Vandaag mijn eerste flesje Markus Huber Traisental DAC Gruner Veltliner 2010 gedronken en deze wijn verrast me in positieve zin. De impressie die ik er nog van had was dat dit een zeer mineralige en strakke wijn was maar eigenlijk blijkt dit een zeer breed inzetbare wijn te zijn doordat er bnuiten het mineralige ook een zeer mooie ronde kant aan deze wijn blijkt te zitten. Voorts wat groene appel, lichte honing en een lekkere (groene) kruidigheid.89
'Grüner Veltliner' Alte Setzen 2010
Momenteel deze in het glas, en deze Alte Setzen staat voor mij toch meer dan een trapje hoger dan de hierboven beschreven "gewone" Gruner Veltliner 2010, die inderdaad al verrassend goed is.
Intense kristalheldere gele kleur. Een complexe neus, een boeket van frisse kruiden en fruit, limoen, koriander, enz... In de mond dezelfde kruidigheid, mineralig, citrus en dit alles met veel vulling en een atletische structuur. Mooie frisse zuren maken van dit alles een breed inzetbare wijn die karakter met finesse weet te vermengen. Top!
Tijdens de uitverkoop bij Pasqualinno was dit aan 14,50- een koopje.
Deze mooi TN' s maken me nieuwsgierig naar deze wijn.
Misschien wel een domein voor Vinikus om over te nemen, Carl...?
(03-03-2013 11:12 PM)vinejo schreef: [ -> ]Deze mooi TN' s maken me nieuwsgierig naar deze wijn.
Misschien wel een domein voor Vinikus om over te nemen, Carl...?
Gerd en Jeroen kunnen natuurlijk niet alles overnemen, hé Jo
Ze hebben op dat gebied hun eigen weg uitgestippeld. Wie weet wat de toekomst nog brengt qua nieuwe domeinen aldaar ...
(04-03-2013 08:35 AM)carl schreef: [ -> ] (03-03-2013 11:12 PM)vinejo schreef: [ -> ]Deze mooi TN' s maken me nieuwsgierig naar deze wijn.
Misschien wel een domein voor Vinikus om over te nemen, Carl...?
Gerd en Jeroen kunnen natuurlijk niet alles overnemen, hé Jo
Ze hebben op dat gebied hun eigen weg uitgestippeld. Wie weet wat de toekomst nog brengt qua nieuwe domeinen aldaar ...
Misschien off topic: maar heeft iemand een idee welke wijnhuizen ondertussen een andere verdeler hebben en welke niet?
V&L hebben Cascina Barisèl overgenomen en waren ook sterk geïnteresseerd in Wimmer-Czerny dat net als Rudi Pichler en Coronica naar AB gaat. Die laatste zou naar verluid ook nog één van de Griekse domeinen en Tschida overnemen.
van dit domein recent enkele wijnen gedronken :
de Grüner Veltliner Terrassen 2016
redelijk fijne neus met witte perzik, en wat mineraliteit. In de mond zeer fris, rijp fruit, die perzik weer, maar ook weer dat gisttoetsje dat ik vaker tegenkom in grüner (en waarnaar Kupers ook al verwees als typisch voor deze druif).
In één van de vorige TNs las ik koriander als een beschrijving van een andere grüner van dit huis. Ik had nu niet meteen koriander, maar er is wel een andere link die mij daartoe brengt. Het is namelijk niet de eerste keer dat ik een spontane associatie maakt met... Hoegaarden! In de mond zit namelijk een zekere kruidigheid en die gisttoetsen waarschijnlijk ook, die mij aan Hoegaarden doen denken. Blijkt nu dat Hoegaarden een gearomatiseerd bier is (wist ik eigenlijk niet) met... jawel, koriander (onder andere).
Soit, een typische lichtvoetige grüner. ideaal om goed gekoeld op een terrasje te drinken.
Zweigelt Rosé 2016
eerste zweigelt rosé die ik drink. In rood vind ik zweigelt normaal vrij rijp en sappig. In deze rosé is daar echter niets van te merken. Dit is strak! Op het randje van zelfs. Weinig fruit, deze wijn is volledig getypeerd door zijn fraicheur. Misschien zelfs net iets tè veel. Zeer a-typische rosé.
Zweigelt 2015
de rode zweigelt dan. Open gedaan zonder te koelen en met de zomertemperaturen van dit weekend was dat geen goed idee. Pepernoot, krieken op alcohol, lomp en alcoholisch. Dan wat in de frigo gezet en al heel wat beter : eleganter, frisser fruit met nu ook wat framboos zelfs en wat rijpe aardbei in de mond. Het alcoholische blijft ergens wel op de achtergrond piepen. Ook in Oostenrijk was 2015 een zeer warm jaar. Dat merk je ergens wel. Vooral dat dit een zweigelt is die helemaal niet op extractie gemaakt is, zeer licht en transparent van kleur, eerder beaujolais-type. Misschien de 2016 eens proberen.
(23-04-2018 09:09 AM)Olivier schreef: [ -> ]van dit domein recent enkele wijnen gedronken :
de Grüner Veltliner Terrassen 2016
Soit, een typische lichtvoetige grüner. ideaal om goed gekoeld op een terrasje te drinken.
Aha, vandáar de naam van de cuvee
(23-04-2018 01:18 PM)vinejo schreef: [ -> ] (23-04-2018 09:09 AM)Olivier schreef: [ -> ]van dit domein recent enkele wijnen gedronken :
de Grüner Veltliner Terrassen 2016
Soit, een typische lichtvoetige grüner. ideaal om goed gekoeld op een terrasje te drinken.
Aha, vandáar de naam van de cuvee
aja, met Oostenrijkers geen gezever he. Straight to the point!
(23-04-2018 10:22 PM)Olivier schreef: [ -> ] (23-04-2018 01:18 PM)vinejo schreef: [ -> ] (23-04-2018 09:09 AM)Olivier schreef: [ -> ]van dit domein recent enkele wijnen gedronken :
de Grüner Veltliner Terrassen 2016
Soit, een typische lichtvoetige grüner. ideaal om goed gekoeld op een terrasje te drinken.
Aha, vandáar de naam van de cuvee
aja, met Oostenrijkers geen gezever he. Straight to the point!
Wellicht is het een bevel.
Sankt Laurent Ried Hochschopf 2015
Rijpe kersen, wat frambozen, en een minerala toets in de neus. In de aanzet rijp fruit, maar hier ook van bij de start al een stevige aciditeit die een strak gevoel geeft aan deze wijn. Naar het einde komen de bosbessen weer opzetten en zorgen voor een fruitgedreven afdronk.
Sankt Laurent is van de familie van pinot noir, en in deze wijn kan ik de link leggen, daar waar ik dat bij de Sankt Laurent van Gsellmann niet zou gedaan hebben. Een druif met karakter die Sankt Laurent, alhoewel ik me perfect kan inbeelden dat je dit niet uit een minder jaar moet drinken, want zelfs hier is de aciditeit razend scherp. But I like that