02-03-2012, 07:20 PM
[/font]In de gouden jaren liet mijn vader port vaten over komen die hij dan zelf bottelde.
Gisterenavond nog eens eentje van onder het stof gehaald.
Een flesje uit 1972...
Doorzichtig goud-bruin (kleur van een verouderde sauternes), een glazig waterrandje.
Een gecompliceerde neus, (gebrande)caramel, toffee, ondefinieerbaar kruid... een neus die enorm uitnodigend was om te proeven. Eveneens de caramel, geen alcohol en enorm mondvullend met een afdronk om u tegen te zeggen. Bllijft oh zo lang hangen en gaf zeker geen stroperige indruk.
Leuke ervaring en blij dat pa er nog een 20-tal in voorraad heeft maar dit was zijn oudste.
Het moet nie altijd een naam hebben om lekker te zijn...
Gisterenavond nog eens eentje van onder het stof gehaald.
Een flesje uit 1972...
Doorzichtig goud-bruin (kleur van een verouderde sauternes), een glazig waterrandje.
Een gecompliceerde neus, (gebrande)caramel, toffee, ondefinieerbaar kruid... een neus die enorm uitnodigend was om te proeven. Eveneens de caramel, geen alcohol en enorm mondvullend met een afdronk om u tegen te zeggen. Bllijft oh zo lang hangen en gaf zeker geen stroperige indruk.
Leuke ervaring en blij dat pa er nog een 20-tal in voorraad heeft maar dit was zijn oudste.
Het moet nie altijd een naam hebben om lekker te zijn...