Als je een lekker stukje rood vlees wil in de Westhoek, this is it!
Altijd verscheidene specialiteiten zoals Agnus, Rib Eye, T Bones, wild... Enkel Saignant te krijgen! Gewone steak mag je als "schoenlap" op je bord krijgen van de chef maar hij weigert pertinent het betere vlees om zeep te helpen!
Als je van ver komt kan je best reserveren, het is er nogal gekend in die streek en zo kom je niet voor een volle zaak te staan.
Ze werken samen met een wijnhandelaar en hebben er regelmatig lekkere wijnen in de aanbieding. Zowel Frans als wereldwijn.
Zo heb ik er bij men Agnus beef met verse frietjes en bearnaise een lekkere fles "La Serre, St Emilion 2004 grand cru classé" gedronken voor 50eu.
Porties zijn meer dan redelijk (bordje niet op gekregen) en de prijzen ook!
Westhoek
Maar heb al eens aangehaald ze blijven trouw aan Bordeaux. Weinig verrassingen te vinden op de kaart.
Idem dito op een boogscheut van de vetten os, Lettenburg in Stuivekerke (tussen Diksmuide en Veurne) super grillades en het wild
We gaan toch 's moeten afzakken naar de Westhoek, lijkt het mij. Restaurant of meer brasserie ? Ga 's googelen...
In leuven is er ook een "Vetten Os" ... geen vlees maar wel schitterende Stella en toppenbiljaar!:-)
Hier starten we smorgens bij Leuven Kermis.
(08-01-2012 04:08 PM)Venne schreef: [ -> ]In leuven is er ook een "Vetten Os" ... geen vlees maar wel schitterende Stella en toppenbiljaar!:-)
Hier starten we smorgens bij Leuven Kermis.
Ne klassieker, tesamen met de Reynaert en den Allee.
? te sjiek en andere klasse:-)
wel met :Nieuw Boerenhol , Poske , Marengo , Jeeskesboom , Ouwen tijd, (vroegere)Onder den Toren enz... :-)
(08-01-2012 05:26 PM)Venne schreef: [ -> ]? te sjiek en andere klasse:-)
wel met :Nieuw Boerenhol , Poske , Marengo , Jeeskesboom , Ouwen tijd, (vroegere)Onder den Toren enz... :-)
Subiets gaan we nog een aparte topic Vette Os moeten openen, zal wel op meerdere plaatsen in Vlaanderen voorkomen ...
@Decanter, ik keek eens op de website, lijkt me een gezellige brasserie , nodigt uit om eens te passeren. En Fouassier staat op de wijnkaart !
Er hangt een zeer gezellige sfeer, en het is niet enkel de sfeer die het er waarmaakt. Bediening is top en de wijnkaart leek me inderdaad toch ook ok...
Eerst een bezoekje aan de wijnbar gevolgd door een lekker stukje vlees, wat moet ne mens meer hebben?
(08-01-2012 05:26 PM)Venne schreef: [ -> ]? te sjiek en andere klasse:-)
wel met :Nieuw Boerenhol , Poske , Marengo , Jeeskesboom , Ouwen tijd, (vroegere)Onder den Toren enz... :-)
Da zijn inderdaad ook echte Leuven Kermis-café's. Anders amper volk maar den eerste maandag van september van 's morgens tot 's avonds vollen bak.
(08-01-2012 05:26 PM)Venne schreef: [ -> ]? te sjiek en andere klasse:-)
wel met :Nieuw Boerenhol , Poske , Marengo , Jeeskesboom , Ouwen tijd, (vroegere)Onder den Toren enz... :-)
Ge vergeet den Toewip!
Klopt, zo zijn er nog wel in Leive.. Pigeon D'or , Parkpoort, en co
Carl , zit toch wel wat volk buiten de kermis hoor
Maar laat ons bij de les blijven het gaat hier over Deurne (bij Diest? ) eu... Veurne
(08-01-2012 10:23 PM)Venne schreef: [ -> ]Klopt, zo zijn er nog wel in Leive.. Pigeon D'or , Parkpoort, en co
Carl , zit toch wel wat volk buiten de kermis hoor
Maar laat ons bij de les blijven het gaat hier over Deurne (bij Diest? ) eu... Veurne
(08-01-2012 10:23 PM)Venne schreef: [ -> ]Klopt, zo zijn er nog wel in Leive.. Pigeon D'or , Parkpoort, en co
Carl , zit toch wel wat volk buiten de kermis hoor
Maar laat ons bij de les blijven het gaat hier over Deurne (bij Diest? ) eu... Veurne
Is daar ook een Deurne? Dacht dat dit Antwerpen Noord was?
Sorry kon het niet laten, back on topic
lang geleden dat we daar nog geweest zijn, ik krijg nu goesting om een nen biefstuk van een kilo door te spoelen met wat bdx
Ge zou verschieten hoeveel HL (stella natuurlijk) den Marengo verzet per jaar!!
(08-01-2012 05:31 PM)dr_magooo schreef: [ -> ] (08-01-2012 05:26 PM)Venne schreef: [ -> ]? te sjiek en andere klasse:-)
wel met :Nieuw Boerenhol , Poske , Marengo , Jeeskesboom , Ouwen tijd, (vroegere)Onder den Toren enz... :-)
Subiets gaan we nog een aparte topic Vette Os moeten openen, zal wel op meerdere plaatsen in Vlaanderen voorkomen ...
@Decanter, ik keek eens op de website, lijkt me een gezellige brasserie , nodigt uit om eens te passeren. En Fouassier staat op de wijnkaart !
De witte Sancerre en de rode Pinot Noir van Fouassier gedronken daar vandaag! We zijn voldaan
Begeleid door schotse gerookte zalm voor mij en garnaalkroketjes voor de andere en bij de rode Pinot Noir angus beef met bearnaise!
yum
for the tip doc
(19-03-2012 11:21 PM)De Canter schreef: [ -> ] (08-01-2012 05:31 PM)dr_magooo schreef: [ -> ] (08-01-2012 05:26 PM)Venne schreef: [ -> ]? te sjiek en andere klasse:-)
wel met :Nieuw Boerenhol , Poske , Marengo , Jeeskesboom , Ouwen tijd, (vroegere)Onder den Toren enz... :-)
Subiets gaan we nog een aparte topic Vette Os moeten openen, zal wel op meerdere plaatsen in Vlaanderen voorkomen ...
@Decanter, ik keek eens op de website, lijkt me een gezellige brasserie , nodigt uit om eens te passeren. En Fouassier staat op de wijnkaart !
De witte Sancerre en de rode Pinot Noir van Fouassier gedronken daar vandaag! We zijn voldaan Begeleid door schotse gerookte zalm voor mij en garnaalkroketjes voor de andere en bij de rode Pinot Noir angus beef met bearnaise!
yum
for the tip doc
Leuk om dit te lezen, welke millésimes waren dat ? Ben te lui om op de kaart te gaan kijken. Btw we gaan er toch eens présence moeten geven hé !!
Rode was 2008 (ben ik zeker van), en de witte 2009 dacht ik... Maar heb er allesbehalve op gelet dus het kan zijn dat ik verkeerd ben! Wou nog een foto trekken ervan maar heb het niet gedaan...
Het was de bespreking van ons huwelijk met men ouders, dus de wijn was geen prioriteit vandaag...
Het smaakte me, en dat telde!
Over de présence geven daar, volledig mee akkoord! Geef me een datum en ik reserveer!
Toch wel erg veel klachten van dit restaurant aangaande de bediening en vriendelijkheid. Zou het geen aanrader durven noemen de Westhoekse mentaliteit kennend.
Wat is dat dan die Westhoekse mentaliteit ?
(20-03-2012 01:31 PM)bowmore schreef: [ -> ]Toch wel erg veel klachten van dit restaurant aangaande de bediening en vriendelijkheid. Zou het geen aanrader durven noemen de Westhoekse mentaliteit kennend.
Heb ik toch nog nooit iets van gemerkt
en ik ben nochtans geen West Vlaming...
Over wat voor klachten zou dit dan gaan? Feit is wel dat het er altijd afgeladen vol zit en dat die mensen hun handen vol hebben.
Gisteren was er weer een mooi voorbeeld van, een maandagavond om 20u30 en was volledig volzet!
Gebruik tripadvisor ook vaak en als het restaurant als 1 staat geclassifieerd voor Veurne en door 80% van de mensen wordt aangeraden (de forummers buiten beschouwing gelaten en die zijn voor mij nog een stukske betrouwbaarder) dan kwalificeert dit volgens mij toch als aanrader. Op tripadvisor zitten heel wat frusties die voor het minste hun gal spuwen. Kaf en koren weet je wel.