Van domein Zull een flesje 2010 Zweigelt geopend (gekocht bij Odillon Wijnen). Paarse kleur, matig geconcentreerd. Overvloedige trage en licht gekleurde tranen. De neus direct na openen een fruitmand: besjes, framboos, iets zeer licht gerookt (hoewel hij volgens mij geen hout heeft gezien). In de mond hetzelfde fruit, maar zeer stroperig van smaak. Gestoofd en platgekookt. Weinig complex. Op het nippertje qua zuren, met versmolten tannines. Matige afdronk. 2de dag iets beter in elkaar gevlochten, maar stroperige blijft overheersen. Zuren te weinig aanwezig. Doet denken aan blauwe bessen sap om met water iets limonade-achtigs te maken.
Herinnerde mij deze wijn veel levendiger. Volgende fles beter. (77)
(16-04-2012 08:02 PM)Somers schreef: [ -> ]Van domein Zull een flesje 2010 Zweigelt geopend (gekocht bij Odillon Wijnen). Paarse kleur, matig geconcentreerd. Overvloedige trage en licht gekleurde tranen. De neus direct na openen een fruitmand: besjes, framboos, iets zeer licht gerookt (hoewel hij volgens mij geen hout heeft gezien). In de mond hetzelfde fruit, maar zeer stroperig van smaak. Gestoofd en platgekookt. Weinig complex. Op het nippertje qua zuren, met versmolten tannines. Matige afdronk. 2de dag iets beter in elkaar gevlochten, maar stroperige blijft overheersen. Zuren te weinig aanwezig. Doet denken aan blauwe bessen sap om met water iets limonade-achtigs te maken.
Herinnerde mij deze wijn veel levendiger. Volgende fles beter. (77)
De oude stijl van Duitse en Oostenrijkse wijnen dus.. (dat zoete-stroperige - gechaptaliseerde gevoel )
Vanavond de Pinot Noir 2006 van dit domein open gemaakt. Presenteert zich licht transparant in het glas met een mooie fruitige neus. De wijn is goed op dronk, aangenaam zacht en sappig met veel kersen en framboosjes en misschien zelfs een aardbeitje? De afdronk heeft een goede lengte, maar is iets te zoet naar mijn smaak.