wijnliefhebbers

Volledige versie: Château Cheval Blanc
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
(15-08-2015 11:31 PM)Benz schreef: [ -> ]De betere wijnen 2006 blijven bij mij minstens dicht tot 2020. Jaargang 2006 gaat zeer lang meegaan! 2007 daarentegen is nu al mooi op dronk, is hier al meermaals bevestigt en nu weer zoals je in deze TN perfect weergeeft Wink

Tja ... voor de 2006 staat op CT een drinking window 2012-2016 .... klopt dus totaal niet.
Gelukkig nog twee flessen Petit Cheval 06 - tijdje negeren dus Rolleyes
(15-08-2015 11:31 PM)Benz schreef: [ -> ]....................................
De betere wijnen 2006 blijven bij mij minstens dicht tot 2020. Jaargang 2006 gaat zeer lang meegaan! 2007 daarentegen is nu al mooi op dronk, is hier al meermaals bevestigt en nu weer zoals je in deze TN perfect weergeeft Wink

De meeste Bordeaux wijnen van 2006 blijven in mijn kelder zelfs tot na 2025.
Maar toch binnen een paar jaar er eentje van proeven om de evolutie na te gaan en om mijn gemoedsrust niet op proef te stellen. Sleepy
(16-08-2015 12:06 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(15-08-2015 11:31 PM)Benz schreef: [ -> ]....................................
De betere wijnen 2006 blijven bij mij minstens dicht tot 2020. Jaargang 2006 gaat zeer lang meegaan! 2007 daarentegen is nu al mooi op dronk, is hier al meermaals bevestigt en nu weer zoals je in deze TN perfect weergeeft Wink

De meeste Bordeaux wijnen van 2006 blijven in mijn kelder zelfs tot na 2025.
Maar toch binnen een paar jaar er eentje van proeven om de evolutie na te gaan en om mijn gemoedsrust niet op proef te stellen. Sleepy

thumbsup
(08-07-2015 09:18 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Saint Emilion - Société Civile du Cheval Blanc 2007

Niettemin - 2007 is een moeilijk jaar, ik ben benieuw wat de laatste fles (05) zal geven.

Moet zeggen dat ik ondertussen ook de 2005 heb genuttigd en dat was pakken beter, zelfs semi-indrukwekkend applaus.

[attachment=1595]
(28-09-2015 11:13 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(08-07-2015 09:18 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Saint Emilion - Société Civile du Cheval Blanc 2007

Niettemin - 2007 is een moeilijk jaar, ik ben benieuw wat de laatste fles (05) zal geven.

Moet zeggen dat ik ondertussen ook de 2005 heb genuttigd en dat was pakken beter, zelfs semi-indrukwekkend applaus.

die fles komt me precies bekend voor Wink
Niets is pijnlijker dan een Cheval Blanc 1973 in de gootsteen te moeten kappen - gekurkt Confused.

Wordt vervangen door Pavillon Rouge 2008 ( back-up fles ) - TN volgt.
(03-10-2015 06:31 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Niets is pijnlijker dan een Cheval Blanc 1973 in de gootsteen te moeten kappen - gekurkt Confused.

Wordt vervangen door Pavillon Rouge 2008 ( back-up fles ) - TN volgt.

Troost u, wellicht was die zelfs zonder kurk goed voor de gootsteen.. Cool
Cheval Blanc 1979

Heel lang van deze fles kunnen blijven, maar 15/01/16 ging ze toch open.
Ook heel grote verwachtingen, maar jammer genoeg niet volledig kunnen inlossen.

+ Fles - absoluut fantastische toestand qua niveau & stevige kurk
+ Voorbereiding - dagje voordien rechtop gezet ( eventueel bezinksel )
+ Kleur - overvloed aan bruine toetsen, doorzichtig
+ Neus - kruidig, gehard, koffie, spaanderhout
+ Smaak - zeer soepel in de mond, vlotjes, meer Bourgogne smaak
+ Afdronk - zeer kort maar mooi, ietwat snoeperig in nadronk

Niet echt wat ik hiervan had verwacht ( natuurlijk niet te vergelijken met oude Pauillac ).
Een duidelijk vermoeide wijn, maar ging nog vlotjes door de keel naar beneden.
In dit geval moet ik zeggen dat ik al betere 1979 flessen ( vooral linkeroever ) mocht degusteren.

[attachment=1768]

Mathijs
(16-01-2016 11:59 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Heel lang van deze fles kunnen blijven, maar 15/01/16 ging ze toch open.
Ook heel grote verwachtingen, maar jammer genoeg niet volledig kunnen inlossen.

+ Fles - absoluut fantastische toestand qua niveau & stevige kurk
+ Voorbereiding - dagje voordien rechtop gezet ( eventueel bezinksel )
+ Kleur - overvloed aan bruine toetsen, doorzichtig
+ Neus - kruidig, gehard, koffie, spaanderhout
+ Smaak - zeer soepel in de mond, vlotjes, meer Bourgogne smaak
+ Afdronk - zeer kort maar mooi, ietwat snoeperig in nadronk

Niet echt wat ik hiervan had verwacht ( natuurlijk niet te vergelijken met oude Pauillac ).
Een duidelijk vermoeide wijn, maar ging nog vlotjes door de keel naar beneden.
In dit geval moet ik zeggen dat ik al betere 1978 flessen ( vooral linkeroever ) mocht degusteren.



Mathijs

Had ik ergens wel verwacht, CB in de jaren 70 was niet altijd top dacht ik..
Ik dronk deze week een Bordeaux Superieur van 59(!), eerste keer dat ik een fles uit dit mythische jaar mocht degusteren, de kleur was ook zo bruin (cola), neus was gemaderiseerd, in de mond viel dit wel nog mee maar eerder iets voor Porto-liefhebbers.

PS : Mss eens in je titel specifieren dat het de 1979 was (en ook in je bericht corrigeren ;-) )
Was het 1979 (de titel) of 1978 (de tekst)? Enorm verschil toch. Ik herinner me enkel de Cheval Blanc 1975 te hebben geproefd uit die jaren zeventig, dus over het decennium spreek ik me niet uit (tenzij in algemeenheden, zoals: '72, '73, '74 en '77 suckten big time). En die stak met kop en schouders boven de grote 75-ers van de linkeroever uit.
(17-01-2016 11:16 AM)Jordaens schreef: [ -> ]Was het 1979 (de titel) of 1978 (de tekst)? Enorm verschil toch. Ik herinner me enkel de Cheval Blanc 1975 te hebben geproefd uit die jaren zeventig, dus over het decennium spreek ik me niet uit (tenzij in algemeenheden, zoals: '72, '73, '74 en '77 suckten big time). En die stak met kop en schouders boven de grote 75-ers van de linkeroever uit.

Oops, ik zie nu pas de tikfout, gaat hem wel degelijk over de 1979.
Even op een rijtje zetten wat ik al mocht degusteren van dit wijnjaar :

- Cheval Blanc ( 15/01/2016 )
- Palmer ( 26/06/2015 )
- Latour ( 08/03/2015 )
- Margaux ( 14/12/2014 )
- Trottevieille ( 15/12/2014 )
- Leoville Las Cases ( 21/06/2014 )

Vooral de Latour, Margaux en Leoville Las Cases staken ver boven hun broeders van rechteroever uit.
Dan vooral de Latour, die in dit lijstje het hoogste kon scoren en ook het beste had gesmaakt.

Mathijs
De eerste wijn van deze avond, zowel bij voorgerecht als hoofdgerecht.

Saint Emilion, Société Civile du Cheval Blanc 2005 ( de zogenaamde "promotie" wijn van Cheval Blanc ).
Ooit een fles van KrisG gekocht en kunnen proeven, recent 14 flessen in Charleroi gevonden.
Deels voor eigen gebruik, de rest vermoedelijk in verkoop - benieuwd dus.

+ Kleur - al tamelijk licht, duidelijk evolutie, maar nog mooi rood
+ Neus - vooral rijp fruit dat me tegemoet kwam
+ Smaak - men proeft de evolutie, netjes en gedistingeerd
+ Afdronk - vol en rond, nog een licht zuurtje te bespeuren.

Leuke wijn - vooral om eens een product van Cheval Blanc in de betaalbare klasse te kunnen proeven.

[attachment=1839]

Mathijs
Hi guys.

Even een vraagje.
Ik ben van plan om dit weekend een Cheval Blanc 2006 te ontkurken voor m'n moeder haar 60e verjaardag.
Aangezien dit één van mijn duurdere flessen is, wil ik deze uiteraard ook zo goed mogelijk serveren (en ook omdat het voor de mama is natuurlijk Wink ).

Iemand een idee of ik deze wijn zou karaferen of niet en hoe lang?

Hier ook al gelezen dat ik deze fles misschien beter niet voor 2020 open trek, dus ik begin wel te twijfelen om geen andere te serveren...
(15-03-2016 01:46 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Hi guys.

Even een vraagje.
Ik ben van plan om dit weekend een Cheval Blanc 2006 te ontkurken voor m'n moeder haar 60e verjaardag.
Aangezien dit één van mijn duurdere flessen is, wil ik deze uiteraard ook zo goed mogelijk serveren (en ook omdat het voor de mama is natuurlijk Wink ).

Iemand een idee of ik deze wijn zou karaferen of niet en hoe lang?

Hier ook al gelezen dat ik deze fles misschien beter niet voor 2020 open trek, dus ik begin wel te twijfelen om geen andere te serveren...

Ik ging u eigenlijk antwoorden met uw laatste zin.. ;-)
Kans dat ie in gesloten fase zit is groot, kans dat ie beter is binnen 5 jaar nog groter...
(15-03-2016 01:46 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Hi guys.

Even een vraagje.
Ik ben van plan om dit weekend een Cheval Blanc 2006 te ontkurken voor m'n moeder haar 60e verjaardag.
Aangezien dit één van mijn duurdere flessen is, wil ik deze uiteraard ook zo goed mogelijk serveren (en ook omdat het voor de mama is natuurlijk Wink ).

Iemand een idee of ik deze wijn zou karaferen of niet en hoe lang?

Hier ook al gelezen dat ik deze fles misschien beter niet voor 2020 open trek, dus ik begin wel te twijfelen om geen andere te serveren...

Ik heb thuis anders nog een Cheval Blanc 1995 die ik u aan een prijzeke kan laten gaan Slurp.
(15-03-2016 03:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-03-2016 01:46 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]Hi guys.

Even een vraagje.
Ik ben van plan om dit weekend een Cheval Blanc 2006 te ontkurken voor m'n moeder haar 60e verjaardag.
Aangezien dit één van mijn duurdere flessen is, wil ik deze uiteraard ook zo goed mogelijk serveren (en ook omdat het voor de mama is natuurlijk Wink ).

Iemand een idee of ik deze wijn zou karaferen of niet en hoe lang?

Hier ook al gelezen dat ik deze fles misschien beter niet voor 2020 open trek, dus ik begin wel te twijfelen om geen andere te serveren...

Ik ging u eigenlijk antwoorden met uw laatste zin.. ;-)
Kans dat ie in gesloten fase zit is groot, kans dat ie beter is binnen 5 jaar nog groter...

Bedankt Jo.

Ik denk dat ik die 2006 inderdaad nog eventjes ga laten liggen en mijn drinking window voor die fles op 2020 ga zetten.

Het zal de Haut-Brion 1999 worden. Het magische jaar dat ik 18 werd Smile
Zal wel goed passen bij een lamsbout in de oven met gratin dauphinois denk ik.
Citaat:Het zal de Haut-Brion 1999 worden. Het magische jaar dat ik 18 werd Smile
Zal wel goed passen bij een lamsbout in de oven met gratin dauphinois denk ik.

even off topic, maar als je zo'n wijn gaat open doen, wil je dat dan echt bij lamsbout geven? Ik zou daar een mooie languedoc bij zetten die perfect bij uw lamsbout zal passen. En daarna gewoon genieten van de Haut-Brion, zonder iets bij. Kwestie van die wijn de nodige honneurs te geven en er volop van te kunnen genieten. Maar het is maar een suggestie natuurlijk...
(16-03-2016 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Het zal de Haut-Brion 1999 worden. Het magische jaar dat ik 18 werd Smile
Zal wel goed passen bij een lamsbout in de oven met gratin dauphinois denk ik.

even off topic, maar als je zo'n wijn gaat open doen, wil je dat dan echt bij lamsbout geven? Ik zou daar een mooie languedoc bij zetten die perfect bij uw lamsbout zal passen. En daarna gewoon genieten van de Haut-Brion, zonder iets bij. Kwestie van die wijn de nodige honneurs te geven en er volop van te kunnen genieten. Maar het is maar een suggestie natuurlijk...

*zucht*, het wordt er niet makkelijker op Confused
(16-03-2016 12:05 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]
(16-03-2016 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Het zal de Haut-Brion 1999 worden. Het magische jaar dat ik 18 werd Smile
Zal wel goed passen bij een lamsbout in de oven met gratin dauphinois denk ik.

even off topic, maar als je zo'n wijn gaat open doen, wil je dat dan echt bij lamsbout geven? Ik zou daar een mooie languedoc bij zetten die perfect bij uw lamsbout zal passen. En daarna gewoon genieten van de Haut-Brion, zonder iets bij. Kwestie van die wijn de nodige honneurs te geven en er volop van te kunnen genieten. Maar het is maar een suggestie natuurlijk...

*zucht*, het wordt er niet makkelijker op Confused

Gene paniek! De Haut-Brion zal zeker smaken he, maar het is uit ervaring dat ik zie dat mensen hun aandacht verdelen over meerdere dingen als ze aan tafel zitten : het eten, de wijn, het gezelschap, etc En daarom denk ik dat het dan misschien jammer is om zo'n wijn op zo'n moment te serveren.
Aangezien ik geen taartenman ben, zou ik zo een fles geweldig appreciëren na het eten ipv een dessert. Maar je moeder zal het sowieso appreciëren. No worries Wink
(16-03-2016 12:14 PM)Olivier schreef: [ -> ]Gene paniek! De Haut-Brion zal zeker smaken he, maar het is uit ervaring dat ik zie dat mensen hun aandacht verdelen over meerdere dingen als ze aan tafel zitten : het eten, de wijn, het gezelschap, etc En daarom denk ik dat het dan misschien jammer is om zo'n wijn op zo'n moment te serveren.
Aangezien ik geen taartenman ben, zou ik zo een fles geweldig appreciëren na het eten ipv een dessert. Maar je moeder zal het sowieso appreciëren. No worries Wink

Daar heb je wel een punt.
Maar ze weten ondertussen al dat ze bij mij eventjes moeten stil staan bij de wijn hoor. Anders krijgen ze geen dessert Tongue
(16-03-2016 01:38 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]
(16-03-2016 12:14 PM)Olivier schreef: [ -> ]Gene paniek! De Haut-Brion zal zeker smaken he, maar het is uit ervaring dat ik zie dat mensen hun aandacht verdelen over meerdere dingen als ze aan tafel zitten : het eten, de wijn, het gezelschap, etc En daarom denk ik dat het dan misschien jammer is om zo'n wijn op zo'n moment te serveren.
Aangezien ik geen taartenman ben, zou ik zo een fles geweldig appreciëren na het eten ipv een dessert. Maar je moeder zal het sowieso appreciëren. No worries Wink

Daar heb je wel een punt.
Maar ze weten ondertussen al dat ze bij mij eventjes moeten stil staan bij de wijn hoor. Anders krijgen ze geen dessert Tongue

Vorig jaar dronk ik de HB 99. Prachtige wijn met een zalige oosterse neus.
(16-03-2016 02:37 PM)Kris schreef: [ -> ]
(16-03-2016 01:38 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]
(16-03-2016 12:14 PM)Olivier schreef: [ -> ]Gene paniek! De Haut-Brion zal zeker smaken he, maar het is uit ervaring dat ik zie dat mensen hun aandacht verdelen over meerdere dingen als ze aan tafel zitten : het eten, de wijn, het gezelschap, etc En daarom denk ik dat het dan misschien jammer is om zo'n wijn op zo'n moment te serveren.
Aangezien ik geen taartenman ben, zou ik zo een fles geweldig appreciëren na het eten ipv een dessert. Maar je moeder zal het sowieso appreciëren. No worries Wink

Daar heb je wel een punt.
Maar ze weten ondertussen al dat ze bij mij eventjes moeten stil staan bij de wijn hoor. Anders krijgen ze geen dessert Tongue

Vorig jaar dronk ik de HB 99. Prachtige wijn met een zalige oosterse neus.

Is al enkele jaren langer geleden hoor Kris - time flies.. tenzij je m ondertussen een tweede maal dronk..;-)
(16-03-2016 02:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-03-2016 02:37 PM)Kris schreef: [ -> ]
(16-03-2016 01:38 PM)Mr Coone schreef: [ -> ]
(16-03-2016 12:14 PM)Olivier schreef: [ -> ]Gene paniek! De Haut-Brion zal zeker smaken he, maar het is uit ervaring dat ik zie dat mensen hun aandacht verdelen over meerdere dingen als ze aan tafel zitten : het eten, de wijn, het gezelschap, etc En daarom denk ik dat het dan misschien jammer is om zo'n wijn op zo'n moment te serveren.
Aangezien ik geen taartenman ben, zou ik zo een fles geweldig appreciëren na het eten ipv een dessert. Maar je moeder zal het sowieso appreciëren. No worries Wink

Daar heb je wel een punt.
Maar ze weten ondertussen al dat ze bij mij eventjes moeten stil staan bij de wijn hoor. Anders krijgen ze geen dessert Tongue

Vorig jaar dronk ik de HB 99. Prachtige wijn met een zalige oosterse neus.

Is al enkele jaren langer geleden hoor Kris - time flies.. tenzij je m ondertussen een tweede maal dronk..;-)

Neen toch niet, even opgezocht...het was december 2013. Pfff time flies
[quote='Mathijs81' pid='64066' dateline='1457216911']
De eerste wijn van deze avond, zowel bij voorgerecht als hoofdgerecht.

Saint Emilion, Société Civile du Cheval Blanc 2005 ( de zogenaamde "promotie" wijn van Cheval Blanc ).
Ooit een fles van KrisG gekocht en kunnen proeven, recent 14 flessen in Charleroi gevonden.
Deels voor eigen gebruik, de rest vermoedelijk in verkoop - benieuwd dus.

Ik kan een kistje aankopen van deze 'derde' wijn, wel 2004, maar aangezien het niet de 'echte' Cheval Blanc is, weet ik eigenlijk niet elke prijs hier ik moet geven. Ik vind er ook nergens info over. iemand raad ?
(11-05-2016 01:51 PM)frank schreef: [ -> ]Ik kan een kistje aankopen van deze 'derde' wijn, wel 2004, maar aangezien het niet de 'echte' Cheval Blanc is, weet ik eigenlijk niet elke prijs hier ik moet geven. Ik vind er ook nergens info over. iemand raad ?

Ik heb op het forum een deel van mijn 2005 verkocht aan 30 Euro / fles.
Niet zeker wat 2004 nog kan geven, maar ergens rond die prijs ?
Petit Cheval 2005 ( gekocht in 2015, ex vast contact, particulier Noord-Frankrijk, kostprijs 157 € )

Goed .... een wijntje dat ik al meermaals heb verplaatst binnen de wijnbewaarkast.
Deze avond gepaard met traag gegaarde varkenswangen, gestoofd witlof en een romige puree.

+ Voorbereiding - 1/2 in karaf, de rest beetje bij beetje aangevuld in karaf
+ Kleur - medium rood, bij walsen in het zonlicht een vleugje paars in het glas
+ Neus - rood fruit, zoete kers, cassis, bloemen, delicaat, finesse, rokerig, lichte houttoets
+ Mond - zeer zacht ( zijdezacht ), doch krachtig, volop rood fruit, rond
+ Afdronk - zeer lang, intens, wow (!), vol, kruidig ( laurier ? ), later meer gedroogd fruit

Gedegusteerd over periode van ongeveer 5-6 hrs en bleef me boeien.
Mooi op dronk, maar duidelijk nog flink wat jaren voor de boeg op dit niveau.
De P/K blijft een discussie op zich ..... qua score volg ik CT .... 93/100.

Mathijs

[attachment=2763]
(16-03-2016 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Het zal de Haut-Brion 1999 worden. Het magische jaar dat ik 18 werd Smile
Zal wel goed passen bij een lamsbout in de oven met gratin dauphinois denk ik.

even off topic, maar als je zo'n wijn gaat open doen, wil je dat dan echt bij lamsbout geven? Ik zou daar een mooie languedoc bij zetten die perfect bij uw lamsbout zal passen. En daarna gewoon genieten van de Haut-Brion, zonder iets bij. Kwestie van die wijn de nodige honneurs te geven en er volop van te kunnen genieten. Maar het is maar een suggestie natuurlijk...

Wat late reactie....
Als je een mooie Bordeaux zelfs al niet meer bij een zo "braaf" gerecht als een heerlijke lamsbout met gratin dauphinois kan schenken, dan begin ik me af te vragen wat je er dan wel mee moet. Rode wijn dient om aan tafel te drinken, bij een aangepast gerecht. Voor na de maaltijd heb je Port, Madeira, Sherry, Sauternes enz. Of koffie.
(03-09-2017 11:59 AM)wvd schreef: [ -> ]
(16-03-2016 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Het zal de Haut-Brion 1999 worden. Het magische jaar dat ik 18 werd Smile
Zal wel goed passen bij een lamsbout in de oven met gratin dauphinois denk ik.

even off topic, maar als je zo'n wijn gaat open doen, wil je dat dan echt bij lamsbout geven? Ik zou daar een mooie languedoc bij zetten die perfect bij uw lamsbout zal passen. En daarna gewoon genieten van de Haut-Brion, zonder iets bij. Kwestie van die wijn de nodige honneurs te geven en er volop van te kunnen genieten. Maar het is maar een suggestie natuurlijk...

Wat late reactie....
Als je een mooie Bordeaux zelfs al niet meer bij een zo "braaf" gerecht als een heerlijke lamsbout met gratin dauphinois kan schenken, dan begin ik me af te vragen wat je er dan wel mee moet. Rode wijn dient om aan tafel te drinken, bij een aangepast gerecht. Voor na de maaltijd heb je Port, Madeira, Sherry, Sauternes enz. Of koffie.

Neenee, den Olivier drinkt zijn rode wijn sinds zijn bezoek aan Engeland sowieso na de maaltijd Big Grin
(03-09-2017 01:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(03-09-2017 11:59 AM)wvd schreef: [ -> ]
(16-03-2016 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Het zal de Haut-Brion 1999 worden. Het magische jaar dat ik 18 werd Smile
Zal wel goed passen bij een lamsbout in de oven met gratin dauphinois denk ik.

even off topic, maar als je zo'n wijn gaat open doen, wil je dat dan echt bij lamsbout geven? Ik zou daar een mooie languedoc bij zetten die perfect bij uw lamsbout zal passen. En daarna gewoon genieten van de Haut-Brion, zonder iets bij. Kwestie van die wijn de nodige honneurs te geven en er volop van te kunnen genieten. Maar het is maar een suggestie natuurlijk...

Wat late reactie....
Als je een mooie Bordeaux zelfs al niet meer bij een zo "braaf" gerecht als een heerlijke lamsbout met gratin dauphinois kan schenken, dan begin ik me af te vragen wat je er dan wel mee moet. Rode wijn dient om aan tafel te drinken, bij een aangepast gerecht. Voor na de maaltijd heb je Port, Madeira, Sherry, Sauternes enz. Of koffie.

Neenee, den Olivier drinkt zijn rode wijn sinds zijn bezoek aan Engeland sowieso na de maaltijd Big Grin

Big Grin daarom vraag ik sauternes bij mijne steak!
(03-09-2017 02:41 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(03-09-2017 01:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(03-09-2017 11:59 AM)wvd schreef: [ -> ]
(16-03-2016 12:03 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Het zal de Haut-Brion 1999 worden. Het magische jaar dat ik 18 werd Smile
Zal wel goed passen bij een lamsbout in de oven met gratin dauphinois denk ik.

even off topic, maar als je zo'n wijn gaat open doen, wil je dat dan echt bij lamsbout geven? Ik zou daar een mooie languedoc bij zetten die perfect bij uw lamsbout zal passen. En daarna gewoon genieten van de Haut-Brion, zonder iets bij. Kwestie van die wijn de nodige honneurs te geven en er volop van te kunnen genieten. Maar het is maar een suggestie natuurlijk...

Wat late reactie....
Als je een mooie Bordeaux zelfs al niet meer bij een zo "braaf" gerecht als een heerlijke lamsbout met gratin dauphinois kan schenken, dan begin ik me af te vragen wat je er dan wel mee moet. Rode wijn dient om aan tafel te drinken, bij een aangepast gerecht. Voor na de maaltijd heb je Port, Madeira, Sherry, Sauternes enz. Of koffie.

Neenee, den Olivier drinkt zijn rode wijn sinds zijn bezoek aan Engeland sowieso na de maaltijd Big Grin

Big Grin daarom vraag ik sauternes bij mijne steak!

Da's misschien net geen marriage parfait, maar met kip of stevige vis in (room)sauzen: heerlijk!
Pagina's: 1 2 3 4
Koppelingen