(20-01-2012 12:16 AM)Venne schreef: [ -> ]Guns and Roses.... Patience:-)
schitterend nummer, jammer dat hun top-periode zo kort was, hebben schitterende dingen gemaakt toen : November Rain vind ik gewoon de beste videoclip ooit gemaakt
en nu terug on topic : was mijn enigste fles, dit wordt iets moois, er vandaag echt van genoten, nog 1,5 glaasje gelaten voor morgen : zal wel tot dan overleven vermoed ik
Nog iets over de Coudoulet rosé, wordt exclusief gevinifieerd voor Divo ! Verwacht geen roséetje, kersrode kleur ! Een echte wijn vond ik.
Coudoulet 2004
Lag al een tijdje klaar om eens te openen.
Toch te lang gewacht
Totaal geoxideerd!!!
OK, 2004 is een zwak jaar in de Rhone, maar toch... Ga zeker niet te lang meer wachten met mijn 2005's!
(19-04-2012 09:32 PM)vinejo schreef: [ -> ]Coudoulet 2004
Lag al een tijdje klaar om eens te openen.
Toch te lang gewacht
Totaal geoxideerd!!!
OK, 2004 is een zwak jaar in de Rhone, maar toch... Ga zeker niet te lang meer wachten met mijn 2005's!
Lag het probleem aan de kurk of elders?
2005 is een zeer lekkere wijn en nu al mooi op dronk.
(19-04-2012 09:46 PM)carl schreef: [ -> ] (19-04-2012 09:32 PM)vinejo schreef: [ -> ]Coudoulet 2004
Lag al een tijdje klaar om eens te openen.
Toch te lang gewacht
Totaal geoxideerd!!!
OK, 2004 is een zwak jaar in de Rhone, maar toch... Ga zeker niet te lang meer wachten met mijn 2005's!
Lag het probleem aan de kurk of elders?
2005 is een zeer lekkere wijn en nu al mooi op dronk.
Neenee, de kurk was ok. Ik denk dat de wijn van Auchan kwam (viavia), misschien in slechte omstandigheden gestockeerd geweest...
Ik doe asap een 2005 open! (morgen al denk ik ;-) )
(19-04-2012 10:13 PM)vinejo schreef: [ -> ] (19-04-2012 09:46 PM)carl schreef: [ -> ] (19-04-2012 09:32 PM)vinejo schreef: [ -> ]Coudoulet 2004
Lag al een tijdje klaar om eens te openen.
Toch te lang gewacht
Totaal geoxideerd!!!
OK, 2004 is een zwak jaar in de Rhone, maar toch... Ga zeker niet te lang meer wachten met mijn 2005's!
Lag het probleem aan de kurk of elders?
2005 is een zeer lekkere wijn en nu al mooi op dronk.
Neenee, de kurk was ok. Ik denk dat de wijn van Auchan kwam (viavia), misschien in slechte omstandigheden gestockeerd geweest...
Ik doe asap een 2005 open! (morgen al denk ik ;-) )
Enjoy!
(19-04-2012 10:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]..........................Ik denk dat de wijn van Auchan kwam (viavia), misschien in slechte omstandigheden gestockeerd geweest........
Zo'n Côtes de Rhône van dat niveau mag in normale omstandigheden van bewaring toch niet geoxideerd zijn?
Heb Côtes de Rhône liggen van 1998 (Domaine Sainte-Anne; Les Amouriers-Chusclan bv) waarin nog niet de minste zweem van oxidatie valt te bespeuren.
Begin wel sterk overtuigd te zijn dat veel Bio (dynamische) wijnen en vooral de witte het veel minder goed doen in mijn kelder quasi oxidatie.
De nul of lage dosering aan sulfiet zal hier zeker niet vreemd aan zijn.
(19-04-2012 11:25 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (19-04-2012 10:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]..........................Ik denk dat de wijn van Auchan kwam (viavia), misschien in slechte omstandigheden gestockeerd geweest........
Zo'n Côtes de Rhône van dat niveau mag in normale omstandigheden van bewaring toch niet geoxideerd zijn?
Heb Côtes de Rhône liggen van 1998 (Domaine Sainte-Anne; Les Amouriers-Chusclan bv) waarin nog niet de minste zweem van oxidatie valt te bespeuren.
Ik vond dat ook, vandaar dat ik m niet dringend opentrok.
Ofwel is het toch die jaargang...?
Of overschatten we Coudoulet mss een beetje? t Blijft tenslotte toch een tweede wijn... (met nochtans 30% mourvedre)
ook al voorgehad met de coudoulet, jaartje geleden met een 01 als ik me niet vergis.
Dronk ondertussen de 2005, perfect op dronk, redelijk fijnzinnig voor een Rhone. Zou er toch ook niet te lang meer mee wachten..
Lekker he. Ik kreeg die eens (anderhalf jaar geleden) op een preview voor de pers bij de lunch in de national Gallery in Londen. Meestal zijn de wijnen niet van dat niveau
.
Ik kan jullie momenteel de 2006 aanraden.
Ik was ontgoocheld in de 2004 en 2005, maar deze is top. Geeft zich volledig na een korte zuurstofkuur.
(15-05-2012 12:51 PM)Tienne schreef: [ -> ]Ik kan jullie momenteel de 2006 aanraden.
Ik was ontgoocheld in de 2004 en 2005, maar deze is top. Geeft zich volledig na een korte zuurstofkuur.
M'n laatste flesje 06 een maand terug gedronken.
Nu enkel nog 07 liggen...
een week geleden de 2007 gedronken en ik vond em er wat tussenin hangen....jong vond ik em lekkerder, zie 1ste post. Begin wat te twijfelen aan het bewaarpotentieel. 2006 in Z-Rhone is zwaar onderschat en staat wat in de schaduw van de 2007...onterecht misschien?
Zaterdag mijn eerste magnum Coudoulet '07 geofferd. Schot in de roos en natuurlijk niet veel moeite gehad om 'm met mijn gezelschap soldaat te maken. Magnums en tragere rijping, tja, ik zou, alluderend op wat Kris hierboven meldt, nu ook weer niet zo lang wachten met het drinken van deze wijn. Ik denk dat het jeugdige, sappige fruit essentieel is voor het genot van een Coudoulet.
Ik hoorde zaterdag ook opmerkingen als: "Toch wat mazout en alcohol in de neus." Een hele tijd geleden probeerde ik via dit topic een discussie rond alcoholwaarden te lanceren, maar dit werd niet opgepikt. Ik vind nog altijd dat dit een stevige discussie waard is. Ik heb mijn wijnen graag rond en vol, maar ik ben wel allergisch voor een overdaad aan alcohol... .
Ik ben ook niet aan hoge alcoholpercentages. Zeker als die branderig overkomen. Het is aan de wijnmaker om dit te counteren met voldoende frisheid.
Door de aandacht die er de laatste jaren is voor de fenolische rijpheid worden druiven ook later en dus rijper geplukt. Vandaar ook meer alcohol.
(02-07-2012 11:58 AM)Matten schreef: [ -> ]Een hele tijd geleden probeerde ik via dit topic een discussie rond alcoholwaarden te lanceren, maar dit werd niet opgepikt. Ik vind nog altijd dat dit een stevige discussie waard is. Ik heb mijn wijnen graag rond en vol, maar ik ben wel allergisch voor een overdaad aan alcohol... .
Mij stoort een hoog percentage aan alcoholgehalte niet zozeer.
Mijn dochter is daar zeer gevoelig voor en weet dit onmiddellijk in te schatten bijna op een 1/2% nauwkeurig.
(02-07-2012 11:58 AM)Matten schreef: [ -> ]ik ben wel allergisch voor een overdaad aan alcohol... .
Hebben we al gemerkt, ja...
2007
Schoon BCS rhone neuseke
Stevige zuren, mooi fruit en gaat vlot binnen. Alcohol
:-)
Beter als een jaar geleden maar weet niet of hij al echt op dronk is?
Moet nog wat zachter worden:-)
2005 aan het drinken.
Fijne neus met zwart fruit en zwarte rekker.
Mond is zacht en redelijk warm, ietwat reliëfloos toch.
Lekker zonder meer (maar mijn tweede glas smaakt toch al beter dan het eerste, dus kan mss wel nog lekker worden mét meer)
(26-08-2012 08:52 PM)vinejo schreef: [ -> ]2005 aan het drinken.
Fijne neus met zwart fruit en zwarte rekker.
Mond is zacht en redelijk warm, ietwat reliëfloos toch.
Lekker zonder meer (maar mijn tweede glas smaakt toch al beter dan het eerste, dus kan mss wel nog lekker worden mét meer)
Met nog meer flesjes ?
2007
Nog niks aan power of aantrekkelijkheid ingeboet.
Nie normaal... ik kan de notities van 2010 (zie vorige pagina's in dit topic) hier meteen weer neerpennen.
91-92/100
(07-05-2014 09:54 PM)Bert schreef: [ -> ]2007
Nog niks aan power of aantrekkelijkheid ingeboet.
Nie normaal... ik kan de notities van 2010 (zie vorige pagina's in dit topic) hier meteen weer neerpennen.
91-92/100
Joepie, heb hier nog twee fleskens van
We hebben enkele jaren geleden een deel van de wijnkelder van mijn grootvader geërfd, helaas had die tien jaar eerder gedronken mogen worden. We zitten dan ook nog met een tiental flessen Coudoulet Rood en enkele flessen wit 1995. Ik ga er dit weekend toch nog eens eentje proberen, herinneringen aan eerdere pogingen waren niet echt aangenaam om het nog maar zacht uit uit te drukken but who knows!
(13-05-2014 09:36 PM)Kupers schreef: [ -> ]We hebben enkele jaren geleden een deel van de wijnkelder van mijn grootvader geërfd, helaas had die tien jaar eerder gedronken mogen worden. We zitten dan ook nog met een tiental flessen Coudoulet Rood en enkele flessen wit 1995. Ik ga er dit weekend toch nog eens eentje proberen, herinneringen aan eerdere pogingen waren niet echt aangenaam om het nog maar zacht uit uit te drukken but who knows!
Citaat:"een tiental flessen Coudoulet Rood 1995."
Nu niet meer aangenaam? En bewaring in goede kelder?
Verbaast me.
Mijn grootouders hadden begin jaren negentig een nieuw huis gebouwd met een wijnkelder die volgens de familielegendes evenveel kostte als de halve bovenbouw, en de kelder waar alle wijn in ligt sinds wij hem hebben geërfd is ook constant van temperatuur, juiste vochtigheidsgraad en zo, maar de enkele flessen Coudoulet die we al hebben geopend zijn vrij dood in de fles, uren in de karaf, uren in de fles,niets helpt. Ander familieleden hebben hetzelfde probleem, er blijft niet veel van over. 1995 staat nochtans gekend als een goed jaar in de Rhône, maar naar wat ik vind bij wijnhandelaars is Coudoulet eerder iets voor relatief jong te drinken, alleszins niet pas na bijna 29 jaar
.
Ik kijk toch vol verwachtingen uit naar mijn Beaucastelleke van 09 ze :-)
(13-05-2014 10:40 PM)Kupers schreef: [ -> ]Mijn grootouders hadden begin jaren negentig een nieuw huis gebouwd met een wijnkelder die volgens de familielegendes evenveel kostte als de halve bovenbouw, en de kelder waar alle wijn in ligt sinds wij hem hebben geërfd is ook constant van temperatuur, juiste vochtigheidsgraad en zo, maar de enkele flessen Coudoulet die we al hebben geopend zijn vrij dood in de fles, uren in de karaf, uren in de fles,niets helpt. Ander familieleden hebben hetzelfde probleem, er blijft niet veel van over. 1995 staat nochtans gekend als een goed jaar in de Rhône, maar naar wat ik vind bij wijnhandelaars is Coudoulet eerder iets voor relatief jong te drinken, alleszins niet pas na bijna 29 jaar .
@Kuper,
Je bedoelde wellicht 19 jaar in plaats van 29 jaar.
Heb in mijn keldertje gewone Rhône wijntjes liggen van rond de 20 jaar die nu nog zeer te appreciëren zijn. ( met nog een pak zwart fruit, kruidigheid en fraîcheur)
Wijntjes die niet kunnen opboksen tegen grote namen als Beaucastel.
Edit:
Kuper, wijnen van dit kaliber en leeftijd komen bij mij uit de kelder; laten chambreren, stop eruit ; het glas in en dan maar genieten.
(13-05-2014 10:40 PM)Kupers schreef: [ -> ]Mijn grootouders hadden begin jaren negentig een nieuw huis gebouwd met een wijnkelder die volgens de familielegendes evenveel kostte als de halve bovenbouw, en de kelder waar alle wijn in ligt sinds wij hem hebben geërfd is ook constant van temperatuur, juiste vochtigheidsgraad en zo, maar de enkele flessen Coudoulet die we al hebben geopend zijn vrij dood in de fles, uren in de karaf, uren in de fles,niets helpt. Ander familieleden hebben hetzelfde probleem, er blijft niet veel van over. 1995 staat nochtans gekend als een goed jaar in de Rhône, maar naar wat ik vind bij wijnhandelaars is Coudoulet eerder iets voor relatief jong te drinken, alleszins niet pas na bijna 29 jaar .
Coudoulet hebben we begin jaren '90 ooit eens op domein gekocht.
Ik herinner me een mooie CdR, maar zonder de overweldigende kracht die de wijn nu waarschijnlijk heeft (afgaande op prijsniveau, want recent niet meer geproefd). Toen, voor een 10-tal Franse Franc topkoopje, maar we hebben alles redelijk snel met veel plezier opgedronken.
Ik zoek straks eens in 'ijn database naar wat oude TN...