wijnliefhebbers

Volledige versie: Vietti
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
(19-07-2017 03:41 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-07-2017 12:30 PM)wvd schreef: [ -> ]
(19-07-2017 08:11 AM)Kupers schreef: [ -> ]Eindelijk eens op het paard over iets anders dan wijn Big Grin.

Mijn commentaar was vooral gericht op de oppervlakkigheid van jouw eerste opmerking, dat het wel weer iemand zou zijn geweest die heeft geprofiteerd van een exuberante loonpolitiek, iets wat toch wel vrij kort door de bocht was. In se ben ik het met je eens, ik zie het zelf genoeg op het werk om te weten dat de verloning en de redenen hierachter toch even vergezocht zijn als Nicolas Joly die beweert dat eendenstront helpt in de wijngaard omdat eenden hier wel eens over willen vliegen. Ik denk echter niet dat je iedereen over dezelfde kam moet scheren. Om even terug te kijken naar Kyle Krause, dit is geen bedrag dat op een dag werd opgebouwd hé, zoiets is het werk van generaties. Als je daarentegen kijkt naar de Belgische investeerder die een Toscaans domein heeft gekocht, dan vind ik jouw opmerking daar wel op zijn plaats en zou ik nooit iets anders als een meestemmend geluid laten horen.

Ik stel dezelfde ethische vragen als jij, maar ik denk gewoon dat we tot andere conclusies komen, die toch niet zo ver uit elkaar liggen als je denkt. Het systeem zoals het vandaag bestaat heeft zijn excessen; managers met gigantische lonen zonder dat hier een proportionele verantwoordelijkheid tegen staat, bedrijven die volop schulden tanken om te ‘investeren en te groeien’ maar als puntje bij paaltje komt toch vooral focussen op een exitstrategie, etc. Dit zijn inderdaad uitwassen die op lange termijn nefast kunnen en zullen blijken te zijn voor onze samenleving, en dan kun je er gerust een waardeoordeel over vellen. Maar omdat dit dan eenzijdig door te trekken naar alle mensen met meer dan 7 cijfers op hun bankrekening of een profiel op derijkstebelgen.be gaat toch een beetje voorbij aan de nuance.

Dit ook even nuanceren: managers zijn zeer belangrijk. Ze nemen beslissingen die uiterst belangrijk zijn voor een massa mensen, zij maken het verschil en daar mag wat mij betreft een forse verloning tegenover staan. Maar ik hoor zelden kritiek op de lonen van iemand wiens enige verdienste het is dat hij al lopend een bal vanop 25 (bijna) op een plaats kan schoppen waar iemand anders hem kan opvangen en daarvoor per maand meer verdient dan het jaarloon van de gemiddelde manager.
Of iemand die door het volk gekozen wordt om het te vertegenwoordigen en als compensatie diezelfde mensen afperst om er zelf rijk van te worden. Dat vind ik persoonlijk een heel zwaar crimineel feit.

Really Werner, dat afgezaagde riedeltje..?
Volgens mij zijn er meer dan genoeg mensen die de lonen van voetballers totaal over the top vinden. Ze zijn gewoon een gevolg van het scheefgegroeide kapitalisme. Wie betaalt ze denk je, die lonen? Louche...managers en ondernemers...
En dat verhaaltje van managers en hun verantwoordelijkheid... hoeveel dikbetaalde managers zijn er niet die het verkloten? Hoeveel van de managers die de bankencrisis niet hebben zien aankomen of zelf mee hebben veroorzaakt zijn er afgestraft? Ze hebben al lang allen weer nieuwe postjes. Incrowd en ons kent ons, hetzelfde kringetje superrijken die elkaar de postjes toeschuift (zoals ik al schreef, geld= connecties=macht).
En als je dan toch vindt dat verantwoordelijkheid dik moet betaald worden...wat met de verantwoordelijkheid van een treinbestuurder? Een nachtverpleegster? Als die echter een foutje maken wacht ontslag en geen dikbetaalde andere functie.

Maar dat ben ik wel met je eens hoor! Een verloning moet idd realistisch blijven en er mag zeker een fors loon uitbetaald worden aan sommige verdienstelijke mensen. Maar ik ben wel voor bvb. invoering van maximum loonspreiding ttz, hoogste loon kan max x maal het laagste loon zijn. Ik hoorde ooit iemand vertellen (te verifiëren) dat een kapitein in het leger van Napoleon 10.000 francs verdiende en een soldaat 1.
We komen dus al van ver, er is nog hoop.
(19-07-2017 04:00 PM)Jordaens schreef: [ -> ]Zo'n discussies monden meestal uit in een partijtje driebanden: "het zijn de CEO's, nee, het zijn de politici, nee, de voetballers...".

Het zijn ze natuurlijk allemaal.

Een slechte CEO wordt zelden bestraft en een CEO die 500 man durft buitensmijten omwille van de winstmaximalisatie, krijgt allicht een dikke premie. Een goede CEO verdient dan weer een goede omkadering en een geruststellende remuneratie opdat hij zijn talent ten volle kan tot zijn recht doen komen. Maar die goede CEO heeft alvorens hij op zijn positie kwam al jarenlang beroep kunnen doen op de gemeenschap om diverse diploma's te halen en zich met trial and error omhoog te werken. Zijn talent in de watten leggen betekent nog niet dat hij fortuinen uit de gemeenschap moet onttrekken om daar krankzinnige investering mee te doen. In hoeverre zou zou het voortdurend toenemen van slapende en elders geïnvesteerde kapitalen bijdragen tot de groeiende armoede in ons land? In het rijkste land van de wereld is er voor niks geld, niet voor de sociale zekerheid, niet voor het wegennet, niet voor het handhaven van hoogstaand onderwijs... Verdwijnt dat geld in de opvang van vluchtelingen? Een fractie misschien wel, maar dat is een andere discussie.

Het gros van dat geld verdwijnt in de kelders van Dagobert Duck. Oh ja, en ook van grote bedrijfsleiders, graaiende politici en omhoog gevallen voetballers, natuurlijk.

En dat zal niet veranderen, zolang de kleine, geplukte burger blijft zeggen: "als ik de kans kreeg, deed ik het ook".

[Afbeelding: 67128620.jpg]
(20-07-2017 06:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-07-2017 04:00 PM)Jordaens schreef: [ -> ]Zo'n discussies monden meestal uit in een partijtje driebanden: "het zijn de CEO's, nee, het zijn de politici, nee, de voetballers...".

Het zijn ze natuurlijk allemaal.

Een slechte CEO wordt zelden bestraft en een CEO die 500 man durft buitensmijten omwille van de winstmaximalisatie, krijgt allicht een dikke premie. Een goede CEO verdient dan weer een goede omkadering en een geruststellende remuneratie opdat hij zijn talent ten volle kan tot zijn recht doen komen. Maar die goede CEO heeft alvorens hij op zijn positie kwam al jarenlang beroep kunnen doen op de gemeenschap om diverse diploma's te halen en zich met trial and error omhoog te werken. Zijn talent in de watten leggen betekent nog niet dat hij fortuinen uit de gemeenschap moet onttrekken om daar krankzinnige investering mee te doen. In hoeverre zou zou het voortdurend toenemen van slapende en elders geïnvesteerde kapitalen bijdragen tot de groeiende armoede in ons land? In het rijkste land van de wereld is er voor niks geld, niet voor de sociale zekerheid, niet voor het wegennet, niet voor het handhaven van hoogstaand onderwijs... Verdwijnt dat geld in de opvang van vluchtelingen? Een fractie misschien wel, maar dat is een andere discussie.

Het gros van dat geld verdwijnt in de kelders van Dagobert Duck. Oh ja, en ook van grote bedrijfsleiders, graaiende politici en omhoog gevallen voetballers, natuurlijk.

En dat zal niet veranderen, zolang de kleine, geplukte burger blijft zeggen: "als ik de kans kreeg, deed ik het ook".

[Afbeelding: 67128620.jpg]

Jo, ik wist niet dat je enig geloof had in acupunctuur.Wink
Als je een magnetische plaat in je kop hebt moet je niet proberen je nieuwe broek af te spelden... (ongetwijfeld een oud Chinees gezegde).
Dat de wijn business soms alleen maar gaat over winst illustreert misschien het volgende.
Vranken Pommery stapt uit Listel-roséwijn

Het champagnehuis, de grootste wijnbouwer van Europa, zegt zich te willen focussen op kasteel- en domeinwijnen.
Vijf jaar na de oprichting stapt Vranken Pommery uit Listel, een producent van roséwijnen.
Precieze informatie van de deal, die woensdag met partner Castel beklonken werd, volgt pas bij de publicatie van de volledige halfjaarcijfers op 11 september. Maar Vranken zegt wel dat de exit een positieve impact zal hebben op de rekeningen.
Het jaarverslag over 2016 leert dat het belang van 48,25 procent in Listel voor 43 miljoen euro in de boeken stond. Maar ook dat de joint venture was: Listel leverde vorig jaar minder dan 1 miljoen van de 22 miljoen bedrijfswinst aan. De winstmarge was met 4 procent slechts de helft van de 8 procent voor de hele groep.
Over het eerste halfjaar rapporteerde Vranken een omzet van 101,4 miljoen euro, 6,5 meer dan een jaar eerder.
Bron: De Tijd


En ik heb maar 0,00000001% op mijn spaarboekje en geen aandelen van Vranken Pommery .Sad
(22-12-2015 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]
(14-03-2014 10:05 AM)33S schreef: [ -> ]Barbera d'Alba Tre Vigne 2011

Heel mooie, verleidelijke wijn die z'n prijs (12 euro) meer dan waard is. M'n eerste Barbera van de naar verluidt uitstekende jaargang 2011 en direct al bonk erop.

Helaas overal uitverkocht precies.

Inmiddels aan m'n laatste fles van de 2012 bezig. Textbook Barbera is dit. Onovertroffen bij de pasta met tomatenroomsaus.

Even mezelf dubbelquoten Blush :

Gisteren de 2014 gedronken bij penne met tomaat, room, pancetta en pikante pepers. Geweldige match. Eén van mijn favoriete maaltijdwijnen.
(06-10-2017 11:45 AM)33S schreef: [ -> ]
(22-12-2015 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]
(14-03-2014 10:05 AM)33S schreef: [ -> ]Barbera d'Alba Tre Vigne 2011

Heel mooie, verleidelijke wijn die z'n prijs (12 euro) meer dan waard is. M'n eerste Barbera van de naar verluidt uitstekende jaargang 2011 en direct al bonk erop.

Helaas overal uitverkocht precies.

Inmiddels aan m'n laatste fles van de 2012 bezig. Textbook Barbera is dit. Onovertroffen bij de pasta met tomatenroomsaus.

Even mezelf dubbelquoten Blush :

Gisteren de 2014 gedronken bij penne met tomaat, room, pancetta en pikante pepers. Geweldige match. Eén van mijn favoriete maaltijdwijnen.

Hey ho halt! 2014 was toch een rampjaar....? Gekocht aan 12€...? Dat lijkt me erg onwaarschijnlijk.
(06-10-2017 12:12 PM)wvd schreef: [ -> ]
(06-10-2017 11:45 AM)33S schreef: [ -> ]
(22-12-2015 10:37 PM)33S schreef: [ -> ]
(14-03-2014 10:05 AM)33S schreef: [ -> ]Barbera d'Alba Tre Vigne 2011

Heel mooie, verleidelijke wijn die z'n prijs (12 euro) meer dan waard is. M'n eerste Barbera van de naar verluidt uitstekende jaargang 2011 en direct al bonk erop.

Helaas overal uitverkocht precies.

Inmiddels aan m'n laatste fles van de 2012 bezig. Textbook Barbera is dit. Onovertroffen bij de pasta met tomatenroomsaus.

Even mezelf dubbelquoten Blush :

Gisteren de 2014 gedronken bij penne met tomaat, room, pancetta en pikante pepers. Geweldige match. Eén van mijn favoriete maaltijdwijnen.

Hey ho halt! 2014 was toch een rampjaar....? Gekocht aan 12€...? Dat lijkt me erg onwaarschijnlijk.

De 2011 kocht ik aan 12 euro. De 2014 aan 14 euro (telkens incl. verzendingskosten bij xtrawine). Inmiddels niet meer te verkrijgen onder de 17 euro. Jammer eigenlijk.

Dit was mijn eerste Barbera van jaargang 2014 voor zover ik weet. Ik dronk van deze Tre Vigne alle jaargangen 2011-2014. Consistent over de jaren heen. De 2014 had misschien iets minder body (en ook minder alcohol denk ik) dan de vorige jaargangen, maar het verschil tussen de jaargangen was hier véél minder opvallend dan bij een Dolcetto die hier vaak wordt gedronken (de San Luigi van Pecchenino).

In Toscane zou 2014 ook minder zijn, maar ik heb toch al goed genoten van Chianti's en Rosso's van die jaargang die nu al goed toegankelijk zijn, wat ook z'n charme heeft!
(06-10-2017 01:42 PM)33S schreef: [ -> ]In Toscane zou 2014 ook minder zijn, maar ik heb toch al goed genoten van Chianti's en Rosso's van die jaargang die nu al goed toegankelijk zijn, wat ook z'n charme heeft!

Roerend mee eens, sommige zijn echt heel charmant en nu al heerlijk.
Nebbiolo Perbacco 2014, Langhe

Zeer koele Bourgogne-achtige neus, met griottes, framboosjes. Ook in de mond is er niets dat mij naar Italië stuurt, dus wederom een zeer frisse aanzet met vers rood fruit, zure kriekjes. Stevige zuren, maar zachte tannines. Ondanks het feit dat deze wijn een tikkeltje streng overkomt, vind ik dit toch een lekkere wijn. Het bourgogneske karakter spreekt mij aan. Voor een wijn uit een rampjaar, hebben ze hier dan toch wel nog iets moois van kunnen maken! Al kan ik me inbeelden dat er hier ook grote tegenstanders van zullen zijn.
(08-10-2017 09:29 PM)Olivier schreef: [ -> ]Nebbiolo Perbacco 2014, Langhe

Zeer koele Bourgogne-achtige neus, met griottes, framboosjes. Ook in de mond is er niets dat mij naar Italië stuurt, dus wederom een zeer frisse aanzet met vers rood fruit, zure kriekjes. Stevige zuren, maar zachte tannines. Ondanks het feit dat deze wijn een tikkeltje streng overkomt, vind ik dit toch een lekkere wijn. Het bourgogneske karakter spreekt mij aan. Voor een wijn uit een rampjaar, hebben ze hier dan toch wel nog iets moois van kunnen maken! Al kan ik me inbeelden dat er hier ook grote tegenstanders van zullen zijn.

Ik heb het hier al zo dikwijls gepost: 2014 is een zeer mooi tot groot jaar voor Nebbiolo.
Afgelopen week dit wijnhuis bezocht, maar slechts in een kort tijdsbestek een paar wijnen kunnen proeven omdat het erg druk was en we niet lang genoeg van te voren een afspraak hadden gemaakt.
Voor mij was de absolute winnaar de Barbera d'Alba Vigna Vecchia Scarrone 2015. Natuurlijk nog heel erg jong, maar een enorm potentieel.
We hebben hem 's avond ook tijdens een diner besteld (In Italië gaan de wijnen gelukkig niet 3 keer over de kop) bij een stuk rundvlees van de grill en daar deed hij het fantastisch bij. Mooie volle wijn, veel sappig fruit en een hele lange afdronk.
Gekocht voor € 32,50
(18-10-2017 01:43 PM)Monique schreef: [ -> ]Afgelopen week dit wijnhuis bezocht, maar slechts in een kort tijdsbestek een paar wijnen kunnen proeven omdat het erg druk was en we niet lang genoeg van te voren een afspraak hadden gemaakt.
Voor mij was de absolute winnaar de Barbera d'Alba Vigna Vecchia Scarrone 2015. Natuurlijk nog heel erg jong, maar een enorm potentieel.
We hebben hem 's avond ook tijdens een diner besteld (In Italië gaan de wijnen gelukkig niet 3 keer over de kop) bij een stuk rundvlees van de grill en daar deed hij het fantastisch bij. Mooie volle wijn, veel sappig fruit en een hele lange afdronk.
Gekocht voor € 32,50

Mooi! Ik zou de barbera's van Vietti ook eens willen proeven. Niet goedkoop wel... De cuvée waarover jij het hebt, kost hier nog een stuk meer.
(18-10-2017 02:12 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(18-10-2017 01:43 PM)Monique schreef: [ -> ]Afgelopen week dit wijnhuis bezocht, maar slechts in een kort tijdsbestek een paar wijnen kunnen proeven omdat het erg druk was en we niet lang genoeg van te voren een afspraak hadden gemaakt.
Voor mij was de absolute winnaar de Barbera d'Alba Vigna Vecchia Scarrone 2015. Natuurlijk nog heel erg jong, maar een enorm potentieel.
We hebben hem 's avond ook tijdens een diner besteld (In Italië gaan de wijnen gelukkig niet 3 keer over de kop) bij een stuk rundvlees van de grill en daar deed hij het fantastisch bij. Mooie volle wijn, veel sappig fruit en een hele lange afdronk.
Gekocht voor € 32,50

Mooi! Ik zou de barbera's van Vietti ook eens willen proeven. Niet goedkoop wel... De cuvée waarover jij het hebt, kost hier nog een stuk meer.

Inderdaad, zelfs meer dan 40 euro. Heb ooit eens gelezen dat Ian d'Agata nog meer fan is van de Barbera's van Vietti dan van de Nebbiolo.

Ook al een paar keer getwijfeld om deze te kopen, maar het prijsverschil met de 'Tre Vigne' is wel heel groot.
Gisteren Perbacco 2010 geopend. Kreeg het in mijn hoofd dat ik die wijn moest drinken, maar was nu ook niet de allerbeste match bij de pasta carbonara met erwt, hoewel het zeker niet vloekte (de Barbera 'Tre Vigne' had een betere keuze geweest, maar die heb ik niet meer liggen helaas).

Toch een knape wijn. Durf zelfs zeggen dat er nog een jaar of twee marge is voor verbetering. Fruit is al wat geëvolueerd, misschien niet de kracht en body van een Barolo, maar dat hoeft ook niet voor mij.

De instapwijnen van Vietti blijven gelukkig betaalbaar en eigenlijk zo lekker, dat ik nog altijd niet overstag ben gegaan om 3x meer te betalen voor een van hun duurdere wijnen.
(12-01-2018 11:11 AM)33S schreef: [ -> ]Gisteren Perbacco 2010 geopend. Kreeg het in mijn hoofd dat ik die wijn moest drinken, maar was nu ook niet de allerbeste match bij de pasta carbonara met erwt, hoewel het zeker niet vloekte (de Barbera 'Tre Vigne' had een betere keuze geweest, maar die heb ik niet meer liggen helaas).

Toch een knape wijn. Durf zelfs zeggen dat er nog een jaar of twee marge is voor verbetering. Fruit is al wat geëvolueerd, misschien niet de kracht en body van een Barolo, maar dat hoeft ook niet voor mij.

De instapwijnen van Vietti blijven gelukkig betaalbaar en eigenlijk zo lekker, dat ik nog altijd niet overstag ben gegaan om 3x meer te betalen voor een van hun duurdere wijnen.

Afgelopen weekend mijn laatste fles van de 2010 gedronken, en deze was perfect versmolten nu. Mooie wijn aan die prijs.
(08-10-2017 09:29 PM)Olivier schreef: [ -> ]Nebbiolo Perbacco 2014, Langhe

Zeer koele Bourgogne-achtige neus, met griottes, framboosjes. Ook in de mond is er niets dat mij naar Italië stuurt, dus wederom een zeer frisse aanzet met vers rood fruit, zure kriekjes. Stevige zuren, maar zachte tannines. Ondanks het feit dat deze wijn een tikkeltje streng overkomt, vind ik dit toch een lekkere wijn. Het bourgogneske karakter spreekt mij aan. Voor een wijn uit een rampjaar, hebben ze hier dan toch wel nog iets moois van kunnen maken! Al kan ik me inbeelden dat er hier ook grote tegenstanders van zullen zijn.

Ik dronk de 2014 exact een jaar geleden en vandaag. Vorig jaar PnP. Wat was dat streng zeg. Kwam na uren wel mooi open en werd zeer smakelijke Nebbiolo. Ik dacht vandaag dus slim te zijn. Wijn om 14u in karaf (in koele kelder). Zelfde fenomeen. Streng bij eerste glas. Zoals ze zeggen in het Engels: “austere”.

Beetje teleurgesteld dus, maar zie, eens in keuken en leefruimte: wijn ontplooit, rozen, theeblaadjes, rood fruit, portie kruidigheid ook. Dit is geen Barolo, maar wel lekkere nebbiolo geworden. Voor mij soort PN on steroids, wel nog zonder putteke of sous bois. Laatste flesje laat ik nog 4 jaar liggen (zouden er tertiaire aroma’s komen?).

Note to self: tijdig op temperatuur laten komen
(16-10-2020 09:05 PM)BartS schreef: [ -> ]
(08-10-2017 09:29 PM)Olivier schreef: [ -> ]Nebbiolo Perbacco 2014, Langhe

Zeer koele Bourgogne-achtige neus, met griottes, framboosjes. Ook in de mond is er niets dat mij naar Italië stuurt, dus wederom een zeer frisse aanzet met vers rood fruit, zure kriekjes. Stevige zuren, maar zachte tannines. Ondanks het feit dat deze wijn een tikkeltje streng overkomt, vind ik dit toch een lekkere wijn. Het bourgogneske karakter spreekt mij aan. Voor een wijn uit een rampjaar, hebben ze hier dan toch wel nog iets moois van kunnen maken! Al kan ik me inbeelden dat er hier ook grote tegenstanders van zullen zijn.

Ik dronk de 2014 exact een jaar geleden en vandaag. Vorig jaar PnP. Wat was dat streng zeg. Kwam na uren wel mooi open en werd zeer smakelijke Nebbiolo. Ik dacht vandaag dus slim te zijn. Wijn om 14u in karaf (in koele kelder). Zelfde fenomeen. Streng bij eerste glas. Zoals ze zeggen in het Engels: “austere”.

Beetje teleurgesteld dus, maar zie, eens in keuken en leefruimte: wijn ontplooit, rozen, theeblaadjes, rood fruit, portie kruidigheid ook. Dit is geen Barolo, maar wel lekkere nebbiolo geworden. Voor mij soort PN on steroids, wel nog zonder putteke of sous bois. Laatste flesje laat ik nog 4 jaar liggen (zouden er tertiaire aroma’s komen?).

Note to self: tijdig op temperatuur laten komen

Ik heb die wijn recenter ook nog eens gedronken en was inderdaad een stuk strenger dan de eerste keer. Misschien dat ik hem de eerste keer op zijn jeugdige fruit gedronken heb en dat hij nu wel meer rust nodig heeft.
Barbera d'Alba Tre Vigne 2018

Robijnrood en jong van kleur, frisse neus met aroma's van rijpe kersen. In de mond rond maar fris en fruitig, zeer mooie zuurtegraad, soepele tannines en een uitgebalanceerd toefje hout...

Absoluut één van mijn favoriete wijnen dezer dagen.
Tre Vigne Dolcetto D'Alba 2018

Eerste Dolcetto van dit domein die ik drink. Wel kenmerkend Dolcetto met zure donkere kersjes, fruitig, gebrand toetsje. Ik blijf Dolcetto een leuke druif vinden voor bij bordje antipasti. Zolang de wijnmaker de Dolcetto respecteert en niet forceert levert dit smakelijke fruitige wijnen met voldoende karakter.
(14-03-2021 02:07 PM)Innesto schreef: [ -> ]Barbera d'Alba Tre Vigne 2018

Robijnrood en jong van kleur, frisse neus met aroma's van rijpe kersen. In de mond rond maar fris en fruitig, zeer mooie zuurtegraad, soepele tannines en een uitgebalanceerd toefje hout...

Absoluut één van mijn favoriete wijnen dezer dagen.

Dronk de 2016 vandaag. De instap-Barbera van Vietti. Idd, heel veel kersen. Bramen ook. Zeer fruitig. Later ontplooide de primaire fruitige neus (en mond) zich met violet, een zekere kruidigheid en dat toefje hout waarvan sprake. Was dit lekker? Zeker. Was dit zijn geld waard? Ook wel (18 euro betaald bij Vinesse te Nieuwkerken-Waas, maar online zeker goedkoper te vinden).

Maar het was misschien iets te "gelikt", te "internationaal", te "af". De Amerikaanse eigenaar zal mogelijks wel weten wat scoort in thuisland.

We kunnen soms nogal muggenziften he...
(04-08-2021 07:42 PM)BartS schreef: [ -> ]
(14-03-2021 02:07 PM)Innesto schreef: [ -> ]Barbera d'Alba Tre Vigne 2018

Robijnrood en jong van kleur, frisse neus met aroma's van rijpe kersen. In de mond rond maar fris en fruitig, zeer mooie zuurtegraad, soepele tannines en een uitgebalanceerd toefje hout...

Absoluut één van mijn favoriete wijnen dezer dagen.

Dronk de 2016 vandaag. De instap-Barbera van Vietti. Idd, heel veel kersen. Bramen ook. Zeer fruitig. Later ontplooide de primaire fruitige neus (en mond) zich met violet, een zekere kruidigheid en dat toefje hout waarvan sprake. Was dit lekker? Zeker. Was dit zijn geld waard? Ook wel (18 euro betaald bij Vinesse te Nieuwkerken-Waas, maar online zeker goedkoper te vinden).

Maar het was misschien iets te "gelikt", te "internationaal", te "af". De Amerikaanse eigenaar zal mogelijks wel weten wat scoort in thuisland.

We kunnen soms nogal muggenziften he...

Bedankt Bart voor je TN. Dat gelikt Amerikaans is idd iets wat ik nog vaker ben tegen gekomen. Dus nee, ik vind dit geen muggenziften maar een opmerking die zeer nuttig is voor de liefhebbers van dit forum. De grote wijnschrijvers zullen t ons wel niet vertellen.
Pagina's: 1 2
Koppelingen