2008 in het glas, typische "Piemonte-neus"
volgens het etiket best aan 16 °C te drinken, ik drink bijna alles het liefst op kamertemperatuur, maar voor deze wijn is dat net een fractie te hoog, 18-19 °C lijkt me perfect, de 14-16 °C drinkadvies van Collishop is even erg als een kindermoord, bij die temperatuur krijg je weinig van het smakenpallet uit een rode wijn vind ik
proefflesje gekocht tijdens de -10% actie, zit daardoor net onder de 8 € en dit geeft wel mooie P/K, al redelijk op dronk, wel nog hoog in zuren (surprise, surprise
) maar niet storend, cassis en rood fruit en een vrij zoete afdronk (ik denk dat de wijn hierdoor net onder kamertemperatuur beter tot zijn recht zou komen), maar zeker iets om bij te kopen
Piemonte : waarom heb je je zo lang verborgen gehouden voor mij?
het antwoord is wel snel gevonden eigenlijk : in mijn jonge wijnleven eens een brol Barolo in den Aldi gekocht en op die ene fles afgehaakt > stom natuurlijk
ik weet het > maar nu wel mooie ontdekkingen aan het doen
Een TN waar ik op zat te wachten
Je kunt nooit genoeg barbera in huis hebben. Gegarandeerd drinkplezier, en gaat bij heel veel gerechten (weinig tannine, veel zuren).
vandaag eens wa frisser proberen drinken : bad idea, aan 18 °C of zo weinig tot geen smaak, na tijdje in het glas (en iets warmer dus) kwam hij er terug door, het 14-16 °C drinkadvies van Collishop is gewoon misdadig 1234
De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.
(29-02-2012 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.
Vanavond de dolcetto van Mauro Sebaste geschonken en gedronken, viel heel goed mee - zacht en soepel met mooie zuren wel iets duurder (9€ maar aan de helft vd prijs gekocht bij Fourcroy) --goedkopere dolcetto kan idd wat mager uitvallen
(01-03-2012 12:43 AM)vinejo schreef: [ -> ] (29-02-2012 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.
Vanavond de dolcetto van Mauro Sebaste geschonken en gedronken, viel heel goed mee - zacht en soepel met mooie zuren wel iets duurder (9€ maar aan de helft vd prijs gekocht bij Fourcroy) --goedkopere dolcetto kan idd wat mager uitvallen
Persoonlijk ben ik nog nooit teleurgesteld geweest door de Dolcetto d'Alba van Elvio Cogno, beter beken owv zijn Barolo Vigna Elena...
(11-01-2012 10:13 PM)33S schreef: [ -> ]Een TN waar ik op zat te wachten
Je kunt nooit genoeg barbera in huis hebben. Gegarandeerd drinkplezier, en gaat bij heel veel gerechten (weinig tannine, veel zuren).
Cascina Barisel, Babera D'Asti Superiore, "La Capelletta" al eens geprobeerd ? Eén van de beste Barbera's die ik al gedronken heb !
Nog niet gedronken nee, waar te koop?
Pasqualinno in Opglabbeek. Is wel niet goedkoop (19 euro), maar ik heb ondertussen al 4 jaargangen geproefd en telkens heel lekker. Was trouwens één van mijn flessen op de Forum Tasting, vorig jaar.
Misschien kan ik hem dan proeven op Wijnfocus dit weekend. Als ik daar geraak en als ze hem meehebben weliswaar
(01-03-2012 12:19 PM)33S schreef: [ -> ]Misschien kan ik hem dan proeven op Wijnfocus dit weekend. Als ik daar geraak en als ze hem meehebben weliswaar
Wanneer ga je? Met wat geluk ik op zondagnamiddag...
Geen idee, ergens tussen de soep en de patatten waarschijnlijk. Het is vlak bij m'n deur, ik kan zelfs te voet gaan, maar met een bengel van anderhalf en een bouw die over een maand af moet zijn, durven de weekends al eens onvoorspelbaar te zijn
Meeste kans zal zondag in de namiddag zijn.
(29-02-2012 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.
Idem, de 2010 meegenomen uit de rekken van Colruyt voor een 5eu ongeveer. Veel te stug. Is nu al een tijde open en merk niets verandering. Lijken wel bubbeltjes in het glas te zitten als je ervan drinkt en dan in het glas kijkt. Heeft een rare materie deze wijn, zeer doorzichtig/waterachtig van kleur. Niet mijn ding...
(05-06-2012 09:05 PM)Tom T schreef: [ -> ] (29-02-2012 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.
Idem, de 2010 meegenomen uit de rekken van Colruyt voor een 5eu ongeveer. Veel te stug. Is nu al een tijde open en merk niets verandering. Lijken wel bubbeltjes in het glas te zitten als je ervan drinkt en dan in het glas kijkt. Heeft een rare materie deze wijn, zeer doorzichtig/waterachtig van kleur. Niet mijn ding...
Restgas ? Of hergisting op fles ?
(05-06-2012 09:30 PM)dr_magooo schreef: [ -> ] (05-06-2012 09:05 PM)Tom T schreef: [ -> ] (29-02-2012 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]De Dolcetto juist gekocht en meteen geopend. Zeker niet slecht voor z'n prijs (< 5 euro), maar echt wild word ik er niet van. En mijn vrouw ook niet, spijtig genoeg.
Idem, de 2010 meegenomen uit de rekken van Colruyt voor een 5eu ongeveer. Veel te stug. Is nu al een tijde open en merk niets verandering. Lijken wel bubbeltjes in het glas te zitten als je ervan drinkt en dan in het glas kijkt. Heeft een rare materie deze wijn, zeer doorzichtig/waterachtig van kleur. Niet mijn ding...
Restgas ? Of hergisting op fles ?
twa raars, restgas ken ik niet maar de beschrijving zou wel kunnen kloppen
Sardientje meegekomen op fles ?
(05-06-2012 10:03 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]
Sardientje meegekomen op fles ?
Eerder nen tonijn aan de bubbles te zien...