wijnliefhebbers

Volledige versie: Gaja
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Recent is Licata Vini met de verkoop van het gereputeerde wijnhuis Gaja begonnen. Nooit eerder kunnen proeven. Geeft iemand wat uitleg? Lijkt me allemaal niet echt goedkoop... Heb wel zin om de Sito Moresco eens uit te proberen. Doen?
gaja is en blijft de absolute top... goedkoop is het niet maar in vergelijking met sommige champagnes of bdx valt het nog wel mee. Ik heb al verschillende malen gaja geproefd en nog nooit maar dan ook nooit tegengevallen en bovendien wordt de wijn nu gemaakt door zijn twee schone dochters (vooral gaia dan :-)

hij heeft trouwens ook een leuk domein in toscane maar de naam ontsnapt me nu even
Bedankt!
Het is vreemd dat Licata bij de Sito Moresco '09 vermeldt dat Parker 94 punten zou gegeven hebben. Dit klopt niet. 36.94 euro is veel geld. Bij Young Charly aan 31.49.
Let op Matten, de prijs bij Young Charly is zonder btw, en wordt dus 38,10 euro. Bij Vaneccelpoel 42,95. Licata is dus het goedkoopste.
Juist! Bedankt voor de opmerkzaamheid.
De 94 Parkerpunten blijven wel misleidend. Voor 38 euro kan je echte topwijn kopen. Ik zal het dan toch niet proberen, tenzij iemand straks met een leuke TN komt aanzetten Wink.
(24-05-2012 11:01 AM)Matten schreef: [ -> ]Recent is Licata Vini met de verkoop van het gereputeerde wijnhuis Gaja begonnen. Nooit eerder kunnen proeven. Geeft iemand wat uitleg? Lijkt me allemaal niet echt goedkoop... Heb wel zin om de Sito Moresco eens uit te proberen. Doen?

Matten,

Roeland V is hier best geplaatst denk ik.
Young Charly is de officiële invoerder van Gaja...
Als je per 12 besteld bij YC zal je wel een stuk goedkoper uitkomen: 32,31 euro
ik zou het voor die prijs echt wel kopen :-) tenzij je uiteraard niet echt fan bent of veel twijfels hebt over Italiaanse wijn.
Gaja is echt wel de moeite waard!
(24-05-2012 01:48 PM)Matten schreef: [ -> ]Bedankt!
Het is vreemd dat Licata bij de Sito Moresco '09 vermeldt dat Parker 94 punten zou gegeven hebben. Dit klopt niet. 36.94 euro is veel geld. Bij Young Charly aan 31.49.

37€ veel geld voor Gaja? Kijk dan maar eens naar de Sori's ... oeps dat is veel geld
Twijfels over Italië? Absoluut niet, maar ik wil eerst wat info inwinnen. Waarvoor dank! Maar op dit moment reageerde nog niemand die de Sito Moresco proefde, geloof 'k?
Waar blijft Roeland? O, Roeland?
ik ga maandag in leuven naar een tasting met alle wijnen van gaja gepresenteerd door zijn ravissante dochter :-)
zal mijn tn's proberen te posten
tasting was wreed interessant, lang staan babbelen met gaia :-)
ze hebben heel mooie wijnen (rood, wit, toscane, piemonte) maar P/Q.... de instap barbaresco is één van de mooiste die ik ooit gedronken heb (en nog betaalbaar ook) en de witte en rode toscane zeker de moeite waard. Andere flessen waren fenomenaal maar de prijzen helaas ook banghead
(09-10-2012 03:56 PM)jazzper schreef: [ -> ]tasting was wreed interessant, lang staan babbelen met gaia :-)
ze hebben heel mooie wijnen (rood, wit, toscane, piemonte) maar P/Q.... de instap barbaresco is één van de mooiste die ik ooit gedronken heb (en nog betaalbaar ook) en de witte en rode toscane zeker de moeite waard. Andere flessen waren fenomenaal maar de prijzen helaas ook banghead

Wie organiseerde die tasting met Gaja en waar ging dat ergens door in Leuven?
Citaat:lang staan babbelen met gaia :-)
Kan ik begrijpen. Kon je dan nog je aandacht bij de wijn houden?Sleepy

Heb je haar ook getest op haar wijnkennis zoals :
http://www.youtube.com/watch?feature=end...DWIYU&NR=1
(09-10-2012 11:43 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(09-10-2012 03:56 PM)jazzper schreef: [ -> ]tasting was wreed interessant, lang staan babbelen met gaia :-)
ze hebben heel mooie wijnen (rood, wit, toscane, piemonte) maar P/Q.... de instap barbaresco is één van de mooiste die ik ooit gedronken heb (en nog betaalbaar ook) en de witte en rode toscane zeker de moeite waard. Andere flessen waren fenomenaal maar de prijzen helaas ook banghead

Wie organiseerde die tasting met Gaja en waar ging dat ergens door in Leuven?
Citaat:lang staan babbelen met gaia :-)
Kan ik begrijpen. Kon je dan nog je aandacht bij de wijn houden?Sleepy

Heb je haar ook getest op haar wijnkennis zoals :
http://www.youtube.com/watch?feature=end...DWIYU&NR=1
werd georganiseerd door goessens in de faculty club... heb haar een beetje getest door haar blind mijn glazen voor te zetten en dat ging redelijk :-) gelukkig spraken we italiaans want anders zou het toch een beetje afgang voor haar geweest zijn.... er zit voor mij persoonlijk weinig verschil tussen de versie van 40 euro en 400 euro of toch niet genoeg om het grote prijsverschil te rechtvaardigen
(11-10-2012 05:54 PM)jazzper schreef: [ -> ]gelukkig spraken we italiaans want anders zou het toch een beetje afgang voor haar geweest zijn.... er zit voor mij persoonlijk weinig verschil tussen de versie van 40 euro en 400 euro of toch niet genoeg om het grote prijsverschil te rechtvaardigen

Had jij de dochter van 400 euro?
(11-10-2012 06:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-10-2012 05:54 PM)jazzper schreef: [ -> ]gelukkig spraken we italiaans want anders zou het toch een beetje afgang voor haar geweest zijn.... er zit voor mij persoonlijk weinig verschil tussen de versie van 40 euro en 400 euro of toch niet genoeg om het grote prijsverschil te rechtvaardigen

Had jij de dochter van 400 euro?

neen da was gratis voor mij jamjamjamjamSlurp
Gaja Sori San Lorenzo 2000: Voor iemand die niets heeft met Nebbiolo kunnen de wijnen van Gaja mij altijd bekoren. De zuurgraag is ook nooit zo present als bij andere huizen. Prachtige aardse complexe neus. Bramen, kruidig, kreupelhout, herfstbos. Goede vulling in midpallet. Gebalanceerd. Heel mooi. 95/100
(16-05-2020 08:40 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Gaja Sori San Lorenzo 2000: Voor iemand die niets heeft met Nebbiolo kunnen de wijnen van Gaja mij altijd bekoren. De zuurgraag is ook nooit zo present als bij andere huizen. Prachtige aardse complexe neus. Bramen, kruidig, kreupelhout, herfstbos. Goede vulling in midpallet. Gebalanceerd. Heel mooi. 95/100

Was dat nu niet de periode dat Gaja wat Barbera toevoegde om euh, wat meer zuren en frisheid in zijn wijnen te brengen? ang-el
(17-05-2020 05:26 PM)wvd schreef: [ -> ]
(16-05-2020 08:40 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Gaja Sori San Lorenzo 2000: Voor iemand die niets heeft met Nebbiolo kunnen de wijnen van Gaja mij altijd bekoren. De zuurgraag is ook nooit zo present als bij andere huizen. Prachtige aardse complexe neus. Bramen, kruidig, kreupelhout, herfstbos. Goede vulling in midpallet. Gebalanceerd. Heel mooi. 95/100

Was dat nu niet de periode dat Gaja wat Barbera toevoegde om euh, wat meer zuren en frisheid in zijn wijnen te brengen? ang-el

Zou ik zo niet kunnen zeggen Werner maar het is gelukkig op dat vlak in ieder geval niet gelukt Smile
(17-05-2020 06:01 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(17-05-2020 05:26 PM)wvd schreef: [ -> ]
(16-05-2020 08:40 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Gaja Sori San Lorenzo 2000: Voor iemand die niets heeft met Nebbiolo kunnen de wijnen van Gaja mij altijd bekoren. De zuurgraag is ook nooit zo present als bij andere huizen. Prachtige aardse complexe neus. Bramen, kruidig, kreupelhout, herfstbos. Goede vulling in midpallet. Gebalanceerd. Heel mooi. 95/100

Was dat nu niet de periode dat Gaja wat Barbera toevoegde om euh, wat meer zuren en frisheid in zijn wijnen te brengen? ang-el

Zou ik zo niet kunnen zeggen Werner maar het is gelukkig op dat vlak in ieder geval niet gelukt Smile

thumbsup
Gaja Sori Tildin 1995: Nog zeer jeugdig overkomende neus van frambozen, bramen en laurier. Dropwater. Tabak en kreupelhout. Zeer goede balans. Het is dat hij uit mijn kelder kwam anders had ik hem blind 10 jaar jonger gegeven. Niets te veel aan zuren. Dit is het type Nebbiolo wat ik zeer goed kan waarderen. Ook geschonken in het juiste glas. Hulde! 97/100
Ik wist niet dat Gaja ook actief was in Toscane, tot ik deze week de Pieve Santa Restituta 2015 Brunello Di Montalcino bij Danieli Il Divino in Antwerpen op de kaart zag staan. Het was een wat atypisch kader om zo'n wijn uit een gigantische wijnbijbel te selecteren. Maar goed, ik was er op uitnodiging en de persoon die betaalde was akkoord.

De neus had tijd nodig om open te komen. Deze wijn was niet geprepareerd. Pas na een uurtje of zo begon zich de neus te vormen.
Enorm veel fruit waaronder donkere kers, appelsienzeste, maar ook iets floraals (violetjes), beetje peper ook en truffel.
De mond was bijzonder evenwichting en verrassend genoeg redelijk toegankelijk. Lang en zijdezacht. De nuances moeten zich waarschijnlijk nog verder ontwikkelen maar nu al een kanjer.
(05-11-2021 01:03 PM)Fre schreef: [ -> ]Ik wist niet dat Gaja ook actief was in Toscane, tot ik deze week de Pieve Santa Restituta 2015 Brunello Di Montalcino bij Danieli Il Divino in Antwerpen op de kaart zag staan. Het was een wat atypisch kader om zo'n wijn uit een gigantische wijnbijbel te selecteren. Maar goed, ik was er op uitnodiging en de persoon die betaalde was akkoord.

De neus had tijd nodig om open te komen. Deze wijn was niet geprepareerd. Pas na een uurtje of zo begon zich de neus te vormen.
Enorm veel fruit waaronder donkere kers, appelsienzeste, maar ook iets floraals (violetjes), beetje peper ook en truffel.
De mond was bijzonder evenwichting en verrassend genoeg redelijk toegankelijk. Lang en zijdezacht. De nuances moeten zich waarschijnlijk nog verder ontwikkelen maar nu al een kanjer.

Waw, wist ik ook niet.
Fre Goes Italian… Wink
(05-11-2021 02:04 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-11-2021 01:03 PM)Fre schreef: [ -> ]Ik wist niet dat Gaja ook actief was in Toscane, tot ik deze week de Pieve Santa Restituta 2015 Brunello Di Montalcino bij Danieli Il Divino in Antwerpen op de kaart zag staan. Het was een wat atypisch kader om zo'n wijn uit een gigantische wijnbijbel te selecteren. Maar goed, ik was er op uitnodiging en de persoon die betaalde was akkoord.

De neus had tijd nodig om open te komen. Deze wijn was niet geprepareerd. Pas na een uurtje of zo begon zich de neus te vormen.
Enorm veel fruit waaronder donkere kers, appelsienzeste, maar ook iets floraals (violetjes), beetje peper ook en truffel.
De mond was bijzonder evenwichting en verrassend genoeg redelijk toegankelijk. Lang en zijdezacht. De nuances moeten zich waarschijnlijk nog verder ontwikkelen maar nu al een kanjer.

Waw, wist ik ook niet.
Fre Goes Italian… Wink

Dat domein is al redelijk lang van Gaja hoor! Zal wel de "gewone" Brunello geweest zijn zeker? Rennina of Sugarille, dat is een flinke hap uit de portemonnee.
En, eerlijk, hoe impressionant die 2 ook zijn, het is niet helemaal mijn stijl.
Gaja maakt ook op Sicilië wijnen op de Etna onder het label "IDDA". Dronk dit weekend IDDA Bianco 2021 - 100% carricante.

In de neus witte bloemen, wat silex, kruidigheid. Mooie zuurtegraad. Amandel-bittertje. Ik dronk deze op restaurant en zou in de wijnwinkel rond de 45 EUR moeten kosten. Dat vind ik vrij veel.
Ik had ZIN, ken je dat?
Na zo n rottige dag, you know.
De Ca Marcanda Magari 2020 ontgoochelde licht toen ik m schonk op een proeverijtze.
Ik wou m een nieuwe kans geven.
IEDEREEN VERDIENT TOCH EEN TWEEDE KANS?
Eerste geur en slok, alweer, ontgoochelend.
Maar vanaf dan ging het bergop.
Vingegaard zou zich in z’n sas gevoeld hebben.
Het zachte, smeuïge, wat me eerst wat tegenging, begon me meer en meer te bekoren.
Zwart fruit, beetje chocolaté, tóch fris genoeg, perfécte tannines, dit zijn de dingen die me in het hoofd schieten met deze wijn in de mond.
Mooooie afdronk ook.
Heb nog éentje liggen.
Dacht eerst aan een miskoop (solden Delhaize) maar zou er nu willen bijkopen.
Jaja, hoe het kan gaan in t leven.
T is toch wat hé.
(15-11-2023 08:49 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ik had ZIN, ken je dat?
Na zo n rottige dag, you know.
De Ca Marcanda Magari 2020 ontgoochelde licht toen ik m schonk op een proeverijtze.
Ik wou m een nieuwe kans geven.
IEDEREEN VERDIENT TOCH EEN TWEEDE KANS?
Eerste geur en slok, alweer, ontgoochelend.
Maar vanaf dan ging het bergop.
Vingegaard zou zich in z’n sas gevoeld hebben.
Het zachte, smeuïge, wat me eerst wat tegenging, begon me meer en meer te bekoren.
Zwart fruit, beetje chocolaté, tóch fris genoeg, perfécte tannines, dit zijn de dingen die me in het hoofd schieten met deze wijn in de mond.
Mooooie afdronk ook.
Heb nog éentje liggen.
Dacht eerst aan een miskoop (solden Delhaize) maar zou er nu willen bijkopen.
Jaja, hoe het kan gaan in t leven.
T is toch wat hé.

Ik had ook een rotdag. Groot gelijk dat je jezelf verwend hebt. Ik heb het in de Champagne gesmeten Slurp
(15-11-2023 09:29 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(15-11-2023 08:49 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ik had ZIN, ken je dat?
Na zo n rottige dag, you know.
De Ca Marcanda Magari 2020 ontgoochelde licht toen ik m schonk op een proeverijtze.
Ik wou m een nieuwe kans geven.
IEDEREEN VERDIENT TOCH EEN TWEEDE KANS?
Eerste geur en slok, alweer, ontgoochelend.
Maar vanaf dan ging het bergop.
Vingegaard zou zich in z’n sas gevoeld hebben.
Het zachte, smeuïge, wat me eerst wat tegenging, begon me meer en meer te bekoren.
Zwart fruit, beetje chocolaté, tóch fris genoeg, perfécte tannines, dit zijn de dingen die me in het hoofd schieten met deze wijn in de mond.
Mooooie afdronk ook.
Heb nog éentje liggen.
Dacht eerst aan een miskoop (solden Delhaize) maar zou er nu willen bijkopen.
Jaja, hoe het kan gaan in t leven.
T is toch wat hé.

Ik had ook een rotdag. Groot gelijk dat je jezelf verwend hebt. Ik heb het in de Champagne gesmeten Slurp

Haha, cheers!
Een onderzoek naar de impact van rottige dagen op de appreciatie van wijn zou wel nog interessant kunnen zijn. Wink

TN: weinig neus, dun in de mond, korte afdronk. Maar ik had het verdomme nodig na vandaag. 95 punten
(17-11-2023 10:16 AM)redacteur schreef: [ -> ]Een onderzoek naar de impact van rottige dagen op de appreciatie van wijn zou wel nog interessant kunnen zijn. Wink

TN: weinig neus, dun in de mond, korte afdronk. Maar ik had het verdomme nodig na vandaag. 95 punten

thumbsup
Pagina's: 1 2
Koppelingen