaal Verofstadt in Toscane een beetje wijn onder de naam Meone.
Allez mannen, aanvullen!
Allez mannen, aanvullen!
[/quote]
u vraagt wij draaien --> https://www.domeinbergen.nl/beroemde-wijngaardeniers/
Pagina's: 1 2 3 4
Koppelingen