Beausejour Becot 2005.
Na een 3-tal uurtjes karaf, een bom van rijp rood-zwart fruit. In de mond: ook hier enorm rijp fruit (te voor mij), romig, maar alles in ballans. Nog jonge tannines. Niet mijn stijl.
ik heb dieje in de week zien sjotte tegen brugge !
(05-11-2011 04:35 PM)Kris schreef: [ -> ]ik heb dieje in de week zien sjotte tegen brugge !
Een bom van een goal!
Nog behoorlijk bewaarpotentieel neem ik aan, Pat?
Ik wil nog een aantal jaartjes wachten eer ik aan mijn flesjes ga beginnen. Ik zal ondertussen mijn 2004-s opdrinken, die zijn momenteel al beter op dronk, hoewel ook nog jong.
(05-11-2011 06:59 PM)carl schreef: [ -> ]Nog behoorlijk bewaarpotentieel neem ik aan, Pat?
Ik wil nog een aantal jaartjes wachten eer ik aan mijn flesjes ga beginnen. Ik zal ondertussen mijn 2004-s opdrinken, die zijn momenteel al beter op dronk, hoewel ook nog jong.
Heeft zeker nog een pak jaren te gaan.
Vandaag een 2004 ontkurkt en 4 uur karaf gegeven.
Kleur is momenteel robijnrood met zwarte flitsen en op de rand is een kleine rood-bruine evolutie waar te nemen.
In de neus valt het zwarte fruit (braam en cassis) meteen op vergezeld van een sigarenkistj, zoete kruidigheid en een groene (peper)toets. Ook is er een mooie mineraliteit merkbaar die het geheel verfrist.
In de mond komt de fraicheur terug met ietwat hogere zuren en nog duidelijk merkbare tannines. Het fruit wordt hierdoor wat naar de achtergrond geduwd. Wijn die beter bij een stukje vlees past dan solo gedronken te worden 90+
Beau-Séjour-Bécot '07: This wine rocks. To be continued. Verder geraak ik op dit moment niet. Sorry!
Oh yeah, my man! Maar moeilijk om af te blijven
.
Lange Polle op gitaar. Yeah!
(10-03-2012 12:43 AM)Matten schreef: [ -> ]Oh yeah, my man! Maar moeilijk om af te blijven .
Ge blijft er vanaf nu vanaf !
In de kelder staat nog Bernardus
Damn right. Ga gewoon in m'n bed kruipen
. Maar eerst nog een slokje..
(10-03-2012 12:49 AM)Matten schreef: [ -> ]Damn right. Ga gewoon in m'n bed kruipen . Maar eerst nog een slokje..
(10-03-2012 12:43 AM)Matten schreef: [ -> ]Oh yeah, my man! Maar moeilijk om af te blijven .
Lange Polle op gitaar. Yeah!
Inderdaad, weinig volk weet het (sinds Triggerfinger), maar Lange Polle is waarschijnlijk 1 van de strafste gitaristen in dit land. Ik heb m indertijd bezig gezien als gitarist van BJ Scott: wat was dat allemaal !!!!
2006
Blind merk je onmiddellijk de klasse van deze wijn. De gelaagdheid, veel extract, tannines die het geheel een heel aangename structuur geven, spanning tot op het einde. Een lange finale na een mooie fruitkorf cassis. Na een tijdje wat aardse aroma's in het glas. Jeugdig en nog een flink eind te gaan ! 93
(09-12-2012 04:07 PM)doc schreef: [ -> ]...............Jeugdig en nog een flink eind te gaan ! 93
Wanneer verwacht je voor jou die 2006 op zijn best?
(10-12-2012 12:47 AM)don quichotte schreef: [ -> ] (09-12-2012 04:07 PM)doc schreef: [ -> ]...............Jeugdig en nog een flink eind te gaan ! 93
Wanneer verwacht je voor jou die 2006 op zijn best?
De wijn is momenteel al enorm lekker. Rijp binnen een jaar of 7-8 ?
Ooit deze wijn aan een kleine 20 € kunnen kopen (Those were the days
)
Kurk was in perfekte staat. Methode Audouze voor 8 -15 jarige wijnen gebruikt (2 uur van tevoren decanteren voor een half uur. Dan terug de fles is waar het sediment is uitgespoeld en dan nog een kleine 2 uur in de fles laten voor serveren. )Lichte evolutie aan de rand, in de geur mooie pruim, munt, herfstbos, gebrande toffee, lichtjes neigend naar gekookte groente. In de mond een mooi geheel van vrucht, frisheid, tannines bijten nog lichtjes en dat geeft een lichte indruk van onrijpheid. Wiojn bevindt zich op een kantelpunt in zijn ontwikkeling waarbij er nog fruit aanwezoig is maar waarbij ook al evolutieve aroma's waarneembaar zijn.Dit was een mooie begeleider van de entrecôte uit Lubbeek met opgebakken aardappeltjes en schorseneren in melksaus. 91
(09-10-2013 06:48 PM)carl schreef: [ -> ]Ooit deze wijn aan een kleine 20 € kunnen kopen (Those were the days )
Kurk was in perfekte staat. Methode Audouze voor 8 -15 jarige wijnen gebruikt (2 uur van tevoren decanteren voor een half uur. Dan terug de fles is waar het sediment is uitgespoeld en dan nog een kleine 2 uur in de fles laten voor serveren. )Lichte evolutie aan de rand, in de geur mooie pruim, munt, herfstbos, gebrande toffee, lichtjes neigend naar gekookte groente. In de mond een mooi geheel van vrucht, frisheid, tannines bijten nog lichtjes en dat geeft een lichte indruk van onrijpheid. Wiojn bevindt zich op een kantelpunt in zijn ontwikkeling waarbij er nog fruit aanwezoig is maar waarbij ook al evolutieve aroma's waarneembaar zijn.Dit was een mooie begeleider van de entrecôte uit Lubbeek met opgebakken aardappeltjes en schorseneren in melksaus. 91
Nice, heb ook nog een flesje van dat lot ;-)
Methode Audouze, perfect!!
BJBécot 2008
Zeer elegante neus met grafiet, blauwe bes, fruitgebak. Oh zo mooi in de mond, zacht en soepel en toch gestructureerd met veel toekomst. 92-93!
Beauséjour Bécot 1998
We dronken deze wijn als ijkwijn: we probeerden hem een gezamenlijke score toe te kennen om nadien de andere wijnen ermee te vergelijken en tot een ietwat coherente puntenbepaling te komen.
Piepjonge wijn, zeer donker kleur, krachtig aroma met tabak, rood fruit, vlees, grafiet. In de mond krachtig, complex, fris, lang, enfin, we begonnen al meteen met een topper.
Bert en ik wouden 92-93 geven, de anderen opteerden voor 92 punten.
Had deze wijn nooit zó mooi verwacht... mss door eerdere iets mindere ervaringen met deze wijn- de wijnmaker zegt echter zélf dat in zijn jeugd de houtaroma s nogal dominant kunnen zijn en dit een wijn is die minstens 15 jaar nodig heeft.
Bij deze bevestigd dus.
(20-05-2016 12:23 PM)vinejo schreef: [ -> ]Beauséjour Bécot 1998
We dronken deze wijn als ijkwijn: we probeerden hem een gezamenlijke score toe te kennen om nadien de andere wijnen ermee te vergelijken en tot een ietwat coherente puntenbepaling te komen.
Piepjonge wijn, zeer donker kleur, krachtig aroma met tabak, rood fruit, vlees, grafiet. In de mond krachtig, complex, fris, lang, enfin, we begonnen al meteen met een topper.
Bert en ik wouden 92-93 geven, de anderen opteerden voor 92 punten.
Had deze wijn nooit zó mooi verwacht... mss door eerdere iets mindere ervaringen met deze wijn- de wijnmaker zegt echter zélf dat in zijn jeugd de houtaroma s nogal dominant kunnen zijn en dit een wijn is die minstens 15 jaar nodig heeft.
Bij deze bevestigd dus.
Prachtige opener! Ook ik had 93 gegeven voor mezelf. Zeer rijk. Een van de wijnen die me lang zullen bijblijven.
Chateau Beau-Séjour Becot 2008
Rood fruit , vanille , paprika , BDX-ish staat er op men notities
Heel lang midden , mineraal , meesterlijke zuren , waw 92+/
Beau-Séjour Bécot 1994,
Mooie instapwijn voor het weekend te starten dacht ik en dat bleek gegrond, medium+ body met redelijk wat beet, zelfs nadat ze 4u open is, komt jong over. 90p[
attachment=2711]
(04-08-2017 10:36 PM)fleer schreef: [ -> ]Beau-Séjour Bécot 1994,
Mooie instapwijn voor het weekend te starten dacht ik en dat bleek gegrond, medium+ body met redelijk wat beet, zelfs nadat ze 4u open is, komt jong over. 90p
Bordeaux op dronk ontgoochelt zelden..
2006:
Hetgeen me bijblijft van deze wijn die vorige week in m'n glas vertoefde:
Koffie, chicorei, klein beetje rood fruit en enorme bitters.
Geen balans en tannines die nog wat trekken op het einde.
Totaal niet versmolten na 15 jaar.
Hoelang moet je dan wachten op een 2006?
Ik zie dit niet goed komen.
Het enige wat resteert binnen tien jaar is een sprokkel hout met tannine en zuren.
Niet voor herhaling vatbaar.
79-80/100.
(03-04-2021 04:44 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]2006:
Hetgeen me bijblijft van deze wijn die vorige week in m'n glas vertoefde:
Koffie, chicorei, klein beetje rood fruit en enorme bitters.
Geen balans en tannines die nog wat trekken op het einde.
Totaal niet versmolten na 15 jaar.
Hoelang moet je dan wachten op een 2006?
Ik zie dit niet goed komen.
Het enige wat resteert binnen tien jaar is een sprokkel hout met tannine en zuren.
Niet voor herhaling vatbaar.
79-80/100.
Ik meen die ook ooit geproefd te hebben met dezelfde conclusie. Teveel extractie, moeilijk jaar ook (met idd soms bittere of droge tannines). Die extractie was toen zowat de gewoonte en gaf lange tijd vooral op rechteroever karikaturen van een wijn, vandaag zijn gelukkig veel domeinen daarvan teruggekomen.
Als je kijkt wat een flesje nu kost zou dit toch top moeten zijn.
1GCCB = €80?
Voor dat geld heb kan je zeker 3 flessen kopen die 90 a 92 scoren.
(03-04-2021 06:24 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Als je kijkt wat een flesje nu kost zou dit toch top moeten zijn.
1GCCB = €80?
Voor dat geld heb kan je zeker 3 flessen kopen die 90 a 92 scoren.
Ik herinner me de 1998 bij Jo en dat was een bom van een wijn. In de positieve zin
(03-04-2021 07:55 PM)Olivier schreef: [ -> ] (03-04-2021 06:24 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Als je kijkt wat een flesje nu kost zou dit toch top moeten zijn.
1GCCB = €80?
Voor dat geld heb kan je zeker 3 flessen kopen die 90 a 92 scoren.
Ik herinner me de 1998 bij Jo en dat was een bom van een wijn. In de positieve zin
Inderdaad, en dat was nog maar de ijkwijn
Maar zoals gezegd, vanaf 2000 is men met hout beginnen smijten en onder invloed van Michel Rolland enorm gaan overextraheren, heb verscheidene rechteroevers 2005 gedronken die de beschrijving van de 2006 van Greg perfect volgden. Niet te zuipen soms.
Ik denk vanaf 2008 dat het beginnen beteren is.
80 euro is intrinsiek geen enkele wijn waard, maar de 1998 betaalde ik begin 20 euro destijds in Auchan en was PQ dus wél de moeite