de 2006 aan het drinken, natuurlijk aan de jonge kant, maar het geheel is wel al mooi versmolten, fruitige neus en in de mond opnieuw fruit, meestal niet mijn ding, maar hier echt wel onder een mooie vorm, echt een diepe, volle fruitsmaak
nog vele jaren potentieel in deze wijn, 14,5% alcohol maar behalve wat hitte op het einde van de afdronk is dit hoge % echt niet merkbaar, alles is mooi in balans, ik moet nog eens nadenken over mijn score maar zeker 90(+)
RP92 WS93 CT89
deze avond nog een glaasje uitgeschonken en ik ben nog meer overtuigd dan daarnet : echt wel top, al mooi versmolten, alle elementen zijn aanwezig om hier binnen enkele jaren nog iets beters van te maken, ook geen zware wijn > het blijft natuurlijk wel Syrah : licht kan je hem ook niet noemen, maar gaat absoluut niet vervelen na 1 glas, ik vrees dat je zo'n fles heel snel leeg hebt als je even niet oplet
ik ga nonkel Bob volgen en hem een 92 geven
dit is één van de mooiere wijnen die ik al uit Toscane heb gedronken!
op dag 2 te bitter (te jong hé)
op dag 3 mooi versmolten en de Syrah druif was moeilijker herkenbaar, na half uur in het glas wel eerste tekenen van oxidatie maar gelukkig enkel voor de laatste 2 slokken
Gisteren mijn 1e flesje hiervan gedronken. Kan me hier volledig in vinden (hoewel nu wel mooi op dronk).
na de goeie ervaringen met de 1e fles, een doos van bij gekocht in de Collishop, maar dat was een veel mindere ervaring : de 1e fles was nog min of meer OK, maar niet meer het niveau van de 1e ervaring, de 2e fles was nog drinkbaar, maar erna was het echt niet meer te zuipen
"volledig geoxideerd rot fruit" is nog de beste omschrijving, ik had ondertussen al een fles cadeau gedaan en toen begreep ik plots de "lauwe" reactie die ik achteraf had gekregen op die fles (begreep ik echt niet met die 1e ervaring in gedachten), nog eens een fles meegedaan bij de vriendin en ook gewoon mogen wegkappen, de laatste 2 flessen gelukkig mogen teruggeven (aan 90% terugbetaald) (na een tip van Mt >
) maar was een dure grap (4x 30€), op CT hierop reactie gekregen, maar lag volgens mij puur aan de bewaring in de Collishop-magazijnen, een Amerikaan die er een pak had liggen heeft er een ter controle ontkurkt en die was echt top : zelfs nog maar net aan het openkomen, terwijl mijn flessen precies 20 tot 30 jaar over hun top waren, dit dateert al van enkele maanden geleden, maar nu nog een interessant berichtje over gekregen als mogelijke oorzaak :
" 20/10/2013 10:05:00 - Kris, There was a very interesting discussion on Matt Kramer's blog at Wine Spectator.com that I took part in about the need for extended decanting of a particular Tuscan Syrah (Luigi D'Alessandro 2006 Migliara). Matt contacted the winemaker who responded with the following: "I'm writing to you concerning the comments about Migliara 2006 that followed your article. Discussing with Luca Currado, consultant/winemaker at the winery [Luca Currado is also the winemaker of Vietti, his family's well-known winery in Piedmont's Barolo zone. MK], as well as strong believer in creating Migliara, we've shared the same thoughts about the decanting matter. In short, while still giving a chance to the reduction hypothesis, we believe that the 2006 vintage--which produced an impressively (even too) concentrated Syrah--is now in the "inactive" aging phase: it's neither young nor mature enough. This, in our opinion, the primary cause of the "undrinkability", whether decanting the wine or not, of the bottles referred above. Anyway, enjoying the wine after a few more hours of decanting, as experienced by the two gentlemen, can be a temporary solution for both the reduction issue and the not-readiness. That said, I suggest to be patient a little bit more for enjoying the outcome of such a grand vintage in all its potential. Hoping to have been helpful, Cordially, Filippo Calabresi" I would expect that this would also apply to the La Braccesca 2006 as well. So if you still have any bottles left (I still have 9), don't be afraid to let them age and also give them a very long decanting as well. Cheers!"
maar ik denk wel niet dat het voor mijn flessen het antwoord is : rotslechte wijn komt niet meer goed > het was echt onmogelijk om dit te drinken
Hola, bummer...
Moet ik dus ook eens checken, heb er zelf nog 5.
Zeer jammer, toch bedankt voor de heads up.
Vinogan(s)
(20-10-2013 09:16 PM)Kris G schreef: [ -> ]na de goeie ervaringen met de 1e fles, een doos van bij gekocht in de Collishop, maar dat was een veel mindere ervaring : de 1e fles was nog min of meer OK, maar niet meer het niveau van de 1e ervaring, de 2e fles was nog drinkbaar, maar erna was het echt niet meer te zuipen "volledig geoxideerd rot fruit" is nog de beste omschrijving, ik had ondertussen al een fles cadeau gedaan en toen begreep ik plots de "lauwe" reactie die ik achteraf had gekregen op die fles (begreep ik echt niet met die 1e ervaring in gedachten), nog eens een fles meegedaan bij de vriendin en ook gewoon mogen wegkappen, de laatste 2 flessen gelukkig mogen teruggeven (aan 90% terugbetaald) (na een tip van Mt > ) maar was een dure grap (4x 30€), op CT hierop reactie gekregen, maar lag volgens mij puur aan de bewaring in de Collishop-magazijnen, een Amerikaan die er een pak had liggen heeft er een ter controle ontkurkt en die was echt top : zelfs nog maar net aan het openkomen, terwijl mijn flessen precies 20 tot 30 jaar over hun top waren, dit dateert al van enkele maanden geleden, maar nu nog een interessant berichtje over gekregen als mogelijke oorzaak : " 20/10/2013 10:05:00 - Kris, There was a very interesting discussion on Matt Kramer's blog at Wine Spectator.com that I took part in about the need for extended decanting of a particular Tuscan Syrah (Luigi D'Alessandro 2006 Migliara). Matt contacted the winemaker who responded with the following: "I'm writing to you concerning the comments about Migliara 2006 that followed your article. Discussing with Luca Currado, consultant/winemaker at the winery [Luca Currado is also the winemaker of Vietti, his family's well-known winery in Piedmont's Barolo zone. MK], as well as strong believer in creating Migliara, we've shared the same thoughts about the decanting matter. In short, while still giving a chance to the reduction hypothesis, we believe that the 2006 vintage--which produced an impressively (even too) concentrated Syrah--is now in the "inactive" aging phase: it's neither young nor mature enough. This, in our opinion, the primary cause of the "undrinkability", whether decanting the wine or not, of the bottles referred above. Anyway, enjoying the wine after a few more hours of decanting, as experienced by the two gentlemen, can be a temporary solution for both the reduction issue and the not-readiness. That said, I suggest to be patient a little bit more for enjoying the outcome of such a grand vintage in all its potential. Hoping to have been helpful, Cordially, Filippo Calabresi" I would expect that this would also apply to the La Braccesca 2006 as well. So if you still have any bottles left (I still have 9), don't be afraid to let them age and also give them a very long decanting as well. Cheers!"
maar ik denk wel niet dat het voor mijn flessen het antwoord is : rotslechte wijn komt niet meer goed > het was echt onmogelijk om dit te drinken
Eerlijk gezegd zou mij dat toch straf lijken. De wijnen hebben daar toch geen jaren opgeslagen gelegen en moesten de vele klanten van Klassewijnen hier dan niet meer problemen mee ondervinden?
Misschien gewoon een partij slechte flessen?
één slechte fles kan altijd natuurlijk, maar het was nu een volledige doos, dan denk ik toch eerder richting transport of bewaring (bij mij correct bewaard
) , ik ben grote klant bij Klassewijnen, is mijn enigste slechte ervaring op dat gebied, maar was toch dure grap
Gisteren de nobile van dit domein gedronken.
OK wijn, gewoon goed, maar niets speciaals. De classico riserva van antinori is beter (maar ook wat duurder).
Redelijk weinig fruit (donker), de kruiden en tabak overheersen wat. Mocht naar mijn smaak wat scherper en "helderder" zijn - zuren worden verzacht door de 10% merlot in de blend denk ik. Geen straf om dit te drinken, maar geen uitschieter. 87
Vinogan(s)
La Braccesca Bramasolo 2006 (Cortona) :
Rood fruit , exotisch , papaya , kaas en een twijgje hout .
Complexe wijn , zeer fijn . mmmm 92