wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine de Chevalier Pessac Léognan
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
(04-01-2014 06:01 PM)Kris G schreef: [ -> ]
(04-01-2014 05:49 PM)rik schreef: [ -> ]Kan nog wat flessen Domaine de chevalier 2000 voor een "prijsje" op de kop tikken, kan die nog enkele jaren meegaan of direkt te drinken?

wat is een "prijsje"? Wink ik zou niet twijfelen ze : enkele jaren geleden eens geproefd en was prachtig, zit zeker nog potentieel in ook, hun nieuwe aanplanten beginnen vanaf 2000 te renderen (ook de reden van de mindere periode in de jaren 90)

http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ta...+chevalier
Gisteren voor het eerst (blind) de witte Chevalier geproefd. Een wijn die een stuk duurder is dan de rode, vandaar dat we die niet veel in het glas krijgen.
Dit is een totaal andere wijn dan de witte Malartic die we vorig jaar dronken. Waar de Malartic het moest hebben van zijn puurheid en finesse, was deze Chevalier een krachtpatser. In de neus gerookte toetsen, honing, rijp wit fruit, lichte sherrytoets. Zeer vol in de mond, enorm lang én breed, zuurtjes lijken in eerste instantie verlegen maar komen in volle galop de lange afdronk opluisteren.
Zeer knappe wijn, jammer van de uit de pan swingende prijzen, aan pakweg 30% korting toch wel eens de moeite om er eens eentje van aan te schaffen Wink
(18-04-2014 01:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]Gisteren voor het eerst (blind) de witte Chevalier geproefd. Een wijn die een stuk duurder is dan de rode, vandaar dat we die niet veel in het glas krijgen.
Dit is een totaal andere wijn dan de witte Malartic die we vorig jaar dronken. Waar de Malartic het moest hebben van zijn puurheid en finesse, was deze Chevalier een krachtpatser. In de neus gerookte toetsen, honing, rijp wit fruit, lichte sherrytoets. Zeer vol in de mond, enorm lang én breed, zuurtjes lijken in eerste instantie verlegen maar komen in volle galop de lange afdronk opluisteren.
Zeer knappe wijn, jammer van de uit de pan swingende prijzen, aan pakweg 30% korting toch wel eens de moeite om er eens eentje van aan te schaffen Wink

Op dag 1 was deze wijn een ware ontgoocheling.
Bij openen zwaar oxidatieve toetsen, sherry. Onevenwichtig.
Decanteren bracht geen beterschap.
Na een tijdje bij momenten een korte te verwaarlozen sauvignontoets (hier 85%)

Op dag 2 grotendeels getransformeerd. Nog slechts een kleine sherrytoets.
Breed in de mond (en in zuren). Krachtig. Gerookte toets.
Veel beter evenwicht. Nog niet volledig overtuigd.
(19-04-2014 03:21 PM)Tienne schreef: [ -> ]
(18-04-2014 01:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]Gisteren voor het eerst (blind) de witte Chevalier geproefd. Een wijn die een stuk duurder is dan de rode, vandaar dat we die niet veel in het glas krijgen.
Dit is een totaal andere wijn dan de witte Malartic die we vorig jaar dronken. Waar de Malartic het moest hebben van zijn puurheid en finesse, was deze Chevalier een krachtpatser. In de neus gerookte toetsen, honing, rijp wit fruit, lichte sherrytoets. Zeer vol in de mond, enorm lang én breed, zuurtjes lijken in eerste instantie verlegen maar komen in volle galop de lange afdronk opluisteren.
Zeer knappe wijn, jammer van de uit de pan swingende prijzen, aan pakweg 30% korting toch wel eens de moeite om er eens eentje van aan te schaffen Wink

Op dag 1 was deze wijn een ware ontgoocheling.
Bij openen zwaar oxidatieve toetsen, sherry. Onevenwichtig.
Decanteren bracht geen beterschap.
Na een tijdje bij momenten een korte te verwaarlozen sauvignontoets (hier 85%)

Op dag 2 grotendeels getransformeerd. Nog slechts een kleine sherrytoets.
Breed in de mond (en in zuren). Krachtig. Gerookte toets.
Veel beter evenwicht. Nog niet volledig overtuigd.

Ik denk dat hij beter smaakt als je hem zelf niet moeten betalen hebt Big Grin
2007 in het glas, het kleur laat zich raden zeker? Wink

de kleur vertoont weinig tot geen evolutie : volle indruk zonder de indruk van een super concentratie te geven

de neus was na het openen pot gesloten, en na een half uur in het glas.....nog steeds pot gesloten

dus met wat schrik een 1e slok genomen Wink typische piepjonge bdx, deed me aan Gazin-Rocquencourt en Brown denken, tiens Smile een moeilijk te beoordelen wijn : ergens voel je dat het een groot kasteel is in een mindere jaargang : de materie en de structuur zijn er wel, maar hij mist wat elegantie (nu ja : sowieso niet het uitgangbord van een Pessac) en ook de balans is er niet volledig, na een half uur in het glas begon hij zich terug te sluiten met een zuur-dominantie op het einde van het midden pallet en de afdronk, dus sowieso te jong, maar ook geen spijt van het ontkurken, mijn volgende fles is pas voor binnen enkele jaren, 2007 is een jaargang die ik bijna zo goed als volledig aan mij heb laten voorbij gaan, volgens de kritieken is dit kasteel zeker één van de positieve uitschieters, morgen eens verder proeven en een score geven, het zal sowieso een score op potentieel worden, hij is nog te jong om een echt actuele genotscore te geven

zuren
op dag 2 wrong hij langs alle kanten, overduidelijk te jong, op CT een paar TN's gelezen waarin sprake was van "op dronk" watte

nu op dag 3 sporen van oxidatie

jonge bdx : echt niks voor mij Sad

ik vind het in deze fase heel, heel moeilijk om er een score op te plakken, 89?

ik vind het ook moeilijk in te schatten wanneer ik mijn volgende fles moet ontkurken
is in de pompbak geëindigd : pijnlijk Sad is één van mijn lievelingskastelen
Heren ... eventjes wat hulp gevraagd,

Heb thuis nog een fles van 1989 liggen - een wijnjaar dat mij onbekend is - idem voor de wijnmaker.
Had ze in een opwelling meegenomen tijdens een boedelverkoop ( aankoop = 39 Euro ).

Wat zijn de meningen - nog wachten of er zo spoedig mogelijk van genieten ?
Fles is nog in uitstekende staat, niveau nog zeer goed ( 1-1.5 cm onder de kurk ).

Thanks,
Mathijs
(06-01-2015 12:30 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Heren ... eventjes wat hulp gevraagd,

Heb thuis nog een fles van 1989 liggen - een wijnjaar dat mij onbekend is - idem voor de wijnmaker.
Had ze in een opwelling meegenomen tijdens een boedelverkoop ( aankoop = 39 Euro ).

Wat zijn de meningen - nog wachten of er zo spoedig mogelijk van genieten ?
Fles is nog in uitstekende staat, niveau nog zeer goed ( 1-1.5 cm onder de kurk ).

Thanks,
Mathijs

Mathijs voor wat het waard is.
Ik vermoed dat je het over de rode Chevalier hebt?
Moest ik daarvan 3 flesjes hebben gehad denk ik dat je er nog altijd 1 of 2 in mijn kelder zou vinden. Veel hangt af van de bewaarcondities. Maar die 1 a 1.5 cm onder de kurk is al een positieve indicatie.
Ik heb andere Pessac Léognans van 89 liggen die alles behalve versleten zijn.
Ook andere appelaties van 89 uit de buurt hebben de tand des tijd overleefd en sommigen hebben nog reserves.
Stap voor stap ben ik deze nu toch ook aan 't liquideren.
(06-01-2015 02:14 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(06-01-2015 12:30 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Heren ... eventjes wat hulp gevraagd,

Heb thuis nog een fles van 1989 liggen - een wijnjaar dat mij onbekend is - idem voor de wijnmaker.
Had ze in een opwelling meegenomen tijdens een boedelverkoop ( aankoop = 39 Euro ).

Wat zijn de meningen - nog wachten of er zo spoedig mogelijk van genieten ?
Fles is nog in uitstekende staat, niveau nog zeer goed ( 1-1.5 cm onder de kurk ).

Thanks,
Mathijs

Mathijs voor wat het waard is.
Ik vermoed dat je het over de rode Chevalier hebt
Moest ik daarvan 3 flesjes hebben gehad denk ik dat je er nog altijd 1 of 2 in mijn kelder zou vinden. Veel hangt af van de bewaarcondities. Maar die 1 a 1.5 cm onder de kurk is al een positieve indicatie.
Ik heb andere Pessac Léognans van 89 liggen die alles behalve versleten zijn.
Ook andere appelaties van 89 uit de buurt hebben de tand des tijd overleefd en sommigen hebben nog reserves.
Stap voor stap ben ik deze nu toch ook aan 't liquideren.

Mijn schoonbroer zijn zoon is geboren in 89 en hij heeft nog steeds Chevalier 89 liggen. Ooit deed hij een fles open met de waarschuwing dat volgens hem de wijn al ruim over zijn hoogtepunt was. Ik vond hem zalig en perfect à point.
Mijn advies: dit weekend rond 16 u openen, klein slokje proeven en dan rond 20 u genieten.
Ondertussen blijf ik hoopvol het moment afwachten dat mijn schoonbroer zijn "ouwe rommel" aan mij meegeeft... Cool
Gisteren dan toch maar die ene fles Domaine de Chevalier 1989 soldaat gemaakt.

Gezien de rijkelijke "crusting" rondom de fles, twee dagen rechtop laten staan.
Dan vervolgens netjes op kamertemperatuur laten komen en de kurk er vlotjes uit.

Kleur - lichtrood met een bruine toets, maar toch bruine randjes a/h glas
Neus - direct een vleugje van fruit, humus, peper en die typische stalgeur (?)
Smaak & afdronk - zeer licht zurig, medium maar fijne afdronk - beterde naarmate de tijd

Heeft deze wijn nog veel overschot ... een moeilijke vraag met twee antwoorden.
Ja - kan gerust nog een 10-tal jaar bewaren, maar zal dan nog maar weinig tot geen inhoud meer hebben
Nee - om er echt 100% van te genieten is deze wijn net een paar jaar te oud voor mij

Conclusie - nog flink te genieten, maar ik klok af op 85-89/100

Mathijs

[attachment=1038]
(10-02-2015 05:37 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Gisteren dan toch maar die ene fles Domaine de Chevalier 1989 soldaat gemaakt.

Gezien de rijkelijke "crusting" rondom de fles, twee dagen rechtop laten staan.
Dan vervolgens netjes op kamertemperatuur laten komen en de kurk er vlotjes uit.

Kleur - lichtrood met een bruine toets, maar toch bruine randjes a/h glas
Neus - direct een vleugje van fruit, humus, peper en die typische stalgeur (?)
Smaak & afdronk - zeer licht zurig, medium maar fijne afdronk - beterde naarmate de tijd

Heeft deze wijn nog veel overschot ... een moeilijke vraag met twee antwoorden.
Ja - kan gerust nog een 10-tal jaar bewaren, maar zal dan nog maar weinig tot geen inhoud meer hebben
Nee - om er echt 100% van te genieten is deze wijn net een paar jaar te oud voor mij

Conclusie - nog flink te genieten, maar ik klok af op 85-89/100

Mathijs

Kan me er iets bij voorstellen. Maar let op, hoe ouder je wordt, hoe meer je valt op ouwe ... wijnen!
(10-02-2015 06:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(10-02-2015 05:37 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Gisteren dan toch maar die ene fles Domaine de Chevalier 1989 soldaat gemaakt.

Gezien de rijkelijke "crusting" rondom de fles, twee dagen rechtop laten staan.
Dan vervolgens netjes op kamertemperatuur laten komen en de kurk er vlotjes uit.

Kleur - lichtrood met een bruine toets, maar toch bruine randjes a/h glas
Neus - direct een vleugje van fruit, humus, peper en die typische stalgeur (?)
Smaak & afdronk - zeer licht zurig, medium maar fijne afdronk - beterde naarmate de tijd

Heeft deze wijn nog veel overschot ... een moeilijke vraag met twee antwoorden.
Ja - kan gerust nog een 10-tal jaar bewaren, maar zal dan nog maar weinig tot geen inhoud meer hebben
Nee - om er echt 100% van te genieten is deze wijn net een paar jaar te oud voor mij

Conclusie - nog flink te genieten, maar ik klok af op 85-89/100

Mathijs

Kan me er iets bij voorstellen. Maar let op, hoe ouder je wordt, hoe meer je valt op ouwe ... wijnen!

Ik ook meer op ouwe wij.en. Cool
(11-02-2015 01:24 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(10-02-2015 06:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(10-02-2015 05:37 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Gisteren dan toch maar die ene fles Domaine de Chevalier 1989 soldaat gemaakt.

Gezien de rijkelijke "crusting" rondom de fles, twee dagen rechtop laten staan.
Dan vervolgens netjes op kamertemperatuur laten komen en de kurk er vlotjes uit.

Kleur - lichtrood met een bruine toets, maar toch bruine randjes a/h glas
Neus - direct een vleugje van fruit, humus, peper en die typische stalgeur (?)
Smaak & afdronk - zeer licht zurig, medium maar fijne afdronk - beterde naarmate de tijd

Heeft deze wijn nog veel overschot ... een moeilijke vraag met twee antwoorden.
Ja - kan gerust nog een 10-tal jaar bewaren, maar zal dan nog maar weinig tot geen inhoud meer hebben
Nee - om er echt 100% van te genieten is deze wijn net een paar jaar te oud voor mij

Conclusie - nog flink te genieten, maar ik klok af op 85-89/100

Mathijs

Kan me er iets bij voorstellen. Maar let op, hoe ouder je wordt, hoe meer je valt op ouwe ... wijnen!

Ik ook meer op ouwe wij.en. Cool

We moéten op den duur wel hé, Don... Rolleyes
(11-02-2015 08:14 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-02-2015 01:24 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(10-02-2015 06:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(10-02-2015 05:37 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Gisteren dan toch maar die ene fles Domaine de Chevalier 1989 soldaat gemaakt.

Gezien de rijkelijke "crusting" rondom de fles, twee dagen rechtop laten staan.
Dan vervolgens netjes op kamertemperatuur laten komen en de kurk er vlotjes uit.

Kleur - lichtrood met een bruine toets, maar toch bruine randjes a/h glas
Neus - direct een vleugje van fruit, humus, peper en die typische stalgeur (?)
Smaak & afdronk - zeer licht zurig, medium maar fijne afdronk - beterde naarmate de tijd

Heeft deze wijn nog veel overschot ... een moeilijke vraag met twee antwoorden.
Ja - kan gerust nog een 10-tal jaar bewaren, maar zal dan nog maar weinig tot geen inhoud meer hebben
Nee - om er echt 100% van te genieten is deze wijn net een paar jaar te oud voor mij

Conclusie - nog flink te genieten, maar ik klok af op 85-89/100

Mathijs

Kan me er iets bij voorstellen. Maar let op, hoe ouder je wordt, hoe meer je valt op ouwe ... wijnen!

Ik ook meer op ouwe wij.en. Cool

We moéten op den duur wel hé, Don... Rolleyes

Just maken da ge ze op tijd nuttigt. Anders smaakt ze zuur Wink
(11-02-2015 08:14 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-02-2015 01:24 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(10-02-2015 06:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(10-02-2015 05:37 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Gisteren dan toch maar die ene fles Domaine de Chevalier 1989 soldaat gemaakt.

Gezien de rijkelijke "crusting" rondom de fles, twee dagen rechtop laten staan.
Dan vervolgens netjes op kamertemperatuur laten komen en de kurk er vlotjes uit.

Kleur - lichtrood met een bruine toets, maar toch bruine randjes a/h glas
Neus - direct een vleugje van fruit, humus, peper en die typische stalgeur (?)
Smaak & afdronk - zeer licht zurig, medium maar fijne afdronk - beterde naarmate de tijd

Heeft deze wijn nog veel overschot ... een moeilijke vraag met twee antwoorden.
Ja - kan gerust nog een 10-tal jaar bewaren, maar zal dan nog maar weinig tot geen inhoud meer hebben
Nee - om er echt 100% van te genieten is deze wijn net een paar jaar te oud voor mij

Conclusie - nog flink te genieten, maar ik klok af op 85-89/100

Mathijs

Kan me er iets bij voorstellen. Maar let op, hoe ouder je wordt, hoe meer je valt op ouwe ... wijnen!

Ik ook meer op ouwe wij.en. Cool

We moéten op den duur wel hé, Don... Rolleyes


Goh ja, kwenie...

[attachment=1040]
Maandag rood van Chevalier 1993 in het glas; vandaag de L'Esprit De Chevalier 1993 ook in het glas.
Carl schreef hier over een wijn: "Grootse wijn maar iets minder die precisie."
De Chevalier vond ik zeker de grootse wijn van de twee. De L'Esprit De Chevalier vond ik de precisie. ( eleganter ; verfijnder en meer fraîcheur)
Wat was de betere? Weet ik veel. Ze konden me beiden boeien.Slurp
Moet zeggen, ik ben toch altijd verrast als ik die reviews van 1993 zie passeren.
Persoonlijk toch al wat teleurgesteld in dit jaartal, zelfs van de grote namen.
2004
De herfst is in het land. Of toch zeker in de neus bij deze 11-jarige Pessac.
Licht geëvolueerd in kleur, mooi evenwichtig versmolten neus met herfstbos, zoethout, lichte peper, iets vegetaal, hibiscus, rozegeur,,...
Ook in de mond een mooi geheel met nog bescheiden maar toch duidelijk aanwezige tannine die er nog wat jeugdigheid inhoudt. Herfst is geen winter.
Een bdx die je genot verschaft en die nog een mooie tertiaire fase te wachten staat. Op dronk, maar heeft nog 10 jaar potentieel in de kast.
91/100
(12-09-2015 07:21 PM)Bert schreef: [ -> ]2004
De herfst is in het land. Of toch zeker in de neus bij deze 11-jarige Pessac.
Licht geëvolueerd in kleur, mooi evenwichtig versmolten neus met herfstbos, zoethout, lichte peper, iets vegetaal, hibiscus, rozegeur,,...
Ook in de mond een mooi geheel met nog bescheiden maar toch duidelijk aanwezige tannine die er nog wat jeugdigheid inhoudt. Herfst is geen winter.
Een bdx die je genot verschaft en die nog een mooie tertiaire fase te wachten staat. Op dronk, maar heeft nog 10 jaar potentieel in de kast.
91/100

Knappe TN, Bert!
Chevalier ontgoochelt zelden. Net als de jaargang 2004.
Domaine de Chevalier Blanc 2009

Kwam gisteren op tafel i/h restaurant - zeer goede keuze bij de voorgerechten.
Eigenlijk enkel mentaal notities genomen, dus is er al wat verloren gegaan Tongue.

Maar dit is wat witte Pessac voor staat .... boenk, recht erop.

In het begin wat schuw en schuchter in het glas.
Maar een paar keer walsen en het breekt volledig open.
Die mooie mineraliteit, hint van citrus en zo veel meer ( zelf had ik iets van "salt toffee" in de mond ? ).
Mooie afdronk ook - bleef net zolang kleven om er optimaal van te genieten.

Mathijs
1. Domaine de Chevalier Blanc 2009

+ Neus - gekookte eitjes, lichte petrol, zeste van sinas, honing
+ Smaak - frangipane, koekjesdeeg, amandel, mooie zuurtjes
+ Afdronk - witte gummibeertjes ( snoep ), citrus, peer
+ Score - 90/100

2. Domaine de Chevalier Rouge 2001

+ Neus - zeer rokerig, mokka, gekookt fruit, sigarenkistje, vegetaal
+ Smaak - gebrand hout, rook, lichte bitter ( 2e rond iets zachter )
+ Afdronk - bitterheid, groene blaadjes, wrang, beetje koffie
+ Score - 91/100
Domaine de Chevalier 1993

Smeulend hout in de neus, grafiet, rood fruit, aards, redelijk scherp, kriekenlikeur.
In de mond blijft het scherpe licht aanwezig, zuurtjes zijn prominent, desalniettemin is de wijn boeiend met geëvolueerd zoetig fruit, appelzuurtjes houden het zeer fris, het geheel is zeer drinkbaar en aangenaam.
91
Heb nog een aantal flessen liggen jaartal 2007, binnenkort eens een flesje proeven , ben eens benieuwd.
(14-02-2017 10:08 PM)AB78 schreef: [ -> ]Heb nog een aantal flessen liggen jaartal 2007, binnenkort eens een flesje proeven , ben eens benieuwd.

Niet schrikken als dat tegenvalt hé...
2007 in Bordeaux...
(14-02-2017 10:16 PM)Bert schreef: [ -> ]
(14-02-2017 10:08 PM)AB78 schreef: [ -> ]Heb nog een aantal flessen liggen jaartal 2007, binnenkort eens een flesje proeven , ben eens benieuwd.

Niet schrikken als dat tegenvalt hé...
2007 in Bordeaux...

Ja kweet, maar hangt echt af van domein tot domein, ik laat me al dan niet verrassen ;-)
(14-02-2017 10:34 PM)AB78 schreef: [ -> ]
(14-02-2017 10:16 PM)Bert schreef: [ -> ]
(14-02-2017 10:08 PM)AB78 schreef: [ -> ]Heb nog een aantal flessen liggen jaartal 2007, binnenkort eens een flesje proeven , ben eens benieuwd.

Niet schrikken als dat tegenvalt hé...
2007 in Bordeaux...

Ja kweet, maar hangt echt af van domein tot domein, ik laat me al dan niet verrassen ;-)

Zou wel eens kunnen meevallen, zeker bij zulke topdomeinen maakte men meer dan degelijke wijn in 2007 en vooral: sneller op dronk..
(14-02-2017 11:47 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(14-02-2017 10:34 PM)AB78 schreef: [ -> ]
(14-02-2017 10:16 PM)Bert schreef: [ -> ]
(14-02-2017 10:08 PM)AB78 schreef: [ -> ]Heb nog een aantal flessen liggen jaartal 2007, binnenkort eens een flesje proeven , ben eens benieuwd.

Niet schrikken als dat tegenvalt hé...
2007 in Bordeaux...

Ja kweet, maar hangt echt af van domein tot domein, ik laat me al dan niet verrassen ;-)

Zou wel eens kunnen meevallen, zeker bij zulke topdomeinen maakte men meer dan degelijke wijn in 2007 en vooral: sneller op dronk..

Zou er niet te lang mee wachten. 2007 drink prima nu en zal m.i. niks meer winnen, ideale restaurant wijnen trouwens.
(15-02-2017 04:06 PM)wvd schreef: [ -> ]
(14-02-2017 11:47 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(14-02-2017 10:34 PM)AB78 schreef: [ -> ]
(14-02-2017 10:16 PM)Bert schreef: [ -> ]
(14-02-2017 10:08 PM)AB78 schreef: [ -> ]Heb nog een aantal flessen liggen jaartal 2007, binnenkort eens een flesje proeven , ben eens benieuwd.

Niet schrikken als dat tegenvalt hé...
2007 in Bordeaux...

Ja kweet, maar hangt echt af van domein tot domein, ik laat me al dan niet verrassen ;-)

Zou wel eens kunnen meevallen, zeker bij zulke topdomeinen maakte men meer dan degelijke wijn in 2007 en vooral: sneller op dronk..

Zou er niet te lang mee wachten. 2007 drink prima nu en zal m.i. niks meer winnen, ideale restaurant wijnen trouwens.

Ik maak er rap werk van Slurp en hou jullie op de hoogte.
Onlangs werd mij gevraagd om voor een paar collega's een kleine degustatie te organiseren. Geen geoefende drinkers, en met de zekerheid dat de avond laat en vrolijk zou worden. Een van de wijnen naar het einde toe was Domaine de Chevalier 2007, een jaar wat niet meteen als memorabel wordt beschouwd, zoals uit voorgaande reacties ook blijkt. Ik was echter zeer aangenaam verrast door deze wijn. Ik drink zeer zeer zelden rode Bordeaux-wijnen, denk dat deze wijn fles vijf was sinds de start van het jaar, dus mijn vergelijkingsscope is nihil.

Zeer donker in kleur voor een wijn van 10 jaar oud, geen spoor van evolutie. Rijke neus met vooral zwart zoetig fruit, een beetje chocolade, maar iets lichter dan verwacht bij de eerste slok. Soepele, versmolten tannines, lange afdronk. Hij komt voor mij iets te rond over en ik had graag iets meer punch gezien, maar de fles ging toch vlotjes leeg, wat mij doet concluderen dat het goede wijn was zeker Blush.
(13-06-2017 10:31 PM)Kupers schreef: [ -> ]Onlangs werd mij gevraagd om voor een paar collega's een kleine degustatie te organiseren. Geen geoefende drinkers, en met de zekerheid dat de avond laat en vrolijk zou worden. Een van de wijnen naar het einde toe was Domaine de Chevalier 2007, een jaar wat niet meteen als memorabel wordt beschouwd, zoals uit voorgaande reacties ook blijkt. Ik was echter zeer aangenaam verrast door deze wijn. Ik drink zeer zeer zelden rode Bordeaux-wijnen, denk dat deze wijn fles vijf was sinds de start van het jaar, dus mijn vergelijkingsscope is nihil.

Zeer donker in kleur voor een wijn van 10 jaar oud, geen spoor van evolutie. Rijke neus met vooral zwart zoetig fruit, een beetje chocolade, maar iets lichter dan verwacht bij de eerste slok. Soepele, versmolten tannines, lange afdronk. Hij komt voor mij iets te rond over en ik had graag iets meer punch gezien, maar de fles ging toch vlotjes leeg, wat mij doet concluderen dat het goede wijn was zeker Blush.

Toppers in Bordeaux (en daar reken ik zeker Chevalier bij) kunnen in 2007 bijzonder lekker zijn. Wijnen van lichter allooi, met minder extractie en tannines, maar veel vroeger drinkbaar dan in bewaarjaren. Enfin, ik vertel hier niks nieuws vrees ik, maar allez, t is goed bedoeld. ;-)
Pagina's: 1 2 3 4
Koppelingen