1994
Als newbie zijnde (ik val in herhaling ermee), iemand meer info? Dit is één van de flesjes die ik als kelder restant heb gekregen van men pa. Het is de enige fles die hiervan nog is overgebleven.
Fles is nog mooi gevuld, weinig tekenen van verval. Altijd optimaal bewaard in de kelder en nooit bewogen geweest (lag een dik pak stof op bij het uithalen).
Foto volgt... (edit, foto staat er)
Als ik het goed begrepen heb na al men gegoogle is dit domein opgekocht door de familie Perrin (Beaucastel)?
Riskeer ik het om deze nog te laten liggen om te nuttigen samen met een lekker maaltijd samen met men pa of is de kans op verval ondertussen te groot geworden?
Sorry voor al de vragen maar ik ben er vrij zeker van dat jullie me wijzer kunnen maken
Bij opzoeken op 90pluswines blijkt dat Robert Parker in 1997 deze wijn een score van 86/100 heeft toegedicht. '94 was in Gigondas geen slecht jaar maar ik denk ook niet dat deze jaargang nog extreem veel bewaarpotentieel heeft. 18 jaar lijkt me een mooie leeftijd om te drinken, veel beter gaat deze niet meer worden.
Dan ga ik dringend nog eens een etentje moeten organiseren om de fles te kunnen nuttigen!
De beknopte beschrijving volgt dan natuurlijk... Of indien al wat meer ervaring in de "tasting notes", een volledig verslag
Zeker doen, een TN hoe kort of lang dan ook of gewoon een persoonlijke appreciatie is zeker welkom !
(08-01-2012 01:21 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]Zeker doen, een TN hoe kort of lang dan ook of gewoon een persoonlijke appreciatie is zeker welkom !
Dit wil ik jullie niet onthouden! Belofte maakt schuld...
edit, beetje info over de aankoop van de Perrin familie:
http://www.winespectator.com/webfeature/...ondas_4310
Momenteel wordt de Gigondas la Gille 2008 verkocht via 1jour1vin
Bedankt voor de tip! Prijs kan ik er niet op terugvinden?
Hoop dat ie niet zo duur is als de Beaucastel van hen dat ik heb liggen...
(08-01-2012 02:18 AM)De Canter schreef: [ -> ]Bedankt voor de tip! Prijs kan ik er niet op terugvinden?
Hoop dat ie niet zo duur is als de Beaucastel van hen dat ik heb liggen...
15 euro de fles. Als je registreert krijg je toegang tot de prijzen enz. Goeie verkoopsite met goeie service. 'k Spreek uit ervaring.
Nogmaals, thanks for the tip!
Hier ga ik zeker gebruik van maken!
Prijs lijkt me redelijk, zelf zijn ze redelijk lovend over dit domein dat ze gekocht hebben en ik denk nu niet dat ze met zo een achtergrond "rommel" gaan opkopen en verkopen...
Ben al in blijde verwachting van de dag dat ik de 94 ga proeven... Weliswaar van de vorige eigenaar.
Flesje geopend, ouders komen vanavond langst om te gaan eten in "De Vetten Os" en wil met men pa dit flesje opdrinken voor we vertrekken. Kon het niet laten al eens te proeven of deze nog ok was....
En of deze nog goed is, check! Kurk was nog perfect intact.
Mooie donkere kleur die toch vrij doorzichtig is. Zeer complexe neus na het walsen! Zuren en tannines nog alom tegenwoordig maar vormen een zeer smakelijk geheel. Bijna geen tranen aan het glas na het walsen/drinken.
Voor mij weeral een enorm aangename Rhone ervaring, ik zou mezelf zelfs stilaan een fan durven noemen..
Nu er nog zien af te blijven tot een uur of 6 straks (afgesloten met vacuvin)...
beste wijnliefhebbers,
tot mijn verbazing heb ik nog een 2001 liggen. Eveneens laatste fles. Advies rond openen is welkom. Wachten? Dringend openen? Welke wijn mag als opvolger beschouwd worden bij de familie Perrin en waar is die evt te bekomen?
Vineuze groetjes.
(13-09-2012 10:16 PM)pienoonwaar schreef: [ -> ]beste wijnliefhebbers,
tot mijn verbazing heb ik nog een 2001 liggen. Eveneens laatste fles. Advies rond openen is welkom. Wachten? Dringend openen? Welke wijn mag als opvolger beschouwd worden bij de familie Perrin en waar is die evt te bekomen?
Vineuze groetjes.
Welkom beste pienonwaar.
Heb uw nickname pas gesnapt als ik 'm uitsprak... ;-)
Ik ken de wijn niet maar een goede 2001 Gigondas zal volgens mij nu perfect op dronk zijn. Openen bij een goede gelegenheid zou ik zeggen, waarom wachten en riskeren dat ie z'n beste tijd in de fles doormaakt...
Half uurtje op voorhand openen, proeven, indien de wijn 'gesloten' is, karaferen, indien oké gewoon in de fles laten.
Benieuwd naar je ervaring!
Ik zat vorige week te wachten bij de chirurg en er lag een knack (van al een tijdje terug) waar er een heel artikel over Perrin instond. Daar dus ook de volgende info teruggevonden. Perrin gebruikt dit domein om de wijn hieronder tot stand te brengen.
http://familleperrin.com/en/clos-des-tourelles-en/
Dit even ter info, het topic kwam me ineens terug te boven...
ps
Als iemand zou weten waar deze Gigondas van Perrin te krijgen zou zijn, let me know!
Ik heb nog niet gezocht, maar ben dit wel van plan. Zou men pa graag flesje cadeau doen :-)
(17-09-2013 07:21 PM)Tom T schreef: [ -> ]Ik zat vorige week te wachten bij de chirurg en er lag een knack (van al een tijdje terug) waar er een heel artikel over Perrin instond. Daar dus ook de volgende info teruggevonden. Perrin gebruikt dit domein om de wijn hieronder tot stand te brengen.
http://familleperrin.com/en/clos-des-tourelles-en/
Dit even ter info, het topic kwam me ineens terug te boven...
ps
Als iemand zou weten waar deze Gigondas van Perrin te krijgen zou zijn, let me know!
Ik heb nog niet gezocht, maar ben dit wel van plan. Zou men pa graag flesje cadeau doen :-)
De Gigondas weet ik niet, maar in Delhaize hebben ze nu de reserve CDRhone van de familie Perrin, momenteel in korting komt ie nog op een goede 7 euro. Méér dan zijn geld waard heb ik vorige week mogen ondervinden...
Ook al gedronken en idd zeker de moeite! Volgende keer ogen openhouden als'k nog eens in Delhaize kom...