2004 ontkurkt, kleine kurk en was al wijndoorlopen tot bijna bovenaan, hopelijk zijn de kurken van mijn andere flessen in betere toestand want anders zal ik er niet te lang moeten mee wachten om ze uit te drinken, hij was ook al redelijk (te) ver geëvolueerd voor een 2004, dus ik vermoed een te warme bewaring, staat op hun site dat de wijn extreem gevoelig is aan temperatuur en transport door een bewust heel laag gebruik van sulfiet, blend van Sangiovese aangevuld met CS, wat direct opvalt zijn de zuren die heel snel komen opzetten, op hun site maken ze de vergelijking met een Brunello, maar daar is hij toch niet mee te vergelijken, deze middag was de onderliggende kwaliteit wel merkbaar, maar ik begin nu meer en meer overtuigd te geraken dat hij wat lichte kurk heeft, wordt ook in de neus duidelijk
ondertussen ben ik zeker dat hij gekurkt is
(18-12-2011 08:10 PM)Kris G schreef: [ -> ]2004 ontkurkt, kleine kurk en was al wijndoorlopen tot bijna bovenaan, hopelijk zijn de kurken van mijn andere flessen in betere toestand want anders zal ik er niet te lang moeten mee wachten om ze uit te drinken, hij was ook al redelijk (te) ver geëvolueerd voor een 2004, dus ik vermoed een te warme bewaring, staat op hun site dat de wijn extreem gevoelig is aan temperatuur en transport door een bewust heel laag gebruik van sulfiet, blend van Sangiovese aangevuld met CS, wat direct opvalt zijn de zuren die heel snel komen opzetten, op hun site maken ze de vergelijking met een Brunello, maar daar is hij toch niet mee te vergelijken, deze middag was de onderliggende kwaliteit wel merkbaar, maar ik begin nu meer en meer overtuigd te geraken dat hij wat lichte kurk heeft, wordt ook in de neus duidelijk
ondertussen ben ik zeker dat hij gekurkt is
En gij zijt geflest !
heb het ook al gehad met één fles maar de rest (heb alles van 2001-2007) is meestal wel supertop.
de wijnbouwer is blijkbaar op de hoogte van een kurk-probleem, maar zou opgelost zijn..., geen idee vanaf welke jaargang het opgelost is
2012 ?
er is inderdaad een probleem op vlak van de kurk in 2004, dat deze net iets te klein gemaakt is, waardoor de wijn tot half de kurk komt.
Of dit een invloed heeft op de wijn, laat ik in het midden. Het zou kunnen, maar ben hier niet zeker van. Feit is wel dat de 2004 de meest fragiele van het gamma is. Dus de kans is er.
U stijl kennende is het niet echt een wijn dat bij u past, omdat je graag wat wacht met de wijnen en eventueel wilt zien wat er volgende dag gebeurt.
Dit gaat niet met de Svoltacarrozze. Je moet hem een half uur een uur op voorhand openen en nadien consumeren. Op zich een beetje jammer als je de hele fles alleen soldaat moet maken. Perfect als je aan tafel zit met gasten en je van plan bent enkele flessen te ontkurken.
Ik heb gemerkt op megavino dat de wijn een muffe kant begint te krijgen na 4-5u. Ergens jammer dat wel, maar tot nog toe enkel tevreden klanten hierover. Ik probeer alle klanten die dit kopen hierop attent te maken. De wederverkopers zijn hier ook op de hoogte van. Het is jammer dat je hierover niet geinformeerd werd.
Ik weet dat je een Brunello liefhebber bent. De 2004 is nog net iets te strak en heeft echt nog een paar jaar nodig. De 2002 is op dit ogenblik TOP, voor liefhebbers van zachte en versmolten wijnen.
nog eens nen 2004 ontkurkt, deze keer gelukkig niet gekurkt, maar toestand van de kurk was weer triestig
mooie en prikkelende zuren, maar voor de rest mist hij toch wat, zo'n beetje een minder geslaagde mix van Brunello met IGT vind ik, maar 87-score waard eigenlijk, wel na de Fanti 1999 gedronken, dit is natuurlijk wel een ander niveau en een andere prijsklasse