wijnliefhebbers

Volledige versie: oude bourgognewijnen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hallo allemaal,
ik ben nieuw op dit forum en hoop dat iemand me wat raad kan geven over het volgende: Door omstandigheden ben ik in het bezit gekomen van een aantal oudere Bourgognewijnen zoals Gevrey - Chambertin (1994), Auxey - Duresses (1985), Bonnes Mares (1991) en nog enkele appelations, allen tussen 1980 en 1994. Ik vrees echter dat ze niet in ideale omstandigheden zijn bewaard. Mijn vraag nu aan jullie: zijn deze wijnen nog bruikbaar voor consumptie, of is de kans klein dat ik deze nog kan gebruiken? Ik ben zeker geen kenner, wel een fervent liefhebber.
Kan je verduidelijken "Ik vrees echter dat ze niet in ideale omstandigheden zijn bewaard", dat kan vanalles betekenen, en kan dus evengoed geen enkel probleem vormen.

Ik zou beginnen met al eens een fleske open te trekken. Als je iets pakt wat normaal nog wel goed zou kunnen drinken, heb je direct een idee als je ze zelf proeft wat eventuele schade is door de bewaring. En als fervent liefhebber een fles open trekken, kan je toch geen bezwaren tegen hebben, nee?
welkom trouwens
Kan je even de namen van de domeinen geven?
Bourgogne kan, indien van een goede producent, soms verrassend goed bewaren...
misschien die 94 nog maar de rest is volgens mij naar de fillistijnen
Alles hangt af van de bewaaromstandigheden. Heb vorig jaar een Vosnes Romanée (niet eens een premier cru) 1945 geproefd, mij onbekende producent, en die was verbazend goed bewaard. Ik weet niet of dat tot de bewaring heeft bijgedragen, maar er zat een lakzegel over de kurk ...
Die Bonnes Mares 91 zal ook nog wel goed zijn.
85 , 90 en 95 waren goede jaren , rest kan erover zijn...
Bonnes Mares kan zeer goed verouderen :

http://www.vinejo.freebb.be/thread-1120....t=jaffelin
Gisteren een Vosne - Romanée ( niks 1* cru of (grand cru ) van Jaffelin uit 1988 gedronken, jongens die was hemels lekker ... Die was nog steeds mooi in evenwicht... Nog steeds het fruit dat er uit sprong, beetje sousbois ... Maar die zuren absoluut niet overheersend .... Top.
Wel altijd in kelder gelegen... Denk dat dit van superbelang is geweest !
Koppelingen