wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Henri Milan
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Le Grand Blanc 2008

Aanvankelijk citrus in de neus met hazelnootjes. Beetje non-ouillé gevoel bij mij. Aards. Pompelmoeszeste en wat gember werd ook herkend. Opmerkelijke friste !
Interessante bedruiving:
Grenache Blanc, Chardonnay, Roussane, Vermentino
Opvoeding op barriques.
Le Grand Blanc 2008

Deze wijn zit nu in een mooie fase en kan misschien nog iets beter worden.
Noterigheid, pompelmoes, amandel, bio, gember, peperkoek, botrytis, lactisch achteraan in de mond. 90
Vrijdagavond een schitterende avond beleefd op dit domein, samen met Koen.
Als de vrouwen en kinderen niet op ons hadden staan wachten om te gaan dineren, dan zaten we daar wellicht nog steeds te proeven, hoewel ze morgen beginnen te oogsten. Gelukkig heeft Henri himself voor een schitterend resto gezorgd!

Schitterende ontvangst (in tegenstelling tot Charvin: wat een povere ontvangst, mijnheer had geen tijd, dus moesten we het zonder uitleg doen en de enige wijn die nog te koop was was de witte).
Verslagje volgt wel nog:
O.a verticale: Clos Milan 2003-2007 en vaststaal 2009.
Beste: 07 en 09

Meerdere witte:
O.a Grand Blanc 09 en 10 ( deze laatste nog te jong)
Grand Blanc 10 scans souffre ajoute: schitterende wijn
Z'n top witte
Een 100% roussanne

En een 100% Merlot
En om af te ronden, een ongelooflijke wijn uit de ... Loire van een bevriende bioboer:
Quarts, domein: Les Cailloux du Paradis
Vin de France (Loire streek, Soings en Sologne, wijnmaker: Cl. Courtois)
Hadden jullie in beide gevallen jullie bezoek aangekondigd?

Leuk om te zien dat deze wijnboer geen oogkleppen opheeft en ook verder dan zijn eigen wijnen, streek kijkt. applaus
(02-09-2012 10:41 AM)carl schreef: [ -> ]Hadden jullie in beide gevallen jullie bezoek aangekondigd?

Koen had naar beide domeinen een mail gestuurd om het voor hen meest geschikte moment te vernemen.
Jawel in beide gevallen bezoek vastgelegd. Bij Charvin was het inderdaad triestig en ze waren de oogst nog niet aan het voorbereiden (itt Milan waar ze wit gingen oogsten). We hadden een 6-pack Omerkes bij en normaal geef ik dit bij het begin van ons bezoek, maar bij Charvin had ik zo'n voorgevoel en heb ze wijselijk bijgehouden (achteraf een goeie keuze). Bij Milan waren ze ons bezoek "vergeten" maar we werden ontvangen door Sebastien, Maitre de Chai, toffe pé en tijdens de degustatie is Henri regelmatig komen meeproeven en uiteindelijk blijven plakken (een kadeeke zulle). Veel gedronken en gezeverd, we hebben ook nog een paar oudere wijnen gedronken die niet meer te koop zijn waaronder ne witte van 2002 ... magnifiek.
Die witte 02 is idd schitterend, laatste flesje is er een tijdje geleden aangegaan... iedereen was onder den indruk!
(03-09-2012 10:09 PM)Venne schreef: [ -> ]Die witte 02 is idd schitterend, laatste flesje is er een tijdje geleden aangegaan... iedereen was onder den indruk!

In rood heb ik nu de 01,03,04,05 en 07 van de Clos.
Iemand geinteresseerd in een verticaleke?
Wit: 02,09 en 10

Vreemd genoeg recentelijk nogal wat negatieve commentaren op LPV.
Gaan zelfs zo ver om de goede flessen een coup de chance te noemen... Ik ben benieuwd!
(03-09-2012 09:27 PM)Bert schreef: [ -> ]Een CS-wijn die het moet afleggen tegen een 90%-merlotwijn...
Wink

Big Grin heb tijdens de vakantie nog aan de Merlot discussie moeten denken ... tijdens de degustatie kregen we een wijntje ingeschonken en Sebastien vroeg ons om de druif te herkennen ... Filip was zo slim om eerst met de zuiderse rassen te beginnen maar na een tijdje waren we gewoon het lijstje aan 't afgaan alles is gepasseerd (zelfs de Poulsard) behalve Merlot ... lichte kleur, fijne materie, enorme finesse en fraicheur, knap, onherkenbaar behalve aan de prijs Cool ... een bevestiging dat Merlot topterroir nodig heeft
Sans Soufre 2010 Grenache Blanc, Rolle, Muscat à petit grains, Chardonnay en Roussanne

Zeer open neus met ananas, mango, citrus, floraliteit ... alles komt en gaat, soms is het tropisch fruit dominant, een beetje later het florale ...
Stevige aanzet met veel fruit en frisse zuren en deze zwellen nog aan in het middenpallet. Ook de afdronk blaakt van frisheid. Knappe wijn 91
Papillon - Rouge SS 2012
Laurent zie dat em deze keer echt wel goed was..
Schoon fruit zonder overdreven te zijn, mooie neus, mineraliteit , fris en de nodige tannines die ervoor zorgen dat t niet alleen nen soif is :-)

Kopen die handel... zolang hij er nog is!
Le Vallon 2008 VdF Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cinsault en Mourvèdre (al de restjes Wink )

Een al wat ouder vakantielief Big Grin
Heerlijke neus van rijpe bosbessen aangevuld met aalbesjes/kriekskes, lichte kruidigheid, munt en mineraal. In de mond komt het rijpe licht zoete fruit naar voor dat mooi omkaderd wordt door een stevige aciditeit die zich tot het einde doorzet. Rijke materie zonder zwaar te zijn. Lovely 89+
(06-01-2014 01:32 PM)koen schreef: [ -> ]Een al wat ouder vakantielief Big Grin
een stevige aciditeit die zich tot het einde doorzet.

Gelukkig geen droogtrekking Wink
Le Clos 2006. Onweerstaanbare wijn, rustiek met biotoets à la Barral en Magnon. Sappig, vol, lang, balans, blown away !
Le Grand Blanc
2006 : erover , oxidatie ? Le Grand Blanc kan normaal gezien wel een tijdje mee.
Dan maar 2007 opengedaan. Weinig neus bij eerste glas maar de mond was al dik in orde. In caraf gedaan en dan een uurke of drie in de kelder gestaan.
Neus is er dan wat doorgekomen met vooral lindethee samen met wat exotische vruchten. Mond zeer vol, vettig en lang.
Ging perfect bij wat vishapjes.
Op 10-11-2015 schreef ik hier op dit forum:
Citaat:In het glas bij mij nu Le Clos 2006 van Henri Milan. (aankoopprijs 23.70 Euro)
In de neus stal; tertiair; smaakpatroon schraal en mager en te zurig in de afdronk met nog een dosis tannines.
Zijn prijs niet waard en volledig verkeerd ingeschat van bewaarpotentieel.
Heb daar nog een paar fleskes van liggen.

Deze avond wordt deze ervaring nog eens bevestigd.
Schrale wijn waar aciditeit met tannines overheersen.
Dit is een uitgebluste wijn. Dit wordt nooit goed.
Quotatie: gebuisd.
(12-05-2016 09:51 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Op 10-11-2015 schreef ik hier op dit forum:
Citaat:In het glas bij mij nu Le Clos 2006 van Henri Milan. (aankoopprijs 23.70 Euro)
In de neus stal; tertiair; smaakpatroon schraal en mager en te zurig in de afdronk met nog een dosis tannines.
Zijn prijs niet waard en volledig verkeerd ingeschat van bewaarpotentieel.
Heb daar nog een paar fleskes van liggen.

Deze avond wordt deze ervaring nog eens bevestigd.
Schrale wijn waar aciditeit met tannines overheersen.
Dit is een uitgebluste wijn. Dit wordt nooit goed.
Quotatie: gebuisd.

Vandaag; de rest is in de "pompbak" gegaan.
(13-05-2016 08:57 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(12-05-2016 09:51 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Op 10-11-2015 schreef ik hier op dit forum:
Citaat:In het glas bij mij nu Le Clos 2006 van Henri Milan. (aankoopprijs 23.70 Euro)
In de neus stal; tertiair; smaakpatroon schraal en mager en te zurig in de afdronk met nog een dosis tannines.
Zijn prijs niet waard en volledig verkeerd ingeschat van bewaarpotentieel.
Heb daar nog een paar fleskes van liggen.

Deze avond wordt deze ervaring nog eens bevestigd.
Schrale wijn waar aciditeit met tannines overheersen.
Dit is een uitgebluste wijn. Dit wordt nooit goed.
Quotatie: gebuisd.

Vandaag; de rest is in de "pompbak" gegaan.

Hopelijk gaat het alleen maar over een slechte fles. Misschien dat een volgende fles binnen enige tijd een ander beeld geeft. Bio-wijnen vertonen soms vreemde kuren, hé. Soms ten goede maar natuurlijk soms ook ten slechte.
(14-05-2016 09:25 AM)carl schreef: [ -> ]
(13-05-2016 08:57 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(12-05-2016 09:51 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Op 10-11-2015 schreef ik hier op dit forum:
Citaat:In het glas bij mij nu Le Clos 2006 van Henri Milan. (aankoopprijs 23.70 Euro)
In de neus stal; tertiair; smaakpatroon schraal en mager en te zurig in de afdronk met nog een dosis tannines.
Zijn prijs niet waard en volledig verkeerd ingeschat van bewaarpotentieel.
Heb daar nog een paar fleskes van liggen.

Deze avond wordt deze ervaring nog eens bevestigd.
Schrale wijn waar aciditeit met tannines overheersen.
Dit is een uitgebluste wijn. Dit wordt nooit goed.
Quotatie: gebuisd.

Vandaag; de rest is in de "pompbak" gegaan.

Hopelijk gaat het alleen maar over een slechte fles. Misschien dat een volgende fles binnen enige tijd een ander beeld geeft. Bio-wijnen vertonen soms vreemde kuren, hé. Soms ten goede maar natuurlijk soms ook ten slechte.

Carl,

Dit was de tweede fles.
De eerste dronk ik november 2015. ( ook negatieve ervaring)
Heb er nog 1 van liggen
De laatste fles was de tweede dag al serieus geoxideerd.
Ik geloof hoe langer hoe minder in het bewaarpotentieel en al die mooie verhaaltjes over Bio-wijnen
Met de witte versie Le Grand Blanc soortgelijke ervaring. Deze oxideert zeer snel in mijn kelder en met een pak verlies aan fraîcheur en moet binnen de 2...3 jaar gedronken worden.
(14-05-2016 11:53 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(14-05-2016 09:25 AM)carl schreef: [ -> ]
(13-05-2016 08:57 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(12-05-2016 09:51 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Op 10-11-2015 schreef ik hier op dit forum:
Citaat:In het glas bij mij nu Le Clos 2006 van Henri Milan. (aankoopprijs 23.70 Euro)
In de neus stal; tertiair; smaakpatroon schraal en mager en te zurig in de afdronk met nog een dosis tannines.
Zijn prijs niet waard en volledig verkeerd ingeschat van bewaarpotentieel.
Heb daar nog een paar fleskes van liggen.

Deze avond wordt deze ervaring nog eens bevestigd.
Schrale wijn waar aciditeit met tannines overheersen.
Dit is een uitgebluste wijn. Dit wordt nooit goed.
Quotatie: gebuisd.

Vandaag; de rest is in de "pompbak" gegaan.

Hopelijk gaat het alleen maar over een slechte fles. Misschien dat een volgende fles binnen enige tijd een ander beeld geeft. Bio-wijnen vertonen soms vreemde kuren, hé. Soms ten goede maar natuurlijk soms ook ten slechte.

Carl,

Dit was de tweede fles.
De eerste dronk ik november 2015. ( ook negatieve ervaring)
Heb er nog 1 van liggen
De laatste fles was de tweede dag al serieus geoxideerd.
Ik geloof hoe langer hoe minder in het bewaarpotentieel en al die mooie verhaaltjes over Bio-wijnen
Met de witte versie Le Grand Blanc soortgelijke ervaring. Deze oxideert zeer snel in mijn kelder en met een pak verlies aan fraîcheur en moet binnen de 2...3 jaar gedronken worden.

Don,

Ik heb de 2 flessen Grand Blanc 2008 die ik in de kelder had ook slechts 1 en 3 jaar respijt gegeven maar eerder uit grote goesting dan uit vrees voor oxidatie. 2 x een positieve ervaring mee gehad, trouwens.
Heb nog Clos Milan 2001 liggen en 06/07/08 van de Grand Blanc.
Ik herinner mij nog een schitterende Grand Blanc van 2002 enkele jaren geleden. Dan moet ik die Clos 2001 toch es dringend testen :-)
Ik weet dat er een minder jaar in de Clos zat en dat kan 06 wel eens geweest zijn?
Koppelingen