Tenuta Friggiali Brunello di Montalcino 2006.
Proefflesje gekocht (kon deze aan een zeer interessante prijs kopen), twee dagen later opengedaan. Maar open doen hoefde zelfs niet, van het moment dat je de capsule eraf deed rook je het al van ver... Flesje terug gedaan en een nieuwe gekregen. Lekkere wijn trouwens, zeker aan 15 Euro...
Svolta 2004, maar hier is het toch echt de schuld van de wijnbouwer : belachelijke kurk
ik heb echt schrik voor mijn overige flessen
2 weken geleden: fles Brunello '04 van Poggio Salvi.
Normaal gezien nochtans niet slecht.
Geopend, geen probleem. 2tal uren open laten staan en niet meer naar omgekeken (aperitief samen met bezoek).
Begin de glazen uit te gieten: kurkgeur alom (heb niet geproefd). Fles heel de avond laten staan, maar werd alleen maar erger.
Conclusie: pompbak...
Fles gekocht in en meegebracht uit Italië, dus terugdoen was geen optie. Weggesmeten geld.
Vinogan(s)
Ook al gemerkt dat bij openstaan de kurkgeur en -smaak meestal verergert...
Heb er ook van, ne Banfi 2002. Ambetant als je op een degustatie zit en voor ne keer geen back-up fles bij hebt
Gelukkig onze Filip wel
Gisteren 2 x kurk
Aurora - Rosso Piceno 2014 en San Felice - Chianti Classico riserva 'Il Grigio' 2011.
Twee weken terug ook al met de Chianti Classico 2010 van Tenuta di Lilliano.
(09-12-2015 10:25 AM)33S schreef: [ -> ]Gisteren 2 x kurk
Aurora - Rosso Piceno 2014 en San Felice - Chianti Classico riserva 'Il Grigio' 2011.
Twee weken terug ook al met de Chianti Classico 2010 van Tenuta di Lilliano.
Superiore wijnen? ;-)
(09-12-2015 03:05 PM)vinejo schreef: [ -> ] (09-12-2015 10:25 AM)33S schreef: [ -> ]Gisteren 2 x kurk
Aurora - Rosso Piceno 2014 en San Felice - Chianti Classico riserva 'Il Grigio' 2011.
Twee weken terug ook al met de Chianti Classico 2010 van Tenuta di Lilliano.
Superiore wijnen? ;-)
Enkel die laatste, Aurora komt van Callmewine en San Felice van Xtrawine.
De twee wijnen gisteren waren echt overduidelijk kurk, de Superiore wijn zou eventueel aan slechte bewaring kunnen gelegen hebben, die was echt ranzig, maar langs de andere kant had ik met de vorige 3 flessen van diezelfde wijn geen problemen.
Denk niet dat ik dit jaar al veel meer dan 5 flessen heb moeten wegkappen.
(09-12-2015 03:12 PM)33S schreef: [ -> ]Denk niet dat ik dit jaar al veel meer dan 5 flessen heb moeten wegkappen.
Idem hier, doe er nochtans redelijk veel open- momenteel minimum 20 per week - àls er dan eens een kurk had was dat eigenaardig genoeg ook kort op een andere.. Zou de stand van zon en maan hier iets mee te maken hebben?
Brancaia chianti classico riserva 2013 (via xtrawine)
2016 Rosso di Montalcino, Silvio Nardi
Werd niet beter met open staan, dus afvoer in.
(06-11-2021 07:27 PM)GP1978 schreef: [ -> ]2016 Rosso di Montalcino, Silvio Nardi
Werd niet beter met open staan, dus afvoer in.
Hoeveel tijd heb je hem gegeven…?
(06-11-2021 10:11 PM)vinejo schreef: [ -> ] (06-11-2021 07:27 PM)GP1978 schreef: [ -> ]2016 Rosso di Montalcino, Silvio Nardi
Werd niet beter met open staan, dus afvoer in.
Hoeveel tijd heb je hem gegeven…?
Al zo dikwijls geschreven hier: als de wijn gekurkt is ===> naar de keuken!
(07-11-2021 12:49 AM)wvd schreef: [ -> ] (06-11-2021 10:11 PM)vinejo schreef: [ -> ] (06-11-2021 07:27 PM)GP1978 schreef: [ -> ]2016 Rosso di Montalcino, Silvio Nardi
Werd niet beter met open staan, dus afvoer in.
Hoeveel tijd heb je hem gegeven…?
Al zo dikwijls geschreven hier: als de wijn gekurkt is ===> naar de keuken!
Ah, had niet gezien dat dit de topic Kurk was..
Dat verbetert idd niet met openstaan, integendeel meestal….
(07-11-2021 10:28 AM)vinejo schreef: [ -> ] (07-11-2021 12:49 AM)wvd schreef: [ -> ] (06-11-2021 10:11 PM)vinejo schreef: [ -> ] (06-11-2021 07:27 PM)GP1978 schreef: [ -> ]2016 Rosso di Montalcino, Silvio Nardi
Werd niet beter met open staan, dus afvoer in.
Hoeveel tijd heb je hem gegeven…?
Al zo dikwijls geschreven hier: als de wijn gekurkt is ===> naar de keuken!
Ah, had niet gezien dat dit de topic Kurk was..
Dat verbetert idd niet met openstaan, integendeel meestal….
Wel, in feite verbetert dat wél met lang openstaan want TCA is eigenlijk nogal vluchtig.
Maar tegen dat die TCA eruit is, is de rest hopeloos geoxideerd natuurlijk. Vandaar: stop erop en naar de keuken. Die wijn is nog perfect voor stoverij, ingekookte sausen, scheut in de "bolognese" enz.
(07-11-2021 10:42 AM)wvd schreef: [ -> ] (07-11-2021 10:28 AM)vinejo schreef: [ -> ] (07-11-2021 12:49 AM)wvd schreef: [ -> ] (06-11-2021 10:11 PM)vinejo schreef: [ -> ] (06-11-2021 07:27 PM)GP1978 schreef: [ -> ]2016 Rosso di Montalcino, Silvio Nardi
Werd niet beter met open staan, dus afvoer in.
Hoeveel tijd heb je hem gegeven…?
Al zo dikwijls geschreven hier: als de wijn gekurkt is ===> naar de keuken!
Ah, had niet gezien dat dit de topic Kurk was..
Dat verbetert idd niet met openstaan, integendeel meestal….
Wel, in feite verbetert dat wél met lang openstaan want TCA is eigenlijk nogal vluchtig.
Maar tegen dat die TCA eruit is, is de rest hopeloos geoxideerd natuurlijk. Vandaar: stop erop en naar de keuken. Die wijn is nog perfect voor stoverij, ingekookte sausen, scheut in de "bolognese" enz.
Inderdaad, een wijnvriend had ooit een gekurkte fles bijna een jaar in zijn kelder laten staan, had geen kurksmaak meer. Of de wijn nog lekker was is een andere zaak.
Maar op korte termijn (binnen een week) verslechterd het alleen maar.
(07-11-2021 11:41 AM)vinejo schreef: [ -> ] (07-11-2021 10:42 AM)wvd schreef: [ -> ] (07-11-2021 10:28 AM)vinejo schreef: [ -> ] (07-11-2021 12:49 AM)wvd schreef: [ -> ] (06-11-2021 10:11 PM)vinejo schreef: [ -> ] (06-11-2021 07:27 PM)GP1978 schreef: [ -> ]2016 Rosso di Montalcino, Silvio Nardi
Werd niet beter met open staan, dus afvoer in.
Hoeveel tijd heb je hem gegeven…?
Al zo dikwijls geschreven hier: als de wijn gekurkt is ===> naar de keuken!
Ah, had niet gezien dat dit de topic Kurk was..
Dat verbetert idd niet met openstaan, integendeel meestal….
Wel, in feite verbetert dat wél met lang openstaan want TCA is eigenlijk nogal vluchtig.
Maar tegen dat die TCA eruit is, is de rest hopeloos geoxideerd natuurlijk. Vandaar: stop erop en naar de keuken. Die wijn is nog perfect voor stoverij, ingekookte sausen, scheut in de "bolognese" enz.
Inderdaad, een wijnvriend had ooit een gekurkte fles bijna een jaar in zijn kelder laten staan, had geen kurksmaak meer. Of de wijn nog lekker was is een andere zaak.
Maar op korte termijn (binnen een week) verslechterd het alleen maar.
Klopt helemaal. Maar zodra je de wijn flink opwarmt (kookt) is de TCA er al snel uit. En alle boeket ook natuurlijk, het wordt dan een ingrediënt.
(07-11-2021 12:19 PM)wvd schreef: [ -> ] (07-11-2021 11:41 AM)vinejo schreef: [ -> ] (07-11-2021 10:42 AM)wvd schreef: [ -> ] (07-11-2021 10:28 AM)vinejo schreef: [ -> ] (07-11-2021 12:49 AM)wvd schreef: [ -> ] (06-11-2021 10:11 PM)vinejo schreef: [ -> ] (06-11-2021 07:27 PM)GP1978 schreef: [ -> ]2016 Rosso di Montalcino, Silvio Nardi
Werd niet beter met open staan, dus afvoer in.
Hoeveel tijd heb je hem gegeven…?
Al zo dikwijls geschreven hier: als de wijn gekurkt is ===> naar de keuken!
Ah, had niet gezien dat dit de topic Kurk was..
Dat verbetert idd niet met openstaan, integendeel meestal….
Wel, in feite verbetert dat wél met lang openstaan want TCA is eigenlijk nogal vluchtig.
Maar tegen dat die TCA eruit is, is de rest hopeloos geoxideerd natuurlijk. Vandaar: stop erop en naar de keuken. Die wijn is nog perfect voor stoverij, ingekookte sausen, scheut in de "bolognese" enz.
Inderdaad, een wijnvriend had ooit een gekurkte fles bijna een jaar in zijn kelder laten staan, had geen kurksmaak meer. Of de wijn nog lekker was is een andere zaak.
Maar op korte termijn (binnen een week) verslechterd het alleen maar.
Klopt helemaal. Maar zodra je de wijn flink opwarmt (kookt) is de TCA er al snel uit. En alle boeket ook natuurlijk, het wordt dan een ingrediënt.
Nooit geprobeerd. Als ik aan het koken ben, trek ik een fles open op moment dat ik aan het gerecht bezig ben.
Dus deze heb ik direct weggegoten.
Heb er nog 2 van liggen. Binnenkort eens een andere open trekken, kijken of die hetzelfde probleem heeft.
Was nu bij schoonouders, en had een fles meegenomen, helaas geen succes deze keer
(09-11-2021 08:49 PM)GP1978 schreef: [ -> ]Was nu bij schoonouders, en had een fles meegenomen, helaas geen succes deze keer
Een welbewuste pesterij van schoonouders is hier wel vast te stellen. Hen niet alleen hun nazaat ontfutseld te hebben maar hen bovendien een gekurkte Rosso di Montalcino opgedrongen te hebben, heeft geen naam. Er gelden beslist verzachtende omstandigheden maar een uitgekiende taakstraf dringt zich op. Wellicht is het voldoende de twee overgebleven exemplaren Rosso di Montalcino te drinken, zeker als ze ook gekurkt zijn. Of anders gedurende minstens één jaar dagelijks de schoonouders de beste wijn uit de kelder te schenken. Eerlijk is eerlijk!
(09-11-2021 11:21 PM)rlin schreef: [ -> ] (09-11-2021 08:49 PM)GP1978 schreef: [ -> ]Was nu bij schoonouders, en had een fles meegenomen, helaas geen succes deze keer
Een welbewuste pesterij van schoonouders is hier wel vast te stellen. Hen niet alleen hun nazaat ontfutseld te hebben maar hen bovendien een gekurkte Rosso di Montalcino opgedrongen te hebben, heeft geen naam. Er gelden beslist verzachtende omstandigheden maar een uitgekiende taakstraf dringt zich op. Wellicht is het voldoende de twee overgebleven exemplaren Rosso di Montalcino te drinken, zeker als ze ook gekurkt zijn. Of anders gedurende minstens één jaar dagelijks de schoonouders de beste wijn uit de kelder te schenken. Eerlijk is eerlijk!
(09-11-2021 11:21 PM)rlin schreef: [ -> ] (09-11-2021 08:49 PM)GP1978 schreef: [ -> ]Was nu bij schoonouders, en had een fles meegenomen, helaas geen succes deze keer
Een welbewuste pesterij van schoonouders is hier wel vast te stellen. Hen niet alleen hun nazaat ontfutseld te hebben maar hen bovendien een gekurkte Rosso di Montalcino opgedrongen te hebben, heeft geen naam. Er gelden beslist verzachtende omstandigheden maar een uitgekiende taakstraf dringt zich op. Wellicht is het voldoende de twee overgebleven exemplaren Rosso di Montalcino te drinken, zeker als ze ook gekurkt zijn. Of anders gedurende minstens één jaar dagelijks de schoonouders de beste wijn uit de kelder te schenken. Eerlijk is eerlijk!