17-02-2012, 11:26 PM
Deze avond de voorlaatste van mijn 12 flessen Gavi di Gavi 2009 gekraakt.
Gavi-wijnen worden gemaakt van de cortese-druif en niet iedereen is daar onmiddellijk fan van omdat ze niet uitblinken in aromatische expressie (zoals een friulano, greco of falanghina wel doen). Cortese (slechts heel af en toe krijgt deze druif houtlagering op gebruikte vaten maar dan nog proef je het niet) doet eerder aan een Chablis denken.
Zo ook deze Gavi di Gavi 2009: strakke neus vol kalkmineraliteit met toch zacht wit fruit erbij. De smaak is eerder ingetogen-mineraal dan wulps en vol. Denk echt aan een rijpe Chablis als ik dit drink.
Goede strakke aperitiefwijn die ook lichte maaltijden aan kan.
(86/100) - Licata Vini
Gavi-wijnen worden gemaakt van de cortese-druif en niet iedereen is daar onmiddellijk fan van omdat ze niet uitblinken in aromatische expressie (zoals een friulano, greco of falanghina wel doen). Cortese (slechts heel af en toe krijgt deze druif houtlagering op gebruikte vaten maar dan nog proef je het niet) doet eerder aan een Chablis denken.
Zo ook deze Gavi di Gavi 2009: strakke neus vol kalkmineraliteit met toch zacht wit fruit erbij. De smaak is eerder ingetogen-mineraal dan wulps en vol. Denk echt aan een rijpe Chablis als ik dit drink.
Goede strakke aperitiefwijn die ook lichte maaltijden aan kan.
(86/100) - Licata Vini