1996 in het glas
Alleszins beter als de Fonreaud 1995. Dat is zeker.
Evolutie redelijk beperkt.
Aanvankelijk nog fruittinten, grafiet, aardse tinten, nat hout, sigarenkistje en paprika.
In de mond nog de nodige structuur én smaak met lekker zuurtje.
Aangenaam verrast als ik eerlijk ben. Geeft aan dat deze wijn, die qua centen niet in de hoge regionen zit waar voor zijn geld biedt! Zou ik hem nog eens zo lang bewaren? Neen persoonlijk niet (paar jaartjes vroeger zou die nog meer cachet hebben denk ik), maar het goede nieuws is dat hij dus niet "kapot" is
.
Dringend bijkopen die handel
Vandaag de 2009 in het glas gehad na 1 1/2 uur gedecanteerd te hebben.
Echt een hele mooie wijn. Redelijk mooi in evenwicht, mooie zachte zuren, fruitig en een redelijke afdronk met een licht bittertje.
Verder ook nog genoeg tannines te proeven in de mond.
Is mij prima bevallen en overweeg om nog even wat 2010 in te slaan.
2010 in het glas. Na openen fles redelijke lactische geur. Na 1 uur open gelukkig weg. In de neus weinig aroma's. In de mond redelijk in gesloten fase? Na uurke in glas toch beterschap met cassis, lichte houttoets maar ferm droogtrekkend. Heeft nog vele jaren nodig om te ontplooien. Was gewoon eens curieus om te proeven. Is 1 van de flesjes in afprijzing van Delhaize. Ik geeft hem 86
(20-05-2015 10:08 PM)Pietn schreef: [ -> ]2010 in het glas. Na openen fles redelijke lactische geur. Na 1 uur open gelukkig weg. In de neus weinig aroma's. In de mond redelijk in gesloten fase? Na uurke in glas toch beterschap met cassis, lichte houttoets maar ferm droogtrekkend. Heeft nog vele jaren nodig om te ontplooien. Was gewoon eens curieus om te proeven. Is 1 van de flesjes in afprijzing van Delhaize. Ik geeft hem 86
@ Pietn,
Ik weet niet wat er allemaal in de wijnwereld gebeurt maar heb van de 2009 en ook van de 2010 ( in mindere mate) in de Bordeaux's heel wat wijnen ervaren die voor mijn persoonlijke smaak een te lactisch karakter hebben als ze jong gedronken worden.
Een karaktertrek die met de jaren wellicht zal versmelten met andere componenten van de wijn.
Maar een wijn zoals Château Lilian Ladouys 2010 laat ik in mijn keldertje zeker 10 jaar op non-actief.
Gisteren een glas van de 2008 gedronken. Amai, wat een wijn! Zeer fijn en elegant, complex, en wat mij betreft mooi op dronk. Zal zeker nog tijdlang meegaan, maar is nu al zeer mooi. Klasse!
Onlangs een Château Lilian Ladouys 2012 gekregen als cadeau.
Wanneer zou ik die 't beste opentrekken? Pas vanaf 2019?
(18-12-2015 04:33 PM)Xcalibur schreef: [ -> ]Onlangs een Château Lilian Ladouys 2012 gekregen als cadeau.
Wanneer zou ik die 't beste opentrekken? Pas vanaf 2019?
op cellartracker blijkbaar veel mensen die hem nu nog te jong vinden... 2018 zei iemand daar.
Vanavond 2009 gedronken. Volledig versmolten wijn. Zal niet veel meer evolueren. Goede P/Q doch voor mijn smaak iets te zoet. Bijna geen zuren zodat ik geen verder bewaarpotentieel zie.
(20-12-2015 09:04 PM)bowmore schreef: [ -> ]Vanavond 2009 gedronken. Volledig versmolten wijn. Zal niet veel meer evolueren. Goede P/Q doch voor mijn smaak iets te zoet. Bijna geen zuren zodat ik geen verder bewaarpotentieel zie.
staat nu juist in promotie bij Delhaize aan 14,99
(20-12-2015 09:04 PM)bowmore schreef: [ -> ]Vanavond 2009 gedronken. Volledig versmolten wijn. Zal niet veel meer evolueren. Goede P/Q doch voor mijn smaak iets te zoet. Bijna geen zuren zodat ik geen verder bewaarpotentieel zie.
en zo zie je het verschil met 2010 van Ladouys die ik persoonlijk nu nog ferm groen vind!
Lilian Ladouys 2012: een goede vriend komt binnen met deze fles. Ik in mijn nopjes, want ik had er al veel goeds over gelezen. Resultaat: kurk!
Weet iemand waar deze fles te koop is? Colruyt? Zouden ze dat nog aanvaarden? Iemand enige ervaring mee, met dat omruilen?
(04-03-2016 12:39 AM)Jean schreef: [ -> ]Lilian Ladouys 2012: een goede vriend komt binnen met deze fles. Ik in mijn nopjes, want ik had er al veel goeds over gelezen. Resultaat: kurk!
Weet iemand waar deze fles te koop is? Colruyt? Zouden ze dat nog aanvaarden? Iemand enige ervaring mee, met dat omruilen?
In de Colruyt doen ze daar niet moeilijk over. Fles mag natuurlijk niet (half) leeg zijn hé. Gewoon de dop erop en naar de Colruyt. Gaat super vlot!
(04-03-2016 09:27 AM)Fre schreef: [ -> ] (04-03-2016 12:39 AM)Jean schreef: [ -> ]Lilian Ladouys 2012: een goede vriend komt binnen met deze fles. Ik in mijn nopjes, want ik had er al veel goeds over gelezen. Resultaat: kurk!
Weet iemand waar deze fles te koop is? Colruyt? Zouden ze dat nog aanvaarden? Iemand enige ervaring mee, met dat omruilen?
In de Colruyt doen ze daar niet moeilijk over. Fles mag natuurlijk niet (half) leeg zijn hé. Gewoon de dop erop en naar de Colruyt. Gaat super vlot!
Vriendelijke mensen, daar in de Colruyt. Zonder boe of ba aanvaarden ze mijn slechte fles en ik mocht meteen een nieuwe halen! Leuk!
Als ik hem proef, post ik de tastingnote...
(07-03-2016 08:00 PM)Jean schreef: [ -> ] (04-03-2016 09:27 AM)Fre schreef: [ -> ] (04-03-2016 12:39 AM)Jean schreef: [ -> ]Lilian Ladouys 2012: een goede vriend komt binnen met deze fles. Ik in mijn nopjes, want ik had er al veel goeds over gelezen. Resultaat: kurk!
Weet iemand waar deze fles te koop is? Colruyt? Zouden ze dat nog aanvaarden? Iemand enige ervaring mee, met dat omruilen?
In de Colruyt doen ze daar niet moeilijk over. Fles mag natuurlijk niet (half) leeg zijn hé. Gewoon de dop erop en naar de Colruyt. Gaat super vlot!
Vriendelijke mensen, daar in de Colruyt. Zonder boe of ba aanvaarden ze mijn slechte fles en ik mocht meteen een nieuwe halen! Leuk!
Als ik hem proef, post ik de tastingnote...
De Colruyt-service is idd TOP!
La Devise de Lilian 2003
Een wijn met bewaarpotentieel maar overdondert me na zoveel jaren met zijn lactische smaak.
Daar heb ik een hekel aan.
(20-12-2015 09:04 PM)bowmore schreef: [ -> ]Vanavond 2009 gedronken. Volledig versmolten wijn. Zal niet veel meer evolueren. Goede P/Q doch voor mijn smaak iets te zoet. Bijna geen zuren zodat ik geen verder bewaarpotentieel zie.
Zondag had ik dezelfde indruk van de 2009. De wijn was een beetje moe.
Nu vond ik 'm ook te warm staan. Tot 2 keer toe gevraagd aan de schenker om de wijn even in de frigo te plaatsen, zonder resultaat. Ben dan maar overgeschakeld op Coronas
(10-05-2016 07:41 AM)Fre schreef: [ -> ]Nu vond ik 'm ook te warm staan. Tot 2 keer toe gevraagd aan de schenker om de wijn even in de frigo te plaatsen, zonder resultaat.
Iets die voor mij ook teveel voorkomt...
Altijd dat te warm serveren.
Of het nu op restaurant is of ergens bij iemand op bezoek.
Jammer eigenlijk, zo gaan er toch wat eigenschappen van de wijn verloren...
2012 in promo op Klasewijnen
Dit in combo met code collisho professional voor extra 10% =
(07-10-2016 09:24 AM)Dc schreef: [ -> ]2012 in promo op Klasewijnen
Dit in combo met code collisho professional voor extra 10% =
Die promo heeft mij ook benieuwd gemaakt, maar na wat zoeken heb ik de indruk dat de 2012 daar precies niet zo goed gelukt is. Maar misschien zijn er hier mensen die hem al eens geproefd hebben?
(07-10-2016 12:01 PM)Olivier schreef: [ -> ] (07-10-2016 09:24 AM)Dc schreef: [ -> ]2012 in promo op Klasewijnen
Dit in combo met code collisho professional voor extra 10% =
Die promo heeft mij ook benieuwd gemaakt, maar na wat zoeken heb ik de indruk dat de 2012 daar precies niet zo goed gelukt is. Maar misschien zijn er hier mensen die hem al eens geproefd hebben?
Deze Château Lilian Ladouys 2012 nu aan
€ 13,50 /fles nog niet gedronken maar wel de 2014 aan 14.99 gedegusteerd op de CORA degustatie en nadien ook gekocht .
Deze 2014 is een verfijnde wijn met voldoende body en niet dominant met een lactisch karakter.
Deze Lilian Ladouys 2014 liet de Château Tour de Pez 2014 (14.99€) en de Château Phélan Segur 2014 (32.11€) in de schaduw staan.
Deze laatste 2 lieten een agressieve indruk na in hun afdronk.
Deze avond jaargang 2000 in het glas.
Een ontgoocheling.
Onrijpe stelige tannines.
Een verouderde wijn waarvan zijn lactisch karakter te samen met een venijnige agressieve scherpe afdronk me in het geheel niet kunnen animeren.
Ook branderig op de tong.
(19-09-2017 10:23 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Deze avond jaargang 2000 in het glas.
Een ontgoocheling.
Onrijpe stelige tannines.
Een verouderde wijn waarvan zijn lactisch karakter te samen met een venijnige agressieve scherpe afdronk me in het geheel niet kunnen animeren.
Ook branderig op de tong.
Spijtig, de 1996 die ik 2 of 3 jaar geleden gedronken heb, kon mij alleszins bekoren...
Heb er dan ook wat 2010 en 2012 van ingeslagen. Time will tell
(10-05-2016 07:41 AM)Fre schreef: [ -> ] (20-12-2015 09:04 PM)bowmore schreef: [ -> ]Vanavond 2009 gedronken. Volledig versmolten wijn. Zal niet veel meer evolueren. Goede P/Q doch voor mijn smaak iets te zoet. Bijna geen zuren zodat ik geen verder bewaarpotentieel zie.
Zondag had ik dezelfde indruk van de 2009. De wijn was een beetje moe.
Nu vond ik 'm ook te warm staan. Tot 2 keer toe gevraagd aan de schenker om de wijn even in de frigo te plaatsen, zonder resultaat. Ben dan maar overgeschakeld op Coronas
Ik heb afgelopen vrijdag de 2009 opengetrokken (2 uur van te voren ontkurkt) en wij (mijn vader en ik) hebben een andere ervaring. Er zat nog genoeg kracht in en zeker niet moe. Ik proefde wel nog wat zuren en zelf vermoed ik dat de wijn nog mooier wordt na wat kelderrust. Eenmaal aangekomen bij ons laatste glas werd de wijn alleen maar mooier/beter door de blootstelling aan zuurstof.
Ik heb er nog een paar liggen en blijf er dit jaar toch nog maar even vanaf.
Château Lilian Ladouys 2010
Granaatrode kleur, bescheiden neus van rood fruit, kruiderij, eiktoetsje, vleug alcohol. Soepel in de mond, zoete tabak, schil van sinas, wat rood fruit, iets van bosbes,... alles zeer bescheiden, soepel en makkelijk. Fijne en zachte tannines die zo goed als, maar nog niet helemaal, geïntegreerd zijn, niet al te lange afdronk.
Perfect te drinken nu en kan wellicht nog een paar jaar mee, maar ik zal er komende jaren niet naar op zoek gaan. Niks mis met deze wijn, en aan 13 euro (prijs betaald in promo) een aanrader voor zij die absoluut Bordeaux in hun glas willen. Voor mij is dit saai in het kwadraat en voor dit geld vind je echt betere en meer spannende wijnen.
Vandaag vidékes. Misschien trek ik daar ook een Bore-deaux bij open (gaap).
Morgen Grands Jours, dat compenseert
Totaal akkoord dat Bordeaux enorm eentonig en saai kan zijn.
Maar volgens mij verandert dat na 15-25 jaar, afhankelijk van wijnjaar en Chateau. Dan kan Bordeaux boeiend, complex en finessevol zijn.
Maar ja, wie heeft tegenwoordig nog het geduld om flessen zo lang weg te leggen..?
Die Bored doe bestaat trouwens Werner ;-)
(11-03-2018 04:59 PM)vinejo schreef: [ -> ]Totaal akkoord dat Bordeaux enorm eentonig en saai kan zijn.
Maar volgens mij verandert dat na 15-25 jaar, afhankelijk van wijnjaar en Chateau. Dan kan Bordeaux boeiend, complex en finessevol zijn.
Maar ja, wie heeft tegenwoordig nog het geduld om flessen zo lang weg te leggen..?
Die Bored doe bestaat trouwens Werner ;-)
Ook helemaal mee akkoord, maar niet deze Lilian Ladouys.
(11-03-2018 05:24 PM)Innesto schreef: [ -> ] (11-03-2018 04:59 PM)vinejo schreef: [ -> ]Totaal akkoord dat Bordeaux enorm eentonig en saai kan zijn.
Maar volgens mij verandert dat na 15-25 jaar, afhankelijk van wijnjaar en Chateau. Dan kan Bordeaux boeiend, complex en finessevol zijn.
Maar ja, wie heeft tegenwoordig nog het geduld om flessen zo lang weg te leggen..?
Die Bored doe bestaat trouwens Werner ;-)
Ook helemaal mee akkoord, maar niet deze Lilian Ladouys.
Ook akkoord, helaas ook met Jo's opmerking. Op vrijwel alle goede en grote rode wijnen wordt kindermoord gepleegd
(11-03-2018 04:59 PM)vinejo schreef: [ -> ]Totaal akkoord dat Bordeaux enorm eentonig en saai kan zijn.
Maar volgens mij verandert dat na 15-25 jaar, afhankelijk van wijnjaar en Chateau. Dan kan Bordeaux boeiend, complex en finessevol zijn.
Maar ja, wie heeft tegenwoordig nog het geduld om flessen zo lang weg te leggen..?
Die Bored doe bestaat trouwens Werner ;-)
De uitzondering bevestigt de regel : ik Jo.
Maar dan is het geen kwestie van geduld bij mij maar wel van beleid. Ik probeer wel over lange termijn te denken wat voor sommigen niet hun sterkste kant is. ( cfr Isabelle Albers vandaag in de Zevende Dag.
)
Ik heb op dit ogenblik meer dan 100 flessen liggen die dateren van voor 2000.En het gaat dan ook niet alleen over Bordeaux.Er zitten daar bv ook Rieslings tussen die al meer dan 25 jaar achter hunne rug hebben.
En van 2015 heb ik ook al meer dan 100 flessen gekocht.
Een aantal van deze flessen gaan volgens de regels der statistiek mij overleven maar daar trek ik me weinig van aan. Ik gun met een gerust gemoed dat mijn nageslacht in 2035 en zelfs later een fles afkomstig uit mijn kelder ontkurkt en dan drinkt:
" Sante, op de kelder van onze Pa"