08-12-2014, 02:54 PM
(08-12-2014 12:53 PM)vinejo schreef: [ -> ](08-12-2014 12:35 PM)Dave schreef: [ -> ](08-12-2014 10:00 AM)vinejo schreef: [ -> ](08-12-2014 09:17 AM)Dave schreef: [ -> ]Gisteren nog eens een Bdx-ke gedaan (laatste tijd veel Languedoc en Loire)
en dat is fantastisch goed meegevallen: Réserve de la Comptesse 2004:
Heel mooi neus met potloodslijpsel, zwart fruit, wat zachte kruiden en beetje toast. In de mond schitterend evenwicht, mooi versmolten tannine en knappe lengte: moet zo ongeveer op z'n hoogtepunt naderen, maar kan er nog wel even tegen. Wat kan Bordeaux toch lekker zijn !
Yes, heb daar een flesje van liggen...
Was hij meteen uit de fles zo goed, Dave, of had hij wat tijd nodig?
Ik heb 'm een uurtje of anderhalf op voorhand opengedaan, maar gewoon in de fles gelaten. Was perfect op temperatuur en mooi open tegen dat we aan tafel gingen. Hij evolueerde nog mooi in het glas: knappe wijn !
Hij is nu zeer goed, maar er is geen haast bij, denk ik.
Ok, thanks, altijd interessant om weten hoe een fles zich gedraagt, kan soms belangrijk zijn, zéker bij Bordeaux..
Misschien ook goed om er bij te vermelden is dat de kurk nog in perfecte staat was: absoluut geen aantasting, schimmel of wat dan ook. Het leek alsof de kurk er eergisteren in gestoken was. Speelt toch ook een grote rol bij het goed bewaren van een wijn, in mijn ervaring.