Bon Pasteur 1998,
Op ons huwmelijk, Bon Pasteur 1988 gedronken en van het restaurant een 1998 kado gekregen. Een fles die ik koesterde maar mijn nieuwsgierigheid heeft het gehaald van mijn verlatingsangst.
1998; kruidige neus, truffel en mokka-aroma, in de mond stak de cassies en kersen de kop op, een evenwichtige wijn maar mist iets levendigs-bleef wat op de vlakte, wel prima op dronk. Had hogere verwachtingen ptn 88
(20-01-2012 07:28 PM)jr02 schreef: [ -> ]maar mijn nieuwsgierigheid heeft het gehaald van mijn verlatingsangst.
1998 misschien toch overroepen op rechteroever? Of gewooon nog meer tijd nodig..?
ps: Al een geluk dat je slechts een "M" teveel typte en geen "L"
ps: Al een geluk dat je slechts een "M" teveel typte en geen "L"
[/quote]
ja lap, een zware interventie gehad met pompierkes en wa blijven plakken, mijn vingers typen vlugger dan da'k kan denken na een paar 'juptjes' (Jupiler)
Van 1998 heb ik niet teveel liggen, maar onlangs een La Croix de Gay 98 gedronken met schoonpa; een nat- leder geur, aardesmaak, just gelijk ge in het bos wandelt, in de herfst na een natte periode. Mijn schoonpa kon dit wel bekoren maar dat was mijn tand niet.
Of 1998 overroepen is, eerlijk geen ervaring genoeg
Le Bon Pasteur 2005. Prachtig op dronk. Zwart fruit, chocolade en mokka. Sterk aanwezige, maar zachte tannines. Prachtwijn.
Deze middag nogmaals de kans gehad om een Bon Pasteur 1998 te drinken.
Weinig toe te voegen aan mijn vorige TN,...
Identieke tweelingbroer die perfect op dronk is maar die niet meer aan kwaliteit zal winnen door nog lang te liggen.
pnt 88
(20-01-2012 07:28 PM)jr02 schreef: [ -> ]Bon Pasteur 1998,
1998; kruidige neus, truffel en mokka-aroma, in de mond stak de cassies en kersen de kop op, een evenwichtige wijn maar mist iets levendigs-bleef wat op de vlakte, wel prima op dronk. Had hogere verwachtingen ptn 88
Hi jr02. Je TN doet me denken aan de '97 die ik een aantal jaren geleden proefde. Was toen ook niet echt spectaculair. Misschien wel nog wat minder dan de '98. Veel beter scoorde de 'O2, ook al was die wat aan de jonge kant.
O2 , van welke eeuw is da matten? Of had ge zuurstof nodig? :-)
Ik kan wel voor wat vloeibare O2 zorgen ;-)
(12-05-2013 10:55 PM)Jeroen schreef: [ -> ]Ik kan wel voor wat vloeibare O2 zorgen ;-)
Goede relaties met Air Liquide?
(12-05-2013 10:42 AM)Venne schreef: [ -> ]O2 , van welke eeuw is da matten? Of had ge zuurstof nodig? :-)
Deze avond de 1986 in het glas.
Volgens iemand rook dit naar ontdooid kieken.
Hm, ik kon daar in komen maar concentreerde me toch meer op de aardse toetsen, mineraliteit en gedroogd fruit. In de mond mooi korrelig, veel fraicheur en evenwicht, wel licht droogtrekkend. Werd alleen maar beter(de schenker had de wijn jammer genoeg niet op voorhand geopend).
Heerlijk.
Citaat:Volgens iemand rook dit naar ontdooid kieken
schitterend. Toch één van de meest originele beschrijvingen die ik al gehoord heb van het aroma van een wijn!
Zou jij een 1986 langer op voorhand openen, Jo?
(04-01-2014 12:20 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Volgens iemand rook dit naar ontdooid kieken
schitterend. Toch één van de meest originele beschrijvingen die ik al gehoord heb van het aroma van een wijn!
Zou jij een 1986 langer op voorhand openen, Jo?
Toppunt is dat ik er nog kon inkomen ook!
Persoonlijk zou ik die wijn een uur of vijf op voorhand hebben geopend, heel klein beetje uit de fles gegoten en afgesloten. Deze langzame oxidatie is naar mijn ervaring de beste manier om zulke oude wijnen voor te bereiden op hun eerste en meteen ook laatste uitstapje (na jaren achter glas) ;-)
de geur van ontdooide kiekens ... de beste manier om zulke oude wijnen voor te bereiden op hun eerste en meteen ook laatste uitstapje (na jaren achter glas)
Geweldig Vinejo, je bent echt in een aandoenlijk sterke schrijversbui.
(06-01-2014 05:40 PM)dakur schreef: [ -> ] (06-01-2014 03:38 PM)BrunoB schreef: [ -> ]
de geur van ontdooide kiekens ... de beste manier om zulke oude wijnen voor te bereiden op hun eerste en meteen ook laatste uitstapje (na jaren achter glas)
Geweldig Vinejo, je bent echt in een aandoenlijk sterke schrijversbui.
Ja prachtig ! Ik heb geen Le Bon Pasteur, maar wel nog kiekens in m'n diepvries. Zo kan ik ook nog, zij het slechts gedeeltelijk, meegenieten...
(wel goed walsen hé alvorens ge eraan ruikt
)
@Bruno
Mijn hoogtepunt van 2014 is daarmee al achter de rug.. ;-)
Gisterenavond Chateau Le Bon Pasteur 1985 in het glas. wijn 5 uur op voorhand geopend. Kurk kwam er nog mooi in een geheel uit, wel een heel erg lange kurk. Kleur: Mooie baksteenrode kleur met lichtbruin randje. Prachtige neus van vooral rood fruit, heel veel kruiden (kaneel), aarde, natte bosgrond.... In de mond mooie zachte tannines en nog steeds mooie stevige zuren maar niet storend, ook weer mooi rood fruit met op het einde een klein beetje munt. Zeer mooie afdronk. Prachtige Pomerol! 93
[
attachment=2269]
(10-05-2013 03:00 PM)jr02 schreef: [ -> ]Deze middag nogmaals de kans gehad om een Bon Pasteur 1998 te drinken.
Weinig toe te voegen aan mijn vorige TN,...
Identieke tweelingbroer die perfect op dronk is maar die niet meer aan kwaliteit zal winnen door nog lang te liggen.
pnt 88
(20-01-2012 07:28 PM)jr02 schreef: [ -> ]Bon Pasteur 1998,
1998; kruidige neus, truffel en mokka-aroma, in de mond stak de cassies en kersen de kop op, een evenwichtige wijn maar mist iets levendigs-bleef wat op de vlakte, wel prima op dronk. Had hogere verwachtingen ptn 88
Een stukje hert en de laatste fles Bon Pasteur 1998
Duidelijk dik in zijn tweede leven, een zwijm van rood fruit is nog wel te bespeuren maar gezien zijn leeftijd doet hij zijn tweede leven alle eer aan; Kruidig, peper, truffel, mokka, leder...en een vleugje vanille
Dit is een aangenamere ervaring dan vorige TN. Meer body en lengte.
Na 24 jaar is den Bon Pasteur mooi versmolten en maakt hier een punt dat 1998 een Pomerol jaar was
Hij zal nu wel rustig (na 24 jaar !!) in zijn afsluitende tertiaire fase overgaan maar helaas zal van mijne kant daar gene TN volgen
Op is op.
(17-03-2022 06:58 AM)jr02 schreef: [ -> ] (10-05-2013 03:00 PM)jr02 schreef: [ -> ]Deze middag nogmaals de kans gehad om een Bon Pasteur 1998 te drinken.
Weinig toe te voegen aan mijn vorige TN,...
Identieke tweelingbroer die perfect op dronk is maar die niet meer aan kwaliteit zal winnen door nog lang te liggen.
pnt 88
(20-01-2012 07:28 PM)jr02 schreef: [ -> ]Bon Pasteur 1998,
1998; kruidige neus, truffel en mokka-aroma, in de mond stak de cassies en kersen de kop op, een evenwichtige wijn maar mist iets levendigs-bleef wat op de vlakte, wel prima op dronk. Had hogere verwachtingen ptn 88
Een stukje hert en de laatste fles Bon Pasteur 1998
Duidelijk dik in zijn tweede leven, een zwijm van rood fruit is nog wel te bespeuren maar gezien zijn leeftijd doet hij zijn tweede leven alle eer aan; Kruidig, peper, truffel, mokka, leder...en een vleugje vanille
Dit is een aangenamere ervaring dan vorige TN. Meer body en lengte.
Na 24 jaar is den Bon Pasteur mooi versmolten en maakt hier een punt dat 1998 een Pomerol jaar was
Hij zal nu wel rustig (na 24 jaar !!) in zijn afsluitende tertiaire fase overgaan maar helaas zal van mijne kant daar gene TN volgen Op is op.
Blijft toch bijzonder dat zulke Bordeaux wijnen zo kunnen opleven. Sommige komen nooit tot leven maar meestal wordt geduld toch wel beloond. En hoe vaak is de laatste fles de beste fles en denk je, had ik maar wat geduldiger geweest.
Citaat: En hoe vaak is de laatste fles de beste fles en denk je, had ik maar wat geduldiger geweest.
Haha, ja, zeer herkenbaar.
(17-03-2022 12:14 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat: En hoe vaak is de laatste fles de beste fles en denk je, had ik maar wat geduldiger geweest.
Haha, ja, zeer herkenbaar.
Het is dikwijls maar pas als men iets niet meer heeft, dat het besef komt hoe goed het wel was!