wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Trimbach
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3
Heb hier ook altijd wat van in huis liggen...
Momenteel enkel nog een tweetal "Pinot Gris Reserve", en mijn budget voor november en mijn maaltijdcheques zijn reeds de deur uitSad
Toeme é....Smile
Riesling 2009 réserve

Toch wel rijp neuzeke. Obligate petroltoets, maar iets minder prominent dan in de Fréderique Emile 2004 die we onlangs dronken.
Zet strak aan, gevolgd door een subtiele rijpe toets, evoluerend naar mineraliteit. Lekker droog.

Trimbach rules!
Gisteren een halfje 2010 opengemaakt van de gewurztraminer .
Had klein beetje tijd nodig om open te komen , maar was heel lekker .
Beste forumleden ,
Ik heb hier nog een fles Eau de vie Poire William liggen .
Weet er iemand wanneer je zoiets best drinkt ?
Ik bedoel is dit iets wat je na een maaltijd bij een koffie kunt nemen ofzo ?
(22-06-2015 02:46 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Beste forumleden ,
Ik heb hier nog een fles Eau de vie Poire William liggen .
Weet er iemand wanneer je zoiets best drinkt ?
Ik bedoel is dit iets wat je na een maaltijd bij een koffie kunt nemen ofzo ?

Wel na de maaltijd, maar niet bij de koffie. Als je goede poire hebt, ijskoud (uit de vriezer), kan dat echt genieten zijn. Voor mij is Morand P/Q, voor al z'n eau de vie's, top!
(22-06-2015 07:24 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(22-06-2015 02:46 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Beste forumleden ,
Ik heb hier nog een fles Eau de vie Poire William liggen .
Weet er iemand wanneer je zoiets best drinkt ?
Ik bedoel is dit iets wat je na een maaltijd bij een koffie kunt nemen ofzo ?

Wel na de maaltijd, maar niet bij de koffie. Als je goede poire hebt, ijskoud (uit de vriezer), kan dat echt genieten zijn. Voor mij is Morand P/Q, voor al z'n eau de vie's, top!

thank you kzal mijn fles dan verplaatsen en eens uit te testen Big Grin .
(22-06-2015 02:46 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Beste forumleden ,
Ik heb hier nog een fles Eau de vie Poire William liggen .
Weet er iemand wanneer je zoiets best drinkt ?
Ik bedoel is dit iets wat je na een maaltijd bij een koffie kunt nemen ofzo ?

Alee jong, ik heb dat ier ook ergens op het rek staan...
Enkele maanden terug kdo gekregen, maar ik wist nie goed wat ermee doenBlush
Ook in de vriezer dus
thank you
(22-06-2015 09:41 PM)Biff schreef: [ -> ]
(22-06-2015 02:46 PM)gertjeuh schreef: [ -> ]Beste forumleden ,
Ik heb hier nog een fles Eau de vie Poire William liggen .
Weet er iemand wanneer je zoiets best drinkt ?
Ik bedoel is dit iets wat je na een maaltijd bij een koffie kunt nemen ofzo ?

Alee jong, ik heb dat ier ook ergens op het rek staan...
Enkele maanden terug kdo gekregen, maar ik wist nie goed wat ermee doenBlush
Ook in de vriezer dus
thank you

Haha dat lag hier ook in de frigo , maar te liggen Tongue .
Trimbach, Riesling Réserve, 2012

Zelf koken deze avond. Dan maar snel een gerecht op zoeken van Pascale Naesens. Kabeljauw met (rode) curry en oventomaatjes. Tja de vis moet 1cm onderstaan met wijn. Dan maar kelder in voor deze Trimbach Riesling Réserve 2012.

Bleek goudgeel in het glas, medium intense neus met gele appel, abrikoos, perzik, mineraal en tikje honing. Jawel, ook de riesling-petrol zit er wat in.
Sappig in de mond met aangename rieslingzuurtjes die de boel goed fris houden. Voldoende rondeur en dekking in de mond. Witte perzik en abrikoos, mineraal. Balans + P/Q dik oké.

Én... dit ging prima met de oven gebakken kabeljauw, oventomaatjes en rijst.
Opdracht geslaagd!
(12-01-2017 09:18 AM)Xcalibur schreef: [ -> ]Trimbach, Riesling Réserve, 2012

Zelf koken deze avond. Dan maar snel een gerecht op zoeken van Pascale Naesens. Kabeljauw met (rode) curry en oventomaatjes. Tja de vis moet 1cm onderstaan met wijn. Dan maar kelder in voor deze Trimbach Riesling Réserve 2012.

Bleek goudgeel in het glas, medium intense neus met gele appel, abrikoos, perzik, mineraal en tikje honing. Jawel, ook de riesling-petrol zit er wat in.
Sappig in de mond met aangename rieslingzuurtjes die de boel goed fris houden. Voldoende rondeur en dekking in de mond. Witte perzik en abrikoos, mineraal. Balans + P/Q dik oké.

Én... dit ging prima met de oven gebakken kabeljauw, oventomaatjes en rijst.
Opdracht geslaagd!

die combinatie komt bij mij ook geregeld op tafel, maar dan het gerechtje met zalm en kerstomaatjes. De combinatie van de zuurtjes uit de tomaatjes en de riesling werkt geweldig goed!
Afgelopen weekend de laatste fles Pinot Gris 2007 Reserve Personnelle gedronken. Was toch wel weer erg mooi! De eerste dag gedronken bij gemarineerde rauwe tonijn met gefrituurde kappers en een koekje van parmesan, de tweede dag zonder eten. Ook nu presteerde hij beter de 2e dag, voor mijn gevoel voller/complexer, mooie romigheid, niet te zoet tropisch fruit, klein bittertje (grapefruit), mooie lange afdronk. Lekker!
Maison Trimbach Gewurztraminer 2014

Mooie in-gele kleur
Neus van abrikoos, honing, mango
Zacht zalvende wijn met een heel mooie afdronk die wel goed samen ging met de veganistische linzenschotel!
14.50 euro plaatselijke wijnhandel.
Dit blijft toch een domein die nooit tegenvalt!
Trimbach Pinot Blanc 2016.
Heerlijke fijne wijn. Fris, evenwichtig, hele mooie neus.
De enige flessen van Alsace die ik in mijn kelder heb zijn Trimbach, ik hou van Frédéric Emile, Geisberg, Schlossberg en de zeer dure Clos Sainte-Hune, ik vind deze Riesling uitstekend.
(31-07-2019 06:39 PM)Thierry Debaisieux schreef: [ -> ]De enige flessen van Alsace die ik in mijn kelder heb zijn Trimbach, ik hou van Frédéric Emile, Geisberg, Schlossberg en de zeer dure Clos Sainte-Hune, ik vind deze Riesling uitstekend.

Ik dronk ooit de Clos St Hune en vond die naar mijn smaak iets te petrolé. Ik verkies de meer fruitige en stenige rieslings.
De andere cuvees van Trimbach vind ik top, ook zijn andere cepages zoals de pinot gris.
Jo,
het varieert volgens het jaartal,
ik ben verbaasd om te zien dat Clos Sainte-Hune wordt aangeboden tegen een betaalbare prijs in Belgische restaurants,
in Frankrijk, bij Daniel bijvoorbeeld, een Clos Sainte-Hune is tussen 130 en 150 € en Daniel is niet duur.
(31-07-2019 06:39 PM)Thierry Debaisieux schreef: [ -> ]De enige flessen van Alsace die ik in mijn kelder heb zijn Trimbach, ik hou van Frédéric Emile, Geisberg, Schlossberg en de zeer dure Clos Sainte-Hune, ik vind deze Riesling uitstekend.

Pierre fricke is ook zeer lekker.
En betaalbaar, heel stabiele en vooral zeer precieze wijnen.
Hartelijk dank.
Ik heb al veel goede dingen over dit Domaine gehoord.
Dit jaar een Pinot noir gedronken uit 2004 van Pierre.
Had nog.wat tijd nodig in het glas maar kwam zeer mooi open.
Balans, fijn fruit, lang en zeer evenwichtige wijn.
Frédéric Émile 2010
De neus is aangenaam, op gekonfijte sinaasappel, citroenschil en hints van koolwaterstoffen.
De mond is geconcentreerd en vol met een zeer licht vet. Ze heeft een mooie zuurgraad met citrusaroma's die een mooie spanning en een gevoel van grote lengte geeft.
De afdronk op citroen en mineraliteit is erg fris.
Frédéric Émile 2005 van Trimbach.
Een heerlijke wijn
De neus is aantrekkelijk en fris met aroma's van sinaasappel, gekonfijte schil en koolwaterstof.
De mond is geconcentreerd en vol met een zeer mooie zuurgraad met citrusaroma's die frisheid en lengte brengt.
Deze zeer evenwichtige wijn heeft een zeer mooie afdronk met elegante koolwaterstoftonen.
Frédéric Emile 2012 van Trimbach.
(Grands Crus Geisberg et Osterberg)

Een heel mooie fles, al heel aangenaam.
De neus heeft aroma's van sinaasappel en mandarijn op een "delicate" achtergrond van koolwaterstof.
De mond is heerlijk. Het evenwicht is harmonieus. De geconcentreerde en ruime materie met een zeer licht vet wordt gekruist door een verleidelijke zuurgraad met citrusaroma's die een mooie frisheid brengt en die de afdronk met koolwaterstoftonen (die discreet blijven) verlengt.
(20-01-2020 06:49 PM)Thierry Debaisieux schreef: [ -> ]Frédéric Emile 2012 van Trimbach.
(Grands Crus Geisberg et Osterberg)

Een heel mooie fles, al heel aangenaam.
De neus heeft aroma's van sinaasappel en mandarijn op een "delicate" achtergrond van koolwaterstof.
De mond is heerlijk. Het evenwicht is harmonieus. De geconcentreerde en ruime materie met een zeer licht vet wordt gekruist door een verleidelijke zuurgraad met citrusaroma's die een mooie frisheid brengt en die de afdronk met koolwaterstoftonen (die discreet blijven) verlengt.

Wat is het lang geleden dat ik die wijn nog gedronken of zelfs maar gezien heb! Ik vond dat zeker 1 van de mooiste Elzasser Rieslings en voor mij interessanter dan de grandioze maar dure en tijd vragende Clos Ste Hune.
Clos Sainte Hune 2014 is erg duur geworden, maar Trimbach heeft de Geisberg en Schlossberg Grands Crus voor een aantrekkelijke prijs.
Ik heb geluk, want die wijnen vind ik op 1000m van mn deur in de wijnwinkel Smile
De Schlossberg 2014,2015 en 2016, de Geisberg 2013.
Cuvée Fréderic Emile 2010.cheers
Ik heb ook Geisberg 2009, 2011, 2013 en 2014 en Schlossberg 2014, 2015 en 2016 gekocht.

Goedenavond,
Pinot Gris reserve 2016

Een druif die we bitter weinig drinken, nochtans bestaan hiervan mooie exemplaren die niet lijden aan obesitas en zoetzucht.
Bijvoorbeeld deze van Trimbach, heel fris en evenwichtig, zoals Oli stelde meer neigend naar een goede muscadet of Albariño dan naar een klassieke pinot gris.
(19-06-2021 11:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]Pinot Gris reserve 2016

Een druif die we bitter weinig drinken, nochtans bestaan hiervan mooie exemplaren die niet lijden aan obesitas en zoetzucht.
Bijvoorbeeld deze van Trimbach, heel fris en evenwichtig, zoals Oli stelde meer neigend naar een goede muscadet of Albariño dan naar een klassieke pinot gris.

Was aangenaam verrast van deze pinot gris. Bijzonder mooi evenwicht, mooie zuurtjes. Trimbach bevestigt!
Riesling 2018
Met een kleine 88 punten op CellarTracker scoort deze Trimbach niet fantastisch en ik kan begrijpen waarom. Deze wijn ontbreekt een beetje aan materie. Maar het evenwicht is zo mooi dat deze fles toch in no time leeg was. Ik kan hier van genieten. Maar voor sommigen zal t iets steviger mogen.
Gewürztraminer 2016
In de wijnhandel bij t afrekenen zag ik nog een flesje Gewürztraminer. Hoe lang was dat geleden dat ik dit nog dronk? Van Trimbach dan nog. Allé, die nemen we nog snel mee.
Bij een curry schotel gaat deze fles open. Bij aanvang vind ik er niet veel aan. Redelijk vlakke wijn. Maar de wijn komt wel net uit de frigo. Een uurtje later blijft de neus nog steeds redelijk discreet. Niets van dat aromatische waar de druif zo bekend voor staat. Wel die typische lychee. Man, das lang geleden. Er zit ook iets kruidig in. Geen oriëntaalse of Provençaalse. Eerder iets vanuit een apotheek of zo.
De mond is een stuk aromatischer. Lychee opnieuw. Peer, amandel doorspekt met mooie zuurtjes en in de afdronk een frisse toets v zwarte peper. Dit had ik totaal niet verwacht. Heerlijk goedje. Echt genieten.
Pagina's: 1 2 3
Koppelingen