wijnliefhebbers

Volledige versie: 2e Topflessen tasting in Zwalm-city
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4 5 6
(01-10-2011 01:50 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Zet maar de parasols buiten,....:-) 't zal heet worden !

geen centen meer voor parasol Blush mijn budget is aan "iets" Wink anders gespendeerd

ik zal het deze avond wa frisser proberen krijgen in de woonkamer, nu 25 °C : iets te warm

ik heb enkel terras aan de zuidkant : geen leuke plek om morgen wijn te tasten denk ik, maar misschien wel een goeie plek voor die knappe secretaresse Smile
en de 1e gastfles arriveert binnen een uurtje bij mij Wink
Wij gaan straks wat trainen...
ondertussen al 26 °C Confused in de woonkamer en morgen nog een uur oven bij om de broodjes te bakken, da zal ook nie helpen

wa een gedacht van ons om een tasting te doen in hoogzomer Big Grin
Kunnen misschien een rosé tasting doen ? ...
't Is hier stil vandaag, hangt er iets in de lucht misschien ?
O ja vergat nog te zeggen dat er misschien bikini's aan te pas komen vanwege de hitte... Hopelijk vormt dat geen obstructie.applaus
En na de tasting morgen zal het vooral Walm-city zijn!
(01-10-2011 05:24 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]O ja vergat nog te zeggen dat er misschien bikini's aan te pas komen vanwege de hitte... Hopelijk vormt dat geen obstructie.applaus

Ben al benieuwd naar de tasting notes ! Veel rijp fruit waarschijnlijk Wink
(01-10-2011 07:16 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(01-10-2011 05:24 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]O ja vergat nog te zeggen dat er misschien bikini's aan te pas komen vanwege de hitte... Hopelijk vormt dat geen obstructie.applaus

Ben al benieuwd naar de tasting notes ! Veel rijp fruit waarschijnlijk Wink

Perziken en meloenen alom Big GrinBig GrinBig Grin Schitterend !
(01-10-2011 07:18 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Perziken en meloenen alom Big GrinBig GrinBig Grin Schitterend !

Correctie:Ben benieuwd naar de Picture Gallery ! Big Grin
(01-10-2011 07:19 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(01-10-2011 07:18 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Perziken en meloenen alom Big GrinBig GrinBig Grin Schitterend !

Correctie:Ben benieuwd naar de Picture Gallery ! Big Grin

We gaan da zwaar censureren Jo ! Die van Vive la fête (Els) plakte er tape over...
ik heb er al 2 graden af gekregen Smile

iemand zin om deze nacht nachtwaker te komen spelen zodat ik beneden alles kan open laten en het goe kan afkoelen?
Ikke!
Met een kurkentrekker als verdedigingswapen Big Grin
(01-10-2011 08:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ikke!
Met een kurkentrekker als verdedigingswapen Big Grin

ik vrees voor de veiligheid van de 1e gastfles die er al ligt in da geval (en ook voor die van de andere 3 flessen die al klaar liggen)
23 °C (en dat zonder nachtwaker Wink)

en nu maar hopen dat ik de decanteertijd goed inschat voor mijn fles, was vorig jaar volledig verkeerd (veel te kort)

nu raad gevraagd aan de WineDoctor en zoveel mogelijk TN's bekeken op CT


22 °C en tijd om te gaan maffen
1e fles is ontkurkt en in de decanteerkan gegoten, een veel belovend aroma Big Grin

ondertussen wel terug 25 °C in de woonkamer Sad de wijnen staan op een 20-21 °C in de garage
1. Latour 1971 : 90,7 (iets over top)
2. Troplong-Mondot 1990 : 92,2 (nog veel te jong)
3. Bonnes-Mares Bouchard Père 2002 : 93,9
4. Montrose 2003 : 94,3
5. VCC 1988 : 93,7
6. Chambertin-Clos de Bèze Frederic Magnien 2001 : 95,6
7. Sassicaia 1998 : 95,3
8. Vega Sicilia Unico 1996 : 96,3 (goddelijk)
9. La Mission Haut-Brion 2003 : 93,6
10. Penfolds Grange 1997 : 95,2
11. Clos des Papes 2007 : 96,0
12. Reignac 2001 : 93,2
TN's volgen later
Hm, toch wel de moeite om af en toe eens uit het zwembad te kruipen Big Grin
Ik denk dat daar op die degustatie weinig of niets in de spuwemmers is terecht gekomen.Wink
In ons hoofd liggen de flessen al klaar voor de volgende zitting, ... Mega tasting ! De sfeer trouwens ook ! De TN's volgen. applaus
wat een tasting Big Grin dank aan alle mede tasters om er zo'n een fantastische namiddag van te maken applaus

de TN's,

1. Latour 1971 : een oud beestje, bruine tinten, vleespaté, munt, gestoofde pruimen, koffie, kruidig, mineraal, korte afdronk en een beetje droogdrekkend in de afdronk, duidelijk over zijn top en eigenlijk echt zijn geld niet waard

2. Troplong-Mondot 1990 : hier een tegenovergesteld verhaal : nog te jong, zelfs na een 2-tal uren karaf, in de kleur is wel al wat evolutie merkbaar, echt wel A-typisch S-E, warm, aanvallend op einde van middendeel, nog veel materie, maar ook hier : zijn geld niet waard, wel iets om binnen een 10-tal jaar nog eens te proeven

3. Bouchard Père et Fils Bonnes Mares 2002 : kersen, framboos, zachte neus, kruidig, zoet, zeer evenwichtig, finesse (en de 1e Bourgogne die ik zelf echt lekker vind)

4. Montrose 2003 : piepjonge, felle kleur, cassis, drop, zoethout, fijn, warm, enorm lange en complexe afdronk, natuurlijk nog heel jong maar wel op mooi op dronk, maar natuurlijk nog niet op zijn top

5. Vieux Château Certan 1988 : tertiaire toetsen, mooie zuren, bos, kruidig, al redelijk wat evolutie

6. Chambertin Clos de Bèze Frederic Magnien 2001 : biowijn, aards, appelsien, mineralen, mooie en frisse zuren, fraicheur, gedoseerde kracht, rode bessen

7. Sassicaia 1998 : geroosterd fruit, complex, enorme afdronk, zuiders, zon, hout en zoet, en plots kon iedereen wel geloven dat dit de beste wijn van Italië, was vorig jaar niet het geval bij de 2007 (was natuurlijk totaal niet op dronk)

8. Vega Sicilia Unico Gran Reserva : WOTN Big Grin heel donkere kleur, gewoon goden-drank, enorm onder de indruk

9. La Mission Haut-Brion 2003 : hele mooie neus, koffie, zwart fruit, mineralen, rokerig, kruidig, ook duidelijk dat hij redelijk wat hout had gekregen (zeker niet storend), warm

10. Penfolds Grange 1997 : deze Australische shiraz gaf zwarte bessen, floraliteit, viooltjes, zwoel met rijpe tannines

11. Clos des Papes 2007 : appelsien, rood fruit, aardbei(confituur), rijp, krieken (ik vrees dat ik gemiddelde score redelijk wat naar beneden heb gehaald Blush)

12. Reignac 2001 : na de youtube-hit een schitterende idee van Venne om er hem hier eens tussen te smijten : rokerig, fraicheur en natuurlijk verrassend en hij kon dus echt mee met de grote jongens
inderdaad mega-tasting cheers
Wat me wel opvalt is dat de eerst 5 geen bordeaux zijn.
Nochthans wel wat bordeaux-kleppers geschonken!

Thanks voor de gastvrijheid Kris respect
Als aanvulling op de Latour 1971: vooral charmante beloftevolle neus, mineraal ook. Korte afdronk maar toch heel veel finesse noteerde ik.
Schitterende tasting en nog eens bedankt aan de medetasters. Dit zijn geen flesjes die eventjes van de rekken geplukt werden cheers.

wat aanvullingen

1. Latour 1971 : had echt wel een charmante neus, zacht mondgevoel, fijne body die echter vrij snel wegviel en een afdronk die echt wel te kort was. De eerste schattingen zaten rond de 20-25jaar en inderdaad zijn 40 jaren zaten zeer goed gecamoufleerd
2. Troplong-Mondot 1990 : stevige bijt en een enorme materie maar hier volg ik Doc zulle too much power voor mij maar net een 90
3. Bouchard Père et Fils Bonnes Mares 2002 : klasse, elegant finesse fluweel ... ok ik begrijp waarom Bourgogne zoveel harten beroerd
4. Montrose 2003 : a beauty that needs age ...
5. Vieux Château Certan 1988 : tertiaire toetsen met een heel mooie fraicheur
6. Chambertin Clos de Bèze (Venne vul eens aan aub Wink) 2001 : van een heel ander register dan de Bonnes Mares, zowel neus als mond een stuk complexer maar geen brute kracht hoor, alles mooi gedoseerd, wauw
7. Sassicaia 1998 : yes dit is topklasse ... niemand die dacht dat dit Italië is ... en wat een afdronk Slurp
8. Vega Sicilia Unico Gran Reserva : dit is de top van de topklasse Rolleyes, zuiver, complex, uitzonderlijke fraîcheur, afdronk ... deze wijn heeft alles bij de vleet. Venne begon met een Vega Saucisse om uit te komen bij ne top Spätburgunder. Beste dat ik ooit al gedronken heb en mijn hoogste score ever 97 Heart
9. La Mission Haut-Brion 2003: duidelijke CS
10. Penfolds Grange 1997 : intense verleidelijke neus, power met elegantie. Niemand die hier shiraz in vond. Kan volgens mij nog heel lang mee en stevig. verbeteren. Aangename kennismaking met de Australische top
11. Clos des Papes 2007 : de langste afdronk van allen en een rijke waaier van aroma's. Voor verschillende de beste van de avond .. vond ik net niet maar een verdiende tweede plaats
12. Reignac 2001 :tweede keer dit jaar en ook hier stelt ie niet teleur ... zeker niet bij de top van de tasting maar mooi in het middenpeleton. Amazing

De top: Magnien, Sassicaia, Grange, Clos des Papes. De absolute top Unico.

En nu dromen van de volgende sessie Cool
"Venne begon met een Vega Saucisse..." Ik had verstaan een vette "Cécile" , die lag misschien op de BBQ bij de buren ?Smile
Ach ja dat waren die rokerige aroma's , ze sprongen uit het glas Wink
(03-10-2011 12:17 AM)koen schreef: [ -> ]Ach ja dat waren die rokerige aroma's , ze sprongen uit het glas Wink

Of meer IN het glas... 't was in 90 jaar de warmste oktoberdag, niet veel van gemerkt eigenlijk, behalve Filip die plots vapeurs kreeg Wink
Ja enne, opvallend, niks wits hè, volgende keer sleep ik daar verandering in !!
Clos de Bèze was van Frederic Magnien... was in 01 nog geen Bio maar intussen is dit wel zo.. weet wel niet of al zijn wijnen bio zijn want maakt natuurlijk nog wat in Negoce.
Schitterende degustatie... warm maar er is echt moeite gedaan ol de flessen zo ideaal mogelijk te schenken en te degusteren..
Vega Vettige cécile :-) lucky one....
(03-10-2011 10:37 AM)Venne schreef: [ -> ]Vega Vettige cécile :-) lucky one....

Daar begin ik aan te twijfelen - Vrijdag de Witmann als riesling herkend, de Feytit Clinet als pomerol, de Clos Rougeard als Cab Franc, de Borie de Maurel als syrah, de Janasse als GSM, de vin jaune als vin jaune... goe bezig zou k zeggen Cool
(03-10-2011 11:16 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(03-10-2011 10:37 AM)Venne schreef: [ -> ]Vega Vettige cécile :-) lucky one....

Daar begin ik aan te twijfelen - Vrijdag de Witmann als riesling herkend, de Feytit Clinet als pomerol, de Clos Rougeard als Cab Franc, de Borie de Maurel als syrah, de Janasse als GSM, de vin jaune als vin jaune... goe bezig zou k zeggen Cool

zelfde ervaringen hier met de Leuven-Brussel Tastings ... Venne en Don hebben het minstens wel één keer juist (en dan spreken we over het domeine hé Huh )
Pagina's: 1 2 3 4 5 6
Koppelingen