Pouilly Fuissé, La Roche 2004
Gisteren tijdens de Syntra les in Leuven 5 witte Bourgognes gedronken:
deze stak er bovenuit.
Strogele, bijna reeds goudgele kleur.
Neus: Boter, noten, biscuit, geroosterd brood, lichtjes oxidatief, babelutte, truffel, rijp fruit.
Mooie versmolten zuren.
Echt top.
Prijs: 22,5 €
Pouilly Fuissé, La Roche 2004
Indeed, gisterenavond nog verder uitgedronken ... kwam toen pas echt mooi open. Complexe neus, als aanvulling van Filip duidelijk boenwas en voor mij was het Biscuit die in cognac gedrenkt was
. In de mond vol, rond, complex, finesse en een enorm lange afdronk. Like this
Filip: titel algemeen houden ... geen cuvee in vermelden (enkel in het berichtje zelf) wel eventueel streek: Bret Brothers, maconnais
(27-01-2012 11:48 AM)koen schreef: [ -> ]Filip: titel algemeen houden ... geen cuvee in vermelden (enkel in het berichtje zelf) wel eventueel streek: Bret Brothers, maconnais
Dronk hiervan een maand terug een eh, geen idee meer- maar hij was zeer lekker (herinnerde me de naam Brett Brothers door t forum)
Pouilly-Vinzelles, climat Les Longeays, 2005
Mooi neuzeke, wit fruit, gele appel, mineraal, gegrild brood, een anijzig toetsje. In de mond zeer pure smaken, in het midden pallet een mooie frisheid, fijn en rechtlijnig. Afdronk valt een beetje kort uit. Schitterend 91
Gisteravond bij een etentje de Poilly-loché La Colonge 2009 geopend. Zeer mooi ontwikkeld, floraal, rond, botertje, niet overdreven veel hout en een lange afdronk. Ik vind het wel een echte eetwijn, wij dronken hem bij een asperge-risotto en zacht gegaarde zalm met hollandaisesaus. Daar deed hij het voortreffelijk bij.
(21-06-2015 07:02 PM)Monique schreef: [ -> ]Gisteravond bij een etentje de Poilly-loché La Colonge 2009 geopend. Zeer mooi ontwikkeld, floraal, rond, botertje, niet overdreven veel hout en een lange afdronk. Ik vind het wel een echte eetwijn, wij dronken hem bij een asperge-risotto en zacht gegaarde zalm met hollandaisesaus. Daar deed hij het voortreffelijk bij.
Klinkt inderdaad als een lekkere combinatie!
Een viertal wijnen van de jaargang 2014 nu te koop bij 1Jour1Vin.
En concurrentiele prijzen zeker met de 2.5% bonus.
Wel beperkte hoeveelheid.
Bret Brothers - Macon-Cruzille 2016
Nog nooit zo'n koele Macon gedronken. Blind zou je aan Chablis kunnen denken, maar dan zou de houtlagering afwezig zijn. Koel en strak dus, maar toch geeft de wijn zich niet volledig. Het fruit blijft op de achtergrond, de complexiteit achterwege. Met een redelijk korte afdronk blijf ik op mijn honger zitten. Was deze te vroeg geopend? Speelt de jaargang? Aan 20 EUR had ik toch iets meer verwacht, moet ik eerlijk bekennen.
(23-02-2021 08:03 AM)Fre schreef: [ -> ]Bret Brothers - Macon-Cruzille 2016
Blind zou je aan Chablis kunnen denken, maar dan zou de houtlagering afwezig zijn.
Anders moet je die van Charlopin eens proeven, recht uit de zagerij...
(23-02-2021 08:03 AM)Fre schreef: [ -> ]Bret Brothers - Macon-Cruzille 2016
Met een redelijk korte afdronk blijf ik op mijn honger zitten. Was deze te vroeg geopend? Speelt de jaargang? Aan 20 EUR had ik toch iets meer verwacht, moet ik eerlijk bekennen.
Het is wel "maar" een Mâcon, maar onlangs dronken we hier een weliswaar "iets" duurdere Chassagne en die had duidelijk geen last van het jaar...! Bret Brothers was toch een hype enkele jaren geleden (of decennia...?), maar ik hou het in die regio toch wel bij Saimaize (Michelin), Barraud, Feret e.d.. Nog een tip van bij de concurrentie: Nicolas Maillet.
1 maal wijnen van Bret Brother kunnen proeven op een overzichtsproeverij, ik was niet onder de indruk en stond snel aan een volgende tafel. Zeker voor de prijzen waarvoor ze stonden m.i. niet interessant. Niet slecht maar niet prijswaardig imo.
2016 misschien niet het grootste jaar maar al veel lekkere witte bourgogne van mogen drinken.
2019 Mâcon-Igé Les Vernayes
Extra punten voor de etikettering. Vooral m.b.t. de technische fiche.
Er staat nog net geen foto bij van elke individuele druif die voor deze wijn is gebruikt.
De wijn zelf smaakt als een generieke witte bourgogne. Voor 16 euro was het een lekkere combinatie met de zeetong meunière. Opdracht volbracht zonder meer, maar zonder onderscheiding. Het is een wijn waarin ik niets negatiefs kan ontdekken, maar ook niets waarin hij boven andere wijnen uitstijgt.
Pouilly Loché La Cologne 2016
De vorige kennismaking met dit domein viel eerlijk gezegd wat tegen. De verwachtingen waren dus getemperd. Maar deze kwam wel een stuk beter voor de dag. Een uitnodigende neus van vooral wit fruit, een minerale toets en citrus. In de mond toont de wijn zich rijp, redelijk wat volume maar toch fris door de zeer fijne zuren, evenwichtig. Echt een knappe wijn.
Les Bonnodes 2019, Saint-Véran
Een wijn uit de lijn « La Soufrandière » van de Bret Brothers. 11 maand hout en nog 6 maand op inox.
Fijn neusje, met wat exotisch fruit, hout nauwelijks merkbaar, fraicheur ook merkbaar in de neus, beetje mineraliteit.
In de mond heel evenwichtig, redelijk mondvullend, maar ook fijne en goed geïntegreerde zuren. Lengte ook.
Als we aan fijne chardonnay denken, gaan we meestal richting Beaune maar ook zuidelijker zijn ze dus in staat om heel elegante wijnen te maken. Helaas ook aan een stevige prijs.
Ook al positieve ervaringen gehad met dit huis.
Fijn en precies zijn sleutelwoorden of misschien eerder de signatuur.
We drinken ze ook jong, wie weet bij verder ouderen dat ze hun prijs meer ''rechtvaardigen''.
(19-03-2023 10:46 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Ook al positieve ervaringen gehad met dit huis.
Fijn en precies zijn sleutelwoorden of misschien eerder de signatuur.
We drinken ze ook jong, wie weet bij verder ouderen dat ze hun prijs meer ''rechtvaardigen''.
Misschien, ook al heb ik altijd wat schrik om Chardonnay te lang te laten liggen. En zeker bij deze cuvée was er ook geen hout dat nog verteerd moest worden.
By the way : van dezelfde wijn is er ook een versie die op beton eieren opgevoed is (« cuvée ovoide »). Eigenlijk had ik die besteld, maar pas later gezien dat het de cuvée op hout was die ik gekregen heb. Was zeer mooie wijn, dus ik klaag niet. Maar wel benieuwd wat die ovoide geeft.
Het eeuwige vraagstuk, wanneer trekken we die fles open.
It's a gambling world, zo blijft het allemaal spannend.
Zelf zou ik geen schrik hebben die nog een jaartje of 2 a 3 te laten liggen.
Het karakter om dit te kunnen doen is een ander paar mouwen.
(19-03-2023 11:07 AM)Smaakatleet schreef: [ -> ]Het eeuwige vraagstuk, wanneer trekken we die fles open.
It's a gambling world, zo blijft het allemaal spannend.
Zelf zou ik geen schrik hebben die nog een jaartje of 2 a 3 te laten liggen.
Het karakter om dit te kunnen doen is een ander paar mouwen.
Ja zeker, 2 à 3 jaar is zeker geen probleem voor deze wijn.
Karakter, da’s iets anders
Knappe wijn. Heerlijk fijne neus. Het fruit was rijp maar prachtig gecountered door de zuren en de kalksteen. Op een perfecte temperatuur geschonken ook.
(21-03-2023 07:46 PM)Fre schreef: [ -> ]Knappe wijn. Heerlijk fijne neus. Het fruit was rijp maar prachtig gecountered door de zuren en de kalksteen. Op een perfecte temperatuur geschonken ook.
Dag Fré, om welke wijn gaat het?
(22-03-2023 12:09 PM)Corto schreef: [ -> ] (21-03-2023 07:46 PM)Fre schreef: [ -> ]Knappe wijn. Heerlijk fijne neus. Het fruit was rijp maar prachtig gecountered door de zuren en de kalksteen. Op een perfecte temperatuur geschonken ook.
Dag Fré, om welke wijn gaat het?
De Les Bonnodes 2019 die iets hoger staat.
(22-03-2023 09:04 PM)Olivier schreef: [ -> ] (22-03-2023 12:09 PM)Corto schreef: [ -> ] (21-03-2023 07:46 PM)Fre schreef: [ -> ]Knappe wijn. Heerlijk fijne neus. Het fruit was rijp maar prachtig gecountered door de zuren en de kalksteen. Op een perfecte temperatuur geschonken ook.
Dag Fré, om welke wijn gaat het?
De Les Bonnodes 2019 die iets hoger staat.
@Fre: Kwooten!