Barbera d'Alba Bricco dei Merli 2007
Kersenrood met purperen reflecties. Veel zwart fruit (bramen, cassis ) met subtiele hout en vanilletoetsen.
Floraal, kruidigheid, zoethout. Voor een 14.5% toch zeer veel fraïcheur hebben en drinkt zeer vlot weg! Power met finesse!
Doe mij denken aan een sappige Crozes Hermitage. Echt mooi!
(25-09-2011 07:25 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ]Barbera d'Alba Bricco dei Merli 2007
Kersenrood met purperen reflecties. Veel zwart fruit (bramen, cassis ) met subtiele hout en vanilletoetsen.
Floraal, kruidigheid, zoethout. Voor een 14.5% toch zeer veel fraïcheur hebben en drinkt zeer vlot weg! Power met finesse!
Doe mij denken aan een sappige Crozes Hermitage. Echt mooi!
als je zo'n mooie TN kan schrijven, hebben we er precies een echte aanwinst bij voor volgende zondag
Ik zit er voor niks tussen hè, verzekerd !
(25-09-2011 07:32 PM)Kris G schreef: [ -> ] (25-09-2011 07:25 PM)mrs_magooo schreef: [ -> ]Barbera d'Alba Bricco dei Merli 2007
Kersenrood met purperen reflecties. Veel zwart fruit (bramen, cassis ) met subtiele hout en vanilletoetsen.
Floraal, kruidigheid, zoethout. Voor een 14.5% toch zeer veel fraïcheur hebben en drinkt zeer vlot weg! Power met finesse!
Doe mij denken aan een sappige Crozes Hermitage. Echt mooi!
als je zo'n mooie TN kan schrijven, hebben we er precies een echte aanwinst bij voor volgende zondag
En ik zie zondag helemaal zitten! Bedankt dat ik erbij mag zijn!
Gisteravond nog 's afgesloten met deze, is eigenlijk zeer lekker ! Bijkopen geblazen 2008...2009...
(10-06-2012 02:55 PM)Matten schreef: [ -> ]Doen we ! Waar?
Bij Divo te Jabbeke, jammer genoeg geen webstek, bestellen kan gerust via mij...
Barbera d'Alba "Bricco dei Merli" DOC 2009
Zit hier aan de 2009. Misschien nog een tikje jong maar met wat lucht in een groot glas... njamamia.
Mooie kersenrode kleur. Diep en vol parfum: zwart fruit, kreupelhout en oosterse kruiden. Fijne structuur die gepaard gaat met levendige zuren en frisheid. Zure kersen en pruimen begeleiden de lange afdronk. Zoals hierboven aangehaald: kracht en finesse gaan hier hand in hand. Een Barbera waar je veel mensen mee gaat verrassen en plezieren.
(08-12-2012 06:21 PM)Johan M. schreef: [ -> ]njamamia
(08-12-2012 06:21 PM)Johan M. schreef: [ -> ]Barbera d'Alba "Bricco dei Merli" DOC 2009
Zit hier aan de 2009. Misschien nog een tikje jong maar met wat lucht in een groot glas... njamamia.
Mooie kersenrode kleur. Diep en vol parfum: zwart fruit, kreupelhout en oosterse kruiden. Fijne structuur die gepaard gaat met levendige zuren en frisheid. Zure kersen en pruimen begeleiden de lange afdronk. Zoals hierboven aangehaald: kracht en finesse gaan hier hand in hand. Een Barbera waar je veel mensen mee gaat verrassen en plezieren.
Voor mij persoonlijk een topproduct. 2009 zekers veel te jong, maar de mooie TN klinkt als een stimulans om er wat van te kopen. De 07 is vanaf nu heel mooi om drinken. Zeker ook eens de Barolo proberen ! De Barolo Ravera 1995 en 96 liggen nog in het rekje te wachten op een gelegenheid....
(09-12-2012 03:18 PM)doc schreef: [ -> ] (08-12-2012 06:21 PM)Johan M. schreef: [ -> ]Barbera d'Alba "Bricco dei Merli" DOC 2009
Zit hier aan de 2009. Misschien nog een tikje jong maar met wat lucht in een groot glas... njamamia.
Mooie kersenrode kleur. Diep en vol parfum: zwart fruit, kreupelhout en oosterse kruiden. Fijne structuur die gepaard gaat met levendige zuren en frisheid. Zure kersen en pruimen begeleiden de lange afdronk. Zoals hierboven aangehaald: kracht en finesse gaan hier hand in hand. Een Barbera waar je veel mensen mee gaat verrassen en plezieren.
Voor mij persoonlijk een topproduct. 2009 zekers veel te jong, maar de mooie TN klinkt als een stimulans om er wat van te kopen. De 07 is vanaf nu heel mooi om drinken. Zeker ook eens de Barolo proberen ! De Barolo Ravera 1995 en 96 liggen nog in het rekje te wachten op een gelegenheid....
Hier ligt de Vigna Elena 2003 te wachten op een goede gelegenheid... Jaargang 2003 was zeker geen topjaar maar ik vermoed dat hij nog wat gaat kelderrust gaat nodig hebben...
(09-12-2012 09:57 PM)Johan M. schreef: [ -> ] (09-12-2012 03:18 PM)doc schreef: [ -> ] (08-12-2012 06:21 PM)Johan M. schreef: [ -> ]Barbera d'Alba "Bricco dei Merli" DOC 2009
Zit hier aan de 2009. Misschien nog een tikje jong maar met wat lucht in een groot glas... njamamia.
Mooie kersenrode kleur. Diep en vol parfum: zwart fruit, kreupelhout en oosterse kruiden. Fijne structuur die gepaard gaat met levendige zuren en frisheid. Zure kersen en pruimen begeleiden de lange afdronk. Zoals hierboven aangehaald: kracht en finesse gaan hier hand in hand. Een Barbera waar je veel mensen mee gaat verrassen en plezieren.
Voor mij persoonlijk een topproduct. 2009 zekers veel te jong, maar de mooie TN klinkt als een stimulans om er wat van te kopen. De 07 is vanaf nu heel mooi om drinken. Zeker ook eens de Barolo proberen ! De Barolo Ravera 1995 en 96 liggen nog in het rekje te wachten op een gelegenheid....
Hier ligt de Vigna Elena 2003 te wachten op een goede gelegenheid... Jaargang 2003 was zeker geen topjaar maar ik vermoed dat hij nog wat gaat kelderrust gaat nodig hebben...
De Vigna Elena is wel iets rapper tam, de Ravera is een taai beestje zu, zelfs gerijpt kan die nog enkele uren karaf gebruiken !
Langhe Nascetta "Anas-Cetta" DOC 2010
Deze middag in der haast opengetrokken bij een varkenshaasje en champignons in een roomsausje...
Deze Nascetta wordt gemaakt van de gelijknamige inheemse druif. De wijn heeft een strogele kleur. Het boeket is fijn en elegant maar een (te?) beetje discreet. Het wat doet denken aan weidebloemen, wilde kruiden. In de mond elegant en fris, aanvankelijk wat medicinale kruiden (à la keelpastilles), citruszestes, iets van perziken... een klein bittertje in de afdronk.
Werd beduidend aangenamer naarmate hij meer lucht kreeg, maar... Geen alledaagse witte wijn, niet meteen iets wat ik direct opnieuw zou kopen maar wel eens leuk om geproefd te hebben.
(16-12-2012 02:04 PM)Johan M. schreef: [ -> ]Langhe Nascetta "Anas-Cetta" DOC 2010
Deze middag in der haast opengetrokken bij een varkenshaasje en champignons in een roomsausje...
Deze Nascetta wordt gemaakt van de gelijknamige inheemse druif. De wijn heeft een strogele kleur. Het boeket is fijn en elegant maar een (te?) beetje discreet. Het wat doet denken aan weidebloemen, wilde kruiden. In de mond elegant en fris, aanvankelijk wat medicinale kruiden (à la keelpastilles), citruszestes, iets van perziken... een klein bittertje in de afdronk.
Werd beduidend aangenamer naarmate hij meer lucht kreeg, maar... Geen alledaagse witte wijn, niet meteen iets wat ik direct opnieuw zou kopen maar wel eens leuk om geproefd te hebben.
Dag Johan, kon die wijn het gerecht aan?
(16-12-2012 09:04 PM)vinejo schreef: [ -> ] (16-12-2012 02:04 PM)Johan M. schreef: [ -> ]Langhe Nascetta "Anas-Cetta" DOC 2010
Deze middag in der haast opengetrokken bij een varkenshaasje en champignons in een roomsausje...
Deze Nascetta wordt gemaakt van de gelijknamige inheemse druif. De wijn heeft een strogele kleur. Het boeket is fijn en elegant maar een (te?) beetje discreet. Het wat doet denken aan weidebloemen, wilde kruiden. In de mond elegant en fris, aanvankelijk wat medicinale kruiden (à la keelpastilles), citruszestes, iets van perziken... een klein bittertje in de afdronk.
Werd beduidend aangenamer naarmate hij meer lucht kreeg, maar... Geen alledaagse witte wijn, niet meteen iets wat ik direct opnieuw zou kopen maar wel eens leuk om geproefd te hebben.
Dag Johan, kon die wijn het gerecht aan?
Afgaande op de beschrijving van de wijnmaker (drink bij: wit vlees, romige kazen, vis met saus, vegetarische schotels,...) zou je denken van wel. Mijn persoonlijke mening is echter dat hij wat licht uitviel, ik zou hem niet serveren bij romige sauzen en vlees.
de 2003 Vigna Elena Barolo in het glas, een vrij beperkte productie van 5000 flessen die 36 maanden op grote vaten van 40 hl hebben gerijpt, volledig op de traditionele manier gemaakt
in de neus nat hout, en toch ook een licht oxidatieve toets, qua kleur is het een typische Barolo, in de mond ook zeer herkenbaar als Barolo, dik sap > het voelt bijna niet meer als een vloeistof aan, en ook wat alcoholisch (14.5%) zonder dat het echt stoort : het geeft eerder wat warmte, er zitten nog wat scherpe randjes aan die laten vermoeden dat nog wat kelderrust aangewezen was, zeer lang in het midden pallet met nog vrij hoge zuren, het fruit is wel aanwezig, maar toch op de achtergrond : de zuren en tannines domineren toch, ergens denk je dat die wijn nog (+)10 jaar in de kelder nodig heeft, maar is ergens toch een risico denk ik, in de afdronk toch wat droogtrekkend, komt deels door het hoge alcoholpercentage, ik ben niet volledig overtuigd van deze Barolo, score is voor morgen, maar voorlopig geen denderende p/k, goedkoop is zo'n fleske nie
Ik denk dat de jaargang ook wat meespeelt. 2003 was geen al te best jaar voor Barolo, nogal heet. Ik heb van die jaargang nog twee Barolo's Ciabot Mentin Ginestra van Domenico Clerico. Ik geef die nog minstens 5 jaar.
(20-02-2014 09:58 PM)33S schreef: [ -> ]Ik denk dat de jaargang ook wat meespeelt. 2003 was geen al te best jaar voor Barolo, nogal heet. Ik heb van die jaargang nog twee Barolo's Ciabot Mentin Ginestra van Domenico Clerico. Ik geef die nog minstens 5 jaar.
klopt, ik herken er wat overeenkomsten in met de bdx 2003 jaargang
ik heb nog nen Ravera 2007 liggen ook, die doet het op CT (voorlopig?) een tik minder goed dan de Elena 2003, beide zijn RP93
dag 2 : ik was gisteren nog in twijfel over deze wijn, maar vandaag wel duidelijkheid gekregen : hier wordt nen mens niet vrolijk van, opnieuw in de neus al die oxidatieve toets die terugkomt in de mond (had ik wel voor gevreesd), ik had gisteren al wat twijfels over het toekomstpotentieel van deze wijn, maar ik ben nu wel overtuigd dat dat aan de hele lage kant is, heel blij dat ik hier maar één fles van heb liggen, score 86 en @RP : hoe kun je hier in godsnaam een 93 score voor geven?
(21-02-2014 07:18 PM)Kris G schreef: [ -> ]dag 2 : ik was gisteren nog in twijfel over deze wijn, maar vandaag wel duidelijkheid gekregen : hier wordt nen mens niet vrolijk van, opnieuw in de neus al die oxidatieve toets die terugkomt in de mond (had ik wel voor gevreesd), ik had gisteren al wat twijfels over het toekomstpotentieel van deze wijn, maar ik ben nu wel overtuigd dat dat aan de hele lage kant is, heel blij dat ik hier maar één fles van heb liggen, score 86 en @RP : hoe kun je hier in godsnaam een 93 score voor geven?
Oei, heb er hier ook nog eentje liggen... Kris, zal ik deze fles maar snel soldaat maken bij een winterse stevige pasta of iets dergelijks en vooral niet aan de prijs denken?
Ik ben eerlijk gezegd gestopt met Barolo te kopen. P/K zit dat zelden goed en de meer betaalbare Barolo's verouderen naar mijn gevoel echt niet zo goed als men algemeen denkt. Ik krijg vaak de indruk dat wijnliefhebbers uit ontgoocheling na het degusteren van een dure fles zich proberen te troosten (wijsmaken) met de gedachte dat de wijn nog kelderrust nodig heeft. Los van dit jaargang 2003 was een slecht jaar in Piemonte.
ergens had ik snel het gevoel dat er iets mis zou kunnen zijn met de fles, al na enkele seconden eigenlijk : de neus stond me niet aan, maar ik denk/vrees eigenlijk dat het niet puur aan die ene fles ligt, ik hoop voor jou natuurlijk van wel
en ik geef je gelijk : Barolo is p/k echt niet goed (er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen), ik ben nu bezig met Piëmonte op Superiore > weinig goedkope flessen te vinden, en je moet echt al heel diep in de buidel tasten om een 90-score wijn op CT te vinden, in Toscane betaal je echt veel minder voor gelijkaardige kwaliteit
ik heb een paar top Barolo's liggen, maar er nog veel van bijkopen zie ik me niet doen, ergens jammer want een Barolo kan heel mooi zijn, maar het was idd ook niet zo slim van mij om een 2003 te kopen
@ Innesto : er is nog hoop
deze middag nog eens geprobeerd, en tot mijn grote verbazing was die oxidatieve toets er bijna volledig uit, toonde zich nu wel als een Barolo, ik vind het wel nog steeds een miskoop want zijn 35 € is hij echt niet waard, maar ik kon er nu ten minste toch wat van genieten zonder me constant te moeten afvragen of ik nu met een slechte fles zit opgescheept of niet
score 88-89 ergens toch eens benieuwd wat die Ravera 2007 zal geven, maar ik vermoed dat hij heel veel tijd nodig heeft, op hun website staat wat uitleg : ze willen hem echt op de ouderwetse, traditionele manier maken, zonder toegevingen richting "moderne trends" ergens wel een verdedigbare keuze, maar als je met nieuwe technieken die de kwaliteit kunnen verhogen (natuurlijk met respect voor de eigenheid van de druif en appelatie) lijkt me het dan toch ook ergens zonde om daar "nee" tegen te zeggen, maar moeilijk, zo niet onmogelijk om dit huis te beoordelen op één fles uit een oververhit jaar
(22-02-2014 02:30 AM)Kris G schreef: [ -> ]ergens had ik snel het gevoel dat er iets mis zou kunnen zijn met de fles, al na enkele seconden eigenlijk : de neus stond me niet aan, maar ik denk/vrees eigenlijk dat het niet puur aan die ene fles ligt, ik hoop voor jou natuurlijk van wel
en ik geef je gelijk : Barolo is p/k echt niet goed (er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen), ik ben nu bezig met Piëmonte op Superiore > weinig goedkope flessen te vinden, en je moet echt al heel diep in de buidel tasten om een 90-score wijn op CT te vinden, in Toscane betaal je echt veel minder voor gelijkaardige kwaliteit
ik heb een paar top Barolo's liggen, maar er nog veel van bijkopen zie ik me niet doen, ergens jammer want een Barolo kan heel mooi zijn, maar het was idd ook niet zo slim van mij om een 2003 te kopen
Kris, mijn bescheiden mening inzake Piemonte:
Ga voor Barbera, zowel in het iets budgetvriendelijkere als duurdere segment. Ik geef liever 30 euro voor een "top-Barbera" van pakweg Vieti dan 30 euro en meer voor een Barolo die in deze prijsvork doorgaans zijn geld niet waard is.
Vervolgens zou ik inzake Piemonte me niet blind staren op het aanbod van de gekende huizen (die voornamelijk in het aanbod van Superiore zitten) en de scores van RP en co. De Barbera's van Cascina Barisèl, La Luna del Rospo,... om er maar twee te noemen (te verkrijgen bij V&L) vegen de meeste bekende en grote namen wat mij betreft (zeker P/K) van tafel.
ik heb een fleske Vietti Barbera d'Asti La Crena 2007 liggen
merci voor de tips
ik staar me zeker niet blind op RP, ik heb hier op het forum al de nodige kritische posts gedaan over zijn scores
(22-02-2014 02:39 PM)Kris G schreef: [ -> ]ik heb een fleske Vietti Barbera d'Asti La Crena 2007 liggen
merci voor de tips ik staar me zeker niet blind op RP, ik heb hier op het forum al de nodige kritische posts gedaan over zijn scores
Kris, daarom dat ik ook RP en
co zei... Ook zij smeten met de punten voor deze Elena 2003.
Gambero Rosso: 2B
Veronelli: 93
Guide l'Espresso: 4/5
Duemilavini: 4/5
Wine Spectator: 91
Robert Parker: 93
Om even terug te komen op dit huis en Barbera. Ik schonk afgelopen maand mijn laatste flessen Barbera d'Alba "Bricco dei Merli" DOC 2009 uit.
Eerlijk gezegd om er vanaf te komen. Ze waren niet slecht maar nog allesbehalve in topvorm. De levendige zuren en fraîcheur die je zou verwachten waren in geen velden (meer) te bespeuren. Mooi in de neus maar weinig boeiend en complex in de mond, miste spanning en een ietwat storend bittertje dat in het slotakkoord de kop opstak.
(22-02-2014 05:22 PM)Innesto schreef: [ -> ] (22-02-2014 02:39 PM)Kris G schreef: [ -> ]ik heb een fleske Vietti Barbera d'Asti La Crena 2007 liggen
merci voor de tips ik staar me zeker niet blind op RP, ik heb hier op het forum al de nodige kritische posts gedaan over zijn scores
Kris, daarom dat ik ook RP en co zei... Ook zij smeten met de punten voor deze Elena 2003.
Gambero Rosso: 2B
Veronelli: 93
Guide l'Espresso: 4/5
Duemilavini: 4/5
Wine Spectator: 91
Robert Parker: 93
dat lijstje hierboven is idd wel grotendeels de reden van mijn aankoop, tja : als je zelf niet kan proeven ben je wel grotendeels op die goeroes aangewezen natuurlijk, het forum is als info-bron natuurlijk betrouwbaarder, maar hier zie je niet zo veel TN's uit Piëmonte passeren
en al zeker niet van jonge wijnen, en het zijn natuurlijk die die je gemakkelijk kan vinden
Ik kan me in bovenstaande zeker vinden. We dronken vorig jaar de 1996 bij Tienne en die was zo sterk tannineus dat we ons afvroegen of dit ooit nog goed zou komen. De zuren accentueerden de tannines nog meer. Het fruit was gedroogd, een onevenwichtige wijn als resultaat in het glas. Eigenlijk een teleurstelling. Ik had toen gehoopt een prachtig versmolten Barolo te kunnen schenken maar niks van...Dit domein maakt nochtans mooie wijnen. In recentere jaargangen kocht ik de Barolo niet meer...
Dolcetto d'Alba Vigna del Mandorlo 2010 van dit huis scoorde betere p/k, maar die heb ik wel te jong gedronken, 87 score gegeven