12-09-2011, 11:12 AM
Straks komt een zeer goede vriend uit Australië langs - woont al 13 jaar als Vlaming in Melbourne. Vanavond moeten we weer voor een jaar of 4-5 afscheid nemen van elkaar. Leuk is dat niet!
Voor we de namiddag en avond inzetten trakteer ik hem op een Corton-Charlemagne 2009 van Roland Rapet (et fils). Ik ben net een glaasje aan het voorproeven. Ik bracht in augustus 1 flesje mee van bij Rapet. Wauw, dit is goed!! Er mocht voor mij persoonlijk ietsiepietsie meer hout in het palet verweven zitten, maar dat is detailkritiek. Een neus met peer, agrume, limoen, mineralen, bloesems, vanille en na een tijdje in het glas meer torrefactie. (levendige neus, niet vermoeid) Mooie, delicate neus, maar vooral de mond "brings thunder to the table". Lange, volle, sappige en pure smaak. Eindigt met prik, goeie zuurtjes en dash. Serieuze wijn. Jong...
Kanttekening: Ik ben verzot op de wijnen van Daniel Barraud. Zijn topwijn En Buland (Pouilly-Fuissé) is top. En volgens mij van hetzelfde niveau (met elk zijn karakteristieken natuurlijk) als deze Corton-Charlemagne. (maar voor bijna de helft van de prijs)
Voor we de namiddag en avond inzetten trakteer ik hem op een Corton-Charlemagne 2009 van Roland Rapet (et fils). Ik ben net een glaasje aan het voorproeven. Ik bracht in augustus 1 flesje mee van bij Rapet. Wauw, dit is goed!! Er mocht voor mij persoonlijk ietsiepietsie meer hout in het palet verweven zitten, maar dat is detailkritiek. Een neus met peer, agrume, limoen, mineralen, bloesems, vanille en na een tijdje in het glas meer torrefactie. (levendige neus, niet vermoeid) Mooie, delicate neus, maar vooral de mond "brings thunder to the table". Lange, volle, sappige en pure smaak. Eindigt met prik, goeie zuurtjes en dash. Serieuze wijn. Jong...
Kanttekening: Ik ben verzot op de wijnen van Daniel Barraud. Zijn topwijn En Buland (Pouilly-Fuissé) is top. En volgens mij van hetzelfde niveau (met elk zijn karakteristieken natuurlijk) als deze Corton-Charlemagne. (maar voor bijna de helft van de prijs)