2007
14%
Men eerste ervaring met een Barolo!
Gekocht als promo, 1 kopen 1 gratis. Normale prijs 18,99eu. Leek me een goede deal om eens een eerste ervaring op te doen.
Om eerlijk te zijn, misschien niet het grootste huis (voor zover ik er iets van ken) maar het bevalt me... Maakt me benieuwd wat er meer te proeven valt uit deze regio.
Stevig in de mond waar de zuren en tannines zeer goed merkbaar zijn, evenwel niet storend en zeer mooi in balans. Lekker lange afdronk en proeft wat "kruidig" in de aanzet.
Neus lijkt me niet echt sterk aanwezig (maar heb weer veel last van men allergie na een week op ganzen veren hoofdkussens te slapen op skivakantie waardoor alles potvast zit en sinusitis de kop opsteekt). Wel neem ik de alcohol hierin goed waar.
Wat me ook opvalt is de doorzichtigheid van de wijn. Ze heeft een mooie donkere rode kleur, misschien wat naar het bruine toe, maar is vrij "klaar".
Voor mij zeker geslaagd, en wil hier wel wat meer van verkennen...
eigenlijk wel leuk met zo'n foto erbij
(26-02-2012 11:19 PM)Kris G schreef: [ -> ]eigenlijk wel leuk met zo'n foto erbij
ik probeer dit zoveel mogelijk te doen om het zo duidelijk mogelijk te maken over welke wijn het juist gaat!
Eerste kennismaking met Italiaanse wijn ? Begin misschien toch met iets "lichter" uit de regio. Barbaresco, Barbera. Of een Chianti Classico
uit Toscane. Ik zou Barolo 2007 toch nog wat laten liggen. Have fun !
Of met de Langhe Nebbiolo van de Produttori del Barbaresco. Onlangs de 2009 gedronken, nu al lekker, maar binnen 3-5 jaar top aan die prijs (12.5 euro).
(27-02-2012 04:13 PM)33S schreef: [ -> ]Of met de Langhe Nebbiolo van de Produttori del Barbaresco. Onlangs de 2009 gedronken, nu al lekker, maar binnen 3-5 jaar top aan die prijs (12.5 euro).
Idd, zeer leuke wijn aan een, voor Nebbiolo, mooie prijs!
ik kan wel veel Barbaresco's opnoemen die qua kracht deze instap-Barolo zouden wegblazen hoor. Oppassen dus met "eerder beginnen met Barbaresco e.a." want je zou als liefhebber behoorlijk kunnen verschieten peis ik ...
(27-02-2012 08:51 PM)Roeland V schreef: [ -> ]ik kan wel veel Barbaresco's opnoemen die qua kracht deze instap-Barolo zouden wegblazen hoor. Oppassen dus met "eerder beginnen met Barbaresco e.a." want je zou als liefhebber behoorlijk kunnen verschieten peis ik ...
En ik heb al zoveel moeite met de Franse wijnen onder de knie te krijgen, jullie maken me het er niet makkelijker op
Niet alles door elkaar ... genoeg tijd besteden en geduld uitoefenen regio per regio....ge zijt nog jong hè !
alles leren is bijna onmogelijk ze, alhoewel ik een paar forumleden ken die me toch nog steeds kunnen doen verbazen over hun algemene wijnkennis
stapje per stapje, ik ben na bdx met Toscane begonnen en nu ben ik er Spanje en Piemonte aan het bijnemen, en veel uitgebreider moet da voor mij niet worden : daar al veel te veel dingen die ik eens wil proeven
(27-02-2012 10:31 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Niet alles door elkaar ... genoeg tijd besteden en geduld uitoefenen regio per regio....ge zijt nog jong hè !
Doc, jij maakt men avond goed met je laatste zinnetje
Ik weet wel dat er zeer veel te proeven valt, daarom alles een keertje proberen he! ik verdiep me verder in de Franse wijnen en proef hier en daar wel wat anders zodat we kunnen kijken en vergelijken!
Alles leren..., je kunt gans uw leven blijven studeren hè ! Voor mij blijft het een challenge om toch nieuwe dingen te blijven leren kennen, nieuwe appellaties, nieuwe domeinen.
't Is ook zoals met goed eten of zelfs met muziek, smaakopvoeding, smaakervaring opdoen en evolueren in wijnvoorkeuren. En dan vaststellen dat je dan toch terug naar Bdx of Bourgogne terug buigt ! Hemels ! En zo kunnen we nog een eind verder zeker ?
(28-02-2012 12:03 AM)dr_magooo schreef: [ -> ] (27-02-2012 11:55 PM)Filip Ragolle schreef: [ -> ] (27-02-2012 11:40 PM)vinejo schreef: [ -> ] (27-02-2012 10:57 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Alles leren..., je kunt gans uw leven blijven studeren hè ! Voor mij blijft het een challenge om toch nieuwe dingen te blijven leren kennen, nieuwe appellaties, nieuwe domeinen.
't Is ook zoals met goed eten of zelfs met muziek, smaakopvoeding, smaakervaring opdoen en evolueren in wijnvoorkeuren. En dan vaststellen dat je dan toch terug naar Bdx of Bourgogne terug buigt ! Hemels ! En zo kunnen we nog een eind verder zeker ?
Right on! Doc rocks!
Inderdaad: soms kan gewoon lukraak iets "anders" proberen, zonder studeren even leuk zijn: dit weekend in Rome mij zomaar een wijntje uit de Dolomieten laten aanpraten, en zo al genietend alweer iets bijgeleerd
de Dolomieten "rocken" dus ook !
i rest my case, dit is dus precies wat ik bedoel...
Mijn voorkeur gaat nog steeds naar de Fransosen, BDX, Rhone, Bourgognes... Maar zo eens iets anders proberen maakt het allemaal nog eens zo leuk en uitdagend!