Ja, mannen, ik heb dan toch maar op deze blauwe maandag, net na 14u, mijn solitair flesje Evangile '07 geopend. Neusje met ferm getoast hout en koffiebonen. Mond is bijzonder fris, maar zeker met smakelijke lengte en diepte. Zoals we al vele keren hebben gesteld is '07 op de rechteroever goed en zijn de wijnen sneller drinkbaar dan in andere, grotere jaren. En nu laat ik N. Martin aan het woord:
Tasted blind at the 2007 Bordeaux horizontal in Southwold. Jean-Pascale Vazart is overseeing some wonderful wines from this Pomerol stalwart and even off-vintages such as 2007 are no exception. It has fine delineation on the nose with macerated dark cherries, creme de cassis, blueberry compote and a touch of crushed stone. Fine delineation. The palate has a rounded, sensual entry, slightly lower acidity than others, caressing sumptuous dark cherry and cassis fruit towards the finish that lingers long in the mouth. Irresistible. Tasted January 2011. (94 pp)
L'Evangile, echt zo'n doordeweeks fleske hé....jawadde
Het derde flesje Blason de l'Evangile 2007 was het minste. Mooie neus: très Pomerol. Zuren gooien roet in het eten... .
(14-03-2013 08:34 AM)Mt schreef: [ -> ]Het derde flesje Blason de l'Evangile 2007 was het minste. Mooie neus: très Pomerol. Zuren gooien roet in het eten... .
Binnenkort meer nieuws over Evangile
sebiet beginnen ze hier nog te prediken... ben al een tijdje op zoek naar eentje op ouderdom om te kopen, wishlist materiaal...
(29-03-2013 01:49 AM)Tom T schreef: [ -> ]sebiet beginnen ze hier nog te prediken... ben al een tijdje op zoek naar eentje op ouderdom om te kopen, wishlist materiaal...
Ik heb er ééntje uit het oude testament, vandaar ...
Château l'Evangile 1999:
Doc trakteerde met dit mythisch domein.
Neus: houttoetsen, cassis, kruidigheid, leder, ietwat inotiol (maar niet in your face zoals bij Zuid-Afrikanen soms voorvalt), gedroogde pruimen, toets kaneel, zoethout. Een neus die aanvankelijk zeer gemarkeerd is door de houtlagering. Naar mijn zin te veel make-up, iets te veel van het goede. (maar met duidelijke evolutie in het glas)
Geknoopte wijn, beetje likeur, koffie, bitters en prominente zuren. Duidelijke sporen van de moeilijke jaargang '99. Blijft een grote wijn maar iets minder houtinvloed was welkom.
(18-09-2013 09:53 PM)Mt schreef: [ -> ]Château l'Evangile 1999:
Doc trakteerde met dit mythisch domein.
Neus: houttoetsen, cassis, kruidigheid, leder, ietwat inotiol (maar niet in your face zoals bij Zuid-Afrikanen soms voorvalt), gedroogde pruimen, toets kaneel, zoethout. Een neus die aanvankelijk zeer gemarkeerd is door de houtlagering. Naar mijn zin te veel make-up, iets te veel van het goede. (maar met duidelijke evolutie in het glas)
Geknoopte wijn, beetje likeur, koffie, bitters en prominente zuren. Duidelijke sporen van de moeilijke jaargang '99. Blijft een grote wijn maar iets minder houtinvloed was welkom.
Een wijn die een 6-tal uur karaf nodig heeft ! Volledig akkoord met de beschrijving ...ge moogt nog dochterkes krijgen ;-)
Chateau L'Evangile 1979
Na een paar minuten was hij perfect, medium body, volledig tertiaire smaak, zacht, elegant, complex. 93p
Doet me wat nostalgische terug denken aan een andere Pomerol-klepper; L'Eglise Clinet 1978 die ik in het glas had rond de nieuwjaarsperiode.
De body bleef wat achter in de fles maar alle karaktertrekken van een goeie belegen ouwe kwamen uit het glas.
We waren met 6, dus vlotjes de fles binnen alvorens hij waarschijnlijk de oxidatieve dood zou vinden na een uurtje.
(Een Eglise Clinet of L'Evangile van 88-89-90, moeten nu waarschijnlijk top zijn en full body, helaas hier niks van in de voorraad)
(24-11-2019 03:06 PM)jr02 schreef: [ -> ]Doet me wat nostalgische terug denken aan een andere Pomerol-klepper; L'Eglise Clinet 1978 die ik in het glas had rond de nieuwjaarsperiode.
De body bleef wat achter in de fles maar alle karaktertrekken van een goeie belegen ouwe kwamen uit het glas.
We waren met 6, dus vlotjes de fles binnen alvorens hij waarschijnlijk de oxidatieve dood zou vinden na een uurtje.
(Een Eglise Clinet of L'Evangile van 88-89-90, moeten nu waarschijnlijk top zijn en full body, helaas hier niks van in de voorraad)
Hier nog één 1979 liggen ... de 1990 zal wel een andere prijsklasse zijn.
Als je een glas (of twee) uitschenkt en dan direct de fles vacuüm trekt gaat deze heel de avond mee.
(25-11-2019 11:13 AM)fleer schreef: [ -> ] (24-11-2019 03:06 PM)jr02 schreef: [ -> ]Doet me wat nostalgische terug denken aan een andere Pomerol-klepper; L'Eglise Clinet 1978 die ik in het glas had rond de nieuwjaarsperiode.
De body bleef wat achter in de fles maar alle karaktertrekken van een goeie belegen ouwe kwamen uit het glas.
We waren met 6, dus vlotjes de fles binnen alvorens hij waarschijnlijk de oxidatieve dood zou vinden na een uurtje.
(Een Eglise Clinet of L'Evangile van 88-89-90, moeten nu waarschijnlijk top zijn en full body, helaas hier niks van in de voorraad)
Hier nog één 1979 liggen ... de 1990 zal wel een andere prijsklasse zijn.
Als je een glas (of twee) uitschenkt en dan direct de fles vacuüm trekt gaat deze heel de avond mee.
Ik doe dat niet (meer), heb de indruk dat je er daarmee ook (een ferm deel van) de geurstoffen uit zuigt. Coravin is dan misschien een betere, zij het veel duurdere oplossing. Het slimste lijkt me eigenlijk gewoon sneller drinken...