04-09-2011, 03:24 PM
Nero Di Lupo 2008 (nero d avola)
Ik opende deze wijn na een Bandol Gaussen 2002, omdat ik het gevoel had dat deze wel eens in dezelfde lijn zou kunnen liggen.
En inderdaad, Gerten en ik spraken na de eerste neus in het glas bijna synchroon hetzelfde woord uit: animaliteit.
Beetje stal en leder dus, maar daarnaast ook gedroogd fruit, rozijnenbrood, kaneel, tabak, zwarte besjes en frambozen. De wijn is zacht in de mond met voldoende zuren als ruggengraat. Na opening was dit me niet opgevallen, ik vond dit zelfs het grootste verschil met de Gaussen: de Bandol behield 100% zijn spanning tot het einde, terwijl de Cos in de finale wat vlak was, bijna naar het zoetige zelfs.
Derde dag (gisteren niet herproefd) blijkt dus toch dat de wijn een hele mooie structuur heeft dankzij de zuurtjes, maar toch wat warmer blijft aanvoelen dan de Bandol.
In de (behoorlijk lange!) afdronk komen de rozijntjes terug piepen.
89/100
Ik opende deze wijn na een Bandol Gaussen 2002, omdat ik het gevoel had dat deze wel eens in dezelfde lijn zou kunnen liggen.
En inderdaad, Gerten en ik spraken na de eerste neus in het glas bijna synchroon hetzelfde woord uit: animaliteit.
Beetje stal en leder dus, maar daarnaast ook gedroogd fruit, rozijnenbrood, kaneel, tabak, zwarte besjes en frambozen. De wijn is zacht in de mond met voldoende zuren als ruggengraat. Na opening was dit me niet opgevallen, ik vond dit zelfs het grootste verschil met de Gaussen: de Bandol behield 100% zijn spanning tot het einde, terwijl de Cos in de finale wat vlak was, bijna naar het zoetige zelfs.
Derde dag (gisteren niet herproefd) blijkt dus toch dat de wijn een hele mooie structuur heeft dankzij de zuurtjes, maar toch wat warmer blijft aanvoelen dan de Bandol.
In de (behoorlijk lange!) afdronk komen de rozijntjes terug piepen.
89/100