wijnliefhebbers

Volledige versie: Kerst en Ouwejaar 2011
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
ik moet werken vanavond maar na 12u zal er wel een flesje millésimé champagne gekraakt worden
Vanavond op het programma:

- Champagne: Jacquart Blanc de Blancs "Mesnil Exeperience" en Henriet-Bazin Blanc de Noirs
- Wit: Sancerre van Henri Natter
- Rood: Domaine Les Enfants Sauvages "Roi des Lézards" (Vin de pays des Côtes Catalanes).
- Afzakker: Blandy's Madeira van 2000
ook aan het werk, dus sobere avond/nacht
ik zit hier blijkbaar helemaal alleen op het forum, snif, snif Wink
gloekig nieuwjaor
Graham Beck Vonkelwijn brut : Fijn en sprankelend, een lichte Champagne waardig

Hospices de Beaune Meursault 2004: Goudgeel, honing, rozijntjes, gerookt, vol maar mooi in zuren, nootjes in de afdronk.

Marqués de Griñón Dominio de Valdepusa Summa Varietalis 2003: Zacht en romig, lekker maar niet echt mijn stijl, vond 'm ook iets te alcoholisch bij de lamsboutjes

Croydon Vineyards, Title Deed Stellenbosch 2009 Best wel lekkere Z-Afrikaan, ondanks de 29% pinotage ;-)
champagne Ruinart Blanc de Blancs
champagne Ruinart Brut
Domaine J.A. Ferret, Pouilly-Fuissé, "Le Clos" 2006
Leoville Las Cases 2004
Ormes de Pez 2009
Petite Eglise 2006
La Tour Blanche 2007

and now again banghead
Ruinart brut: echt lekker

Reine des Bois, witte Lirac 2004, domaine mordorée: specialleke zat in een lot dat ik bij Sylvies gekocht had en waarvan ik dacht dat het rood was. Boeiende wijn. Geel fruit, perzik, abrikoos, pompelmoes. In de mond vol en rond, aangename intense smaak, lange afdronk met een licht bittertje. 90 (iemand die weet waar ze dit verkopenwatte)

Grand Puy Lacoste 1983: de verrassing, 28 jaar maar nog steeds top, beetje cassis, leer, sigarenkistje. In de mond volledig versmolten, diepgang, kracht, finesse en een zalige afdronk. Genieten, zat er perfect op 92
trapiche single vineyard medalla 1995 merlot: één woord: super...
dan nog een flesje veuve bardoux et fils premier cru millésimé 1999 ook een toppertje, leuke afsluiter van het jaar octomore: twee glaasjes en die befaamde lamp was er ook
De Champagne Paul Bara extra brut kon tot 2x enorm bekoren en zeker voor die prijs van 20 euro !
Nu bezig met Gosset Grand Réserve ... een trapke hoger dan de ruinart

Straks de C9 Croix du bois 2001 van Chapoutier.
1e maal bdx 2010 gedronken : blend van Blaye en Côtes de Boredeaux, tot mijn grote verbazing zowaar wel lekker, precies heel andere stijl dan 2009, wat klassieker en meer mijn ding, natuurlijk veel te vroeg om op één fles (dan nog een blend) een jaartal te beoordelen, maar mijn nieuwsgierigheid naar de 2010 jaargang is hiermee wel opgewekt
* Champagne Palmer & Co Blanc de Blancs Millesime 2006: zeer lekker!
* QUINTA DAS BAGEIRAS ESPUMANTE SUPER RESERVA Millesime 2007: tegenvaller (nog eens rustig proeven als er al wat minder gepasseerd is)
* Anselmo Mendes, Muros Antigos, Vinho Verde, Alvarinho 2008: mooie wijn, fris, mooie finesse en toch genoeg body om bij de Tonijn met pasta & witte wijnsaus (met tomaatjes) te passen.
* 2009 Tenuta delle Terre Nere Etna Rosso: 100% nerello mascalese, elegante rode wijn, fris, knapperig rood fruit, mooie mineraliteit.
* 2008 Domaine Roger Belland Santenay 1er Cru Les Gravières: nog niet veel ervaring met PN maar vond dit een mooie wijn. In de lijn van de Terre Nere, maar rijker, voller, complexer (de meningnen waren wel verdeeld, sommigen vonden hem te zuur, vond dit niet Smile)
* 2007 Fattoria Selvapiana Chianti Rùfina Riserva Bucerchiale: single vineyard sangiovese, wijn van de avond voor mij! Zéér mooi, zeer jong ook (5 uur karaf), diep, intens, complex, lang. Heb nog 3 flesjes en een magnum liggen, volgende fless gaat ten vroegste binnen een jaar of 3 open
*2007 Feudi di San Gregorio Taurasi: 100% aglianico. Krachtig, ook nog zeer jong.
* Madeira, Barbeito, 10 yrs old Boal. Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrr!

Mooi avondje Rolleyes
Kerstavond:
Champagne Jacquesson: no comment, altijd schitterend
Bij de huisgerookte zalm met mirikswortelsaus Smith haut lafite 2000 wit, zeer mooi in de neus, bijzondere, complexe (moeilijke) wijn, zou ik blind nooit in Bdx situeren maar eerder een complexe rhone, had verwacht dat hij erover zou zijn, maar hield zich moeiteloos overeind bij het eten
sancerre bij de oesters, niet onthouden welke
Hertekalf met Petit maine 2005, Pomerol, nog iets te jong en gesloten.
Kerstdag
Champagne Moet brut imperial: eigenlijk lekker
Fazant met Domaine Sirugue Grands Echezaux 2004: al zeer mooi, nog véél bewaarpotentieel. Had onlangs een andere fles geproefd, die al beter op dronk was
Nieuwjaar:
Cava gran riserva (mooie kegelvormige fles), niet echt mijn ding, vervolgens Jacquesson.
Rully 2010 Joseph Drouin
Haut Bages Liberal 1998 mooi versmolten en zacht met toch nog wat merkbare tanines (1998?)
De Fieuzal 1996 ging er moeiteloos over de HBL met nog bijzonder veel fruit. Was m'n laatste fles, gewoon zonde
(01-01-2012 03:09 PM)koen schreef: [ -> ]Ruinart brut: echt lekker

Reine des Bois, witte Lirac 2004, domaine mordorée:90 (iemand die weet waar ze dit verkopenwatte)

Bij Topwijnen Lesage, Koen.


@nco: Mooie eigenzinnige selectie! Slurp

@Bruno
We vergeten soms hoe goed een gerijpte Pessac kan zijn hé - en idd, blind doen ze soms denken aan witte Rhone
apero: la petite bulle Bouvet Ladubay, geen wow gevoel, maar prijs-kwaliteit zeker goed (nog geen 6,5 euro betaald...)

voorgerecht (tongrolletjes): meursault les Narvaux 2008, iedereen was enthousiast!!

hoofdgerecht (steengrill/teppanyaki): Le pin Beausoleil 2007

middernacht: champ. JM Gobillard & fils grande réserve premier cru, vond ik heel goed (maar heb geen idee van prijs en mijn mening was misschien al wat positief geëvolueerd door wat drankverbruik....)

degustiefkes: whisky Bunnahabhain 25 en 35 jaar oud (25 jaar beter dan 35 jaar)
(02-01-2012 03:23 PM)vinejo schreef: [ -> ]Bij Topwijnen Lesage, Koen.

Thanks

(02-01-2012 03:23 PM)vinejo schreef: [ -> ]witte Rhone

Begin meer en meer fan van witte rhone te worden (van witte pessac ... nen ouwe ... was ik het al Wink ) zeker als ze al wat jaartjes hebben. Vandaag het laatste kliekje Lirac gedronken, wat een aroma's en nog niets gebougeerd. Wordt één van de voornemens voor 2012 Big Grin
@Koen: Ik had met Kerst een witte Carbonnieux 2000 mee naar ons resortje, hij kwam ongeopend mee terug, paste niet bij de gerechtjes. Aan de fles te zien, al een mooie geëvolueerde kleur, hopelijk is hij er niet over aan 't gaan.
zeker van ne witte pessac, nen achtentachtiger !
carbo 2000 , met wat ga je dat drinken? Kazen?
(02-01-2012 11:59 PM)Venne schreef: [ -> ]zeker van ne witte pessac, nen achtentachtiger !
carbo 2000 , met wat ga je dat drinken? Kazen?

Suggesties zijn welkom...
(03-01-2012 12:17 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]
(02-01-2012 11:59 PM)Venne schreef: [ -> ]zeker van ne witte pessac, nen achtentachtiger !
carbo 2000 , met wat ga je dat drinken? Kazen?

Suggesties zijn welkom...

Voor de carbo 2007 heb ik het gewaagd om hem bij coquilles met uienpuree te schenken (ui zorgt wel voor tegengewicht) en dat was voor mij kantje (de invitees waren pessac liefhebber dus niet veel risico) ... maar ne 2000? Zou het niet weten ... stevige vis (lotte of tarbot) ... een poulet/pintade met wat truffel Cool
Wij drinken witte Pessac steeds bij Roggevleugels. Heart
Tnx voor de tips, die pintade met truffel lijkt me wel wat :-)
Waarom niet puur (met een kleine knabbel)?
die Pessac zou toch mooi zijn met Scampi's denk ik, maar puur lijkt me nog het beste eigenlijk
Mijn vriendin en ik waren gisteren 5 jaar samen. We hebben besloten om de feestelijkheden over 2 dagen te spreiden. Gisteren zijn we met Zeeuwse oesters en een spaghetti carbonara (met Breydelspek) begonnen. En een uitstekende grand cru (grande réserve) champagne van M. Hostomme en een Volterrano 2007 van Fontemorsi uit Montescudaio (IGT).

Vandaag steken we een tandje bij met deze middag lekkere kazen (Langres, Keiems Bloempje en Cantal) en vers gemaakte vleessalade. De wijn voor vanavond zit nu al in het glas.. Vieux Château Certan van 1999. Schot in de roos – hoe kan het ook anders? Pure zijde, versmolten godendrank. Zeer aardse neus met sigarenkistje, natte aarde, puntje vanille, tabak, mineralen en exquis zwart fruit. En in de mond pure onweerstaanbare klasse. Sorry dat ik zo lyrisch ben, maar het moet… Lang, versmolten, maar zeker niet zonder frisheid.

Vanavond maak ik Jeroen Meus’ knolseldersoepje met als garnituur een stukje gebakken bloedworst, duxelles van bospaddenstoelen en gebakken coquilles. Daarna in de boter gebakken hazenrug met compote van witloof, zelf gemaakte kroketten, saus (karkas) en veenbessen.
Ik heb vandaag bijna nog niks gegeten, straks grote honger...
Oei, ik heb maar 1 hazenrug kameraad Wink.
(03-01-2012 03:59 PM)Matten schreef: [ -> ]Oei, ik heb maar 1 hazenrug kameraad Wink.

Mijn naam is haas Wink
Dan moogt ge afkomen Slurp.
Pagina's: 1 2 3 4
Koppelingen