08-03-2012, 01:02 AM
Het restje aan het uitdrinken van de 2006 die ik dit weekend opende.
In de neus rijp zwart fruit (bosbessen), kersen, wat vanille, tabak, grafiet. In de mond was ie zaterdag nog wat stug, nu is de wijn redelijk sappig maar vooral zalvend, naar t einde toe wordt ie compacter en redelijk droogtrekkend, maar dat verwacht je wel van een Cahors die traditioneel wordt gemaakt en 100% cot (malbec) bevat.
Gemaakt zoals een grand cru classé van Bordeaux, rendementen lager dan 45hl/ha en 18 maanden eik. 88/100
In de neus rijp zwart fruit (bosbessen), kersen, wat vanille, tabak, grafiet. In de mond was ie zaterdag nog wat stug, nu is de wijn redelijk sappig maar vooral zalvend, naar t einde toe wordt ie compacter en redelijk droogtrekkend, maar dat verwacht je wel van een Cahors die traditioneel wordt gemaakt en 100% cot (malbec) bevat.
Gemaakt zoals een grand cru classé van Bordeaux, rendementen lager dan 45hl/ha en 18 maanden eik. 88/100