28-02-2012, 09:01 PM
28-02-2012, 09:16 PM
(28-02-2012 09:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]Telefacts over wijn - bezoek aan 3 Vlaamse eigenaars in Bordeaux
voor de tip
en leve de Digicorder
28-02-2012, 09:26 PM
Om 20.45 u op de gekende zender ...
28-02-2012, 09:41 PM
idd, zie dit net op tijd...
Ik kan me wel al voorstellen dat als mensen de komende dagen deze topic lezen voor niks een spurtje wagen naar de digicorder
Ik kan me wel al voorstellen dat als mensen de komende dagen deze topic lezen voor niks een spurtje wagen naar de digicorder
28-02-2012, 09:58 PM
(28-02-2012 09:26 PM)dr_magooo schreef: [ -> ] Om 20.45 u op de gekende zender ...
Wist niet dat er op Antartica ook wijnbouw was
28-02-2012, 10:02 PM
28-02-2012, 10:05 PM
28-02-2012, 10:22 PM
Er was iemand me voor, ben aan het kijken nu
28-02-2012, 10:50 PM
Die blinde tasting was geweldig... en dan was hun eigen Margaux er toch wel niet bij zeker:-)
Al een paar keer gedronken maar van een topniveau zou ik toch niet spreken. Ik zal hem ooit nog wel eens ergens blind tussenzetten:-)
Al een paar keer gedronken maar van een topniveau zou ik toch niet spreken. Ik zal hem ooit nog wel eens ergens blind tussenzetten:-)
28-02-2012, 10:56 PM
Opmerkelijk dat één van die mannen zelf zegt dat ze het er niet voor over hebben om zoveel aan hun eigen flessen te geven he.... Enkel zelf proeven op het vat.
De marktprijzen zeggen ze dan!
De marktprijzen zeggen ze dan!
29-02-2012, 11:02 AM
Ik begin mij meer en meer te ergeren aan dat soort reportages... Hoe lang duurde het in totaal? Minuutje of 5 a 10? Weinig of geen nieuwswaarde, rare stellingen (de gemiddelde mens denkt nu dat alle percelen die direct naast Chateau Margaux liggen ook even goede wijn opleveren, wijngaard management, werk in de kelder, etc speelt blijkbaar geen rol meer)...
Soit, ik zal oud aan het worden zeker...
Soit, ik zal oud aan het worden zeker...
29-02-2012, 11:06 AM
(29-02-2012 11:02 AM)nco schreef: [ -> ]Ik begin mij meer en meer te ergeren aan dat soort reportages... Hoe lang duurde het in totaal? Minuutje of 5 a 10? Weinig of geen nieuwswaarde, rare stellingen (de gemiddelde mens denkt nu dat alle percelen die direct naast Chateau Margaux liggen ook even goede wijn opleveren, wijngaard management, werk in de kelder, etc speelt blijkbaar geen rol meer)...
Soit, ik zal oud aan het worden zeker...
Niet gezien, maar als ik het eerste gedeelte lees niet veel gemist precies, ik erger mij ook aan zo'n dingen
Over de tweede stelling kan ik me moeilijk uitspreken gezien er geen geboortejaar bij jouw profiel staat
29-02-2012, 11:13 AM
(29-02-2012 11:06 AM)koen schreef: [ -> ](29-02-2012 11:02 AM)nco schreef: [ -> ]Ik begin mij meer en meer te ergeren aan dat soort reportages... Hoe lang duurde het in totaal? Minuutje of 5 a 10? Weinig of geen nieuwswaarde, rare stellingen (de gemiddelde mens denkt nu dat alle percelen die direct naast Chateau Margaux liggen ook even goede wijn opleveren, wijngaard management, werk in de kelder, etc speelt blijkbaar geen rol meer)...
Soit, ik zal oud aan het worden zeker...
Niet gezien, maar als ik het eerste gedeelte lees niet veel gemist precies, ik erger mij ook aan zo'n dingen
Over de tweede stelling kan ik me moeilijk uitspreken gezien er geen geboortejaar bij jouw profiel staat
't kan ook anders: op La Trois (FR) was er rond 23 u een reportage van 1 u over het effect van de opwarming van de aarde op de wijnbouw en hoe daar in Fr, Sp, Argentinië, enz. mee wordt omgegaan.
29-02-2012, 11:18 AM
(29-02-2012 11:02 AM)nco schreef: [ -> ]Ik begin mij meer en meer te ergeren aan dat soort reportages... Hoe lang duurde het in totaal? Minuutje of 5 a 10? Weinig of geen nieuwswaarde, rare stellingen (de gemiddelde mens denkt nu dat alle percelen die direct naast Chateau Margaux liggen ook even goede wijn opleveren, wijngaard management, werk in de kelder, etc speelt blijkbaar geen rol meer)...
Soit, ik zal oud aan het worden zeker...
Heb net hetzelfde gevoel, zie ook het optreden van Alain Conincx in de zevende dag. Oppervlakkigheid troef...
(maar ik ben dan wel écht oud aan t worden hé Nico ;-) )
29-02-2012, 11:58 AM
(29-02-2012 11:06 AM)koen schreef: [ -> ](29-02-2012 11:02 AM)nco schreef: [ -> ]Ik begin mij meer en meer te ergeren aan dat soort reportages... Hoe lang duurde het in totaal? Minuutje of 5 a 10? Weinig of geen nieuwswaarde, rare stellingen (de gemiddelde mens denkt nu dat alle percelen die direct naast Chateau Margaux liggen ook even goede wijn opleveren, wijngaard management, werk in de kelder, etc speelt blijkbaar geen rol meer)...
Soit, ik zal oud aan het worden zeker...
Niet gezien, maar als ik het eerste gedeelte lees niet veel gemist precies, ik erger mij ook aan zo'n dingen
Over de tweede stelling kan ik me moeilijk uitspreken gezien er geen geboortejaar bij jouw profiel staat
Nog een paar jaartjes wachten voor er een 4 voor staat
(29-02-2012 11:18 AM)vinejo schreef: [ -> ]Heb net hetzelfde gevoel, zie ook het optreden van Alain Conincx in de zevende dag. Oppervlakkigheid troef...Toevallig ook gezien, heb eens gezucht... Dat was eigenlijk nog platter, pure promotie voor een interne medewerker...
(29-02-2012 11:18 AM)vinejo schreef: [ -> ](maar ik ben dan wel écht oud aan t worden hé Nico ;-) )
Da's allemaal relatief Jo
29-02-2012, 12:14 PM
(29-02-2012 11:18 AM)vinejo schreef: [ -> ](maar ik ben dan wel écht oud aan t worden hé Nico ;-) )
Betekent dit dan ook dat het knapperige fruit plaats heeft gemaakt voor de meer tertiaire toetsen?
29-02-2012, 12:52 PM
Er werd nogal veralgemeend (alle Bordeaux is duur-stelling werd nog eens bevestigd) en van de hak op de tak gesprongen. Er was weinig lijn in te trekken. Nieuwswaarde was inderdaad zeer laag en dit werd mijn inziens eerder opgevoerd om de gewone mensen nog meer te vervreemden van wijn en de wijnhandelaar en wijnboer een monopolie op wijn te geven. Een gemiste kans.
29-02-2012, 03:02 PM
Toen ze op die wijngaard stonden die blijkbaar vlakbij de Chateau Margaux-wijngaard lag was de commentaar "zelfde druiven, zelfde grond, het product is klak hetzelfde, maar toch zijn de prijzen lager". Ik moest toch even fronsen.
En op het einde zeiden ze dat de prijzen aan het kelderen waren voor het millésime 2011. Ik denk dat we het woord "kelderen" zullen moeten interpreteren naar Bordeau-normen: maximum 10% eraf...
En op het einde zeiden ze dat de prijzen aan het kelderen waren voor het millésime 2011. Ik denk dat we het woord "kelderen" zullen moeten interpreteren naar Bordeau-normen: maximum 10% eraf...
29-02-2012, 03:55 PM
ik was nieuwe logeerkamer aan het samen steken (kwestie van tasters zonder bob te kunnen laten maffen ) toen ik de tip krijg, maar ik vond die slaapkamer in elkaar steken toch interessanter dan een VTM-reportage over wijn
die andere reportage over de opwarming van de aarde vs wijn was waarschijnlijk wel een pak interessanter
er is nu een theorie dat we terug strengere winters zouden krijgen doordat de polaire straalstroom zou afzwakken : zou te maken hebben met de hoeveelheid sneeuw die er ligt > dit zou wel eens kunnen kloppen want ik weet dat de betrouwbaarheid van de weermodellen tussen +7 en +10 dagen sterk is verbeterd nadat ze de sneeuwhoeveelheid in de Rocky Mountains in rekening brachten : heeft blijkbaar grote invloed op het ontstaan van frontale structuren over New Foundland en die komen dan een weekje later bij ons aan : zo'n actieve frontale structuur hangt bijna altijd samen met een jet, zonder die jet is er meer kans dat de Siberische koude tot bij ons geraakt, geen idee of dit voor bdx ook een groot verschil zal geven, voor de booming wijnbouw in onze streken misschien wel niet zo'n leuke factor en de theorie moet nog bewezen worden ook, maar wat wel vast staat is dat er op klimaatgebied grote veranderingen aan het gebeuren zijn en die zullen dus ook zeker invloed hebben op de wijnen
die andere reportage over de opwarming van de aarde vs wijn was waarschijnlijk wel een pak interessanter
er is nu een theorie dat we terug strengere winters zouden krijgen doordat de polaire straalstroom zou afzwakken : zou te maken hebben met de hoeveelheid sneeuw die er ligt > dit zou wel eens kunnen kloppen want ik weet dat de betrouwbaarheid van de weermodellen tussen +7 en +10 dagen sterk is verbeterd nadat ze de sneeuwhoeveelheid in de Rocky Mountains in rekening brachten : heeft blijkbaar grote invloed op het ontstaan van frontale structuren over New Foundland en die komen dan een weekje later bij ons aan : zo'n actieve frontale structuur hangt bijna altijd samen met een jet, zonder die jet is er meer kans dat de Siberische koude tot bij ons geraakt, geen idee of dit voor bdx ook een groot verschil zal geven, voor de booming wijnbouw in onze streken misschien wel niet zo'n leuke factor en de theorie moet nog bewezen worden ook, maar wat wel vast staat is dat er op klimaatgebied grote veranderingen aan het gebeuren zijn en die zullen dus ook zeker invloed hebben op de wijnen
29-02-2012, 04:03 PM
(29-02-2012 03:55 PM)Kris G schreef: [ -> ]ik was nieuwe logeerkamer aan het samen steken (kwestie van tasters zonder bob te kunnen laten maffen ) toen ik de tip krijg, maar ik vond die slaapkamer in elkaar steken toch interessanter dan een VTM-reportage over wijn
die andere reportage over de opwarming van de aarde vs wijn was waarschijnlijk wel een pak interessanter
er is nu een theorie dat we terug strengere winters zouden krijgen doordat de polaire straalstroom zou afzwakken : zou te maken hebben met de hoeveelheid sneeuw die er ligt > dit zou wel eens kunnen kloppen want ik weet dat de betrouwbaarheid van de weermodellen tussen +7 en +10 dagen sterk is verbeterd nadat ze de sneeuwhoeveelheid in de Rocky Mountains in rekening brachten : heeft blijkbaar grote invloed op het ontstaan van frontale structuren over New Foundland en die komen dan een weekje later bij ons aan : zo'n actieve frontale structuur hangt bijna altijd samen met een jet, zonder die jet is er meer kans dat de Siberische koude tot bij ons geraakt, geen idee of dit voor bdx ook een groot verschil zal geven, voor de booming wijnbouw in onze streken misschien wel niet zo'n leuke factor en de theorie moet nog bewezen worden ook, maar wat wel vast staat is dat er op klimaatgebied grote veranderingen aan het gebeuren zijn en die zullen dus ook zeker invloed hebben op de wijnen
Betekent dit dan dat we ook meer blauwe lucht in de winters zouden krijgen (ipv alle mogelijke tinten van grijs ) ?
29-02-2012, 04:33 PM
(29-02-2012 03:55 PM)Kris G schreef: [ -> ]maar wat wel vast staat is dat er op klimaatgebied grote veranderingen aan het gebeuren zijn en die zullen dus ook zeker invloed hebben op de wijnen
Voor het alsmaar stijgende alcoholniveau zijn er oplossingen, het probleem is echter dat die hoge suikergehaltes te vlug worden bereikt met als gevolg een gebrek aan fenolische rijpheid.
29-02-2012, 04:39 PM
de kans op droge, koude zonnige polaire continentale lucht neemt dan wel toe (de lucht die we de eerste 2 weken van feb over ons hebben gekregen), maar voor hetzelfde geld zit je 2 weken met aanvriezende mist en smog-alarm met weken aan een stuk 90 km/h over de E40 (even technisch : hoge druk gaat altijd samen met subsidentie-inversie : als er te veel vocht onder zit krijg je zo'n grijze soep)
er is trouwens een andere theorie (geen gezwans : uitgewerkt door ons studiebureau op het werk) die zegt dat je om de 20-22 jaar (samenhangend met een dubbele zonnecyclus : een zwakke en een sterke) een 4-tal strenge winters na elkaar krijgt die we dus nu zouden gehad hebben
één ding ben ik rotsvast van overtuigd : ik heb de laatste 10 jaren zulke structurele veranderingen gezien op de weerkaarten dat een klimaatwijziging echt wel bezig is en dus een grote invloed zal hebben op de wijnbouw : met het risico dat het voor bdx een beetje te warm zal worden en de 2003 jaargang een meer voorkomend fenomeen zal worden
globaal gezien sowieso (een serieuze) opwarming : maar door de veranderende weerpatronen betekent dit niet dat het overal en altijd warmer wordt > één niet onbelangrijk effect denk ik het kan perfect zijn dat onze winters wat kouder worden maar op jaarbasis toch een hogere temperatuur door de langere, warme zomers bijvoorbeeld, naar wijnbouw toe ook nog een belangrijk feit : warmer betekent daarom niet noodzakelijk meer zon en ik denk dat het aantal uren zonneschijn belangrijker is dan de temperatuur (zeker in de zomer) voor de ontwikkeling van de druiven
er is trouwens een andere theorie (geen gezwans : uitgewerkt door ons studiebureau op het werk) die zegt dat je om de 20-22 jaar (samenhangend met een dubbele zonnecyclus : een zwakke en een sterke) een 4-tal strenge winters na elkaar krijgt die we dus nu zouden gehad hebben
één ding ben ik rotsvast van overtuigd : ik heb de laatste 10 jaren zulke structurele veranderingen gezien op de weerkaarten dat een klimaatwijziging echt wel bezig is en dus een grote invloed zal hebben op de wijnbouw : met het risico dat het voor bdx een beetje te warm zal worden en de 2003 jaargang een meer voorkomend fenomeen zal worden
globaal gezien sowieso (een serieuze) opwarming : maar door de veranderende weerpatronen betekent dit niet dat het overal en altijd warmer wordt > één niet onbelangrijk effect denk ik het kan perfect zijn dat onze winters wat kouder worden maar op jaarbasis toch een hogere temperatuur door de langere, warme zomers bijvoorbeeld, naar wijnbouw toe ook nog een belangrijk feit : warmer betekent daarom niet noodzakelijk meer zon en ik denk dat het aantal uren zonneschijn belangrijker is dan de temperatuur (zeker in de zomer) voor de ontwikkeling van de druiven
29-02-2012, 04:55 PM
straks na een fleske nog eens lezen:-)
29-02-2012, 04:59 PM
(29-02-2012 04:55 PM)Venne schreef: [ -> ]straks na een fleske nog eens lezen:-)
courage ... maakt niet uit, als 't in één wijnstreek slecht weer is, zal het in een andere wel goed zijn en zo blijven we bezig
29-02-2012, 05:14 PM
(29-02-2012 04:55 PM)Venne schreef: [ -> ]straks na een fleske nog eens lezen:-)
Binnenkort hebben we hier in België ook koffiebonen Venne !
29-02-2012, 05:18 PM
29-02-2012, 06:49 PM
kelderen
` kel - de - ren (kelderde, 1, 2 overgankelijk h., 3 onovergankelijk is gekelderd) 1 in een kelder bergen; 2
Ik zal mijn 3 fleskes eens gaan kelderen
` kel - de - ren (kelderde, 1, 2 overgankelijk h., 3 onovergankelijk is gekelderd) 1 in een kelder bergen; 2
Ik zal mijn 3 fleskes eens gaan kelderen
29-02-2012, 07:13 PM
(29-02-2012 06:49 PM)fleer schreef: [ -> ]kelderen
` kel - de - ren (kelderde, 1, 2 overgankelijk h., 3 onovergankelijk is gekelderd) 1 in een kelder bergen; 2
Ik zal mijn 3 fleskes eens gaan kelderen
Videren dus
02-03-2012, 12:26 AM
Den belgique heeft ne belangrijke rol gespeeld bij cultivering van koffie.. er staan hier zelfs koffiestruiken in de buurt:-)
Venne-koffie bestaat, ik heb ooit eens en paar 100 gr gemaakt, hij was te drinken maar er is betere koffie. Moeilijk zonne!
Vidange!
Venne-koffie bestaat, ik heb ooit eens en paar 100 gr gemaakt, hij was te drinken maar er is betere koffie. Moeilijk zonne!
Vidange!