30-11-2011, 10:18 PM
Gisteren weer het genoegen gehad om met een aantal wijnliefhebbers rond tafel te mogen kruipen en deze flessen soldaat te maken :
• Danie De Wet Limestone Hill 2010 (Zuid-Afrika – Chardonnay)) : Zoetig op de neus, kaasaroma bitter op het einde en veel zuren. 80 -> Heeft de 2e dag niet meer gehaald : Pompbak
• Bergerie de l’Hortus VdP 2010 (Languedoc – Chardonnay, Sauvignon blanc en gris) : Ananas, rijp fruit, lichte bitterheid die het geheel vlot
drinkbaar houdt, roze pompelmoes, banaan, alcohol. 89 -> Dag 2 : Mandarijn en kruidnagel.
• Pattes Loup 2008 (Chablis - Chardonnay) : Babelut, brioche, strakdroog in de mond, citrus op de neus, speculaas en zuren. 88 -> Dag 2 : wit fruit en mooi mineraliteit.
• Fritsch Schlossberg 2010 (Oostenrijk – Gruner Veltliner) : Geel fruit, banaan, mineraliteit, lange afdronk. 91-> Dag 2 : Smaak vervlakt wat .
• François Meriau Touraine Tirage Limité 2008 (Loire – Sauvignon rose) : Waxig, peer en ander wit fruit. 89
• Tirecul La Graviere Bergerac Sec Cuvee Andrea 2008 (Zuid-Westen – Semillon + Muscadelle) : Houtindruk, rijpe appel, lichte honingtoets. 90-> Dag 2 :honig, wax en lichte vettigheid in de mond.
• Huet Vouvray Le Haut Lieu sec 2000 (Loire – Chenin) : Silex, natuurlijk, vooral solfer en rubber. 87-> Dag 2 : Schimmelige geur : pompbak.
• Senses 2009 ( Portugal – Verdelho) : Zure snoepjes, hars, peer, citrus. 89 -> Dag 2 :amandel, hoger in zuren, ziltigheid.
• Igler Hochberg 2008 (Oostenrijk – Blaufrankisch) : Kersen, tannines, kruidnagel, groenig en cabernet-achtig. 88
• Knipser Kalkmergel 2007 (Duitsland – Spatburgunder) : Putteke, rokerigheid, mooi evenwichtig en lange afdronk. 91
• Bouscassé 2003 (Madiran – Tannat + Merlot) : Mooi bessenaroma, vooral tannines. 86
• Antu 2009 (Chili – Carmenere + Cabernedt Sauvignon) : Cassis, rijp fruit, zuren en mooie fraicheur. 88
• Domaine des Enfants 2008 (Rousillon – GSM) : Reeds zeer mooi suave. 89
• Codoulet de Beaucastel 2005 ( Cotes du Rhone – GSM) : Cola-aroma, snoeperig, elegant. 91
• Mondivin Quintessence 2006 (Hongarije – Cabernet Franc) : Vanille, mooie kruidigheid in de mond, licht groene tonen. 90-> Dag 2 : complexe neus, zwart fruit, violet, ceder, licht hoekje af wegens iets bitter maar verder een zeer mooi evenwicht.
• Trevallon 1999 (VdP Provence – Cabernet Sauvignon + Syrah) : Gekookte groenten, zeer mooie neus maar ook zeer hoog in zuren. 91-> Dag 2 :mineraler, groenig en tannines duidelijk doorkomend.
• Viret Collonades 1999 (Cotes du Rhone Villages – GSM) : Rood fruit, animaliteit, reductie dewelke verbetert met de 5 cent-truuk van Venne. 90 -> Dag 2 :Rozen, wild vlees-aroma.
• Gros Noré 1998 (Bandol – Mourvedre) : Ceder, braambes, Italiaans, kaneel, leer, humus, potloodslijpsel. 92
• Monta Maio 2008 (Corsica - ?) : Veel zuren, violetjes, gekookte groenten retronasaal. 87-> Dag 2 :Floraliteit en rood fruit. Zuren zijn mooi gaan liggen.
• Beausejour Becot 2005 (St Emilion – Merlot + Cabernet Franc) : cassis, rijpe geuren, rondheid. 91-> Dag 2 : pruim, ceder, peper, tannines blijven duidelijk aanwezig.
• Quinta Sardonia 2005 (Vino de la Tierra – Tempranillo) : Kruidigheid, volheid, in de smaak een vreemde gewaarwording van eerst puur fruit en naderhand een peloton zuren om de boel in evenwicht te brengen. 92-> Dag 2 : Pruim-aroma maar deze wijn heeft een nog mooier suave textuur ontwikkeld.
• Hanteillan 1996 (Haut-Medoc – Bordeaux-blend) : Herfstbos, koffie, groene peper. 90-> Dag 2 : Herfstbos, champignons, vlees, duidelijke tannines.
• Gloria 1990 (St Julien – Bordeaux-blend) : Licht onzuivere geur op de neus die wegtrekt, mooi rood en zuur fruit in de mond, vol. 91-> Dag 2 : groen, groen, niks aan te doen vlakke smaak. Dood.
• Les Obriers de la Peira 2006 ( Languedoc – Cinsault + Carignan) : Lactisch, okkernoten, kruidigheid, fruit met scherpte, rondheid. 91 -> Dag 2 : Fruitbom in de neus, wat vlak van smaak.
• Danie De Wet Limestone Hill 2010 (Zuid-Afrika – Chardonnay)) : Zoetig op de neus, kaasaroma bitter op het einde en veel zuren. 80 -> Heeft de 2e dag niet meer gehaald : Pompbak
• Bergerie de l’Hortus VdP 2010 (Languedoc – Chardonnay, Sauvignon blanc en gris) : Ananas, rijp fruit, lichte bitterheid die het geheel vlot
drinkbaar houdt, roze pompelmoes, banaan, alcohol. 89 -> Dag 2 : Mandarijn en kruidnagel.
• Pattes Loup 2008 (Chablis - Chardonnay) : Babelut, brioche, strakdroog in de mond, citrus op de neus, speculaas en zuren. 88 -> Dag 2 : wit fruit en mooi mineraliteit.
• Fritsch Schlossberg 2010 (Oostenrijk – Gruner Veltliner) : Geel fruit, banaan, mineraliteit, lange afdronk. 91-> Dag 2 : Smaak vervlakt wat .
• François Meriau Touraine Tirage Limité 2008 (Loire – Sauvignon rose) : Waxig, peer en ander wit fruit. 89
• Tirecul La Graviere Bergerac Sec Cuvee Andrea 2008 (Zuid-Westen – Semillon + Muscadelle) : Houtindruk, rijpe appel, lichte honingtoets. 90-> Dag 2 :honig, wax en lichte vettigheid in de mond.
• Huet Vouvray Le Haut Lieu sec 2000 (Loire – Chenin) : Silex, natuurlijk, vooral solfer en rubber. 87-> Dag 2 : Schimmelige geur : pompbak.
• Senses 2009 ( Portugal – Verdelho) : Zure snoepjes, hars, peer, citrus. 89 -> Dag 2 :amandel, hoger in zuren, ziltigheid.
• Igler Hochberg 2008 (Oostenrijk – Blaufrankisch) : Kersen, tannines, kruidnagel, groenig en cabernet-achtig. 88
• Knipser Kalkmergel 2007 (Duitsland – Spatburgunder) : Putteke, rokerigheid, mooi evenwichtig en lange afdronk. 91
• Bouscassé 2003 (Madiran – Tannat + Merlot) : Mooi bessenaroma, vooral tannines. 86
• Antu 2009 (Chili – Carmenere + Cabernedt Sauvignon) : Cassis, rijp fruit, zuren en mooie fraicheur. 88
• Domaine des Enfants 2008 (Rousillon – GSM) : Reeds zeer mooi suave. 89
• Codoulet de Beaucastel 2005 ( Cotes du Rhone – GSM) : Cola-aroma, snoeperig, elegant. 91
• Mondivin Quintessence 2006 (Hongarije – Cabernet Franc) : Vanille, mooie kruidigheid in de mond, licht groene tonen. 90-> Dag 2 : complexe neus, zwart fruit, violet, ceder, licht hoekje af wegens iets bitter maar verder een zeer mooi evenwicht.
• Trevallon 1999 (VdP Provence – Cabernet Sauvignon + Syrah) : Gekookte groenten, zeer mooie neus maar ook zeer hoog in zuren. 91-> Dag 2 :mineraler, groenig en tannines duidelijk doorkomend.
• Viret Collonades 1999 (Cotes du Rhone Villages – GSM) : Rood fruit, animaliteit, reductie dewelke verbetert met de 5 cent-truuk van Venne. 90 -> Dag 2 :Rozen, wild vlees-aroma.
• Gros Noré 1998 (Bandol – Mourvedre) : Ceder, braambes, Italiaans, kaneel, leer, humus, potloodslijpsel. 92
• Monta Maio 2008 (Corsica - ?) : Veel zuren, violetjes, gekookte groenten retronasaal. 87-> Dag 2 :Floraliteit en rood fruit. Zuren zijn mooi gaan liggen.
• Beausejour Becot 2005 (St Emilion – Merlot + Cabernet Franc) : cassis, rijpe geuren, rondheid. 91-> Dag 2 : pruim, ceder, peper, tannines blijven duidelijk aanwezig.
• Quinta Sardonia 2005 (Vino de la Tierra – Tempranillo) : Kruidigheid, volheid, in de smaak een vreemde gewaarwording van eerst puur fruit en naderhand een peloton zuren om de boel in evenwicht te brengen. 92-> Dag 2 : Pruim-aroma maar deze wijn heeft een nog mooier suave textuur ontwikkeld.
• Hanteillan 1996 (Haut-Medoc – Bordeaux-blend) : Herfstbos, koffie, groene peper. 90-> Dag 2 : Herfstbos, champignons, vlees, duidelijke tannines.
• Gloria 1990 (St Julien – Bordeaux-blend) : Licht onzuivere geur op de neus die wegtrekt, mooi rood en zuur fruit in de mond, vol. 91-> Dag 2 : groen, groen, niks aan te doen vlakke smaak. Dood.
• Les Obriers de la Peira 2006 ( Languedoc – Cinsault + Carignan) : Lactisch, okkernoten, kruidigheid, fruit met scherpte, rondheid. 91 -> Dag 2 : Fruitbom in de neus, wat vlak van smaak.