20-11-2012, 09:22 PM
Pagina's: 1 2
20-11-2012, 09:30 PM
(20-11-2012 09:22 PM)Kempie schreef: [ -> ]Juist er twee van de 10 in mijn stoofvlees gegoten. Mijn living is gedoopt in een Rochefort geurke.
Allez jong, er zo ver naast gemikt
Maar bon, 't gaat een pittig stoofvleespotje worden, smakelijk !
20-11-2012, 09:33 PM
(20-11-2012 09:30 PM)doc schreef: [ -> ](20-11-2012 09:22 PM)Kempie schreef: [ -> ]Juist er twee van de 10 in mijn stoofvlees gegoten. Mijn living is gedoopt in een Rochefort geurke.
Allez jong, er zo ver naast gemikt
Maar bon, 't gaat een pittig stoofvleespotje worden, smakelijk !
Ongelooflijk, zit hier voor de PC met een glas Rochefort 8!
(geen wijn meer want at een boke mee esp en ajoin )
21-11-2012, 12:45 PM
(20-11-2012 07:00 PM)Bert schreef: [ -> ](20-11-2012 02:47 PM)Matten schreef: [ -> ](09-01-2010 12:47 AM)Venne schreef: [ -> ]Alééé bert joh, den dix pakken eh!
Chimay 75cl een jaar of 5-10 laten liggen, schitterend!
'k Ben op mijn gemak "nen dix" aan het proeven: zeer goed. Het is een 10 die al een tijdje in mijn kelder staat, en dit bier is zeker niet plomp of zoet. Mooie zuren (groot verschil met West-Vleteren). Klasse!
Gisteren ook nog nen dix gedronken, na een 8.
Top, hé die Rocheforkes
Absoluut!
De helft van het forum zat gisteren blijkbaar aan de Rochefort .
21-11-2012, 02:53 PM
Hier eergisteren. Gisteren heb ik het bij Duvel tripel hop en Rodenbach vintage gehouden
21-11-2012, 04:01 PM
Is de tripel hop nu gewoon gecommercialiseerd?
21-11-2012, 04:02 PM
(21-11-2012 04:01 PM)Matten schreef: [ -> ] Is de tripel hop nu gewoon gecommercialiseerd?
Ik kom hem toch dikwijls tegen in de Colruyt in een speciaal kleedje...
21-11-2012, 09:35 PM
(21-11-2012 04:02 PM)doc schreef: [ -> ](21-11-2012 04:01 PM)Matten schreef: [ -> ] Is de tripel hop nu gewoon gecommercialiseerd?
Ik kom hem toch dikwijls tegen in de Colruyt in een speciaal kleedje...
Op 15nov hebben laatste Tripel Hops 2012 de brouwerij verlaten.
Nu wel nog te koop in verscheidene supermarkten.
Ze zijn reeds begonnen aan het ineenflansen van een Tripel Hop 2013 (met andere hopsoorten).
Ik heb nog 2 bakken staan vd 2012
21-11-2012, 09:43 PM
(21-11-2012 09:35 PM)Bert schreef: [ -> ](21-11-2012 04:02 PM)doc schreef: [ -> ](21-11-2012 04:01 PM)Matten schreef: [ -> ] Is de tripel hop nu gewoon gecommercialiseerd?
Ik kom hem toch dikwijls tegen in de Colruyt in een speciaal kleedje...
Op 15nov hebben laatste Tripel Hops 2012 de brouwerij verlaten.
Nu wel nog te koop in verscheidene supermarkten.
Ze zijn reeds begonnen aan het ineenflansen van een Tripel Hop 2013 (met andere hopsoorten).
Ik heb nog 2 bakken staan vd 2012
Hou nog wat plaats vrij voor de Struise Brouwers hè...
01-01-2014, 06:42 PM
Eergisteren Rochefort 8 en 10 gedronken van 3 jaar oud.
Vandaag versere 8 en 10 van nov13.
Die oude zijn zóó veel beter man, nie te doen...
Alleen het kleur al is zo geëvolueerd.
Waar de jonge 8 oranjekleurig is, is de oude donkerbruin.
Waar de oude 10 zo zalig overloopt van candij, caramel, kruiden, speculoos,...
overheerst in de jonge 10 enkel die zoete toets. Ook de oude 8 is stuk voller en complexer dan de jonge versie.
Vraag is nu:
is dat verschil enkel te wijten aan leeftijd/evolutie of boert de Rochefort er sowieso op achteruit qua kwaliteit/rijkdom?
Vandaag versere 8 en 10 van nov13.
Die oude zijn zóó veel beter man, nie te doen...
Alleen het kleur al is zo geëvolueerd.
Waar de jonge 8 oranjekleurig is, is de oude donkerbruin.
Waar de oude 10 zo zalig overloopt van candij, caramel, kruiden, speculoos,...
overheerst in de jonge 10 enkel die zoete toets. Ook de oude 8 is stuk voller en complexer dan de jonge versie.
Vraag is nu:
is dat verschil enkel te wijten aan leeftijd/evolutie of boert de Rochefort er sowieso op achteruit qua kwaliteit/rijkdom?
01-01-2014, 07:03 PM
(01-01-2014 06:42 PM)Bert schreef: [ -> ]Eergisteren Rochefort 8 en 10 gedronken van 3 jaar oud.
Vandaag versere 8 en 10 van nov13.
Die oude zijn zóó veel beter man, nie te doen...
Alleen het kleur al is zo geëvolueerd.
Waar de jonge 8 oranjekleurig is, is de oude donkerbruin.
Waar de oude 10 zo zalig overloopt van candij, caramel, kruiden, speculoos,...
overheerst in de jonge 10 enkel die zoete toets. Ook de oude 8 is stuk voller en complexer dan de jonge versie.
Vraag is nu:
is dat verschil enkel te wijten aan leeftijd/evolutie of boert de Rochefort er sowieso op achteruit qua kwaliteit/rijkdom?
Ik denk vooral evolutie zu ! Net een 8 binnen, santé ! Zelfde ervaring met Chimay Bleue, top na 3 jaar ...Na 5 jaar wat te oxidatief.
01-01-2014, 07:25 PM
(01-01-2014 07:03 PM)doc schreef: [ -> ]Ik denk vooral evolutie zu ! Net een 8 binnen, santé ! Zelfde ervaring met Chimay Bleue, top na 3 jaar ...Na 5 jaar wat te oxidatief.
Santé!
01-01-2014, 07:30 PM
02-01-2014, 08:58 PM
De bierkes gaan daar vlot binnen precies
Deze avond mss ook nog eens ne struise killen:-)
Deze avond mss ook nog eens ne struise killen:-)
02-01-2014, 10:40 PM
(20-11-2012 09:22 PM)Kempie schreef: [ -> ]Juist er twee van de 10 in mijn stoofvlees gegoten. Mijn living is gedoopt in een Rochefort geurke.
persoonlijk vind ik de 8 beter om in stoofvlees te doen, heeft iets meer zuurtjes die in het gerecht mooi contrasteren met het zoete.
11-11-2014, 09:09 PM
Aaah
Nog eens een Rocheforke 8 van precies 4j oud
Gewoon zalig (dankzij de paters zeker?). Zoveel complexer & voller dan een jonge 8.
Heb nog een 5-jaar oude 75cl fles staan - ook eens soldaat maken binnenkort...
Nog eens een Rocheforke 8 van precies 4j oud
Gewoon zalig (dankzij de paters zeker?). Zoveel complexer & voller dan een jonge 8.
Heb nog een 5-jaar oude 75cl fles staan - ook eens soldaat maken binnenkort...
30-12-2014, 10:04 PM
Geweldig te lezen dat ook hier de betere bierliefhebber terug is te vinden ....
Pagina's: 1 2