13-06-2020, 09:45 AM
Pagina's: 1 2
25-09-2020, 01:54 PM
Weet iemand waarom er sinds jaargang 2017 de vermelding op de fles Pouilly-Fumé vervangen is door vin de France bij de Pur Sang en Silex
Het is nog steeds 100% sauvignon
Het is nog steeds 100% sauvignon
25-09-2020, 02:10 PM
(25-09-2020 01:54 PM)shiraz schreef: [ -> ]Weet iemand waarom er sinds jaargang 2017 de vermelding op de fles Pouilly-Fumé vervangen is door vin de France bij de Pur Sang en Silex
Het is nog steeds 100% sauvignon
https://tellementsoif.tv/actualites/jour...la-semaine
Blijkbaar geweigerd in aop na de proefsessie. Men spreekt zelfs over azijnsteek
https://www.lejdc.fr/saint-andelain-5815..._13609707/
Cotat zou hetzelfde zijn tegengekomen in aop Sancerre maar na herproeving toch aanvaard.
25-09-2020, 02:19 PM
Is het omdat de kwaliteit onvoldoende is of is het omdat het smaakprofiel teveel afwijkt van de appelatie?
25-09-2020, 02:22 PM
(25-09-2020 02:19 PM)shiraz schreef: [ -> ]Is het omdat de kwaliteit onvoldoende is of is het omdat het smaakprofiel teveel afwijkt van de appelatie?
Blijkbaar zou men azijn hebben opgemerkt in het aroma.
Maar de tests vd aop worden gedaan door professionals, waaronder ook wijnbouwers van de streek.
Gezien Dageneau redelijk herkenbaar is zou het ook wel een daad van jaloezie kunnen zijn.
Anderzijds, de zoon die het heeft overgenomen, krijgt wel degelijk redelijk wat kritiek.
25-09-2020, 02:32 PM
de prijzen zijn wel nog steeds dezelfde
25-09-2020, 03:14 PM
(25-09-2020 02:22 PM)vinejo schreef: [ -> ]Blijkbaar zou men azijn hebben opgemerkt in het aroma.
Zo ken ik er nog....
Vele (rode) wijnen die heel lang op vat lagen durfden daar toch wel een beetje last van te hebben, ook (héél) grote namen. Als je van dat type houdt moet je dat er nu eenmaal bijnemen hé.
14-11-2021, 08:58 PM
Silex 2014
Alternatief voor een geoxideerde Pape Clement Blanc. Gedronken over twee dagen.
- Neus : overduidelijk grassig, beetje balsamico, licht buxus, asperges, licht boterig.
- Mond : fris, wit steenfruit, mineraal, grassig, flink wat zuren
- Afdronk : groene appel, droog, mineraliteit, schelp van oester, zeer ziltig
Mooi gelaagde wijn, wel moeilijk om dit "casual" te drinken - dit lijkt me een "werkwijntje" te zijn.
Mathijs
Alternatief voor een geoxideerde Pape Clement Blanc. Gedronken over twee dagen.
- Neus : overduidelijk grassig, beetje balsamico, licht buxus, asperges, licht boterig.
- Mond : fris, wit steenfruit, mineraal, grassig, flink wat zuren
- Afdronk : groene appel, droog, mineraliteit, schelp van oester, zeer ziltig
Mooi gelaagde wijn, wel moeilijk om dit "casual" te drinken - dit lijkt me een "werkwijntje" te zijn.
Mathijs
Pagina's: 1 2