09-05-2011, 01:27 PM
La Cuvée d'Eos 2003, 100% Gamay, 15°
Een experimentje van de wijnmaker naar aanleiding van de klimatologische gebeurtenissen dat jaar. De hete zomer 2003 heeft gezorgd voor een natuurlijk passerillage van de Gamay-druiven. Zwoele, confituurachtige smaak van (over)rijpe braam, aardbeien en wat kruiden. Merkwaardige wijn.
Volgende dag: wint aan diepte, het overrijpe fruit verdwijnt wat op de achtergrond.
Een rariteitenwijntje als oefening, maar zeker niet voor elke dag.
Een experimentje van de wijnmaker naar aanleiding van de klimatologische gebeurtenissen dat jaar. De hete zomer 2003 heeft gezorgd voor een natuurlijk passerillage van de Gamay-druiven. Zwoele, confituurachtige smaak van (over)rijpe braam, aardbeien en wat kruiden. Merkwaardige wijn.
Volgende dag: wint aan diepte, het overrijpe fruit verdwijnt wat op de achtergrond.
Een rariteitenwijntje als oefening, maar zeker niet voor elke dag.