wijnliefhebbers

Volledige versie: La Forra Chianti Classico Riserva
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
(08-01-2019 10:48 PM)Dave schreef: [ -> ]
(08-01-2019 04:07 PM)wvd schreef: [ -> ]
(07-01-2019 04:31 PM)Dave schreef: [ -> ]
(06-01-2019 06:24 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Tja, de wijnen van la forra, en bij uitbreiding quasi alle wijnen van folonari, zitten veelal heel hard, een beetje tè, op het (over))rijpe fruit. Enkel in het land der blinden maak je nog wat kans om de wijnen te kunnen laten doorgaan als een mooie expressie van sangiovese

Hier ook geen fan ! Ik heb nog een fles 2007 liggen en kijk er tegen op om
ze te drinken Sad

Kan je dan niet beter een "gewone" Chianti (Classico) kopen die misschien bijna evenveel kost maar die wel plezier verschaft?

ABSOLUUT !

En dat doe ik ondertussen ook. Maar toen ik die fles kocht was ik Italiaanse wijn nog volop aan het ontdekken.

Dat is het probleem: zodra je iets als Fontodi geproefd hebt hoef je die La Forra niet meer ;-)
Pure pruimencompote
(09-01-2019 09:19 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(08-01-2019 10:48 PM)Dave schreef: [ -> ]
(08-01-2019 04:07 PM)wvd schreef: [ -> ]
(07-01-2019 04:31 PM)Dave schreef: [ -> ]
(06-01-2019 06:24 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Tja, de wijnen van la forra, en bij uitbreiding quasi alle wijnen van folonari, zitten veelal heel hard, een beetje tè, op het (over))rijpe fruit. Enkel in het land der blinden maak je nog wat kans om de wijnen te kunnen laten doorgaan als een mooie expressie van sangiovese

Hier ook geen fan ! Ik heb nog een fles 2007 liggen en kijk er tegen op om
ze te drinken Sad

Kan je dan niet beter een "gewone" Chianti (Classico) kopen die misschien bijna evenveel kost maar die wel plezier verschaft?

ABSOLUUT !

En dat doe ik ondertussen ook. Maar toen ik die fles kocht was ik Italiaanse wijn nog volop aan het ontdekken.

Dat is het probleem: zodra je iets als Fontodi geproefd hebt hoef je die La Forra niet meer ;-)
Pure pruimencompote

Zwaar houtgelagerde pruimencompote Wink
(09-01-2019 11:07 AM)Dave schreef: [ -> ]
(09-01-2019 09:19 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(08-01-2019 10:48 PM)Dave schreef: [ -> ]
(08-01-2019 04:07 PM)wvd schreef: [ -> ]
(07-01-2019 04:31 PM)Dave schreef: [ -> ]
(06-01-2019 06:24 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Tja, de wijnen van la forra, en bij uitbreiding quasi alle wijnen van folonari, zitten veelal heel hard, een beetje tè, op het (over))rijpe fruit. Enkel in het land der blinden maak je nog wat kans om de wijnen te kunnen laten doorgaan als een mooie expressie van sangiovese

Hier ook geen fan ! Ik heb nog een fles 2007 liggen en kijk er tegen op om
ze te drinken Sad

Kan je dan niet beter een "gewone" Chianti (Classico) kopen die misschien bijna evenveel kost maar die wel plezier verschaft?

ABSOLUUT !

En dat doe ik ondertussen ook. Maar toen ik die fles kocht was ik Italiaanse wijn nog volop aan het ontdekken.

Dat is het probleem: zodra je iets als Fontodi geproefd hebt hoef je die La Forra niet meer ;-)
Pure pruimencompote

Zwaar houtgelagerde pruimencompote Wink

Fontodi is ook een heel aparte stijl uit zowat het warmste deel van de Classico. Ik drink die ook liever na een jaar of 6-8 en dan eerder in de koudere maanden. Maar er zijn heerlijke Chianti's die je al jong kan drinken en die toch ook zeer mooi rijpen. Ik denk dan uiteraard vooral aan censor, maar ook aan censor. Wink
(09-01-2019 11:07 AM)Dave schreef: [ -> ]
(09-01-2019 09:19 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(08-01-2019 10:48 PM)Dave schreef: [ -> ]
(08-01-2019 04:07 PM)wvd schreef: [ -> ]
(07-01-2019 04:31 PM)Dave schreef: [ -> ]
(06-01-2019 06:24 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Tja, de wijnen van la forra, en bij uitbreiding quasi alle wijnen van folonari, zitten veelal heel hard, een beetje tè, op het (over))rijpe fruit. Enkel in het land der blinden maak je nog wat kans om de wijnen te kunnen laten doorgaan als een mooie expressie van sangiovese

Hier ook geen fan ! Ik heb nog een fles 2007 liggen en kijk er tegen op om
ze te drinken Sad

Kan je dan niet beter een "gewone" Chianti (Classico) kopen die misschien bijna evenveel kost maar die wel plezier verschaft?

ABSOLUUT !

En dat doe ik ondertussen ook. Maar toen ik die fles kocht was ik Italiaanse wijn nog volop aan het ontdekken.

Dat is het probleem: zodra je iets als Fontodi geproefd hebt hoef je die La Forra niet meer ;-)
Pure pruimencompote

Zwaar houtgelagerde pruimencompote Wink

Allemaal KrisG zijn schuld!
(Sorry Kris, grapje hoor Wink )
Altijd terug welkom BTW Smile
(09-01-2019 12:31 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(09-01-2019 11:07 AM)Dave schreef: [ -> ]
(09-01-2019 09:19 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(08-01-2019 10:48 PM)Dave schreef: [ -> ]
(08-01-2019 04:07 PM)wvd schreef: [ -> ]
(07-01-2019 04:31 PM)Dave schreef: [ -> ]
(06-01-2019 06:24 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Tja, de wijnen van la forra, en bij uitbreiding quasi alle wijnen van folonari, zitten veelal heel hard, een beetje tè, op het (over))rijpe fruit. Enkel in het land der blinden maak je nog wat kans om de wijnen te kunnen laten doorgaan als een mooie expressie van sangiovese

Hier ook geen fan ! Ik heb nog een fles 2007 liggen en kijk er tegen op om
ze te drinken Sad

Kan je dan niet beter een "gewone" Chianti (Classico) kopen die misschien bijna evenveel kost maar die wel plezier verschaft?

ABSOLUUT !

En dat doe ik ondertussen ook. Maar toen ik die fles kocht was ik Italiaanse wijn nog volop aan het ontdekken.

Dat is het probleem: zodra je iets als Fontodi geproefd hebt hoef je die La Forra niet meer ;-)
Pure pruimencompote

Zwaar houtgelagerde pruimencompote Wink

Allemaal KrisG zijn schuld!
(Sorry Kris, grapje hoor Wink )
Altijd terug welkom BTW Smile

nono Tongue

De gewone Chianti Classico 2016 van Tenuta di Nozzole (niet de Nozzoleto uit de Colruyt, die heb ik nog niet geproefd) kon ik wel pruimen en aan een euro of 10 zeker z'n geld waard. Inderdaad een tikkeltje aan de rijpe kant, maar best goed bij de spaghetti.
Pagina's: 1 2 3 4
Koppelingen