18-06-2011, 12:54 PM
18-06-2011, 05:02 PM
okay, dringend eens proberen. for the tip!
13-02-2013, 12:03 PM
Voor vanavond gereserveerd. De menu is wel wat opgeslagen ondertussen (zo'n 33% ongeveer tov 2011 - ik ga er maar vanuit dat er een logische verklaring voor te geven is)
Ben benieuwd!
Ben benieuwd!
13-02-2013, 02:39 PM
Alvast bedankt voor het verslag !!!
Ik ben benieuwd of het de voorkeur zou genieten op La Buvette dat een gelijkaardig concept hanteert.
Ik ben benieuwd of het de voorkeur zou genieten op La Buvette dat een gelijkaardig concept hanteert.
14-02-2013, 10:22 AM
Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!)
De wijnen maken de eetervaring wel wat duurder. (Prijzen van 40-50 euro en counting per fles)
Aanrader!
De wijnen maken de eetervaring wel wat duurder. (Prijzen van 40-50 euro en counting per fles)
Aanrader!
14-02-2013, 10:28 AM
(14-02-2013 10:22 AM)Somers schreef: [ -> ]Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!)
De wijnen maken de eetervaring wel wat duurder. (Prijzen van 40-50 euro en counting per fles)
Aanrader!
Elian Da Ross; al veel over gehoord: zou ik ook wel eens willen proeven...
14-02-2013, 10:54 AM
(14-02-2013 10:28 AM)Dave schreef: [ -> ](14-02-2013 10:22 AM)Somers schreef: [ -> ]Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!)
De wijnen maken de eetervaring wel wat duurder. (Prijzen van 40-50 euro en counting per fles)
Aanrader!
Elian Da Ross; al veel over gehoord: zou ik ook wel eens willen proeven...
Te koop bij Mostade in Solre Sur Sambre
14-02-2013, 11:24 AM
(14-02-2013 10:54 AM)carl schreef: [ -> ](14-02-2013 10:28 AM)Dave schreef: [ -> ](14-02-2013 10:22 AM)Somers schreef: [ -> ]Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!)
De wijnen maken de eetervaring wel wat duurder. (Prijzen van 40-50 euro en counting per fles)
Aanrader!
Elian Da Ross; al veel over gehoord: zou ik ook wel eens willen proeven...
Te koop bij Mostade in Solre Sur Sambre
Moet ik eens checken ! Carl !
14-02-2013, 01:50 PM
(14-02-2013 10:28 AM)Dave schreef: [ -> ](14-02-2013 10:22 AM)Somers schreef: [ -> ]Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!)
De wijnen maken de eetervaring wel wat duurder. (Prijzen van 40-50 euro en counting per fles)
Aanrader!
Elian Da Ross; al veel over gehoord: zou ik ook wel eens willen proeven...
Dronk daarvan onlangs' Le vin est un fête', zeer mooi en betaalbaar (8,5 euro bij Tinto)
Dank aan Somers voor de RTN (RestoTastingNote)
14-02-2013, 02:13 PM
(14-02-2013 10:54 AM)carl schreef: [ -> ](14-02-2013 10:28 AM)Dave schreef: [ -> ](14-02-2013 10:22 AM)Somers schreef: [ -> ]Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!)
De wijnen maken de eetervaring wel wat duurder. (Prijzen van 40-50 euro en counting per fles)
Aanrader!
Elian Da Ross; al veel over gehoord: zou ik ook wel eens willen proeven...
Te koop bij Mostade in Solre Sur Sambre
Ook bij Boutelegier !
12-05-2013, 03:46 PM
(14-02-2013 10:22 AM)Somers schreef: [ -> ]Gisteren gegeten. In 1 woord: adembenemend. Menu van 9 gangen / gangetjes voor 49 euro was over de hele lijn een voltreffer. Met als hoogtepunt griet met venkel. Eenvoudig, puur en ontzettend smaakvol. De Coucou Blanc 2010 (SB/Semillion blend van Elian Da Ross uit de Sud-Ouest) begeleidde het eerste deel van de maaltijd perfect. Het duifje in groene kool was dan weer perfect voor bij de uitermate fijne en delicate Beaujolais (Chiroubles 2010 van Karim Vionnet - geweldig fijne en zuivere wijn!)
De wijnen maken de eetervaring wel wat duurder. (Prijzen van 40-50 euro en counting per fles)
Aanrader!
Zaterdag eindelijk gaan eten in Neptune.
Kan mij enkel maar aansluiten bij Tim: absolute voltreffer.
Keuze uit "Le Petit Menu" en "Le Grand Menu".
Wij hebben de Petit Menu genomen (de rest van de tafel wilde niet meedoen voor Le Grand Menu) aan 57 €, met aangepaste wijnen: 91 €: 7 gerechtjes (allen fenomenaal en zeer origineel) met telkens een nieuwe originele wijn (Vouvray, Muscadet, Jura, Spaans (druif waarvan ik nog nooit gehoord had), cider, ...).
Ik ga binnenkort zeker terug om wijnen à la carte te proeven: ze hebben een zeer originele kaart, veel bio en speciallekes (leveranciers: Melotte, Wouter De Backer, etc..).
Uiteindelijk met alles er op en eraan: 100 € pp, wat in Brussel voor die kwaliteit en originaliteit eigenlijk zeer goed meevalt.
Kortom een aanrader voor de wijnliefhebber die openstaat voor "iets anders".