04-01-2010, 09:33 PM
Bon, een ruime (wijn)geest is ook iets waard niewaar ...
Ik heb zonet een casserolle verse everzwijnragout (volgens een recepteke van Jamie Oliver) opgezet en die pruttelt lekker om binnen een half uurke verorberd te worden met eiertagliatelle.
Wat heb ik daar in gekapt? wel ... Chateau Cazeau 2006
Aangezien ik ook al wat in de saus verdwijnt eerst proef, ziehier de TN:
Ch Cazeau, Bordeaux, 2006, France.
Carrefour - 5,00 €
Heel lichte, lichtgeëvolueerde kleur.
Nogal stoffige neus, met enkel wat eenvoudig rood pitfruit.
In de mond dito: wat versleten fruittoetsen gevolgd door overdreven bitters. De zuren en tannines zijn wel op een redelijk niveau.
Korte bittere afdronk.
(68/100)
Conclusie: deed ik goed om dit in mijn ragout te kappen? Ik denk het wel, mijn saus en mijn vrouw zullen er niet van afzien. (hoop ik )
Zou ik er ooit (meer dan dit ene glas) van drinken?
Nie begot. Voor die 5 € koop ik nog liever een 75 cl fles Duvel.
Afblijven jongens en als alternatief uw dorst lessen met bier.
(of naar de Colruyt hollen en Adobe Carmenère gaan halen: vijf keer zo lekker, en ook slechts 5 € ! )
Ik heb zonet een casserolle verse everzwijnragout (volgens een recepteke van Jamie Oliver) opgezet en die pruttelt lekker om binnen een half uurke verorberd te worden met eiertagliatelle.
Wat heb ik daar in gekapt? wel ... Chateau Cazeau 2006
Aangezien ik ook al wat in de saus verdwijnt eerst proef, ziehier de TN:
Ch Cazeau, Bordeaux, 2006, France.
Carrefour - 5,00 €
Heel lichte, lichtgeëvolueerde kleur.
Nogal stoffige neus, met enkel wat eenvoudig rood pitfruit.
In de mond dito: wat versleten fruittoetsen gevolgd door overdreven bitters. De zuren en tannines zijn wel op een redelijk niveau.
Korte bittere afdronk.
(68/100)
Conclusie: deed ik goed om dit in mijn ragout te kappen? Ik denk het wel, mijn saus en mijn vrouw zullen er niet van afzien. (hoop ik )
Zou ik er ooit (meer dan dit ene glas) van drinken?
Nie begot. Voor die 5 € koop ik nog liever een 75 cl fles Duvel.
Afblijven jongens en als alternatief uw dorst lessen met bier.
(of naar de Colruyt hollen en Adobe Carmenère gaan halen: vijf keer zo lekker, en ook slechts 5 € ! )