wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau de Pibarnon
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3
Dronk de 90 , enkele weken geleden en die was absoluut niet op z'n retour ....

Ch. de Pibarnon 1990

Gisteren met Tom deze gedegusteerd, wv dank.
Na uurtje karaf, zeer charmante neus, geroosterd, zondoorstoofde geuren, wat confit. Mineraal, wat aardse toetsen, impressie van varens. Tertiaire smaken in de mond, versmolten kruidige tannines, gans het geheel perfect afgerond en gedragen door een uitmuntende ruggegraat van fijne zuren die zorgen voor een uitzonderlijke finesse en mooie fraîcheur. Evenwichtig volume. Klein bittertje op het einde, niet storend, zorgt voor een orgelpunt in de afdronk. Na 2 uur kwam de neus nog meer open en kwamen er vijgen, gember en peperkoek bij.
Perfect versmolten Pibarnon van een topjaar zonder pretentie. Voor wie er heeft raden we aan hem 2 à 3 uur op voorhand te karafferen.

Er na nog een dropje Dow's Vintage 1994. 't Was mooi !Cool
1990, met dank aan Doc en Mss Magooo.
Neus tertiair, we ruiken de champignons die we net in 'Le nez du vin ' hadden geroken... Peper ook, en bos. Mineraliteit (potloodpunt). Leder en dode bladeren. Maar alles toch steeds ingebed in rijp zwart bosfruit, zo typisch voor Bandol.
De neus wordt mooier met openstaan.
In de mond eerst wat dunnig, maar na een tijdje blijkt deze wijn nog heel wat materie te bevatten. In de afdronk gedroogd fruit. Wat koffie ook.
Dit is heel mooi, perfect op dronk (maar zal niet meer verbeteren me dunkt).
92/100
(08-10-2011 09:56 PM)vinejo schreef: [ -> ]1990, met dank aan Doc en Mss Magooo.
Neus tertiair, we ruiken de champignons die we net in 'Le nez du vin ' hadden geroken... Peper ook, en bos. Mineraliteit (potloodpunt). Leder en dode bladeren. Maar alles toch steeds ingebed in rijp zwart bosfruit, zo typisch voor Bandol.
De neus wordt mooier met openstaan.
In de mond eerst wat dunnig, maar na een tijdje blijkt deze wijn nog heel wat materie te bevatten. In de afdronk gedroogd fruit. Wat koffie ook.
Dit is heel mooi, perfect op dronk (maar zal niet meer verbeteren me dunkt).
92/100

Ik zoop er nog wat van op de trein , schoon minibar ! Nee kon er echt nie afblijven Slurp De flessen moeten nu op ! Heb er gelukkig nog ééntje.
Dan gaat er hier ook eentje snel sneuvelen:-)
2002: stevige bramenneus, gestoofd fruit, wat zoethout. Zalig silky mondegevoel, tannines en hout perfect versmolten en een heel zacht bittertje. Drinkt zeer vlotjes. Mooi koopje uit de Cora
________________________

Dag 2: Het gestoofde komt heel wat meer naar voren, mist wat fraicheur
Pibarnon blanc 2010

Matten zat direct in de goede richting.
Geel fruit, appelsienzeste, volle smaak.
Niet al te complex. Mooie drinkwijn.

40% Clairette,40% Bourboullenc + 20% locale variëteiten.
Straf als je dit eruithaalt. We waren vorige week op het domein, konden de 2011 van het vat proeven, en kan me in de beschrijving vinden: heel frisse wijn met mooie zuren, maar niet complex en zeker geen bewaarwijn. In rood vond ik zowel de restanques als de pibarnon zelf in 2009 bijzonder geslaagd. De Pibarnon was elegant, hoewel nog jong toch zeer toegankelijk, met mooi verweven tanines.
2004
Gisteren wat gesloten, maar elegant en fris. Vandaag wat opengekomen en mooie wijn geworden. Tannines zijn zacht maar ik zou hem nog een jaartje of 5 laten liggen.
Good Wine!!
2006

Vanmiddag in de karaf en geproefd.
Mooie structuur maar miste evenwicht.

Vanavond na een halve dag karaf (in de koele berging) bloeit deze wijn helemaal open.
Suave, mooi rijp fruit, kruidig. Toetsje zoethout in de afdronk en wat raspig, maar (nu) enorm lekker en toegankelijk. Doet me denken aan een zuidelijke Rhone zonder de warme gloed. Al was die in 2006 wel wat minder.

Gekocht als proeffles en nu proberen aan te vullen.
Iemand al een 2003 gedronken?
Lees het nu pas, ja al 03 gedronken, al drinkbaar nu, stevige schotel nodig en carafschuddingen!!!!
De Rosé 11 is zeer leuk.... De 11 rosé's zijn voller maar minder verfijnd
2002 nog eens getest en goed bevonden ... gaat meer de tertaire toer op, aards, leer, ook nog wat zwart fruit. Mooi mondgevoel, vullend, zalig om drinken .....
(21-12-2012 11:39 AM)koen schreef: [ -> ]2002 nog eens getest en goed bevonden ... gaat meer de tertaire toer op, aards, leer, ook nog wat zwart fruit. Mooi mondgevoel, vullend, zalig om drinken .....
Ik neem die wijn binnenkort mee op reis! Echt een feestwijn, en ik ben blij dat ik er nog een paar flessen van hebapplaus
(21-12-2012 10:32 PM)de populist schreef: [ -> ]
(21-12-2012 11:39 AM)koen schreef: [ -> ]2002 nog eens getest en goed bevonden ... gaat meer de tertaire toer op, aards, leer, ook nog wat zwart fruit. Mooi mondgevoel, vullend, zalig om drinken .....
Ik neem die wijn binnenkort mee op reis! Echt een feestwijn, en ik ben blij dat ik er nog een paar flessen van hebapplaus
Ik heb van die 2002 nog maar eentje.Sad
(22-12-2012 08:42 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(21-12-2012 10:32 PM)de populist schreef: [ -> ]
(21-12-2012 11:39 AM)koen schreef: [ -> ]2002 nog eens getest en goed bevonden ... gaat meer de tertaire toer op, aards, leer, ook nog wat zwart fruit. Mooi mondgevoel, vullend, zalig om drinken .....
Ik neem die wijn binnenkort mee op reis! Echt een feestwijn, en ik ben blij dat ik er nog een paar flessen van hebapplaus
Ik heb van die 2002 nog maar eentje.Sad
Denk positief Don, jij hebt er OOK nog ééntje Wink
En nog es Pibarnon 2002:
Een sterk geëvolueerde Bandol, de kleur is diep en ondoorzichtig, tuilé. Deze wijn heeft aandacht nodig want anders gaat zoveel verloren! Zéér genuanceerde, subtiele en helemaal versmolten neus. In het boeket zitten tertiaire aroma's van champignon en onderhout, een beetje paprika dat associaties oproept aan Loire Cabernet Franc, donker fruit van cassis en braambes, adellijke geur, niks wilds, animaals of uitbundigs, veel zoethout, wat gebrand, drop en noten, een strenge choco voor op de boterham. In de mond gedroogd donker fruit en heel veel kruiden, kruidnagel en laurier, daarnaast champignon en onderhout, hoge smaakintensiteit, lange afdronk met chocolade en gedroogde pruim. Het fruit is weg aan het trekken dus ik zal mijn overgebleven flessen niet te lang meer laten liggen. Zéér fijne wijn in klassieke Bordeauxstijl maar zonder het sigarenkistje en kruidiger. Karakter, misschien een beetje nors. Af en toe een glaasje.
(02-04-2013 09:17 PM)de populist schreef: [ -> ]En nog es Pibarnon 2002:
Een sterk geëvolueerde Bandol, de kleur is diep en ondoorzichtig, tuilé. Deze wijn heeft aandacht nodig want anders gaat zoveel verloren! Zéér genuanceerde, subtiele en helemaal versmolten neus. In het boeket zitten tertiaire aroma's van champignon en onderhout, een beetje paprika dat associaties oproept aan Loire Cabernet Franc, donker fruit van cassis en braambes, adellijke geur, niks wilds, animaals of uitbundigs, veel zoethout, wat gebrand, drop en noten, een strenge choco voor op de boterham. In de mond gedroogd donker fruit en heel veel kruiden, kruidnagel en laurier, daarnaast champignon en onderhout, hoge smaakintensiteit, lange afdronk met chocolade en gedroogde pruim. Het fruit is weg aan het trekken dus ik zal mijn overgebleven flessen niet te lang meer laten liggen. Zéér fijne wijn in klassieke Bordeauxstijl maar zonder het sigarenkistje en kruidiger. Karakter, misschien een beetje nors. Af en toe een glaasje.

Veel beter kan je volgens mij Pibarnon niet beschrijven. Zeer knap!
Inderdaad knap, ben hem precies zelf aan 't drinken. Zal mijn laatste flesje één van dezer consumeren.
Ben er deze namiddag langs geweest om enkele flesjes te kopen voor mijn dochter, allé van haar geboortejaar voor mij als ze geen wijn blijkt te lusten.

Heb dus geproefd, de 2010, de 2008 en de 2001.
De eerste te jong en hard, de tweede vlot en soepel, de derde al hemels in de mond.
Zijn er hier onder jullie die Pibarnon ouder laten worden dan 10 à 15 jaar?

Mick
(04-04-2013 08:16 PM)Mick schreef: [ -> ]Ben er deze namiddag langs geweest om enkele flesjes te kopen voor mijn dochter, allé van haar geboortejaar voor mij als ze geen wijn blijkt te lusten.

Heb dus geproefd, de 2010, de 2008 en de 2001.
De eerste te jong en hard, de tweede vlot en soepel, de derde al hemels in de mond.
Zijn er hier onder jullie die Pibarnon ouder laten worden dan 10 à 15 jaar?

Mick

Ik heb 98 en 2001 liggen en ga nog efkens wachten.
(04-04-2013 08:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-04-2013 08:16 PM)Mick schreef: [ -> ]Ben er deze namiddag langs geweest om enkele flesjes te kopen voor mijn dochter, allé van haar geboortejaar voor mij als ze geen wijn blijkt te lusten.

Heb dus geproefd, de 2010, de 2008 en de 2001.
De eerste te jong en hard, de tweede vlot en soepel, de derde al hemels in de mond.
Zijn er hier onder jullie die Pibarnon ouder laten worden dan 10 à 15 jaar?

Mick

Ik heb 98 en 2001 liggen en ga nog efkens wachten.

Vorig jaar 90 in wijnbouwers gezelschap gedronken en een 2000 ligt nog op het schap.
Tuurlijk:-) vorig jaar een 88 gedronken en was nog in topform. Denk dat ik ook nog een 90 liggen heb en dan start t van 2001. Voske heeft nog oude jaargangen liggen:-)
(05-04-2013 07:39 PM)Venne schreef: [ -> ]Tuurlijk:-) vorig jaar een 88 gedronken en was nog in topform. Denk dat ik ook nog een 90 liggen heb en dan start t van 2001. Voske heeft nog oude jaargangen liggen:-)

Wie mag Voske zijn ?
Vine devos:-)
(05-04-2013 08:27 PM)Venne schreef: [ -> ]Vine devos:-)

O ja, roept herinneringen op Rolleyes
Pibarnon 1993
Onze gasten dachten aan een mooie Medoc.
Niet slecht, Pibarnon is niet voor niets de Pauillac van de Provence.
Neus met zwart fruit en truffel, klein ' kreukje' wel maar niet dominant.
In de mond finesse, elegantie, evenwicht.
Heeheeheeerlijk.
Pibarnon 2004
Veel kruiden en lekker leder!
Mooi versmolten en de zuren houden hem nog fris. Beke bordeaux achtig en mooie lengte.
Nu zeker al te drinken maar kan er zeker nog een jaar of 10 tegen... op te maken uit de evolutie die de wijn doormaakte de laatste jaren.... zéér traag :-)
(01-07-2012 12:30 AM)Tienne schreef: [ -> ]2006

Vanmiddag in de karaf en geproefd.
Mooie structuur maar miste evenwicht.

Vanavond na een halve dag karaf (in de koele berging) bloeit deze wijn helemaal open.
Suave, mooi rijp fruit, kruidig. Toetsje zoethout in de afdronk en wat raspig, maar (nu) enorm lekker en toegankelijk. Doet me denken aan een zuidelijke Rhone zonder de warme gloed. Al was die in 2006 wel wat minder.

Gekocht als proeffles en nu proberen aan te vullen.

2006

Zelfde ervaring: dag 1 redelijk plat, dag 2 zo mooi (en vooral lekker Smile ) man!
91!
Met nog een winefie er bij!

[attachment=653]
(02-06-2014 09:31 PM)Bert schreef: [ -> ]
(01-07-2012 12:30 AM)Tienne schreef: [ -> ]2006

Vanmiddag in de karaf en geproefd.
Mooie structuur maar miste evenwicht.

Vanavond na een halve dag karaf (in de koele berging) bloeit deze wijn helemaal open.
Suave, mooi rijp fruit, kruidig. Toetsje zoethout in de afdronk en wat raspig, maar (nu) enorm lekker en toegankelijk. Doet me denken aan een zuidelijke Rhone zonder de warme gloed. Al was die in 2006 wel wat minder.

Gekocht als proeffles en nu proberen aan te vullen.

2006

Zelfde ervaring: dag 1 redelijk plat, dag 2 zo mooi (en vooral lekker Smile ) man!
91!
Met nog een winefie er bij!

Die winefie is pure kunst!
Pagina's: 1 2 3
Koppelingen