We hebben de Tignanello 1995 van dit domein gedronken, één van hun topwijnen (na Solaia). 80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon and 5% Cabernet Franc. Wordt alleen in de goede jaren gemaakt (lees enkel niet in barslechte jaren
).
Carl:
22. Antinori Tignarello 1995 (IGT) : vegetaal, gekookte groente, grafiet, bos
Jo:
22. Antinori Tignanello 1995 (IGT) : Ik dacht aan toplinkeroever, heb nogmaals die vergissing gemaakt bij de Masseto (die naam zocht ik mannen) - en idd, leek wel een topcru uit de Medoc...
Koen:
22. Antinori Tignanello 1995 (IGT Toscana) : hier zitten we op een ander niveau ... enkelen zeiden onmiddellijk gekookte groentjes maar dit doet de wijn toch geen eer aan. Grafiet, sousbois, donker fruit en iets aangenaam vegetaals. Straalt nog steeds, concentratie, fraicheur, lengte zo moet het. De tannines zijn nog niet helemaal versmolten maar deze knaap kan nog makkelijk 5 jaar verbeteren.
Heb al verschillende keren op het punt gestaan die wijn te kopen, en dan toch telkens net niet gedaan. Weet niet wat me tegenhield ... Wel altijd goede commentaren gehoord, maar nooit flabbergasted... Misschien moet ik toch eens een fleske proberen? Enkele jaren geleden kon je die nog vinden rond de 42 €, dat is nu ook al lang gene waar meer ...
In Duitsland vind je ze rond de 55€ (2007, 2008) zelfde prijs bij onze Jonge Charly ... per 120 flessen dan
. Maar ja dat is nog even wachten vooraleer ze op dronk zijn hé. Could have been there...
was top maar ook niet de supertop (solaia misschien
) voor mij een 92 misschien binnen een paar jaren 93
Uit mijn notities klinkt niet altijd de juiste toon door maar ik vond deze wijn ook wel zeer mooi. Het evenwicht dat deze wijn bereikt had na 16 jaar was van een onaardse schoonheid.
Ik heb eens een bod gedaan op sylvies, zonder succes. Voor 3 flessen was het toen 130 + 17,5%. Ik had 80 geboden
(range was 80-120).
Op sylvies kun je soms nog wel koopjes doen als het om Italiaanse wijn gaat, maar Tignanello is net iets te bekend vrees ik.
Onlangs op ebay ging de 2007 aan 57€
(01-12-2011 10:53 AM)Matten schreef: [ -> ]Hier nog enkele euro's goedkoper: http://www.wijnhuismario.be/files/prijsl...r_2011.pdf
Was onlangs op een proeverij van zijn wijnen en kon Tignanello '07 als laatste fles proeven. Zonder enige twijfel (jong maar al toegankelijk) top.
die prijzen vallen precies nog redelijk mee, wel wat aan de verre kant natuurlijk
We kunnen altijd iets regelen
.
(01-12-2011 02:36 PM)Matten schreef: [ -> ]We kunnen altijd iets regelen .
Hmmm zou wel graag enkele flesjes van de '07 kopen
.
Bob: Antinori’s 2007 Tignanello is wonderfully ripe and seductive in its dark cherries, flowers, spices, tobacco, sage, cedar, mint and minerals. This is as opulent a Tignanello as I have ever tasted but there is just enough acidity and structure from the Sangiovese to keep things from going over the top. The wine’s richness and warmth are such that in a blind tasting I mistook the 2007 Tignanello for a wine from Maremma! The dense, muscular fruit follows through to an impeccable finish with no hard edges and impossibly fine, silky tannins. Simply put, the 2007 is a magnificent Tignanello. The 2007 Tignanello is 80% Sangiovese aged in 300-liter French oak barrels (1/3 new), 15% Cabernet Sauvignon and 5% Cabernet Franc, both aged in 100% new 225-liter French oak barriques. Anticipated maturity: 2012-2027. (95)
(12-12-2011 07:52 PM)Matten schreef: [ -> ]Hmmm zou wel graag enkele flesjes van de '07 kopen .
Bob: Antinori’s 2007 Tignanello is wonderfully ripe and seductive in its dark cherries, flowers, spices, tobacco, sage, cedar, mint and minerals. This is as opulent a Tignanello as I have ever tasted but there is just enough acidity and structure from the Sangiovese to keep things from going over the top. The wine’s richness and warmth are such that in a blind tasting I mistook the 2007 Tignanello for a wine from Maremma! The dense, muscular fruit follows through to an impeccable finish with no hard edges and impossibly fine, silky tannins. Simply put, the 2007 is a magnificent Tignanello. The 2007 Tignanello is 80% Sangiovese aged in 300-liter French oak barrels (1/3 new), 15% Cabernet Sauvignon and 5% Cabernet Franc, both aged in 100% new 225-liter French oak barriques. Anticipated maturity: 2012-2027. (95)
same here
Ze verkopen die ook bij ISPC in Gent, de juiste prijs ken ik niet.
Filip
Als er een groepsaankoop komt: ik ben kandidaat voor drie flessen.
Heb dit WE de Tignanello 1995 opnieuw gedronken en die was er knal op. En ja Jo: ook deze keer hadden mijn gasten als eerste reactie "nen topbordeaux" (en 't zijn nochtans grote Bordeaux en Italie liefhebbers). Het reetje was goed vergezeld
(13-12-2011 01:14 PM)koen schreef: [ -> ]Het reetje was goed vergezeld
Hmm, ik wil de omstandigheden niet kennen waarin jij wijn degusteert.
Maar idd, ik denk dat die Tignanello één van de beste Italiaanders is die ik ooit dronk...
Badia a Passignano 2001, Chianti Classico Riserva 100% Sangiovese
Licht aardse aroma's, donker rijp fruit, beetje pruim, cacao. Zeer zacht, vol rond, fluweel. Alles zit erin en is verweven. De wijn blijft mooi hangen in het middenpallet en ook de afdronk is zalvend. Dit is op voordat je het beseft. Knap 92
Badia a Passignano 2001. Line-up bij de tagliata samen met de Radici van Mastroberardina en de Summus van Castello Banfi. Deze was duidelijk de betere en de schenktemperatuur is van groot belang (rond de 18° het beste).
Chianti Clas Badia a Passignano 2007
Zwarte kersjes en bramen (rijp zwart fruit) met wat tabak en ceder. Opstuivende kruidigheid. Heel mooi afgerijpt en op dronk. Sommige Sangioveses doen wat misleidend Bordelees aan in de neus, ook deze slaagde daarin.
dat overkomt iedereen... er bestaan grotere blunders zoals missen tussen bourgogne en bordeaux... zolang het maar plezant blijft en voor de rest, deze was zeker mooi
(30-09-2012 12:27 PM)vincent schreef: [ -> ] dat overkomt iedereen... er bestaan grotere blunders zoals missen tussen bourgogne en bordeaux... zolang het maar plezant blijft en voor de rest, deze was zeker mooi
Al dikwijls mezelf op betrapt, te ontstuimig denken aan Bdx en m'n onmiddellijke reflex is dan, man, toch weer geen Sangiovese...
In de magnum Villa Antinori '07 van vandaag herken ik het stinkende bouquet van een Pomerol
. (ook al schenk ik zelf deze wijn)
(01-10-2012 08:45 PM)Matten schreef: [ -> ]In de magnum Villa Antinori '07 van vandaag herken ik het stinkende bouquet van een Pomerol . (ook al schenk ik zelf deze wijn)
Straks spreken we nog van Toscane rechts...
Tignanello 2008
Blind gekregen. na ruiken onmiddellijk een 'aha, Bordeaux' gevoel.
Dan drinken en... wat een warme finale, dit kan geen Bordeaux zijn...
Zuiders dus.
Bandol...? Hm, onwaarschijnlijk... Zuidwesten dan maar... kan dit Cahors zijn? Dan toch een hele mooie, mss wel Du Cèdre...?
Enfin, all my thoughts in vain, t was geen Franse wijn maar een Italiaanse.
Alweer verrassend en zeer zeer mooi, merci Doc!
92
Niet te jong? Ik dacht de mijne in 15-16 te ontkurken...
(03-11-2012 02:28 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Niet te jong? Ik dacht de mijne in 15-16 te ontkurken...
Absoluut jong, maar hij was al één dag open, en was nu echt wel te genieten en verrassend. Maar met een potentieel zoals je hierboven aanhaalt. Op dag 1 was hij gesloten en gaf hij zich niet echt.
(03-11-2012 02:28 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Niet te jong? Ik dacht de mijne in 15-16 te ontkurken...
Net het laatste glas gedronken: nog beter dan gisteren.
Derde dag op zijn best, dus je voornemen om dit nog een paar jaar te laten rusten lijkt verstandig...
OK, bedankt voor de verduidelijking!
Vandaag opnieuw flesje CCR07 van Marchese Antinori. Op dronk nu. Voor de rest consistent met vorige TN.
Vinogan(s)
Guado Al Tasso, 1996
Perfect mooi geëvolueerde neus van bitterzoete rode kersen, gedroogde specerijen als kaneel, droge vijgen, verder wat zoethout. Zacht en versmolten mondgevoel, fris en zeer elegant geheel. Nog wat tannines in de finale zorgen voor extra spanning. Knap hoor !
Bedankt buurman ... 92