19-02-2012, 10:16 PM
Zaterdag stonden er bij Jan De Clerck (Portovino) in Maldegem 22 Californische wijnen open waaronder drie zinfandels van Robert Biale.
Ik kende het domein eerlijk gezegd niet, maar wat een ontdekking.
Vooral de basiscuvée vond ik P/K top.
Biale, zinfandel Black Chicken, Sonoma, 2009
Bijzonder expressief bessenparfum, kraakvers fruit, heel lekker. Wat een waauwneus ! Ook in de smaak komt het krokant rood fruit terug, super gewoon. Rijp en elegant. Enorm lange afdronk. Ge-wel-dige zinfandel want hoewel exuberant zit alles in balans.
(93/100 - 35,00 Euro)
Na het proeven nam ik de fles eens goed ter hand en trok grote ogen: dit beestje bleek 15,8 % abv te hebben!!! Dat is één van de hoogste alcoholgehaltes die ik in een 'gewone' (dus geen Amarone of andere ingedroogde versies) wijn ooit gezien heb (Noon Shiraz uit Barossa heeft in sommige jaren 16% ...).
Maar, ere wie ere toekomt: de wijn - hoewel bijzonder fruitbomgehalte - was absoluut niet branderig of port-achtig.
Heb o.a. daar één fles van gekocht maar weet absoluut nog niet wanneer ik zoiets zou moeten opentrekken... Als het nog eens sneeuwt en vriest, 's avonds voor de brandende kachel misschien?
Ik kende het domein eerlijk gezegd niet, maar wat een ontdekking.
Vooral de basiscuvée vond ik P/K top.
Biale, zinfandel Black Chicken, Sonoma, 2009
Bijzonder expressief bessenparfum, kraakvers fruit, heel lekker. Wat een waauwneus ! Ook in de smaak komt het krokant rood fruit terug, super gewoon. Rijp en elegant. Enorm lange afdronk. Ge-wel-dige zinfandel want hoewel exuberant zit alles in balans.
(93/100 - 35,00 Euro)
Na het proeven nam ik de fles eens goed ter hand en trok grote ogen: dit beestje bleek 15,8 % abv te hebben!!! Dat is één van de hoogste alcoholgehaltes die ik in een 'gewone' (dus geen Amarone of andere ingedroogde versies) wijn ooit gezien heb (Noon Shiraz uit Barossa heeft in sommige jaren 16% ...).
Maar, ere wie ere toekomt: de wijn - hoewel bijzonder fruitbomgehalte - was absoluut niet branderig of port-achtig.
Heb o.a. daar één fles van gekocht maar weet absoluut nog niet wanneer ik zoiets zou moeten opentrekken... Als het nog eens sneeuwt en vriest, 's avonds voor de brandende kachel misschien?