wijnliefhebbers

Volledige versie: Suavia, Soave
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3
Deze avond als aperitief in het glas Bianco Veronese"Massifitti" 2013.

Uitstekend als aperitief ervaren en paste ook zeer goed bij het visgerecht van schrei op een bedje van gestoofde groentjes (nog knapperig) vooraf overgoten met witte wijn, licht gekruid waaronder saffraan naast selderpuree.

Een wijn zelfs met nog meer kracht dan de " Monte Carbonare"

Hoe ik op mijne ouwe dag nog verzorgd wordt. Rolleyes
Deed me denken aan einde vorig jaar overleden Zjef Vanuytsel met zijn song "Zal je dan nog voor mij zorgen"
https://www.youtube.com/watch?v=48EaWmyrO6g
(28-02-2016 11:59 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Deze avond als aperitief in het glas Bianco Veronese"Massifitti" 2013.

Uitstekend als aperitief ervaren en paste ook zeer goed bij het visgerecht van schrei op een bedje van gestoofde groentjes (nog knapperig) vooraf overgoten met witte wijn, licht gekruid waaronder saffraan naast selderpuree.

Een wijn zelfs met nog meer kracht dan de " Monte Carbonare"

Hoe ik op mijne ouwe dag nog verzorgd wordt. Rolleyes
Deed me denken aan einde vorig jaar overleden Zjef Vanuytsel met zijn song "Zal je dan nog voor mij zorgen"
https://www.youtube.com/watch?v=48EaWmyrO6g

Mooi (zowel de wijn als de muziek Smile )

Dit weekend Monte Carbonare 2010 gedronken. Vertoonde na 6 jaar nog niet de minste ouderdomsverschijnselen, verbeterde zelfs nog op dag 2 en was toen het lekkerst op keldertemperatuur.

Samen met de Massifitti een vaste waarde in mijn kelder.
De gewone Soave Classico 2015 gedronken en voor een instapwijn is dit toch wel echt heel mooi. Ging zelfs bij prei met tomaat en een stukje kalkoenfilet.
Massifitti 2015

100% trebbiano di soave (=verdicchio!).

Zeer frisse en minerale neus, met ook rijpe peer en iets dat mijnaan amandel doet denken. De aanzet is voller dan je zou verwachten. De wijn is krachtig en geeft een rond mondgevoel. Toch zijn er ook veel zuren, die door deze stevige jongen snijden als een mes door boter. Het fruit zit hier meer op de gekonfijte citroen dan de peer. De afdronk draagt ver, 6-7 seconden. Deze wijn is als een hengst die truukjes moet doen in de paardenschool van Wenen, maar eigenlijk het liefst van al in de weide wil gaan rennen achter een mooie merrie. Of zo iets....
(27-04-2018 05:11 PM)Olivier schreef: [ -> ]Massifitti 2015

100% trebbiano di soave (=verdicchio!).

Zeer frisse en minerale neus, met ook rijpe peer en iets dat mijnaan amandel doet denken. De aanzet is voller dan je zou verwachten. De wijn is krachtig en geeft een rond mondgevoel. Toch zijn er ook veel zuren, die door deze stevige jongen snijden als een mes door boter. Het fruit zit hier meer op de gekonfijte citroen dan de peer. De afdronk draagt ver, 6-7 seconden. Deze wijn is als een hengst die truukjes moet doen in de paardenschool van Wenen, maar eigenlijk het liefst van al in de weide wil gaan rennen achter een mooie merrie. Of zo iets....

Een wijn die ik ook kan appreciëren.

Toch verkies ik van dit gelijknamig domein de Monte Carbonare.(wel 100% Garganega) Heeft volgens mij iets meer finesse.
'k Ga kortelings mijn reserves nog eens aanscherpen van de 2016 van deze Monte Carbonare.
Prijskaartje: 11,50 €
Bij onze vertrouwde wijnhandel: meer dan 18 €. huhuh
Maar dan krijg je er wel gratis een mooi adviserend verhaaltje bij.
(27-04-2018 08:56 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(27-04-2018 05:11 PM)Olivier schreef: [ -> ]Massifitti 2015

100% trebbiano di soave (=verdicchio!).

Zeer frisse en minerale neus, met ook rijpe peer en iets dat mijnaan amandel doet denken. De aanzet is voller dan je zou verwachten. De wijn is krachtig en geeft een rond mondgevoel. Toch zijn er ook veel zuren, die door deze stevige jongen snijden als een mes door boter. Het fruit zit hier meer op de gekonfijte citroen dan de peer. De afdronk draagt ver, 6-7 seconden. Deze wijn is als een hengst die truukjes moet doen in de paardenschool van Wenen, maar eigenlijk het liefst van al in de weide wil gaan rennen achter een mooie merrie. Of zo iets....

Een wijn die ik ook kan appreciëren.

Toch verkies ik van dit gelijknamig domein de Monte Carbonare.(wel 100% Garganega)
'k Ga kortelings mijn reserves nog een aanscherpen van de 2016 van deze Monte Carbonare.
Prijskaartje: 11,50 €
Bij onze vertrouwde wijnhandel: meer dan 18 €. huhuh
Maar dan krijg je er wel gratis een mooi adviserend verhaaltje bij.

Ik heb die ook liggen. Zal er binnenkort ook aan geloven Wink
Heb ook nog veel van dit domein liggen, als mijn administratie klopt nog telkens 1 fles van:

Soave Classico 2015
Massifitti 2013 en 2014
Soave Classico Monte Carbonare 2010, 2011, 2012, 2013
Soave Classico Le Rive 2013

Enkel die laatste dronk ik nog nooit.

Bedankt voor deze reminder, want ga deze zomer wel wat flessen hiervan kraken Smile
Citaat:Bedankt voor deze reminder, want ga deze zomer wel wat flessen hiervan kraken

Ben benieuwd hoe die Monte Carbonare veroudert.
(28-04-2018 08:43 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Bedankt voor deze reminder, want ga deze zomer wel wat flessen hiervan kraken

Ben benieuwd hoe die Monte Carbonare veroudert.

Mijn voorkeur gaat van deze jong te drinken.
Volgens inventaris heb ik nog nog 1 flesje van 2013
De rest allemaal van 2014 en 2015.

Heeft misschien met deze Monte Carbonare niets te maken.
Gisteren had ik de 2012 Mirum van La Monacesca in het glas.
Vroeger adviseerde men mij dat dat deze wijn kon verouderen wat ik als naïeve wijnamateur als absolute waarheid slikte.
Mijn ervaring nu met deze Verdicchio Di Matelica 2012 is dat deze een pak van zijn fraîcheur en knapperigheid heeft verloren. Ook vond ik dat deze wijn vlak is geworden in zijn smaakpatroon.
Bij de 2011 die ik nog een paar jaar geleden dronk ( febr. 2016) had ik die ervaring niet.
(28-04-2018 08:43 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Bedankt voor deze reminder, want ga deze zomer wel wat flessen hiervan kraken

Ben benieuwd hoe die Monte Carbonare veroudert.

Die veroudert heel mooi. Zelf al ervaren met de 2009 die ik niet zo heel lang geleden dronk. Ooit op de proeverij van Van Eccelpoel gesproken met iemand van het domein en die zeiden mij ook dat deze wijn mooi oudert en zeker 8 jaar haalt. Ook de Massifitti kan lang liggen. Vorig jaar nog 2012 gedronken, leek nog heel jong.
Thanks Don en 33S!
(28-04-2018 01:25 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(28-04-2018 08:43 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Bedankt voor deze reminder, want ga deze zomer wel wat flessen hiervan kraken

Ben benieuwd hoe die Monte Carbonare veroudert.

Mijn voorkeur gaat van deze jong te drinken.
Volgens inventaris heb ik nog nog 1 flesje van 2013
De rest allemaal van 2014 en 2015.

Heeft misschien met deze Monte Carbonare niets te maken.
Gisteren had ik de 2012 Mirum van La Monacesca in het glas.
Vroeger adviseerde men mij dat dat deze wijn kon verouderen wat ik als naïeve wijnamateur als absolute waarheid slikte.
Mijn ervaring nu met deze Verdicchio Di Matelica 2012 is dat deze een pak van zijn fraîcheur en knapperigheid heeft verloren. Ook vond ik dat deze wijn vlak is geworden in zijn smaakpatroon.
Bij de 2011 die ik nog een paar jaar geleden dronk ( febr. 2016) had ik die ervaring niet.
Don, ik schonk die Mirum 2012 nog in oktober van vorig jaar. Ik had niet direct het idee dat deze downhill aan 't gaan was. Integendeel. Misschien een mindere fles?
(28-04-2018 09:22 PM)Fre schreef: [ -> ]
(28-04-2018 01:25 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(28-04-2018 08:43 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Bedankt voor deze reminder, want ga deze zomer wel wat flessen hiervan kraken

Ben benieuwd hoe die Monte Carbonare veroudert.

Mijn voorkeur gaat van deze jong te drinken.
Volgens inventaris heb ik nog nog 1 flesje van 2013
De rest allemaal van 2014 en 2015.

Heeft misschien met deze Monte Carbonare niets te maken.
Gisteren had ik de 2012 Mirum van La Monacesca in het glas.
Vroeger adviseerde men mij dat dat deze wijn kon verouderen wat ik als naïeve wijnamateur als absolute waarheid slikte.
Mijn ervaring nu met deze Verdicchio Di Matelica 2012 is dat deze een pak van zijn fraîcheur en knapperigheid heeft verloren. Ook vond ik dat deze wijn vlak is geworden in zijn smaakpatroon.
Bij de 2011 die ik nog een paar jaar geleden dronk ( febr. 2016) had ik die ervaring niet.
Don, ik schonk die Mirum 2012 nog in oktober van vorig jaar. Ik had niet direct het idee dat deze downhill aan 't gaan was. Integendeel. Misschien een mindere fles?

Citaat:Misschien een mindere fles?

't zou kunnen Fre.

Even afgedaald naar de onderaarse gewelven en daar liggen er nog 2 van de jaargang 2012.
Misschien eens laten proeven in een blinde degustatie naast een jongere jaargang. Rolleyes
(28-04-2018 08:27 PM)33S schreef: [ -> ]
(28-04-2018 08:43 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Bedankt voor deze reminder, want ga deze zomer wel wat flessen hiervan kraken

Ben benieuwd hoe die Monte Carbonare veroudert.

Die veroudert heel mooi. Zelf al ervaren met de 2009 die ik niet zo heel lang geleden dronk. Ooit op de proeverij van Van Eccelpoel gesproken met iemand van het domein en die zeiden mij ook dat deze wijn mooi oudert en zeker 8 jaar haalt. Ook de Massifitti kan lang liggen. Vorig jaar nog 2012 gedronken, leek nog heel jong.

Vandaag de 2010 opengedaan, en ik moet toegeven dat deze - hoewel nog drinkbaar - zeker niet meer op z'n hoogtepunt is. Ik dronk deze in 2016 en toen haalde hij met gemak dag 2, maar deze fles was duidelijk al verder geëvolueerd. Mijn vrouw vond 'm best nog goed, maar die herinnert zich natuurlijk de fles van 2 jaar terug niet meer. Ik had al een vermoeden toen ik de fles opende en de kurk bijna helemaal doordrongen was. Jammer maar helaas!
(29-04-2018 10:43 PM)33S schreef: [ -> ]
(28-04-2018 08:27 PM)33S schreef: [ -> ]
(28-04-2018 08:43 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Bedankt voor deze reminder, want ga deze zomer wel wat flessen hiervan kraken

Ben benieuwd hoe die Monte Carbonare veroudert.

Die veroudert heel mooi. Zelf al ervaren met de 2009 die ik niet zo heel lang geleden dronk. Ooit op de proeverij van Van Eccelpoel gesproken met iemand van het domein en die zeiden mij ook dat deze wijn mooi oudert en zeker 8 jaar haalt. Ook de Massifitti kan lang liggen. Vorig jaar nog 2012 gedronken, leek nog heel jong.

Vandaag de 2010 opengedaan, en ik moet toegeven dat deze - hoewel nog drinkbaar - zeker niet meer op z'n hoogtepunt is. Ik dronk deze in 2016 en toen haalde hij met gemak dag 2, maar deze fles was duidelijk al verder geëvolueerd. Mijn vrouw vond 'm best nog goed, maar die herinnert zich natuurlijk de fles van 2 jaar terug niet meer. Ik had al een vermoeden toen ik de fles opende en de kurk bijna helemaal doordrongen was. Jammer maar helaas!

Interesting. Evolueert dit dan naar honingtoetsen? Of verliest hij gewoon zijn fraicheur?
(30-04-2018 10:00 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(29-04-2018 10:43 PM)33S schreef: [ -> ]
(28-04-2018 08:27 PM)33S schreef: [ -> ]
(28-04-2018 08:43 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Bedankt voor deze reminder, want ga deze zomer wel wat flessen hiervan kraken

Ben benieuwd hoe die Monte Carbonare veroudert.

Die veroudert heel mooi. Zelf al ervaren met de 2009 die ik niet zo heel lang geleden dronk. Ooit op de proeverij van Van Eccelpoel gesproken met iemand van het domein en die zeiden mij ook dat deze wijn mooi oudert en zeker 8 jaar haalt. Ook de Massifitti kan lang liggen. Vorig jaar nog 2012 gedronken, leek nog heel jong.

Vandaag de 2010 opengedaan, en ik moet toegeven dat deze - hoewel nog drinkbaar - zeker niet meer op z'n hoogtepunt is. Ik dronk deze in 2016 en toen haalde hij met gemak dag 2, maar deze fles was duidelijk al verder geëvolueerd. Mijn vrouw vond 'm best nog goed, maar die herinnert zich natuurlijk de fles van 2 jaar terug niet meer. Ik had al een vermoeden toen ik de fles opende en de kurk bijna helemaal doordrongen was. Jammer maar helaas!

Interesting. Evolueert dit dan naar honingtoetsen? Of verliest hij gewoon zijn fraicheur?

Lichte oxidatie die bij mij toch wat storend was. Kan ook flesvariatie zijn natuurlijk. Ik dronk dezelfde wijn 2 jaar geleden en hij was toen het best op dag 2, dan zou je normaal toch mogen verwachten dat deze 2 jaar later nog niet half versleten is.
Citaat:Lichte oxidatie die bij mij toch wat storend was. Kan ook flesvariatie zijn natuurlijk. Ik dronk dezelfde wijn 2 jaar geleden en hij was toen het best op dag 2, dan zou je normaal toch mogen verwachten dat deze 2 jaar later nog niet half versleten is.

Inderdaad. En die flesvariatie is hier ook al eerder vermeld, geloof ik.
Deze avond de Monte Carbonare 2015 als aperitief in het glas.
Wat betreft bewaring zegt mijn oncontroleerbaar instinct: jong drinken.
(01-05-2018 09:12 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Deze avond de Monte Carbonare 2015 als aperitief in het glas.
Wat betreft bewaring zegt mijn oncontroleerbaar instinct: jong drinken.

Mee eens, als 't goed is, drinken maar, er zijn al genoeg wijnen waar je moet op wachten.
Anderzijds, ik dronk gisteren een verbluffende Fiano van 2013. Die was van in 't begin al een mooie wijn, maar nu breder, meer open "genereus", maar vooral met een heerlijke mineraliteit op de afdronk die de eerste jaren wat begraven leek onder het exotische fruit.
Gezien de vulkanische ondergrond zou dat bij Monte Carbonare ook zo kunnen evolueren, maar ik heb die nog nooit "belegen" geproefd.
(01-05-2018 09:12 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Deze avond de Monte Carbonare 2015 als aperitief in het glas.
Wat betreft bewaring zegt mijn oncontroleerbaar instinct: jong drinken.

Gisteren de 2016 van de Monte Carbonare aan een proefondervindelijk onderzoek onderworpen (wat een zin). Eerste conclusie : een wijn die je niet te koud mag drinken, want dit is absoluut geen eenvoudige terrasjes-Soave. De wijn mag echt wel een beetje opwarmen vooraleer hij zijn exotisch fruit prijs geeft. Tweede vaststelling, wat een materie, de wijn is heel geconcentreerd, en voelt voor mij bijna dik aan qua viscositeit, zonder daarmee iets negatief te bedoelen. Tertio : rijp, exotisch fruit gaat tesamen met goede zuren, de twee houden mekaar perfect in evenwicht.
Eindconclusie : jong drinken! Big Grin Nee serieus, ik zie geen reden om hem nu niet te drinken, maar inderdaad, met deze materie zal hij wel een tijdje weg kunnen. De vraag is of hij er beter door wordt?

Edit : bijna vergeten, would buy again or not? Wink Wel, hangt af van hoe ik de gewone Soave Classico vind. Maar dat is geen juist antwoord zeker?
(05-05-2018 11:09 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(01-05-2018 09:12 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Deze avond de Monte Carbonare 2015 als aperitief in het glas.
Wat betreft bewaring zegt mijn oncontroleerbaar instinct: jong drinken.

Gisteren de 2016 van de Monte Carbonare aan een proefondervindelijk onderzoek onderworpen (wat een zin). Eerste conclusie : een wijn die je niet te koud mag drinken, want dit is absoluut geen eenvoudige terrasjes-Soave. De wijn mag echt wel een beetje opwarmen vooraleer hij zijn exotisch fruit prijs geeft. Tweede vaststelling, wat een materie, de wijn is heel geconcentreerd, en voelt voor mij bijna dik aan qua viscositeit, zonder daarmee iets negatief te bedoelen. Tertio : rijp, exotisch fruit gaat tesamen met goede zuren, de twee houden mekaar perfect in evenwicht.
Eindconclusie : jong drinken! Big Grin Nee serieus, ik zie geen reden om hem nu niet te drinken, maar inderdaad, met deze materie zal hij wel een tijdje weg kunnen. De vraag is of hij er beter door wordt?

Edit : bijna vergeten, would buy again or not? Wink Wel, hangt af van hoe ik de gewone Soave Classico vind. Maar dat is geen juist antwoord zeker?

De 2015 Monte Carbonare 's en voorgaanden kregen bij mij de code NTK.
Deze wijn krijgt bij mij binnenkort wellicht de code EG en zeker als ik de 2016 nu nog voor minder dan 12€ kocht. ( Bij Superiore.de is deze 2016 aan 11.50€ wel niet meer voorradig)
(05-05-2018 11:09 AM)Olivier schreef: [ -> ]
(01-05-2018 09:12 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Deze avond de Monte Carbonare 2015 als aperitief in het glas.
Wat betreft bewaring zegt mijn oncontroleerbaar instinct: jong drinken.

Gisteren de 2016 van de Monte Carbonare aan een proefondervindelijk onderzoek onderworpen (wat een zin). Eerste conclusie : een wijn die je niet te koud mag drinken, want dit is absoluut geen eenvoudige terrasjes-Soave. De wijn mag echt wel een beetje opwarmen vooraleer hij zijn exotisch fruit prijs geeft. Tweede vaststelling, wat een materie, de wijn is heel geconcentreerd, en voelt voor mij bijna dik aan qua viscositeit, zonder daarmee iets negatief te bedoelen. Tertio : rijp, exotisch fruit gaat tesamen met goede zuren, de twee houden mekaar perfect in evenwicht.
Eindconclusie : jong drinken! Big Grin Nee serieus, ik zie geen reden om hem nu niet te drinken, maar inderdaad, met deze materie zal hij wel een tijdje weg kunnen. De vraag is of hij er beter door wordt?

Edit : bijna vergeten, would buy again or not? Wink Wel, hangt af van hoe ik de gewone Soave Classico vind. Maar dat is geen juist antwoord zeker?

Mooie wijn hoor! Verrassende zuurtjes houden hem bijzonder fris en smakelijk.
Zo n wijn die bij elk glas lekkerder wordt.
Facebook-post van Suavia vandaag (voor degenen die een mondje italiaans kunnen) :

Il Soave è un gran vino da invecchiamento, lo sappiamo.
Ma se ancora aveste bisogno di una qualche prova vi aspettiamo lunedì 14 maggio al Ristorante Al Gambero (Soave - VR) per la degustazione Soave Seven.
Più di 20 cantine della zona presenteranno i loro Soave di almeno 7 anni fa in comparazione con le annate correnti.

Degustazione da non perdere. Ci saremo anche noi!



Helaas ben ik niet in Italië dan, anders had ik ongetwijfeld verslag kunnen uitbrengen over het bewaarpotentieel van Garganega Wink
(07-05-2018 12:47 PM)33S schreef: [ -> ]Facebook-post van Suavia vandaag (voor degenen die een mondje italiaans kunnen) :

Il Soave è un gran vino da invecchiamento, lo sappiamo.
Ma se ancora aveste bisogno di una qualche prova vi aspettiamo lunedì 14 maggio al Ristorante Al Gambero (Soave - VR) per la degustazione Soave Seven.
Più di 20 cantine della zona presenteranno i loro Soave di almeno 7 anni fa in comparazione con le annate correnti.

Degustazione da non perdere. Ci saremo anche noi!



Helaas ben ik niet in Italië dan, anders had ik ongetwijfeld verslag kunnen uitbrengen over het bewaarpotentieel van Garganega Wink

Allez 33S, nu had ik wel verwacht dat je zou gaan Big Grin

Voor diegenen die geen Italiaans verstaan : er vindt een tasting plaats met meer dan 20 domeinen die Soaves gaan laten degusteren van meer dan 7 jaar oud.

Had ik ook wel eens willen meemaken!
Vandaag heeft de Soave Classico 2016 er moeten aan geloven (100% garganega). De neus is fris met een vleugje mineraliteit, wat perzik en wat citroen. In de mond soepel, volop op zijn fruit. Ik had iets meer zuurtjes verwacht. Niet dat dit een lompe wijn is hoor, integendeel. Toch had ik net iets meer verwacht. Ook hier valt echter weer op dat de wijn aan rijkheid wint als hij niet aan frigotemperatuur gedronken wordt.
Heb er nu drie gedronken van dit huis en ik vind dit beste lekkere wijnen, maar ik ga er nu ook niet speciaal naar achter op zoek, als ik eerlijk ben.
Hier vandaag opnieuw een fles van de Monte Carbonare 2010. En nu zat er heel wat meer leven in dan bij de vorige fles. Wel al evolutie natuurlijk, maar heel mooi!
Massifitti 2013 gedronken. Niet slecht, maar ook niet top. Hierboven al aangehaald door anderen en mezelf dat er wel eens flesvariatie is.

Van de 6 flessen Massifitti die ik dronk waren er 3 top en 3 goed zonder meer. Ook bij de Monte Carbonare heb ik het gevoel dat er vaak verschil zit op de flessen.
(31-07-2018 10:01 AM)33S schreef: [ -> ]Ook bij de Monte Carbonare heb ik het gevoel dat er vaak verschil zit op de flessen.

Recent weer een 2014 gedronken die er al wat over was en toch wat frisheid ontbrak. Misschien niet de beste jaargang, al was er geen gebrek aan rijpheid en materie.

Sommige waren top, ook na ettelijke jaren, andere maar zus en zo. Heb nog maar een fles over van dit domein, 2013 'Le Rive'.
(24-04-2019 11:23 AM)33S schreef: [ -> ]
(31-07-2018 10:01 AM)33S schreef: [ -> ]Ook bij de Monte Carbonare heb ik het gevoel dat er vaak verschil zit op de flessen.

Recent weer een 2014 gedronken die er al wat over was en toch wat frisheid ontbrak. Misschien niet de beste jaargang, al was er geen gebrek aan rijpheid en materie.

Sommige waren top, ook na ettelijke jaren, andere maar zus en zo. Heb nog maar een fles over van dit domein, 2013 'Le Rive'.

Flesverschil is normaal bij natuurlijke kurk, maar verschil in omstandigheden maakt soms nog een groter verschil. Met wat wordt de fles afgesloten / waar heb je ze gekocht?
(24-04-2019 12:56 PM)wvd schreef: [ -> ]
(24-04-2019 11:23 AM)33S schreef: [ -> ]
(31-07-2018 10:01 AM)33S schreef: [ -> ]Ook bij de Monte Carbonare heb ik het gevoel dat er vaak verschil zit op de flessen.

Recent weer een 2014 gedronken die er al wat over was en toch wat frisheid ontbrak. Misschien niet de beste jaargang, al was er geen gebrek aan rijpheid en materie.

Sommige waren top, ook na ettelijke jaren, andere maar zus en zo. Heb nog maar een fles over van dit domein, 2013 'Le Rive'.

Flesverschil is normaal bij natuurlijke kurk, maar verschil in omstandigheden maakt soms nog een groter verschil. Met wat wordt de fles afgesloten / waar heb je ze gekocht?

Gewone kurk als ik me goed herinner. Ik dacht eerst bij xtrawine, maar na checken blijkt het (voor deze fles en de meeste Monte Carbonare) Superiore te zijn.

Het zou dus aan de bewaring daar kunnen liggen, langs de andere kant, zo lang hebben die flessen daar nu ook niet gelegen hoor (deze 2014 werd gekocht in april 2016).

Bij de Massifitti (wel vooral xtrawine) was er volgens mij geen probleem met bewaarcondities, daar was het eerder dat bepaalde flessen echt heel goed waren en andere eerder gewoon, wat minder expressief zonder daarom foutief te zijn.
Pagina's: 1 2 3
Koppelingen